Kod nas predškola isto kao kod Vrijeske
Tako da je moja idući u mješovitu grupu prošla program predškole godinu orije, a i tu godinu kad sam tetama rekla da bi je upisali u školu iako je datum rođenja malo iza 1.4.
Onda je u školi išla i na testiranja za prvašiće koja su redovna i na testiranje kod psihologa dodatno jer je raniji upis
Mišljenje struke je bilo pozitivno, procijenjena je zrelom za školu.
Sad je završila 2.razred
Dojam je da intelektualno sce savladava bez problema, socijalno se snalazi ali ja zamjećujem jedan nazovimo strah lagani gdje se ona zbog činjenice da je najmlađa povremeno zna osjetiti inferiorno. Pogotovo od curica koje se po prirodi glasnije i postavljaju se kao vođe cijelom kolektivu i nabiju joj da ionako nema još toliko i toliko godina, itd...
A ona je po naravi skroz samozatajna i mirna i zazire od izazivanja pažnje.
Učiteljica koja je stvarno izvrsna kaže da je uvijek malo po strani i tiha ali kad treba, vrlo uspješno se umije izboriti za sebe. Meni dovoljno.
E sad, vremenom će možda te razlike od godinu dana biti i vidljivije ali bez obzira ja sam zadovoljna time što je upisana sa svojom grupom iz vrtić jer da je ostala godinu dana ona bi bila unazađena i nezadovoljna.