Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: efekt otpuštanja mlijeka i povraćanje

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno efekt otpuštanja mlijeka i povraćanje

Zanima me da li je netko imao to iskustvo da kada počne teći mlijeko osjeti nagon za povraćenjem.
    Naime,ja nisam imala dovoljno mlijeka i mejsec i pol dana smo se hranili prvo sisanje, pa dohrana jer sam se cijelo vrijeme nadala da će mlijeko doći. Još u bolnici kada bih išla dojiti najprije bi me oblio znoj koji se slijevao u potocima nakon čega bi me uhvatilo strašno zijevanje i umor. Onda je to prestalo i pojavio se taj nagon za povraćenjem. sada (dijete mi ima tri i pol mjeseca) se izdajam i još uvijek mi se povraća.
    trebam reći i da je moja mama imala slično iskustvo, njoj se isto povraćalo kada bi išla dojiti.
    uz to, jako mi se jelo slatko i to toliko da sam iz noći u noć sanjala da jedem kolače. i to su bili pravi elaborirani snovi o kolačima, lol.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nije da sam posve sigurna, već samo nagađam da bi možda imalo veze s naglim oslobađanjem hormona koji između ostalog imaju veze i s vazokonstrikcijom krvnih žila, odnosno opskrljenosti kisikom, pa otuda zijevanje i nagon za povraćanjem. I inače osobe koje su senzibilnije kada su u pitanju oscilacije u hormonima navode kao jedan od simptoma mučninu i povraćanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

O,da. Pisala sam vec o tome. Svaki put tren prije otpustanja mlijeka jaka mucnina. Sa svakim djetetom i cijelo vrijeme dojenja mi je bilo tako. Ali, to je kratkotrajna mucnina nakon nje nastane osjecaj vrucine i onda trnci, pa potok mlijeka.
    Nisam to smatrala losom stvari, nego normalnom.
    I ja nisam izdajala, ni dodavala, dojenje je bilo posve u redu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas mi je drago da sam ovo procitala.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

look on the bright side, hodat ces u kratkim rukavima u sred zime

ja imam sve opisano, osim nagona na povracanje.
    vruce mi je non stop, prvih mjeseci mi se slivao znoj dok bi dojila.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ne povracam, ali mi je toplo. Zbilja nosim kratke rukave dok ljudinoko mene navlace jakne- sto je super jer sam zimogrozna kad ne dojim

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Bas mi je drago da sam ovo procitala.
    Ima i gore: http://forum.roda.hr/threads/76702-P...mu-kod-dojenja

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I meni zna biti laana mučnina na početku podoja, baš kad krene mlijeko osjetim laganu mučninu. Tako i kad se izdajam isto, iako ne u tolikoj mjeri koliko tokom dojenja. Već sam mislila da si ja to "umišljam" pa kad sam vidjela ovaj post odmah mi je lakse jer nisam jedina....

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne povracam, ali mi je toplo. Zbilja nosim kratke rukave dok ljudinoko mene navlace jakne- sto je super jer sam zimogrozna kad ne dojim
    sad mi je jasno zašto se svi u kući smrzavaju a ja upravo sidim u piđamici na špaline i kukam da mi otvore prozore

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •