Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: Mamino zaspivanje za vrijeme dojenja i zajedničko spavanje

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Mamino zaspivanje za vrijeme dojenja i zajedničko spavanje

Nisam uspjela konkretno ništa naći, molim da me se prebaci ili uputi kamo trebam ako ima:

Daklem, ne mogu si pomoći i redovito zaspim za vrijeme noćnog dojenja i onda mali ostane spavati između mene i MMa i zasad to funkcionira ok, ali me malo strah da ćemo ili on ili ja zgnječiti dijete u snu . A opet, nikako ne uspijevam ostati toliko budna jer se mali Zmaj voli hraniti po pol sata, sat. Kako vi rješavate taj problem ako ga imate?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Redovito mi se to događalo. Nije me brinulo. Da li može mali spavat samo s tvoje strane? MM spava do zida, pa ja pa David. U početku je uz naš krevet bio njegov kindač kojem smo skinuli stranicu, a sad je veliki krevet s ogradicom da ne flisne na pod.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja tezim tome.
    i starija je spavala i sad mladja spavaju u nasem krevetu, dojimo obje u polusnu. nemam straha.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koji sat prije teme ista tema http://forum.roda.hr/threads/76394-s...ma-kada-dojite

i ja sam znala i znam još uvijek zaspat dok poluležeći /polusjedeći dojim i za dnevno spavanje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne da sam zaspivala za dojenja, vec ne bi ni znala da sam dojila, sve sam obavljanja spavajuci
    ali jednom me probudio "cvilez" i gurkanje ruke
    probudila sam se s mojom rukom prebacenom preko djetetovog lica, a ona je sirota, s rukicama pokusavala odgurnuti moju ruku
    nije imala ni 2 mj
    usrala sam se od straha

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Na majci sam napravila prorez (d.i.y. majicu za dojenje) i noću nisam ni skužila kad se malička znala dokoturati iz spojenog-bezogradice kinderbeta, obaviti noćno cicanje i odkoturati se natrag. Samo sam ujutro skužila da je zamusana i ona i ja. Nekoliko puta sam se probudila kad sam skužila da se "prištekala". A ovo sa grljenjem se i meni jednom dogodilo, ali ruka je išla preko trbuha bebiju.Isto se počela migoljiti , a ja sam se probudila sa srcem u petama i svakakvim mislima.
    No činjenica je i da od kad sam rodila svaki šum čujem i spavam kao zec, dok prije nisam čula ni top. A svako dojenje me toliko umirilo i uspavalo da sam obavezno zaspala svaki put kad sam nju išla uspavati.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi isto spavamo zajedno, i starija djeca spavaju s nama. znalo se dogodit da ova srednja koja se rita u krevetu stavi nogu preko bebe ili sl, ali beba se zna izboriti, tak da se ne bojim. nekak se kotrljaju jedni prek drugih, meni je to super

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

uh, onda dobro, jer mene nije tolko strah kolko mi mama nabija paranoju da ću zgnječiti dijete jer po njenom se često dešava da majke uguše dijete u snu. NIkako joj nije jasno kako zaspim dok dojim, al ona nije dojila ni mene ni sestru, nije mogla, pa se često borimo oko dojenja i tih tema. I oko toga da beba od mjesec i pol po mome ne može iskorištavati situaciju ili se naučiti na nešto. Mali je i hoće mamu i dobit će ju.
    Ali da, kljucic, dobro si me sjetila, mogla bih ja spavati u sredini da se MM slučajno ne okrene na malog. On hrče bez problema :D Za krevetac nemamo mjesta, živimo u sobi i ionak nam je jedva sve stalo :D
    Kolko čitam zajedničko spavanje dosta hvale, a ionako ne mogu ništa učiniti po tom pitanju :D

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I meni se redovno dešavalo da zaspim,ali nama se mala uselila u krevet malo veća(oko šest meseci),ali nikad nisam brinula oko tako nečeg jer sam se budila na svaki njen zvuk.Kao i sad kad ima tri i po godine,spava u susednoj sobi i čim kaže:Mama ja otvaram oči skroz budna(inače sam koma što se tiče spavanja).
    Prošle noći došla kod nas u neko doba jer nije mogla da zaspi(nije spavala preko dana,zaspala u kolima oko sedam,ja je samo prebacila u krevet),i sanjam ja kako me nego guši i steže za vrat,baš jeziv sam i budim se bez vazduha,a ona prebacila ruku preko mog grkljana i spava devojka Zamalo ja da stradam

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Commawhite prvotno napisa Vidi poruku
    uh, onda dobro, jer mene nije tolko strah kolko mi mama nabija paranoju da ću zgnječiti dijete jer po njenom se često dešava da majke uguše dijete u snu. NIkako joj nije jasno kako zaspim dok dojim, al ona nije dojila ni mene ni sestru, nije mogla, pa se često borimo oko dojenja i tih tema. I oko toga da beba od mjesec i pol po mome ne može iskorištavati situaciju ili se naučiti na nešto. Mali je i hoće mamu i dobit će ju.
    Ali da, kljucic, dobro si me sjetila, mogla bih ja spavati u sredini da se MM slučajno ne okrene na malog. On hrče bez problema :D Za krevetac nemamo mjesta, živimo u sobi i ionak nam je jedva sve stalo :D
    Kolko čitam zajedničko spavanje dosta hvale, a ionako ne mogu ništa učiniti po tom pitanju :D
    sjecam se kod prvog djeteta da sam cula svaku promjenu disanja, svaki mini pokret. ono, zacudjujuce nesto
    sa drugom nisam imala toliko budno uho, al i danas, s 5mj. me budi promjena u sisanju palca kad trazi siu.
    u rodilistu je spavala samnom u krvetu na sisi.
    te price o mamama koje su ugusile djecu sam slusala i ja, sezu valjda jos iz vremena moje bake, ako ne i ranije. ja ne znam ni jednu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to su one mame koje su cugnule rakijicu-tri-pet prije spavanja

cosleeping je generalno sigurna rabota, osim ak roditelji piju ili se drogiraju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    to su one mame koje su cugnule rakijicu-tri-pet prije spavanja

cosleeping je generalno sigurna rabota, osim ak roditelji piju ili se drogiraju.
    nit sam cugala, nit sam se drogirala
    i nakon spomenute epizode nastavile smo skupa spavati
    vjerujem da djeca, ma kako mala bila, imaju jaki instinkt za samoodrzanjem
    ali samo sam htjela reci da postoje majke koje ipak mogu dosta cvrsto zaspati unatoc poremecaju sna

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ajme aleks, sad si me sjetila da sam i ja negdje tamo s mj. i pol-2 zagrlila S. misleci da je L.
    znam da sam se i ja usrala iako je ova spavala ko top i nis joj nije smetalo.
    al kad se L. pocela ritat ko luda, a S. gmizat u snu, izbacila sam L. iz kreveta, a po krevetu jos uvijek imam jastuke, pa i pod nogama jer sam ju nasla s nepuna 3mj. kako spava na rubu, al tam kod nogu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jedini problem co-sleepinga kod nas je bio padanje s kreveta.
    Dakle, uspavam ju, ostavim u njenom krevetiću, a ona se malo po malo dokotrlja do druge strane i drmne na pod. Nakon što se to desilo prvi put stavili smo jastuk za dojenje, onako fino u polukrug. Nakon što se u snu prešla i tu prepreku u opet drmnula na pod, stavili smo dva jastuka za dojenje, naše jastuke i napravili pravo malo brdo. Više nije padala. Zasad.
    Srećom, krevet je nizak, tek 30 cm visok.

Inače co-sleeping je savršena stvar. Osim svih navedenih dimenzija; bliskosti, praktičnosti jednostavnosti, cijelonoćnog spavanja i sl., držim da je super za razvijanje samostalnosti. Smjehuljica je već s 9 mjeseci znala sama sići s kreveta, otvoriti pritvorena vrata i doći u boravak nakon spavanja. Sva ponosna.

Inače, spava s nama od prvog dana, a u svom krevetiću koji je spojen s našim je počela spavati ljetos dok je bilo vruće. Nikad nije bilo nikakvih problema.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 08.10.2012. at 17:52

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cujem i ja svoga na svaki pokret ali od tolikog nespavanja i hranjenja po noci svakih 1,5h neki dan sam zaspala i on pored mene probudilo me to sto sam ga kad sam se okrenula tresnula po glavi da ne govorim koliko je jadnicak plakao.... tako da definitivno vise ne spava samnom ko zna sta se moze desit kad nas umor savlada,nismo ni svjesni...da skratim zna se desit da ni neznam da sam ga hranila da je plakao i to sve od umora..inace cujem svaki sum...definitivno djeca MORAJU u svoj krevetic

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne moraju.
    tebi tvoja mozda moraju, al ne moraju sva svih roditelja.
    dopusti nam to pravo da ne moraju.

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ne moraju.
    tebi tvoja mozda moraju, al ne moraju sva svih roditelja.
    dopusti nam to pravo da ne moraju.
    neznam zasto se osjecas prozvanom.....ja govorim za svoju djecu i djecu onih koji imaju podjednak strah kao i ja kad od umora doslovno neznas ni da imas koga pored sebe,oprosti al ja imam jako velik strah od toga i da desilo se lupila sam ga po glavi u snu,znala sam mu i lec na rukicu..to sve u toku hranjenja i zaspivanja a moze se i moglo se ko zna sta desit,ako ti nemas taj strah,pa neka spavaju s tobom!!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok. zvucalo je ko izjava: djeca MORAJU

i da ne spava samnom, di bi ju dojila? u krevetu. od silnog ustajanja bila bi premorana jos vise, ne bi funkcionirala preko dana, a bogme bi me tek onda bilo strah dojiti ju da tako premorena ne utonem u tvrd san ili cinim nesto nesvjesno.

ja nemam taj strah, imam ovaj koji sam napisala. nisam jedina

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ok. zvucalo je ko izjava: djeca MORAJU

i da ne spava samnom, di bi ju dojila? u krevetu. od silnog ustajanja bila bi premorana jos vise, ne bi funkcionirala preko dana, a bogme bi me tek onda bilo strah dojiti ju da tako premorena ne utonem u tvrd san ili cinim nesto nesvjesno.

ja nemam taj strah, imam ovaj koji sam napisala. nisam jedina
    A da napisala sam MORAJU al to sam mislila na ovakve kao sta sam ja(plasljivce) umorne,nenaspavane i da ja dojim lezeci u krevetu,kad se bembo probudi legnem ga pored sebe i dojim..mozda zato i zaspem,al neznam uzasan strah imam od toga i jos u trudnoci imam nocne more da sam ga ugusila,bojim se. Ovako kako ti i vecina radite sigurno je lakse jer ja jedva funkcioniram preko dana (skoro nista ne spava preko dana) a po noci se budi po 5-6 puta...Voljela bi da nemam taj strah al eto sanjam da ga gusim pa vristim po sobi i trazim ga-a on u kreveticu ko zna mozda s vremenom prode-ili pocme spavat (tjesim se samo)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Poslije dojenja u 6 ujtro to je jedni način da ga nagovorim da spava još malo (tj. da ja odspavam još sat, dva, a možda i tri) pa ga ostavim kraj sebe a on se privije ko mali miš (imamo 40 dana)...stavljam ga na kraj kreveta, do sebe, čujem sve, bilo bi me strah do dragog jer i mene zna pošteno lupiti u snu (nadam se)...super su mi te babske priče, svi ih pričaju, a nitko ne zna te majke koje gnječe svoje najmilije...

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Poslije dojenja u 6 ujtro to je jedni način da ga nagovorim da spava još malo (tj. da ja odspavam još sat, dva, a možda i tri) pa ga ostavim kraj sebe a on se privije ko mali miš (imamo 40 dana)...stavljam ga na kraj kreveta, do sebe, čujem sve, bilo bi me strah do dragog jer i mene zna pošteno lupiti u snu (nadam se)...super su mi te babske priče, svi ih pričaju, a nitko ne zna te majke koje gnječe svoje najmilije...
    A neznam stvarno dal su babske price ali...ja imam nocne more od toga bile su cesce kad sam rodila sad su se prorjedile i od tuda mi taj strah,neznam ni ja nikog kome se to dogodilo al znam da je moj dobio po glavi

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

mi smo u posljednjih par dana uhodali se tako da onaj prvi san, koji hvala Bogu traje 3-4, a nekad i 5 sati iako je isto mali, 7 tjedana, spava u kolijevci, a onda nakon tog hranjenja ostane s nama u krevetu. Tako da onaj prvi umor izliječimo tvrdim snom i kasnije nije toliko frka da se neću probuditi. Istina, ne naspavam se toliko, ali ionako se ne naspavam.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mi spavamo skupa u krevetu, nikad ju nisam zgnječila, ma kako bila umorna

pod mi mislim na M. i sebe

MM jadničak spava na kauču u dn. boravku :mgreen: ipak nam 160 cm širine kreveta nije dovoljno za svoj troje...

iskreno, ne mogu zamisliti da spavam bez svog malog ježića u krevetu, mislim da je zajedničko iliti obiteljsko spavanje fnatastično i za bebu i za rodirelje,a jako olakšava mamama dojiljama ako beba cica po noći! Jedino za čine žalim je što nismo uzeli king size krevet da svoj troje uživamo skupa, jer bi i MM rado s nama dijelio jutarnje veselje kad se najljepše plave okice otvore...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nas je 4 spavalo na 140, ja ne kuzim kak ne stanete na 160

i to md i ja (koji nismo bas sitni), i dvoje klinaca, ne beba

otkad je treca dosla spavam ja s njih 2 u 140, md i f. u dn. boravku

kad je md na putu onda sam ja s njih troje u krevetu , i naspavam se fino

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim bilo bi drugacije da imamo di, ali nemamo

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da vidiš našu M. kako spava sve bi ti bilo jasno kak Isusek, raširi ruke MAKSIMALNO, i to uzme pa sigurno 20-30 cm kreveta, treba joj više mjesta nego nama ja još i mogu na boku spavati cijelu noć, al MD se voli okretati, pa nastaje krkljanac...a da ne govorim da sam ga svako malo budila da zamijenimo strane jer mlada dama voli cicati po noći, pa kad mi jednu cicu isprazni, onda mijenjam stranu kreveta da bi cicala drugu jadničak se nije mogao naspavati pa se preselio u db na kauč

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nas troje spava na 120 i bas smo jucer komentirali da ima mjesta za jos jedno nekad i macak spava s nama.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je lakse kad su veci. ili kad su fuuul mali. kad se tek rodila, spavali smo svi cetvero na 180.
    onda je mala pocela gmizati, pa nas je spavalo 3.
    sad nas spava dvoje i dok poslozim jastuke i nju centriram tako da ju ne vucem i ne razbudjujem kad saltam sise vec ju "preskocim".
    MM je u dn. sobi jer mu zvoni mob u pola 7, a ide spavat oko 2 te jako jako jako jako jako.... hrce,pa nas budi.
    starija konacno spava u svom krevetu :aleluja:
    Posljednje uređivanje od leonisa : 12.10.2012. at 09:33

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nakon prve neprospavane noći kad smo MBM i ja gledali u bebu u krevetiću, skakali na svaki šum i pola noći proveli s ogledalom ispred nosa da li diše ja sam je prebacila u krevet na sebe

znaći spavala sam na leđima cilu noć u polusnu, a ona trbuhom meni na prsima, ni makla se nisam.... kada je malo narasla bila je u sredini...onda je MBM iselio iz kreveta...
    jedino tako sam spavala, jer koliko god ja spavala ona je ili spavala pored mene ili bila budna ali nebi plakala što s krevetićem nije bio slučaj.

tek s nekih cca 3god je počela svakodnevno spavat u svom krevetiću jer mi nije dala mira, ako bi se ja po noći digla samo da stavim nogu na pod ona me zvala i išla za mnom, u wc, u kuhinju po vodu, bilo je neizdrživo - priljepak

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

moj bebac spava u svom kreveticu preko noci...skoro mu je 4 mjeseca...prva dva je spavao sa mnom u krevetu al nam se onda desio taj zacepljen nosic pa smo morali da mu podignemo madrac a to je jedino bilo moguce u njegovu kreveticu...da bi ikako moga disati..taj nos nas je bas namucio...dva dana se budio cim ga stavim u krevetic i onda se navikao..od tada spava u svom kreveticu ...a zaspivanje za virijeme dojenja je svakodnevno i po noci i po danu...i ja i bebac se uspavamo tokom dojenja...

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

uf ja sam kod noćnih hranjenja redovito zaspivala dok je bio baš mali i dojio i po 45min i duže.
    probudila bi se s njim u naručju, oboje razjapljenih usta za slijedeći obrok
    ili bi me mm probudio a ja se branim da ne spavam
    i sad često doji noću, i izbijaju mu zubići pa je gore u zadnje vrijeme.. ali sad većinom par puta potegne i smjestim ga među nas!
    na sreću nikad nije bilo nezgoda!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

...
    starija konacno spava u svom krevetu :aleluja:
    AAAAA pa kaj nema 6g? Tek sad? Moja ima 3,5 i vec bih je lagano htjela izbaciti iz kreveta ali... ali ne zeli, pogotovo naravno je tesko je nagovoriti kad vidi mladjeg kako spava s nama u krevetu.

Ja redovito zaspim dok dojim malog (u stvari kad sam prestala dojiti stariju sam imala jedan kratki period kad sam imala ozbiljnih problema zaspati ako bi se probudila usred noci jer mi je faliko dojenje za moje uspavljivanje ) i rijeseno je tako da ili je izmedju mene i mm-a ili je izmedju mene i zida. Nikakvih nezgoda nije bilo (u stvari jednom me s cca 4 mjeseca probudilo da malo cvili pa sam skuzila da je mm mu slucajno legno na rukicu i nije je mogao izvuci).

Za razliku od ovoga, sa starijom je bilo opasnih situacija s tim spavanjem zbog dojenja jer sam u pocetku je kakti vracala u kinderbet pa sam je dojila sjedeci i onda sljedece sto se sjecam je osjecaj kako mi beba klizi iz narucja jer sam zaspala sjedeci Onda sam shvatila koliko je tek to opasno pa sam je uselila u krevet i brzo sam svladala vjestinu davanja obje cice s istog boka i da zaspim minutu nakon sto ubacim cicu, pa sam se bolje i ja naspavala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja je odlazila i vracala se kroz godine...sad spava zadnih desetak dana, a meni uzasno fali i najradje bi ju pozvala al ne smijem, moram bit dosljedna

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Moja mama paničari..jao nemoj spavati s njim, debela si leći ćeš na njega..
    Ali ja ne mogu, od kad je imao mjesec dana spava s nama..
    Kevet je ogroman ali ja ipak spavam na rubu, malo me strah ali to je takvo blaženstvo slušati to malo srce kako kuca i diše, pa ručicama lupi u moje grudi, noćna dojenja i njegovo već uobičajeno halapljivo gutanje..a najljepše je budjenje iz dva oka najdraža i gugutanje

Prošlu noć je odspavao samnom od 23 -5h ujutro u komadu..pa nastavio od 5-9h uff..kako sam danas odmorna

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Majka Priroda je to tako osmislila, a ljudi su potom izmislili sat i uprskali stvar.
    Citiram sebe na topicu http://forum.roda.hr/threads/67105
    Naši ne tako davni preci su spavali "na kredit". To su ustanovili tamo nekakvi antropolozi pa su potom takvo spavanje isprobali i ... fercera. Dakle, prije nekoliko generacija su ljudi pod normalno spavali do cca ponoći, onda bi se digli, družili, obavili ponešto i par sati kasnije opet u krpe. Dizali su se rano, ali bi zato popodne opet ubili oko. Ispada da su živjeli pod nešto manjim stresom i bili odmorniji nego mi danas. To im je polazilo za rukom jer nisu bili robovi sata.
    Preslikano na situaciju s roditeljstvom to bi značilo iskoristiti priliku za spavanje kada se ukaže. Priče o "spavanju 8 sati u komadu" potiču od ekipe koja očekuje da im šljakeri na vrijeme dođu na posao i to nije sasvim prirodna stvar.

Isprobao sam "spavanje na kredit" i fercera ako ne pretjeram. Uglavnom nemam priliku štrebati na miru dok je malac budan i zato legnem s njime tako da obojica zaćorimo. Potom, čim se probudim lijepo capa-capa do računala i par sati neometane štrebačine je moje. Onda ćorka do jutra. I sve 5. Problemi nastanu jedino ako onih "par sati" ne postanu "nekoliko pari sati" i nakupim umor, ali na to se malo pripazi i sve OK.
    Svakako je bolje odspavati nego nakupiti umor.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Onda sam shvatila koliko je tek to opasno pa sam je uselila u krevet i brzo sam svladala vjestinu davanja obje cice s istog boka i da zaspim minutu nakon sto ubacim cicu, pa sam se bolje i ja naspavala

budi tako ljubazna pa me poduči, mene ubija to prebacivanje sa lijeva ne desno, ponekad odustanem, a onda je ona nezadovoljna jer voli svaki podoj drugu ciku (a i ja se probudim sa jednom cicom ispuhanom, a druga kao lubenica )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To mozes ako mozes spavat od sisa na trbuhu, zavalis se jos vise i uvalis drugu.

campi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

sad otkad je ova u sulejman seriji zaspala na svojoj bebi ubiše me obje mame (bake) koje prate seriju sa tim da ja i moj mališa ne smijemo spavati skupa u krevetu jer "vidiš što se sve može dogoditi"!!! a ja nikad nisam čula da se to nekome stvarno dogodilo..

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hahah i mene kao i Campi obavijestile o spornom sadržaju spomenute epizode!! Spavamo skupa svi 3 jer nam je tako apsolutno prekrasno, ljubakamo ga i mazimo kad god se koji probudi, uostalom on je na visini di su nama glave tako da s čim da ga pričepimo- nosom?! dojim ga kad poželi, gura me kad mora ići kakati tako da ama baš nikad nije u pokakanoj peleni, i kinderbet je postao spremište za igračke..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jos jedan razlog zasto ne gledati sapunice

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prvi je spavao s nama, između mm i mene..valjda je i dobio nekad po glavi...ali meni to nije big deal.

Srednji se nije budio po noći, pa je spavao u svom krevetiću, da mu ne smetamo

Ovaj najmanji me ubija...ne mogu spavat s njim..non stop nekud ide, nekaj se buni.. ne bojim se toga da mi njega zgnječimo, nego se on penje po nama...i baš mi je koma ga nosit u krevetić po noći.. zaspim dok ga dojim i onda on nakon pol sata nekaj hoće, pa ga prenesem u krevetić, da nas ne budi sa svakim pomakom... već od tri mjeseca je imao te neke fore gmizanja cijelo vrijeme u snu...baš je naporan..

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo da se prijavim ponovno u klub spavača s mamom, s obzirom da mala beštijica doji svako uru, grinta svako malo i ne tješi ga ništa osim da nasloni obraz meni na grudi MM smo izbacili iz kreveta a krevetić nam služi za odlaganje robice. ne mogu sebi pomoć jer čim on počme sisat meni se oči sklapaju. MM se za sada zadovoljio s trosjedom, eventualno kad se mi ustanemo on dođe u krevet.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj campi prvotno napisa Vidi poruku
    sad otkad je ova u sulejman seriji zaspala na svojoj bebi ubiše me obje mame (bake) koje prate seriju sa tim da ja i moj mališa ne smijemo spavati skupa u krevetu jer "vidiš što se sve može dogoditi"!!! a ja nikad nisam čula da se to nekome stvarno dogodilo..
    moram se na ovo osvrnuti, da i moja sveki gledala i komentirala da se to može dogoditi, a mi evo već godinu dana spavamo u trojcu i nikad ništa se nije desilo.i to je znao završiti i niže od naše visine glave.
    s tim da je to bila moja najveća paranoja,jer jako tvrdo spavam,pa sam se bojala da neću čuti ni da plače a kamoli išta drugo...na kraju,majka priroda to sve fino posloži sama od sebe,ja i dalje tvrdo spavam,ali čujem kad mali imalo dublje udahne ili zagrinta...nekako nam je taj dio došao najprirodnije.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    moram se na ovo osvrnuti, da i moja sveki gledala i komentirala da se to može dogoditi, a mi evo već godinu dana spavamo u trojcu i nikad ništa se nije desilo.i to je znao završiti i niže od naše visine glave.
    s tim da je to bila moja najveća paranoja,jer jako tvrdo spavam,pa sam se bojala da neću čuti ni da plače a kamoli išta drugo...na kraju,majka priroda to sve fino posloži sama od sebe,ja i dalje tvrdo spavam,ali čujem kad mali imalo dublje udahne ili zagrinta...nekako nam je taj dio došao najprirodnije.
    meni je veća noćna mora kad beba spava sama, da joj se ne omota posteljina oko vrata, da se ne pokrije po glavi, okrene na prsa i uguši....znam da su male mogućnosti za to, al sigurnija sam kad je pored mene, samo povremeno se prenem i provjerim stanje na jedno oko

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

je,slažem se s tobom.nama je kindač bio odmah kraj kreveta,ali ja ga nikako nisam mogla ostavljati u njemu.nešto sam bila brljavila na početku bi/ne bi,ali brzo me prošle takve zamisli ...
    i onako usput,nema mi ljepše stvari u "mamovanju" baš od tog zajedničkog ušuškavanja i jutarnjeg buđenja

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku

ja sam poludila kad sam vidjela to u seriji...sad će sve babe na noge protiv co-sleepinga... meni se to čini totalni bullshit. Ako nisi pijan i/ili drogiran, ne vidim kako možeš ugušit dijete..

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nije dobro. To čoporativno spavanje, ne zna se tko koga uspavljuje, tko koga hrani, tko se s kime mazi...ne to nije dobro.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a di je ona the more the merrier?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

to i moja svekrva misli Ona je odmah rekla da će nam se brak brzo raspast, ako dijete spava s nama...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    to i moja svekrva misli Ona je odmah rekla da će nam se brak brzo raspast, ako dijete spava s nama...

I meni moja patronažna (tada još nije imala dijete). Sad joj dvogodišnje dijete naravno spava u bračnom krevetu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •