Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Film i knjiga "Ljudožder ili vegeterijanac" o korupciji u zdravstvu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Film i knjiga "Ljudožder ili vegeterijanac" o korupciji u zdravstvu

Upravo je na "Pola ure kulture" o korupciji u zdravstvu, konkretno o korupciji ginekologa. Liječnik, ginekolog, sa "Merkura" je napisao knjigu "Ljudožder-vegetarijanac" nakon tragičnog slučaja na porodu. A kriv je bio liječnik koji nije smio uopće tamo raditi, uglavnom sve je bilo bez pravila. Taj se je liječnik, Alen Bović, pisac knjige, prestao baviti medicinom. Evo link na knjigu, jedva čekam pročitati.
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=36394

A 27.2. počinje se u kinima prikazivati film snimljen prema toj knjizi.
    http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...9-B48F2C8B18A1

Stavila sam ovu informaciju na ovu temu jer smo spominjale korupciju, a i radi toga što se opisuje da su neki liječnici stvarno daleko od ljudskosti pa i u času kad je ta pacijantica samo zdrava rodilja.

Ali, i sam autor kaže da nisu svi takvi. Ovi zli su kukolj, no uvijek ih ima, nažalost...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bolje nemoj čitati Beti, užasno je mučna , puna prebolesnih detalja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar je on stvarno prestao raditi kao ginekolog?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, misliš li da je istinita?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, misliš li da je istinita?
    nadam se da nije.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

film je, oni koji su ga vidjeli, kazu dobar. tezak, al dobar.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tnx na info Beti, možemo na novom topicu o filmu i knjizi? I mene zanima o čem se radi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Priča je fikcija, ali je inspirirana stvarnošću, odnosno autor se nagledao raznih lažiranja i zataškavanja i prestao se baviti ginekologijom. Gledala sam prilog.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Može, na novom topiću, ako ćeš preseliti. Sigurno ću ići gledati, a i knjigu pročitati, bez obzira što ima ružnih momenata . Mislim da će biti zanimljivo, vidjeti "iznutra" liječnike koji su više liječnici nego ljudi. Ili tako nekako.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo ću primjetiti kako se ažurno otvorila nova tema o strahotama iz bolnice

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, kad je pod mojim imenom, nije "strašno", zar ne disciplina? Inače sam uvijek uz liječnike i bolnice, imam jako dobra iskustva, ali zašto ne vidjeti i drugu stranu?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u pravu si.. samo eto.. još uvijek ne postoji druga strana pkk
    jer po priči, druga strana zbilja ne postoji

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma mi volimo o strahotama

iskreno, ja ne znam da li ću čitati knjigu ili gledati taj film. Bar dok ne budem gotova s rađanjem

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    u pravu si.. samo eto.. još uvijek ne postoji druga strana pkk
    jer po priči, druga strana zbilja ne postoji
    ja nisam tako shvatila
    naravno da postoji i druga stana
    i svatko tko rađa kod kuće mora biti spreman na tragičan ishod koji se možda mogao spriječiti u rodilištu
    kao što svatko tko rađa u bolnici mora biti spreman na tragičan ishod koji se možda ne bi dogodio kući
    ono što meni vuče kazaljku na pkk su nepotrebne intervencije koje dobivam u bolnici bez obzira bio moj porod kompliciran ili ne (tako bar govori moje iskustvo potpuno nekompliciranog poroda u bolnici od kojeg sam se morala oporavljati 1,5 mjeseca - fizički, psihu ćemo preskočiti)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da se dopunim, ja ne sumnjam da postoje priče gdje je porod kod kuće krenuo loše, ako ne u RH zbog malog broja takvih poroda onda sigurno van RH
    ali da bi ih iznosili, treba na to pristati obitelj kojoj se to dogodilo
    s tim da će žena kojoj se to dogodilo biti osuđena kao luđakinja
    a ona koja doživi tragediju u bolnici će biti žrtva
    svi više volimo biti žrtve nego luđaci u očima drugih

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    samo ću primjetiti kako se ažurno otvorila nova tema o strahotama iz bolnice
    Beti je nacela temu, ona inace nikad ne govori o strahotama iz bolnice

a tema je aktualna, film je aktualan, i nitko od forumasica nema veze sa njime

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svaka medalja ima dvije strane...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ma mi volimo o strahotama

iskreno, ja ne znam da li ću čitati knjigu ili gledati taj film. Bar dok ne budem gotova s rađanjem
    Ja neću ni jedno ni drugo, meni je dosta i realnosti, još neka mi netko doda u to i fikciju, pojača i začini, pa se više ne zna gdje je granica...previše je to za tankoćutne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo sam odgledala film. Knjigu još nisam pročitala.

Što da kažem? Težak film. Nadam se da je dobar dio fikcija. Nažalost, znam i da je dobar dio istina.

Bilo nas je šest u dvorani- pet žena, jedan muškarac i nakon što su se svjetla upalila pogledali smo se međusobno, ovako , nepoznati jedni drugima, morali smo komentirati, i pitali jedni druge: zar ima takvih liječnika? Zar tako može biti? Ili je to ipak malo bolesna mašta?

On, ginekolog, je za novac spreman na sve. Za veliki novac. Malo se bori sa savješću, malo si pomogne drogama da prevlada zlo koje radi, ali ipak napravi i ono što kaže da neće.

Nije samo glavni lik takav. I ostalima su novac i titula bitni. I policajci su prikazani podmitljivi.
    Pa borbe pasa ( na kraju piše da ni jedan pas nije ozlijeđen pri snimanju filma), pa trgovina ženama, pa cajke, klađenje, alkohol. I seks, ne može bez toga. U noćnoj smjeni.

Glavni lik je vegetarijanac, kao zdrav život, a s druge strane, mesari žene.

No, glumci su dobri, Rene Bitorajac odličan, scene na nivou, realistične. Preporučam zatvoriti oči kad kliještima radi AB u 17.tjednu.

Čekam još pokoje mišljenje.
    ( I sad tek vidim da sam fulala slovo u naslovu i napisala vegeterijanac umjesto vegetarijanac)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja to neću gledati. Odvratno mi je. DA je ne znam kakav genijalan film, čisto stručno, ne želim se trovati gadostima. Bljak.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vidjela neki dan trailer, fuj, fuj, fuj, odvratno... jedva sam te dvije minute odgledala, a mislim da sam većinu od te 2 min i prežmirila u kinu. Vjerujem da u svakom području medicine ima svakakvih osoba, liječnika, teških pogrešaka, nekih zataškavanja... i o tome bi razmišljala, čitala ili promišljala na nekoj sasvim drugoj razini. Na ovih par scena iz filma koje sam vidjela ja bi pomislila samo - izbjeći uradak pod svaku cijenu. I ne želim uopće razmišljati na razini "koliko je stvaran lik, a koliko fikcija". Možda sam mimoza, ali bježim s teme. Samo se ježim. Taj film i knjiga mi se uopće ne čine kao neki "adekvatan" povod za raspravu o liječničim pogreškama, korupciji, itd. Samo za raspravu o tome "koliko je grozan taj lik".

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Beti, nisam ni skužila da si otvorila ovu temu, a baš sam i ja htjela o tome pisati kad sam odgledala prilog u PUK
    iako sam gledala, skužila sam da nitko ne piše o tome, a najmanje bih pomislila da bi ti pokrenula tu temu
    i zanimljiva mi je ona njegova rečenica gdje spominje Merkur i kaže kako od njih nema nikakve reakcije (osim kolega koji ga šutke podržavaju), ni tužbe ni ičega
    dakle, prešutno potvrđuju ono što je napisao

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene još proganjaju scene iz isječka u toj emisiji,i to mi je bilo previše,naturalizam teški

bila istina,bila fikcija,nemam želudac za taj film i sigurno ga neću gledati.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sjećam se autora. Bio mi je simpa.
    Da je njegovo rodilište jedino u Zg rodila bih doma definitivno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

SikaPika, volim ja sve stvari sagledati iz više uglova. Nikad ne vjerujem samo jednoj istini.
    No, film je ipak precrn, ili ja previše živim u nekom ružičastom balončiću i mislim da su ljudi uglavnom dobri.

Sad čitam "Metastaze" istog pisca. Još je crnja. Ali, pročitat ću.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Sjećam se autora. Bio mi je simpa.
    Da je njegovo rodilište jedino u Zg rodila bih doma definitivno.
    nakon knjige ( a film ne mislim gledati) i bez asistencije , bez da bih trepnula.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    nakon knjige ( a film ne mislim gledati) i bez asistencije , bez da bih trepnula.
    I bez knjige :/

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Film je toliko.... potresan da mi se Rene Bitorajac zgadio za vijeke vijekova. Kad vidim reklamu za pivo okrenem program. Nisam danima mogla misliti ninašto drugo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad čitam "Metastaze" istog pisca. Još je crnja. Ali, pročitat ću.
    trebala bi ići pogledati predstavu (ako još igra u Kerempuhu), sto puta je bolja od knjige!! Vili Matula je za ulogu Krpe dobio nagradu hrvatskog glumišta, odglumio je to FENOMENALNO! ja sam predstavu gledala 3 puta, i mogla bi još.
    koliko god smo umirali od smijeha, toliko je na kraju teška i čovjek se stvarno zapita....

i film je odličan, Rene glumi Krpu... i težak, strašno težak...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •