Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Šta znači: Izazivanje pobačaja prostaglandinima u 13 tt

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Šta znači: Izazivanje pobačaja prostaglandinima u 13 tt

Kod moje bebice je u 13 tt dijagnostifikovana meningokela (spina bifida) u području vrata i grudnog koša. Preporuka je prekid trudnoće, tako da sutra idem u bolnicu. Spominju da će koristiti prostaglandine. Šta to podrazumijeva? Da li boli? Da li je neko prošao kroz to? Trebaju mi informacije da se mogu psihički pripremiti.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Žao mi je! Sretno i brz oporavak!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sanja, žao mi je. Nažalost, pripremi se na bol. Dobit ćeš lijekove, ali nije bezbolno. Ni fizički, ni psihički.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sanja vidim da si iz BIH koji grad je u pitanju?koji si sad tjedan?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Beti, a koliko traju bolovi? I sa čim bi ih uporedila?
    Adal, 13 tt, i iz Banjaluke sam.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam morala na prekid u 16 tt pa je to malo drugacije bilo jer sam ja imala inducirani,o bolu svom ti necu pricat,ali ne znam zasto tebi ne rade ciscenje pod narkozom ipak je 13 tt sta se ne raditakodo 14tt?mislim dase nemozes nikako pripremiti za bol i da nikad ne znas da li ce to bas tako biti,moj ti je savjet da se psihicki sto vise smiris i da ne mislis na bol jer svacije tjelo razlicito reaguje...zao mi je sto moras prolazit kroz to

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, žao mi je. Nažalost, pripremi se na bol. Dobit ćeš lijekove, ali nije bezbolno. Ni fizički, ni psihički.
    mislim, meni je ovo prestrašno. ne ti bety, nego činjenica da u današnje vrijeme pobačaj mora izazivati fozičku bol. nisam čula za tu metodu.
    u rijeci je uvijek opća anestezija (kratko to traje) i kiretaža, il štaveć. za taj tjedan trudnoće.
    i, nema fizičke boli.
    a za psihičku, za psihičku nema anestezije.
    al smo bar jednu vrstu boli eliminirali.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 11.06.2012. at 17:46

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Niko mi nije ni spomenuo kiretažu. Ne znam kako bi to i izveli... Vidjećemo...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Sanja79 prvotno napisa Vidi poruku
    Niko mi nije ni spomenuo kiretažu. Ne znam kako bi to i izveli... Vidjećemo...
    Sanja79 ja sam imala spontani u 12. tjednu trudnoće i išla sam na kiretažu. Dali su mi nekakvu injekciju u venu ali to nije baš djelovalo i bolovi su bili prestrašni. Poslije toga sam opet imala spontani i tada sam tražila nešto jače za bolove i liječnik mi je rekao da ako hoću mogu mi dati i opću anesteziju. Na kraju smo se dogovorili da mi da veću dozu lijeka protiv bolova u venu (mislim da je to bio apaurin), ja sam zaspala i probudila se kada je već sve bilo gotovo.

Pretpostavljam da kao pacijent u B i H imaš ista prava kao ovdje u RH. Moj savjet ti je da svakako tražiš nešto jače za bolove ako ideš na kiretažu jer su bolovi nesnosni. Žao mi je zbog toga što prolaziš.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Spomenula si prostaglandine, pa me to asocira da će ići na otvaranje maternice izazivanjem trudova. To je manje nasilno od otvaranja ušća drugim metodama, ali zato boli kao - recimo jaki grčevi, vrlo jaki. Nije kiretaža, nego mali porod.

Meni osobno bolovi kiretaže bez anestezije nisu bili nesnosni, vrlo neugodni, ali - može se.
    Znam da je teško i čitati i pisati o porodu djeteta koje neće živjeti, ali, nažalost, puno nas je koje smo to prošle i u puno većim tjednima.

Pitaj medicinsku sestru, ako ti se čini da liječnici nisu "raspoloženi" za razgovor, neka ti netko kaže što te čeka.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

da dobro je znati da je tvoje pravo i da su ti duzni dati nesta protiv bolova sto ja recimo nisam znala a kad sam im trazila samo su odmahnuli rukom i rekli da umisljam i histerisem ,meni su prvo stavili gel imala sam bolove 12 sati,bili su kao jako bolna menstruacija pracena uzasnim grcevima ali se nisam otvarala,pa su drugi dan krenuli sa injekcijama(ne znam kako se zovu)one su odmah djelovale i bolovi su krenuli za 10-tak minuta a sve je bilo gotovo za nekih pola sata,bolovi su uzasni dolaze na mahove,ali znas da ce i to proci pa preguras nekako...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni osobno bolovi kiretaže bez anestezije nisu bili nesnosni, vrlo neugodni, ali - može se.
    Meni je kiretaža bila najbolnije iskustvo u životu, u lokalnoj anesteziji. Bolovi prvog i drugog poroda zajedno nisu bili ništa u usporedbi s ovim, ne znam kolike veze ima fizička bol sa stanjem psihe, ali ne bih nikada tako nešto ponovila bez opće anestezije.

Sanja, žao mi je zbog prekida trudnoće
    Sretno!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A meni je prestrašno da u današnje vrijeme pacijentu uskraćuju pravo na informacije,
    pacijentici koja mora ići na prekid trudnoće u 13. tjednu netko je morao objasniti da će joj morati izazvati trudove kako bi plod izašao, ne mogu uopće zamisliti koji je to šok za trudnicu koja to ne očekuje.
    Sanja79, kao što ti je Beti3 objasnila, nakon prvog tromjesečja više nema kiretaže, već je to kao neki mali porod,
    kako se kod tebe radi o samom početku drugog tromjesečja, trebalo bi to ići brzo, a ti svakako traži da ti daju nešto protiv bolova, da ti bude lakše.
    Jako, jako mi je žao da kroz to moraš proći i držim plačeve da prođe što brže i da se čim prije oporavka od toga, i fizički i psihički.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je čudno da bi u 13 tt išli na izazivanje poroda, a ne na kiretažu. Najraniji porod za kojeg znam je bio u 16-17 tt, sve ovo prije kod nas se ide na kiretažu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

apsolutno se slažem sa martinomP, ne mogu vjerovati da se radi o izazivanju poroda u tim tjednima trudnoće
    ja sam bila trudna 12+6 i radili kiretažu u općoj anesteziji
    ne vidim razlog zašto ovo ne bi riješili tako, pa radi se o razlici koji dan

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala vam svima na informacijama i podršci.
    Spominjali su i mali carski rez, jer sam imala već jedan i zato što je posteljica nisko (na samom grliću). Samo se molim da prođe bez toga. Već sam jedan prošla i dobro sam podnijela onaj postoperativni period samo jer me je moj bebac motivisao. A sad... Neću ni da razmišljam o tome.
    Ne znam zašto neće kiretažu, pitaću dr ujutro.
    Ali ako je taj mini porođaj pola sata do sat bolova, izdržaću.
    Posljednje uređivanje od Sanja79 : 11.06.2012. at 22:46

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

strašno strašno mi je žao što moraš prolaziti kroz sve ovo, o ovome konkretno ne znam ništa samo bih ti pružila gomilu i nadam se da se nećeš morati mučiti dugo!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ni meni baš nije jasno zašto ti ne naprave kiretažu, mislila sam da se ona radi do 15 tj. Nemam pojma dal su prostaglandini ustvari onaj gel (?) il šta al u svakom slučaju, ako moraš proć porod to ne možeš pod anestezijom. Ja to sad ovako, po svom iskustvu, jer sam to prošla al u 24 tj. i samo sam smjela dobiti nešto za bolove, ništa drugo. Anestezirali su me kad su me ručno otvarali. Al to ti nečeš, srečom, morat prolazit jer je trudnoča mala.
    U svakom slučaju, jako, jako mi je žao što si u takvoj situaciji
    Drži se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala missed abortion u 12. tjednu, dakle beba se prestala razvijati prije tog 12. tjedna i tada sam išla na pobačaj induciran prostaglandinima
    bila sam hospitalizirana i od jutra do večeri dobila nekoliko puta vaginalno prostaglandine, tijekom dana je krenulo krvarenje i bolovi kao vrlo obilna menstruacija
    sljedeće jutro sam išla na UZV koji je pokazao da je gotovo sve još u maternici i morala sam na kiretažu za koju su me kratko uspavali

meni ta fizička bol nije bila strašna, kao jača menstruacija, ubilo me ono kad sam se probudila nakon kiretaže, isplakala more suza...

žao mi je što to prolaziš, nadam se da će fizički dio biti podnošlijiv, a srce će s vremenom ipak zacijeliti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Znači prostalgadin je takozvani gel? Ili?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko sam shvatila, pogotovo iz adal-ine priče, postoji i u gelu i u injekcijama. Nadam se da će biti humani. Što god da odaberu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sanja79 žao mi je, nadam se da će sve proći brzo i sa što manje boli, drži se, javi nam se kad budeš mogla

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam u 15. tjednu bila gelirana (prostaglandinima) (beba se prestala razvijati sa 12 tjedana), i kroz sat vremena skoro sve je otišlo, doktorica je na kraju samo još kiretirala ostatke posteljice
    bolilo je dosta, ali nije bilo neizdrživo
    protiv bolova sam dobila tzv "koktelčić" tek kad je krenula kiretaža

edit: i šaljem veliki
    Posljednje uređivanje od rahela : 12.06.2012. at 07:41

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala missed abortion u 12. tjednu, dakle beba se prestala razvijati prije tog 12. tjedna i tada sam išla na pobačaj induciran prostaglandinima
    bila sam hospitalizirana i od jutra do večeri dobila nekoliko puta vaginalno prostaglandine, tijekom dana je krenulo krvarenje i bolovi kao vrlo obilna menstruacija
    sljedeće jutro sam išla na UZV koji je pokazao da je gotovo sve još u maternici i morala sam na kiretažu za koju su me kratko uspavali
    i meni je bilo ovako sa 9 tt

želim ti brzi oporavak
    Posljednje uređivanje od maxi : 12.06.2012. at 08:35

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

draga zelim ti puno srece i da sve prodje u redu,a da daju prvo gel pa ako ne ide onda injekcije,i finansiras ih sam ,to sam ti zaboravila reci nadam se da te nece jos i to zbedirati,ja sam iako sam na birou i imam zdravstveno i nista ne placam morala sve to platit a niko nam nije rekao prije pa smo se bas sokirali jer samo te injekcije kostaju 240KM a gel 80KM...(ovo je sve u SA za BL ne znam)javi nas se cim budes mogla..
    Posljednje uređivanje od adal : 12.06.2012. at 11:31

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim, meni je ovo prestrašno. ne ti bety, nego činjenica da u današnje vrijeme pobačaj mora izazivati fozičku bol. nisam čula za tu metodu.
    u rijeci je uvijek opća anestezija (kratko to traje) i kiretaža, il štaveć. za taj tjedan trudnoće.
    i, nema fizičke boli.
    a za psihičku, za psihičku nema anestezije.
    al smo bar jednu vrstu boli eliminirali.
    u zg moras potezat veze ili ko zna sta. za spavanje.
    meni su je radili u 13tt. kiretazu.

sanja, zao mi je
    zelim ti puno snage...
    Posljednje uređivanje od leonisa : 12.06.2012. at 12:10

bigbigmam avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Sanja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Drži se!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    u zg moras potezat veze ili ko zna sta. za spavanje.
    ...
    a zašto to rade
    hebate, danas se zub može vaditi s kratkom općom anestezijom, a kamoli ovo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma užas, nemam riječi
    prvo za izazivanje poroda u ovim tjednima trudnoće, a onda za sve ostalo
    a jesmo mi žene jadne što se tiče ovakvih stvari, stvarno da se zbljuješ

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto to rade
    hebate, danas se zub može vaditi s kratkom općom anestezijom, a kamoli ovo.
    Pročitala sam da pod općom anestezijom maternica omlohavi pa je veća mogućnost da se stijenka ošteti. Bez anestezije je, navodno, sigurnije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam da pod općom anestezijom maternica omlohavi pa je veća mogućnost da se stijenka ošteti. Bez anestezije je, navodno, sigurnije.
    da to ne ide ko na traci mislim da ništa ne bi bilo problem

ja pak mislim da je gora situacija da me boli ko vrag, pa da se tamo trgam po stolu, lakše me ozlijedi tako

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sanja, žao mi je što je postavljena takva dijagnoza, ne mogu si ni zamisliti bol koju osjećaš. A još mi je više žao što si se odlučila pobaciti

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj amandice, dovoljno joj je teško, nemoj joj još dodatno otežavati situaciju...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    da to ne ide ko na traci mislim da ništa ne bi bilo problem

ja pak mislim da je gora situacija da me boli ko vrag, pa da se tamo trgam po stolu, lakše me ozlijedi tako
    Dobiješ neki sedativ, nije baš da se batrgaš (barem je meni tako bilo).

I potpis na piplicu.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 12.06.2012. at 15:43

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Vjerujem da joj je teško , samo sam izrazila svoje osjećaje u vezi toga, žao mi je ako sam koga povrijedila.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ne diraju meni takvi komentari. Ja sam svoju odluku donijela. I nikom ne bih poželjela da bude u situaciji da mora odlučivati o tome.
    Još uvijek čekam u bolnici, mislim da će mi uskoro dati prvu injekciju. Morao je MM otići kupiti.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja te razumijem u potpunosti jer sam isto morala odluciti i to je bilo ono najteze .a da placaju se injekcije to sam vec napisala.drzi se draga

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sanja, nadam se da ce sve skupa proci najbezbolnije sto moze. Drz' se.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

drži se sanja,nek prođe što prije i da što manje boli..samo hrabrosvaka podrška i tebi i tvom suprugu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nažalost, znam koliko je ta odluka teška. Imaš moju podršku!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Dobiješ neki sedativ, nije baš da se batrgaš (barem je meni tako bilo).

I potpis na piplicu.
    nisam ni mislila da se bacaš, ali hrpa je iskustava gdje žene i sa lokalnom anestezijom i sa lijekovima u sebi osjete puno više toga nego što bi trebale, na to sam mislila
    no nije ni važno na kraju krajeva

sanja mislimo na tebe
    Posljednje uređivanje od ZO : 12.06.2012. at 20:21

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kak si sanja?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gotovo je. Nije bilo lako. Imala sam bolove od sinoć 8 do jutros do 9. Pravi mali porođaj samo bez smotuljka na kraju. Strašno bolno i bez takvog kraja. Neki su ispali ljudi, a neki samo mesari bez imalo sućuti za gubitak i bok koji sam prošla. Odoh sad odmarati, sutra idem kući kod svojih momaka. Hvala svima na riječimm podrške, sinoć u bokovima su mi mnogo značile.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sanja

želim ti brzi oporavak

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sanja brz oporavak
    koliko si injekcija dobila?ja sam s gelom imla bolove 12 sata a sa injekcijom nekih pola sata i sve je bilo gotovo,ali nije sve izaslo pa sam morala i na k.a uvijek bude onih finih i onih groznih,bitno da je sve proslo kad vec nije moglo biti drugacije

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Drži se Sanja, voljela bih da sam ti krivo napisala da boli i da te nije bolilo, ali nažalost znam da boli. Iako bih voljela da ne znam.
    Život je to, svašta nam da i lijepo i ružno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sanja

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sanja

Nažalost, mnogima smo samo broj...ja nikad neču zaboravit jednu sestru koja me primila za ruku i bila prva i jedina koja je rekla da če sve bit ok u tih 74 sata trudova.

Žao mi je što si to morala proć..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •