Jeste li kad dojili na javnom mjestu? I što mislite o tome?
Bila sam u utorak sa forumašicama na kavi u slastičarni hotela Osijek. Družile smo se dosta dugo i kako je moj K. bio gladan, ja sam bez razmišljanja podigla majicu i dala djetetu da doji. Da, za stolom, tamo gdje sam sjedila sa još 6 cura! Meni je to bilo sasvim normalno, osim toga znala sam da imam podršku svog društva, a ostale u prostoru nisam uopće primjećivala.
E, sad... kad sam to kao pod normalno spomenula svojoj kolegici, trudnici, ona se totalno zbunila. "U HOTELU OSIJEK??? Sigurno su vas konobari odmah častili pićem..." Druga - trenutna dojilja je rekla kako joj nebi palo na pamet podojiti dijete u kafiću... Bilo je tu još svakakvih komentara, što me je ponukalo na razmišljenje, pa sam pitala starije da li se sjećaju, jesu li žene nekada - pod normalno javno dojile? Dobila sam različite odgovore... A sad vas pitam što mislite o tome? Jesam li ja sad u toj fazi, pa mi nije neugodno ili? Znam da je i meni bilo glupo prije gledati, kad sam kod pedijatra znala sresti neku Romkinju koja je na djetetov plač automatski izvadila dojku i ponudila mu.
Ja sam u svojoj glavi napravila klik, od kada sam bila u bolnici i dojila K. u središnjoj sobi JIT-a gdje je na desetak ljudi prolazilo i komentiralo kod svakog mog podoja.
Zašto bih se ja dok dojim trebala okrenuti leđima, otići u kut, sakriti se... i sl., a ona majka koja hrani dijete na bočicu, bez problema će ju izvaditi i nahraniti dijete? Moja dojka je "moja bočica"- izvor hrane za moje dijete i ja sam prije svega ponosna i sretna što evo već tri mjeseca uspješno dojim (stariju djecu nisam). Znam... trebaju se ljudi opet naviknuti na taj prizor... ali evo... zanima me, što mislite o tome? Osobito vi koje ste dojilje.