Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Dojenje na javnim mjestima

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Dojenje na javnim mjestima

Jeste li kad dojili na javnom mjestu? I što mislite o tome?

Bila sam u utorak sa forumašicama na kavi u slastičarni hotela Osijek. Družile smo se dosta dugo i kako je moj K. bio gladan, ja sam bez razmišljanja podigla majicu i dala djetetu da doji. Da, za stolom, tamo gdje sam sjedila sa još 6 cura! Meni je to bilo sasvim normalno, osim toga znala sam da imam podršku svog društva, a ostale u prostoru nisam uopće primjećivala.
    E, sad... kad sam to kao pod normalno spomenula svojoj kolegici, trudnici, ona se totalno zbunila. "U HOTELU OSIJEK??? Sigurno su vas konobari odmah častili pićem..." Druga - trenutna dojilja je rekla kako joj nebi palo na pamet podojiti dijete u kafiću... Bilo je tu još svakakvih komentara, što me je ponukalo na razmišljenje, pa sam pitala starije da li se sjećaju, jesu li žene nekada - pod normalno javno dojile? Dobila sam različite odgovore... A sad vas pitam što mislite o tome? Jesam li ja sad u toj fazi, pa mi nije neugodno ili? Znam da je i meni bilo glupo prije gledati, kad sam kod pedijatra znala sresti neku Romkinju koja je na djetetov plač automatski izvadila dojku i ponudila mu.
    Ja sam u svojoj glavi napravila klik, od kada sam bila u bolnici i dojila K. u središnjoj sobi JIT-a gdje je na desetak ljudi prolazilo i komentiralo kod svakog mog podoja.
    Zašto bih se ja dok dojim trebala okrenuti leđima, otići u kut, sakriti se... i sl., a ona majka koja hrani dijete na bočicu, bez problema će ju izvaditi i nahraniti dijete? Moja dojka je "moja bočica"- izvor hrane za moje dijete i ja sam prije svega ponosna i sretna što evo već tri mjeseca uspješno dojim (stariju djecu nisam). Znam... trebaju se ljudi opet naviknuti na taj prizor... ali evo... zanima me, što mislite o tome? Osobito vi koje ste dojilje.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, koliko smo prije raspravljale o ovoj temi

i naravno zakljucak je da je nama normalno i da mame koje doje, pogotovo koje maju staza u dojenju, nemaju problema s dojenjem u javnosti...

problem je da se dojke u nasoj kulturi iskljucivo vezu za seks, sluze iskljucivo kao seksualni objekt, a nama mama dojiljama a i drugim normalnim ljudima dojka nema iskljucivo seksualnu funkciju nego je njena funkcija mnogo sira i korisnija...

i same koje dojite, primjetile ste sigurno da vas nakon nekog vremena nije stid pokazati dojku u javnosti, jer je drugacije dozivljavate....

ali, dojiti se moze sasvim diskretno i da se dojka opce ne vidi...

osim toga, zivimo u tako licemjernom drustvu da je normalno u sred dana pokazivati svakakve filmove na tv, na izlozima kioska gole zenske sa svojim silikonskim grudima vise sve u 16, a masa mladih cura koje izlaze vani, izalze vise otkrivene nego obucene...

ali takav dekolte je normalna ako ne i pozeljan a prehraniti svoje dijete najnormalnije i najprirodnije i najbolje, e to je vec patologija , mozes si mislit

no, odoh ja u sirinu, nema niceg sramotnog u dojenju u javnosti, ako je mami nelagodno, uvijek se moze povuci na mjesto gdje nema puno ljudi, ili diskretno podojiti, ako joj je normalno, komentari joj nisu bitni i uzdravlje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od pocetka svugdje dojim (bitno mi je samo da sam udobno smjestena)!
    s ponosnom facom
    i nikad loseg iskustva s okolinom,al da sam vidjela puno zena u javnosti kako doje-nisam....

sjecam se da sam prvih par puta na javnim mjestima znala prebaciti gazu preko ramena da bude 'diskretnije' a i da luka ima malo mira... skuzila da mi je to nepotrebno... s jednom mamom koju sam upoznala i isle smo zajedno u setnje i na caj/kavu cesto sam dojila u 'duetu'...u bircu su nam vec automatski donosili 2 velke case vode kad bi vidjeli da krecemo dojiti...

najbolje mi je bilo kad sam na kavi srela jednu mamu s bebom... izvadim ja ciku i pristekam luku a ona: 'aime, kako sam ja glupa! pa ja se prije setnji izdajam i treba mi sat vremena da sve pripremim kad idemo van... e od sad cu i ja!'

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala Zrinka i ja tako razmišljam. Pa uglavnom se dojka i ne vidi, osim ako se doji bez majice u grudnjaka, zar ne

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u=i - u toplesu!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nek se i vidi (kad bebac malo okrene glavu da 'izvidi' situaciju)!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    ma nek se i vidi (kad bebac malo okrene glavu da 'izvidi' situaciju)!
    8)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne brini za ljude..glupa su i pokvarena rasa...

mi smo dojili usred zime, po ljeti, na klupici, na plaži, u gostima, u bazenu, u kafićima, na stadionu na tribini

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kad bi prosječan hrvat se prošetao po npr. afričkom selu i vidio nasmijanu crnkinju kako doji na sred sela ne bi ništa rekao...divio bi se jednoj civilizaciji, a kad bi isto to vidio na jelačić placu zgrozio bi se od muke!

ja se ne obazirem na nikoga i dojim gdje god da ustreba, samo npr. vodim bebača na mirna mjesta u prirodu, maksimir i sl. a kad idemo u grad planiram izlazak tako da se vratimo prije nego on ogladni, to je lako kad živim u centru.

ali kad je ustrebalo dojila sam u muzeju, gostima i po zimi i po ljeti u parku! a to namjeravam i kad miš bude imao i 2 i 3 godine...koliko god i kad on to bude htio! :D

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa i ja jedem na javnom mjestu , zašto moja beba ne smije ? Ako je nekom neugodno neka se okrene , a ako ga toliko zanima neka gleda 8) !

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da postoji mjesto gdje bi mi bilo neugodno dojiti ne bih tamo išla 8)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...možda bi netko mogao izmisliti da je i to "seksualno zlostavljanje" kao i ona fora da te djeca ne smiju vidjeti golu u kupaoni

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam pred neko vrijeme probila led i, polako više uopće ne obraćam pažnju, pod normalno dojim di stignem iako, priznajem, prvih par puta sam se malo ogledavala u očekivanju raznih 'reakcija', al sve je prošlo stvarno za pet

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja do sad nazalost nikad nisam dojila vani u gradu jer sam jako !!!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kaj te briga za druge!

Meni je najveći gušt bio kad sam trebala dojiti sina dok smo razgledavali namještaj u Lesnini. Obzirom da tamo imam jednu svoju omiljenu spavaću sobu koju vjerojatno nikada u životu neću moći kupiti jer joj se cijena kreće u desecima tisuća kuna, ja sam s takvim uživanjem otišla baš u tu sobu i lijepo si sjela na krevet , dojila sina i gledala se u veliko ogledalo iznad komode.

Inače, bez problema sam dojila bilo gdje na javnim mjestima, u gostima i sl. i nikada nisam naišla na neugodne komentare. No, priznajem da se baš nisam razgolitila skroz već sam nastojala vješto navući majicu i dragati sina po glavi, tako da ni meni ni drugima ne može biti neugodno jer se, ustvari vidi samo dijete koje sisa, i ništa više!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baš tema za mene Naravno da dojim svugdje i preponosna sam zbog toga.
    Često još s par frendica odemo do jednog kafića gdje nije zadimljeno, i onda sve tamo dojimo, presvlačimo klince...ma dođe nam k'o da smo doma u dnevnom boravku. A jedan konobar nam je "priznao" da kad dolazi do našeg stola uvijek pazi kud smije, a kud ne smije gledati .
    Najčešće dojim u marami, i tako "prikopčani" smo prešli pola Zadra i Zagreba, sve trgovačke centre... Kad nas vide u marami, ljudi uglavnom ne skuže što se dešava, a kad skuže, uglavnom se oduševe. Ostali nas ni ne zanimaju .

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Dojenje na javnim mjestima

Citiraj cekana prvotno napisa
    Jeste li kad dojili na javnom mjestu? I što mislite o tome?
    pa sam pitala starije da li se sjećaju, jesu li žene nekada - pod normalno javno dojile? Dobila sam različite odgovore... .
    U vrijeme kad je moja mama bila mlada i nosila mene ili seku, bilo je čak reći da si trudna, a mislim da o dojenju, ako ga je i bilo, osim prvih par mjeseci, nije uopće bilo ni riječi, a kamo li djela u javnosti. Inače, mi smo sa sela!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa

Meni je najveći gušt bio kad sam trebala dojiti sina dok smo razgledavali namještaj u Lesnini. Obzirom da tamo imam jednu svoju omiljenu spavaću sobu koju vjerojatno nikada u životu neću moći kupiti jer joj se cijena kreće u desecima tisuća kuna, ja sam s takvim uživanjem otišla baš u tu sobu i lijepo si sjela na krevet , dojila sina i gledala se u veliko ogledalo iznad komode.
    Faco 8)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi nemamo problema sa dojenjem u javnosti, istina prilike za to su rijetke jer malena najčešće spava ili je toliko zaokupljena svijetom oko sebe da joj cika ne treba!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo cekana je već čitala kod nas jesenskih-mi smo danas imale kavicu poslje rasprodaje i jedno kolektivno dojenje, u kafiću na terasi uz savsku -tramvaju prolaze iznad nas pruga-prođe i koji vlak, šetači, ali je osjećaj da sve dojimo bio suuuper.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam "besramnica", dojim svugdje i baš mi je dobro, a pogotovo kada vidim ozarene poglede ljudi, osjećam se beskrajno sretom i ponosnom 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi se malo u javnosti ......

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja nemam s tim problema, jedino mi je ponekad malo bed jer bojan obavezno mora i drugu cicu izvući van, pa malo jednu , malo drugu, a ja onda onu drugu, kojom se u tom trenu ne bavi, nekak pokušavam obuzdati rukom, čisto zbog toga da ne leluja po zraku

možete si mislit kaj si ljudi misle kad povadim obadvije cice, a bojan naizmjenično skače s jedne na drugu ili ih pokušava obadvije utrpati u usta

čudim se da nam netko već policiju nije pozvao

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa

čudim se da nam netko već policiju nije pozvao

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a kad napumpa cicu pa poglead malo okolo da provjeri situaciju, mlijeko špricaaaaa po meni, njemu, stolicam, stolu .....

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam isto malo za dojenje u bircu i sl.
    dojili smo za sada ljetos svakodnevno na plaži, u autu (da i to brojim pod javno jer u zagrebu više stojiš na semaforima i koloni nego se voziš i onda te raznorazni kopači noseva, grizači noktiju, radiopjevači i mobitelije škicaju iz susjednih automobila), i neki dan u bauhausu na stojećki dok je MM čekao mladića zaduženog za odjeljak na kojem smo se nalazili, a ovaj se skrivao iza ugla jer mu je bio neugodnjak pa pobjegao kad je vidio kako ja zbigecana vadim cicu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danas smo imali seansu u Milleniumu u Bogovićevoj. De facto u izlogu. Nisam primjetila da bi netko buljio. Pa i da je baš me briga, klinac ima pravo na svoju cicu. A za mjesto i vrijeme apsolutno mi je svejedno, apsolvirala sam to još s Mihom.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nikad mi nije bilo neugodno dojiti dijete u javnosti. Ono, nije baš da mašem cicom okolo i pokazujem svima, ali nije ni da skrivam činjenicu da mi, eto baš sad dojimo. Čak nemam ni "dojeće"majice i sl., a ni pelenu ne prebacujem.
    A, pogledi... uglavnom stariji ljudi s odobravanjem i smiješkom prođu pokraj nas, dok mlađi - ako su dečki kao da ne znaju kak bi reagirali, a ako su cure kao da im je to neugodno :?

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jednostavno generacije u prošla dva-tri desetljeća su bile bočica-mame i nije se baš moglo vidjeti dojilju. Da su recimo tada normalno dojile svugdje, danas se uopće ne bi pitale hoćemo li dojiti u javnosti ili ne.
    Mi još nismo izašli u javnost, ali mislim da mi bi bilo malo neugodno dojiti baš u kafiću, ali na nekom malo intimnijem mjestu neće biti problem. Naravno, da pačić plače, bilo di bi ga nahranila.
    Vidjeti ženu da doji bilo gdje, sad sa ovim razmišljanjem, rekla bi joj samo 8) !!
    Sad me Roda naučila puno toga :D !

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ej cekana, dobro pa ja nisam stigla na vrijeme s Franom na tu kavu jer bi vjerojatno i on tražio dojiti a šta bi tek onda ljudi rekli .

Mi smo već kao veliki dojili i u gradu i u shoping centrima i većinom su ljudi gledali s raznježenošću. A da i nisu, baš me briga.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A i mi smo vadili siku u slastičarni! Kad je Ceki otišla a Ivančica još nije bila stigla. Meni je jedino bed bio zbog onolike djece tamo, šta ja znam kako će koje reagirati. Moglo je koje reći daj i meni malo, to mi se već jednom desilo! Što se odraslih tiče onak boli me, ali nikad ne znaš kakvih frikova ima i tko će ti prigovoriti nešto. A takve bih jedva dočekala!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam besramnica

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja dojim u javnosti, cica mi više nije samo seksualni objekt već hranilica, mogla bi dojiti nasred trga, da ga ne dojim u javnosti mogl bi sjediti samo doma jer je moja ljubav do prije dva tjedna bila na cici svaka 2 sata
    ak sam na kavi bar je tada miran i zadovoljan-gušt njemu a ja u miru popijem kavu, tak da ja ustvari ciljano šećem i sl dok nije gladan a kad je gladan sjednem negdje na terasu ili nepušački birc
    inače ne želim biti roditelj kojega je sram bilo što vezano uz nj dijete jer i tako se rade nepravde prem djeci njima na štetu

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam besramnica 8)

Bilo mi je malo onak, neugodnjak prvih par puta i onda sam mislila da svi gledaju samo mene i tak slične bedastoće...

Onda sam se opustila i shvatila da je sve do stava...ak ja mislim da je to nešto ne samo normalno, nego preprekrasno i prenježno i predivno, onda će tako misliti i ljudi koji me vide jer ću zračiti pozitivom...i tako uglavnom je

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    I ja sam besramnica 8)

Bilo mi je malo onak, neugodnjak prvih par puta i onda sam mislila da svi gledaju samo mene i tak slične bedastoće...

Onda sam se opustila i shvatila da je sve do stava...ak ja mislim da je to nešto ne samo normalno, nego preprekrasno i prenježno i predivno, onda će tako misliti i ljudi koji me vide jer ću zračiti pozitivom...i tako uglavnom je
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Samo da ispričam današnju zgodu. Nosim ja "prikačenog" Ria u marami i guram kolica. Nama u susret dolazi neki klinac cca 13-14 god, i skužim ga da bulji. A onda ga vidim opet da se okrenuo prestiže nas, i opet se okreće za nama. Ali to mu nije bilo dovoljno, kad mi je izmakao iza ugla, opet se okrenuo, i još jednom prošao pokraj nas!!! Valjda nije mogao vjerovati svojim očima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo jutros vodili bracu u vrtić po snijegu u marami (to nam bila dobra prilika da malo udahnemo zraka, naš prvi izlazak u snijeg). Sva djeca istrčala van na hodnik iz njegove grupe, postrojila se u vrstu i zijevaju

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:/ Nije baš bilo o dojenju... ali maram je zakon!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dojim u javnosti, s tim da kad je m. bila mala to je bilo puno lakse jer s malom bebom je lako potpuno diskretno dojiti. npr. kad dojis u marami ili s onom majicom za dojenje, stvarno se to ne kuzi, netko se bas mora pazljivo zagledati u tebe da bi primijetio da dojis.

sad kad je m. veca (20 mj.) malo mi je vise nezgodno dojiti po vani jer je jako nemirna na cici pa onda uglavnom ako se zateknemo u gradu sjednem na neku klupicu u park, ono ne dojim vise bas u tramvaju, bircevima, i sl. i to uglavnom zbog nje jer se i ona tesko skoncentrira i trazi malo mira dok doji.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi nemamo niti smo imali problema s dojenjemu javnosti. Dojili smo u parku, na plaži, na kavi. Meni je to sasvim normalno, a kome smeta neka ne gleda.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja imam skoro četverogodišnje iskustvo dojenja u javnosti ili bez nje. Ne sjećam se da mi je ikad itko buljio ili komentirao, a fakat ne biram mjesto. Jedino gledam da se sjednem. Ak kome smeta nek se okrene na drugu stranu, ak prokomentira imam spreman otrovan odgovor u rukavu pa nek si misli. Ali, stvarno, nisam još imala potrebe posegnuti za tim.

Meni osobno nema ljepšeg nego vidjeti mamu kako doji svoje dijete. To je nešto kao ljubav i nježnost u materijalnom izdanju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Neki dan se s Mihovilom šećem po placu i vidim Romkinju kako nosi bebu u rukama i doji ga hodajući. Ne znam kako joj ruke nisu otpale, ali mi je to bilo baš zgodno za vidjeti. Mislim da nitko nije niti skužio što su radili.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima nas puno koje smo dojile i dojimo djecu hodajući

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo kružili oko jaruna dok je andrej spavao na ciki

u početku smo najčešće dojili hodajući jer nisam mogla sjesti.

sad mi je ipak pretežak.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo u nedjelju bili na koncertu i u tri navrata dojili u zadnjem redu :D Mislim bilo mi je bad jedino zakopčavati grudnjak, jer sam kao neki novi obukla da se pokažem (kome?! )

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi smo se u početku malo skrivali pod majcom, ali bila je i zima. Sad znamo završiti s dojenje, a cicka se zaboravi spremiti pod majcu( susjedi prek puta su mi već par puta veselo maknuti pokazujući na ...)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •