Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Čokoholizam - kako ga pobijediti?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Čokoholizam - kako ga pobijediti?

Ubijam se u čokoladi. Čim dođu ovi kratki, sivi dani ne mogu bez nje. Ljeti je lakše, sad je baš Što će tek biti kad se vratim raditi...
    Gledam ju u dućanu i kažem neću, pa se vratim po nju.
    Ili... samo ću jednu kockicu, pa smažem cijelu.
    Sama sebi idem na živce s tim.

Još uvijek sam jako izbirljiva po pitanju čokolade, ne jedem svaku, biram samo fine. Zato kontam, možda i nisam tako odgrezli junkie ali ipak što je previše je previše...

Muči li još koja ova napast? Kako se riješiti te nevolje?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 21.11.2012. at 16:01

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jednostavno gledam na to drugačije. Uopće se ne želim riješiti čokoholizma. Volim debele, mliječne čokolade, bez dodataka. Kad osjetim čokoladnu želju, ispunim ju. Bez imalo grižnje savjesti. Čokolada je zdrava!!I fiiina!!!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemam rješenja, samo se postrojavam

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čokolada je zakon!
    Kakva jedna kockica?
    Prvo idu 2 reda za utažit želju za slatkim, a onda preostalih 5-15 redova za polagano uživanje.

I da, mliječna je najbolja, može i s lješnjacima (veliki komadi), a sve ostalo je zapravo čisto upropaštavanje čokolade.

Dugogodišnji čokoholičar

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram li priznati da mi je ponekad drago da je klinac sisavac alergičar, pa ne smijem čokoladu, a da smijem gdje bi mi bio kraj

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    nemam rješenja, samo se postrojavam

same here..... ja obožavam čokoladu i obavezno moram svaki dan čoknuti bar malo..... tješim se što ja volim samo onu za kuhanje pa je kao ta manje štetna

(i ledenu, i bajadere, i after eight, i čokoladne napolitanke......)

posljedica je moj potpis

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i mene na postrojavanju
    Uff cokolada za kuhanje je definitivno naj! al moze bilo koja kad nema za kuhanje. Trenutno sam na lijecenju od kokakolizma, pa cu se sa ovom ovisnoscu boriti poslije..puno poslije

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nema tu pomoci..

ja sam na nutelli i jusnoj zlici
    a kontam, ne pijem, ne pusim, dopustit cu sebi jedan slatki porok ..

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

joooj
    sjela vidjet sta je nova na rodi; s kockicom cokolade u ustima.......

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i ja bih se rado riješila te ovisnosti. donijela mi je 8 kg viška..., a ostalih 10 ću pripisati kolačima da ne bude čoksa baš za sve kriva )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne pamtim kad sam pojela čokoladu. niti nutelu
    a nekad sam trusila jednu dnevno

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ne pamtim kad sam pojela čokoladu. niti nutelu
    a nekad sam trusila jednu dnevno
    De otkrij nam tajnu..kako si postigla taj zen?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne paše mi više. preslatko i preprepreviše toga u ustima

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa uzmi manju zlicu :p

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ubijam se u čokoladi. Čim dođu ovi kratki, sivi dani ne mogu bez nje. Ljeti je lakše, sad je baš Što će tek biti kad se vratim raditi...
    Gledam ju u dućanu i kažem neću, pa se vratim po nju.
    Ili... samo ću jednu kockicu, pa smažem cijelu.
    Sama sebi idem na živce s tim.

Još uvijek sam jako izbirljiva po pitanju čokolade, ne jedem svaku, biram samo fine. Zato kontam, možda i nisam tako odgrezli junkie ali ipak što je previše je previše...

Muči li još koja ova napast? Kako se riješiti te nevolje?
    Čokolada je antidepresiv. Klasičan. Ima u sebi nešto što potiče stvaranje serotonina i time nam diže raspoloženje.

Ako patiš od zimske represije, probaj si zatvorene prostore što više osvijetliti. Sama si dala rješenje u izvornom postu - zimsku depresiju potiče mrak. Eh, sad, ove novokomponovane plinske štedne žarulje nisu baš sjajno rješenje, kao ni fluorescentne. Najmanje zlo su klasične žarulje sa žarnom niti.

MM se uvijek čudi što ja zimi bjesomučno dižem rolete i palim svjetlo, ali u osnovi je ista potreba... Nabavili smo za sobu neku lampu koja ima narančastocrveno sjenilo i daje toplo svjetlo nalik sunčevom. Pravi spas!

Što se čokolade tiče, ja nisam ovisnik, ali mm je - kompromis smo našli u Lidlu, pojede svaki dan jednu malu bittericu od 40 g i to mu je taman dosta. VIše ne smije zbog masnoća u krvi, a manje isto ne bi, he hehe...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.11.2012. at 17:47

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prejedes se da ti pozli, pa poslije toga ne mozes podnijeti ni pomisao na cokoladu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja čokoladu jedem kako bi moja djeca ostala zdrava.
    Eto, žrtvujem se kao prava majka pa kad donesu Čoksu od bake mama ju sredi da dječici zubići ne propadnu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ovd samo cokoladojedci a bez recepta za micanje ovisnosti )))

PS sedamnaesta kockica u ustima....

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

mmmmmmmmmmmm čokolada...........u svim oblicima...i velikim kolicinama............. preskacem jedio after eight i ledene kocke

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moram li priznati da mi je ponekad drago da je klinac sisavac alergičar, pa ne smijem čokoladu, a da smijem gdje bi mi bio kraj
    mislim da je i moj alergican na cokoladu... ja kad bi je god pojela njega bi mucio zeludac.... tako da sam prestala jesti... a mogla bi je pojesti tonu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja čokoladu jedem kako bi moja djeca ostala zdrava.
    Eto, žrtvujem se kao prava majka pa kad donesu Čoksu od bake mama ju sredi da dječici zubići ne propadnu
    Ovo radim i ja Cijelu nutellu smažem da oni ne bi nezdravo jeli

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajde, ja bar nutellu ne volim. ali imam opaku ovisnost o slatkom koja mi poprilicno ide na zivce. pa mi netko kaze--jedi voce, ono je slatko. je drek. nema do cokse i coksastih delicija.

mislim ne bi uopce bio problem sto sam ovisna da nemam ovaj visak koji nikako ne mogu skinuti, jednostavno se ne mogu prisiliti na uskracivanje hrane, mislim da bi bila zivcana 24/7

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jooj,meni u spajzi jedna za kuhanje kojoj je istekao rok,mislim da nisam u zivotu pojela vise od 2 reda cokolade odjednom..ne mogu,zakusi me....i u frizideru puna kesa malih marsa,bountya itd kojima samo sto nije istekao rok...MM dopotezao doma s broda 3kg toga pa sam podijelila vecinu da on to sve ne pojede...ja to ni ne pipnem....a ni ne pase mi,ako jedem 2-3 dana za redom malo vise slatkog odma me napadnu gljivice...

ja cu istom strascu potamanit prsut ili masline...ili neki smrdljivi sir...ja sam fan slanog....

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dok sam čitala sam grickala grožđice jer mi je falilo nešto slatko. Na kraju sam ipak još potamanila i pola čokolade za laku noć.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku

ja cu istom strascu potamanit prsut ili masline...ili neki smrdljivi sir...ja sam fan slanog....
    ...a neću ja odbit ni pršut, ni masline ni smrdljiv sir... samo ću na kraju dodati i desert.

Peterlin, u pravu si, vezano je s količinom svjetla. Čim dođem negdje gdje ima sunca sam bolje. A sad sam dodatno nervozna/jadna/depresivna zbog polaska u jaslice i povratka na posao. I nema više čokolade koju sam jutros načela, pokušala sam se utješiti napolitankama, ne ide... sad zobljem bademe, bez veze. I živčana sam ko pas. I idem zato čistit stubište, to me smiruje (kako poremećeno, ha?! ) red oko mene... red u meni.

Nego... sve sami ovisnici, a osim Mikke se nitko ne javlja da bi na liječenje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema načina.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Čokolado, ne provociraj
    Ja sam svejed. U nekim danima jedem cips sa cokoladom.

Savjeti? Postepeno smanjujte kolicinu.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

je, i onda te pukne pms i opet si na pocetku.. slazem se cokoladom, nema tu pomoci. samo se selis s jedne slastice na drugu! Uf, sjecam se faze zvecevo cokolade s brusnicama.. jedva sam cekala zadnji zalogaj rucka da je smazem pola za desert

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    U nekim danima jedem cips sa cokoladom.
    Da, u trenucima najžešće krize na poslu to je bio jedini spas.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Traveller prvotno napisa Vidi poruku
    preskacem jedio after eight i ledene kocke
    Ako nećeš ti slobodno mi prosljedi, ja ubijam za sve čokolade s mentolom. Muž mi je iz Norveške donio ogroman, al stvarno ogroman after eigth, mislite da sam ga podjelila s nekim? Ne, ne...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja sam jedna od brižnih majki koja ne želi da joj djeci popadaju zubi od slatkog pa ih poštedim svih čokoladnih delicija koje dobiju..
    a ni kolači mi nisu mrski..

Meni uopće ne treba nikakva pomoć, sposobna sam sasvim sama pojesti veeelike količine čokolade

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Što manje jedeš, manje će ti se jesti. Bar je tako meni bilo.
    Organizam mi je imao itekako manju potrebu kad sam se navukla na trčanje. Valjda se "hormon sreće" na taj način oslobađao pa čokolada nije bila potrebna - mada žena nikad neće odbiti čokoladu, jel. Kako cijelu trudnoću nisam imala želju za slatkim tako sam nedavno u dva dana pojela žličicom bijelu linoladu. Jedem je očito kad sam emotivno iscijeđena. Zato se ovih dana vraćam na trening.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni pomaže pojačati bjelančevine i masti, onda mi se čoksa manje jede..I ako napraviš pauzu, tipa sedam dana, onda ti bude preslatka.
    Doduše, brzo se navikneš ponovo. Ja inače ne volim gorke čokolada, to mi dođe ko pokora, ono kao jedem čokoladu, ali nema onog lučenja serotonina, ili čegaliveć, od čeg smo hepi A kad gledam kalorije, otprilike isto imaju i biterice i mliječne..

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Nego... sve sami ovisnici, a osim Mikke se nitko ne javlja da bi na liječenje.
    bila je već tema kako se skinuti sa slatkog ili tako nešto...
    Ja sam gadni ovisnik,čokolada, kolači, napolitanke...prvo biram fine stvari onda po najlošijem junkiju udaram, da poštedim djecu jel.
    Jedino bombone ne jedem, osim čokoladnih .
    Uglavnom vježbanje pomaže , pomogne u trenucima krize i jedan dobar gorki kakao, inače mi pomažu topli napitci. Na toj pradavnoj temi su neke cure pričale da im pomažu zeleni sokovi, i tako...
    Ja vježbam već mjesecima, kao pazim na prehranu ali đaba mi sve to kada se ubijem u slatkome, jednostavno sam neumjerena.
    I da, najgore mi je kad nejedem iz gušta nego trpam zbog nervoze.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo me,
    i meni pomaže fizička aktivnost, kad se natjeram vježbati,
    pogotovo vani , trčat ili vozit bicikl, kao da je potreba manja,
    i ovo što Dijana kaže kada je masniji i jači obrok kao da mi ne fali slatko poslije,

inače u trenucima krize mlatim sve, sram me i reći kaj sve mogu utrpati u sebe

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E da pomažu zeleni sokovi i suho voće

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku

U mom mozgu suho voće je samo loša zamjena za "the real thing", bolje mi prolazi obična apstinencija.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uh prava tema za mene. kod nas je ovisnost cokoladom u genama nemogu bez nje, a ni moj mladji. nakon obroka obavezno jedna kocka ili red. Inace biram samo fine cokolade, obavezno sa punjenjem. Ali više od toga su mi cokoladni kolaci... tu se ubijam, i zabranila sam sama sebi da ih vise pravim... bez slatkog mi nema zivota. neko je spomenuo grožđice, da, ali u cokoladi...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku
    md, pomažu ali ono ajde popodne u ovu zimu neko ti ponudi smiksani kelj umjesto čokolade, pomogne kad ga popiješ ali treba se natjerati popiti ga, čak i napraviti, znači očistiti kelj, voće, smiksati, oprati blender...pa koliko je jednostavnije uzeti čokoladu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

najbolje kombinacije su mi sa blitvom, al definitivno se mora
    biti discipliniran, još po ljeti kad zelenje raste u vrtu super,
    ali daj sad na plac, pa za dva dana već uvela, pa fali jabuka,
    pa sve ponovo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za te dane blagdanskog ludila pripremam sama čokoladne pralinice napravljene
    od kokosovog maslaca, kakao, agavin sirup i vanilija.
    Tješim se da nije tolika šteta meni kao niti djeci, a još je i zdravo, a neopisivo fino.
    Usput naravno ne možemo izbjeći negdje ostale grijehe, ali glavnina nam ostaje na domaćim pralinama.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo da se pohvalim, nisam pojela ni kocku čokolade otkad sam otvorila topic.
    A nije da nisam mogla. Prošla sam pored slastičarnice imena Čokolada, bila u dva dućana....

Sve si nešto mislim... koje sam ja to g.vno od karaktera.... toliki liječeni alkoholičari, toliki bivši pušači svud oko nas... a ja se s običnom čokoladom mučim.

I.... hvala na sugestijama.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa lakse se skinuti s alkohola i cigareta nego s cokolade. evo sad mi ni ne dode da zapalim ni da popijem nesto, a cokolade nema da nema

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno.
    Moj dan je baš bio za čokoladu, prvo sam jutros skoro pod kamion izletila, nezgodno raskrižje pa se mora malo povirit autom i to ne bi bio problem da je kamion vozio 50(po meni bi tu trebalo staviti 30 jel ima 3 pješačka preko kojih sva djeca iz grada idu u školu, vrtić), onda sam nakon cca sat vremena preskakala stepenice pa se rasula i dobro stukla noge i ruke(srećom zubi su na mjestu) i nakon toga sam solila jelo nakon mog dragog sina koji je odšarafio soljenku, naravno brdo soli mi se isulo u jelo...
    i ajd sad ne moj pojesti čokoladu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dok sam uzimala magnezij, nisam imala želju za čokoladom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kosjenka ti možeš.
    Ja sam pojela malu žlicu meda i šaku badema. I tamanim mandarine.

Magnezij? A dobro je i za probavu.

Nisam nikad pušila, pa ne znam kako je s cigaretama, pila jesam, ali nikad toliko da sam baš poželjela neki alkohol... lažem, evo sad dok dojim, baš mi ponekad dođe da popijem neku medicu ili crno vino (koje inače ne volim).

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam jedna od "sretnica" koja skoro godinu dana nije okusila čokoladu niti išta povezano s kakaom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak smijem pitat zakaj, ja sam nesretna jer dve godine nisam okusila isto, i čekam kad budem mogla na ledenu

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    pa lakse se skinuti s alkohola i cigareta nego s cokolade. evo sad mi ni ne dode da zapalim ni da popijem nesto, a cokolade nema da nema
    bome, meni nakon 6 god. nepušenja sve jača i jača kriza! samo čekam neki "jači" trenutak od mene
    Skužila sam da nema šanse da se izlječim od slatkog kad sam danas nesvjesno pojela pola male čokse. dok sam skužila šta jedem pola je već nije bilo
    Posljednje uređivanje od disciplina : 22.11.2012. at 15:54

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •