Želim s vama podijeliti jednu... hmm... igricu, koja nas veseli i zabavlja već dosta dana.
Počelo je jedno jutro, kad je jedan sin izjavio da ne želi ići u vrtić. Odgovorila sam mu da ga tamo čekaju prijatelji, da će se igrati pa ići van, gdje će se ljuljati na ljuljački, klackati na klackalici... i tako je krenulo.
Jedan je dodao: I skakat na skakalici! smijeh...
Drugi: I trčat na trčalici! smijeh...
Treći: I glupirat se na glupiralici!... smijeh
Pa ispočetka: I prdit na prdilici! ... puuuno smijeha, naravno, ovo je djeci u njihovoj dobi jako smiješno.
I nastajale su svakakve kombinacije. Sad je dovoljno da jedan od nas samo počne: Iiiiii, trubit na trubilici! Svi odmah nadopunjuju i smiju se.
Mislim da je ovo jako dobra igra za koncentraciju, maštu i razvijanje govora, vježbanje izgovora i općenito za druženje.
Npr. najmlađi sin (2 god. i 10 mj.) je sam smislio ''Svemirat na svemiralici'' i ''Bombat na bombalici'', a 4-godišnjak je smislio ''Manipulirat na manipuliralici'' (i uspio je to izgovoriti).
Sad već pamte što smo već rekli i ispravljaju jedan drugoga (npr. To sam ja već rekao kad smo jučer bili u kadi), a slažu i složenije izraze, kao npr. ''Vrtit u krug u vrtiukrugilici'', ''Jako smijat u jakosmijalici'', ''Skakat po krevetu u skakopokrevatalici''.....
Znam da ove riječi ne postoje u stvarnom životu, ali mislim da je sve skupa jako zabavno i stimulativno za djecu.
Pa probajte!