Stranica 93 od 101 PrviPrvi ... 43839192939495 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,601 do 4,650 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sutra odobre eutanaziju, treba li danasnjim lekarima omoguciti prigovor savesti?
    Mislim da treba, bez rezerve...
    vezano za eutanaziju, mislim da se liječnici već sada susreću s tim pitanjima više nego što mi mislimo, tako da to ne bih doživljavala kao nešto što je njima potpuno nova situacija. postoje razne vrste eutanazije. a i koliko znam, iz krivičnog prava i smjernica liječničke komore, liječnici ne moraju po svaku cijenu održavati ljudski život.

a i potpisujem krumipirić.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

akp ga zaista mozes raditi bez toga - super. Ako postoje takva radna mesta. Da se ona zaposlila u kuci za porodjaje, ne bi ni bilo problema.
    ali i u kući za porođaje može se dogoditi situacija u kojoj se recimo mora odlučiti hoće li nekim činom spasiti život majke ili djeteta. i u toj situaciji da ona stavlja recimo svoja uvjerenja iznad svojih nekakvih medicinskih etičkih principa je za mene nepojmljivo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nacelno se slazem. U realnosti sam bas iz tog razloga odlucila da upisem drugi fakultet od zeljenog...
    Ali mi se cini da ima izuzetaka. ako se saznanja ili zakoni i posao u skladu s tim izmene u toku naseg radnog veka?
    Ako sutra odobre eutanaziju, treba li danasnjim lekarima omoguciti prigovor savesti?
    Mislim da treba, bez rezerve...
    U tom slučaju apsolutno treba odobriti priziv savjesti jer dotična osoba, kad je birala zanimanje, nije znala da će se opis radnog mjesta promijeniti. U ovom opisanom slučaju primalje iz Knina ništa od zakonskih akta nije promijenjeno. Vjerojatno joj je godinama bilo omogućeno da ne radi posao koji ne želi raditi, nadređeni se promijenio, oduzeto joj je to pravo (razlog potpun nevažan) i iz toga je nastao cijeli slučaj.

MC, ako u kući za porode (a u nju dolaze roditi zdrave majke s urednim trudnoćama) dođe do situacije da se spašava život majke ili djeteta onda je primalja napravila određenu grešku tj. nije prepoznala potencijalno opasno stanje i rodilju nije transportirala u bolnicu. Tu više nema mjesta prizivu savjesti i takvu osobu koja na taj način ugrozi život treba krivično goniti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije to baš tako, nekad umreš i u bolnici, pa tako i u kući za porode
    treba se pomiriti s time da postoje neriješivi problemi i bezizlazne situacije
    može se dogoditi i u kući za porode taj izbor, ali nekako mi nije tema, jer će svatko spašavat onoga tko ima veće šanse, odraslu osobu...itd.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prošli vikend sam bila na komemoracijama u trnopolju i omarskoj (link). jedno novo i teško iskustvo. no, primijetila sam da ženskog glasa i ženskog svjedočenja za mikrofonom nije bilo. sjećanje na strahote drže i prenose muškarci. pozitivno je što nije bilo političkih guzonja koji su držali duge govore, bilo je nekih književnika, pravnika i sl. ponekad se tu išlo malo u veće palamuđenje, malo previše patetičnih floskula i sl (valjda tako mora biti). o tome što se točno dogodilo saznala sam tek u direktnom razgovoru sa ženom koja je preživjela logor i silovanje. ali ona nam je to pričala u četiri oka. posljednja osoba, logorašica koja je otišla iz konc logora.

eh, da... kad se ta žena javila za riječ (sjedeći u gledateljstvu) prekinuli su ubrzo, jer je hrana pripremljena i trebalo se ići iftariti. nije se imalo vremena ni 30 sekunda čekati da žena dovrši svoje svjedočenje.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 10.08.2013. at 15:46

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    no, primijetila sam da ženskog glasa i ženskog svjedočenja za mikrofonom nije bilo. sjećanje na strahote drže i prenose muškarci.
    Kako to tumačiš?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Baš čituckam ovu knjižicu Vodic-kroz-religijsku-diskusiju-za-ateiste, vrlo je pitka i jednostavna, idealna, rekla bih za starije klince koje zanima ova tema. Pa preporučam, preko superknižare nije ni skupa.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to tumačiš?
    Jer je biti silovan sramota.
    O tome se suti ili ti "mjere suknju". Bez obzira sto je o logoru rijec.
    I muskarci su bili seksualno zlostavljani. I tjerani su da se medjusobno zlostavljaju. O tome se takodjer jako malo govori.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma silovanje je jedna tema... ali uopće... svi znamo one slike logoraša...ali sjeća li se itko slika logorašica? ne znam ni sama zuska što odgovoriti. čime je to povezano... ne mogu reći okolinom (ili vjerom)... jer imam osjećaj da je to pojava koja nije samo tu prisutna... patrijarhalna matrica?! muškarci su nositelji znanja, pa onda i nositelji sjećanja?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovu ženu sam upoznala: majka mejra.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pomagala sam oko papirologije da logoras dobije papire pa da moze dobiti toplice da se oporavlja od teskih visemjesecnih batina.
    I on i cijela obitelj su ga opravdavali. To me bas iznenadilo. Ja nisam nikakva pitanja postavljala niti sam imala predrasude. "Nije, jadan, kriv. Uhapsen na putu na posao." Bio je 50+ kategorija. Nije bio vojnik.
    Takve se optuzuje zasto su se uopce izlozili hapsenju. Zasto se nisu zastitili bijegom. Moj dojam. Pa pretpostavljam da se jos gore gleda na zene.
    Ima puno slika zena iz nacistickih logora. Ex Yu samo muski. Samo sam jednom na tv-u vidjela razmjenu zena zarobljenika. Sve redom u visokom stupnju trudnoce.
    Puno je tu pitanja na koja bismo dobili odgovor da izvade prijave iz ladica. Jer zene su bile hrabre. I podnijele su prijave koje su uredno spremljene

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jednako kako je sramotno biti silovana

kad je muškarac u takvom, podređenom, gadnom položaju, očito mu prava i stav društva prema njemu postanu kao da je - žena.

užas.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    jednako kako je sramotno biti silovana

kad je muškarac u takvom, podređenom, gadnom položaju, očito mu prava i stav društva prema njemu postanu kao da je - žena.

užas.
    x

pa da, ne radi se o seksu, nego o nasilju, o dominaciji... o muškom nasilju nad ženama. o muškom nasilju nad svima koji su drugačiji kao žene... slabi muškarci, starci, djeca...

a propos silovanja, jednom sam pročitala odličnu usporedbu. reći da je silovanje seks je isto kao kad uzmete tavu i njime ošinete nekog po glavi i velite da je to (vrsta) kuhanje(a). silovanje je nasilje. sama riječ silovanje sadrži riječ "sila" (mada do sada pogrešno interpretirana, u smislu da sila mora biti dio tog silovanja inače nije silovanje... što navodno. ima svoje korijene još u onome što je freud znao podučavati... da žena, njeno biće, njena psiha, podsvjest, u biti želi biti silovana, želi biti podređena... želi biti pasivna, da je muškarac "osvoji", "uzme" itd. a ako to stvarno ne želi onda to mora jasno dati do znanja... mora se boriti rukama i nogama da to ne dozvoli... što je također zanimljivo... kod svih drugih zločina žrtvama se zna sugerirati da se ne opiru, da samo puste da se dogodi - pljačka ili sl. - samo ovdje se ženu gleda podozrivo ako je silovana bez ijedne masnice.

iz toga se izvodi zaključak da je heteroseksualni seks u toj dihotomiji... muškarac aktivan, žena pasivna.... pa i samo pitanje silovanja da to naslutiti... "je li je ona pristala ili ne?" ne što je ona željela, nego je li je na ono što je on odlučio pristala... sve to možete pročitati u mom magistarskom )

a sad kidam nalijevo - idem roštiljati
    Posljednje uređivanje od mama courage : 11.08.2013. at 12:33

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, zbilja treba dobro razlikovati zeljeti i pristati.

Mali intermezzo:
    Uz neke razlike poput zeljeza u krvi i y kromosoma, uzrok manje ocekivane dobi muskaraca lezi i u drustvenim normama i ocekivanjima. Tako ce cesce preuzeti rizik, marketinske firme za alkohol i cigarete se u pravilu obracaju muskarcu, pozeljno je zivjeti brzo i zestoko. Umieu znacajno cesce od karcinoma pluca, prometnih nezgoda ili posljedica alkoholiziranja.
    Jedan clanak u Die Weltu kaze:
    "Beispielsweise sterben Männer zweimal häufiger an Lungenkrebs als Frauen. Auch durch Tod und Behinderungen aufgrund von Verkehrsunfällen oder Alkohol werden dreimal mehr potenziell gesunde Lebensjahre bei Männern vernichtet als bei Frauen."
    Jedan pogled na izjednacavanje spolova:
    http://m.welt.de/article.do?id=gesun...cid=gesundheit
    Posljednje uređivanje od Jelena : 11.08.2013. at 18:22

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Upravo sam shvatila da je danas 11. kolovoza. Libela podsjeća da su tog dana, 1945. godine, žene u Jugi, pa tako i u Hrvatskoj, dobile pravo glasa
    Posljednje uređivanje od Zuska : 11.08.2013. at 23:17

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Još malo o nasilju nad ženama: 125-milijuna-zena-je-genitalno-osakaceno

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Žene u Mongoliji su obrazovanije (80% apsolventica), zarađuju više od muškaraca i traženije su za većinu radnih mjesta jer se brže prilagođavaju.
    Domaća verzija
    I izvorni članak

Zanimljivo je, a nije prevedeno u našoj verziji da se muškarac iz članka bori za ravnopravnost spolova/muškaraca, a onda na kraju stoji:

Immerhin hat er momentan viel Zeit für seinen Sohn. Eines wünscht er sich für seinen Stammhalter ganz besonders: "Er muss später unbedingt mehr als seine Frau verdienen."
    Moj slobodni prijevod:
    K tome trenutno ima dosta vremena za svog sina. Za svog potomka on jako želi jedno: "Kasnije, on svakako mora zarađivati bolje od svoje žene."
    Čudna neka borba za ravnopravnost
    Posljednje uređivanje od Jelena : 12.08.2013. at 10:23

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U Njemačkoj protestantska crkva priznala prvi gay brak

U Hrvatskoj čekaju dežurni komentatori na ovakve članke. Svaki put si mislim, zašto li sam gledala komentare

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam na prvu mislila sa si linkala da je primalja vracena na posao. Ovo nisam primijetila.
    Da, to je sljedece sad. Tko zna hoce li pokrenuti masineriju za skupljanje potpisa. Znali smo, al te svejedno zdrma.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.08.2013. at 06:41

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...ao/695028.aspx

Primalja je vracena na posao.
    Ali nekako mislim da ovakva inicijativa ipak ne moze proci kod nas.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam je li itko komentirao to da je malo sumnjivo da je primalja koja ima 27 godina staza tek sada osjetila priziv savjesti, ili je ovo prvi put u 27 godina da je trebala asistirati pri pobacaju.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A čuj, savjest se može i probuditi

Doduše, priziv savjesti nekim ginekolozima nije smetao da u isto vrijeme obavljaju neprijavljene pobačaje (za pare, naravno), zato je u nekim bolnicama naglo "pao" njihov broj u devedesetima.

Što se tiče biskupa..sve se odvija vrlo predvidivo. Uvertira je tu, bit će zanimljivo najesen kad ekipa opet krene s kampanjom.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Probudjena savjest...meni ipak vise izgleda kao predstava instruirana s visih instanci.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Je, i meni se čini kao predstava.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tako se i onoj apotekarki odjednom probudila "savjest". mah....

inače, ništa neobično... to smo sve očekivale, zar ne?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Iran:
    http://www.jutarnji.hr/diskvalificir...iste-/1120308/

Znam da je puno blaži problem, al me podsjetilo na napise kako se vijećnici ne mogu koncentrirati dok Antonija Mišura tamo sjedi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pocela sam citati o limburškom biskupu u Die Weltu. Opet neka afera u tijeku, a zapocela je tako da je biskup letio u Indiju u neki slam prvom klasom sa svojim vikarom. U Spiegelu su ga pitali kako to da leti prvom klasom socijalno najugrozenijim Indijcima, a on je lagao da su isli biznis klasom. Nije to sve od tog istog tipa, ide ta afera dalje oko nekretnina, kome se da citati.
    Prvo iz Spiegela - naslov je "Ne izreci lazna svjedocanstva"
    http://m.spiegel.de/spiegel/spiegelb...ww.google.com/
    A detaljnije s danasnjim dopunama ima u die weltu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Provjera potpisa, mozda zadnja sansa da se ne osramotimo kao Rusi.
    http://www.jutarnji.hr/potpisi-za-cr...osti-/1120851/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Referendum se zove "crkveni referendum".

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A na drugom kraju svijeta prvi gej brak u Novom Zelandu.
    I oni imaju svoju ekipu:
    "Udruga Family First, koja se protivila ozakonjenju istospolnih brakova, priopćila je da se radi o "bahatom činu vandalizma na području morala"."

http://www.jutarnji.hr/prvo-vjencanj...jupce/1120830/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://queer.hr/35272/njemacka-ukida-rodnu-binarnost/

moram dalje i nemam vremena danas samo htjedoh prilijepiti link.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hrvatska-je-raj-za-sarlatane-prevarante-i-nadrilijecnike

Bogme, jest. Svaka čast Vinkoviću, stalno u borbi.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Hrvatska-je-raj-za-sarlatane-prevarante-i-nadrilijecnike

Bogme, jest. Svaka čast Vinkoviću, stalno u borbi.

U drzavi u kojoj pedijatri u drzavnim ustanovama preporucuju homeopatiju, sve je moguce. Pa me ne cudi ni veza pokroviteljstvo - Nikola Tesla - sarlatan

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Homeopatiju možeš dobiti u državnim bolnicama i u Njemačkoj i u Austriji.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

U Njemaćkoj isto, odnosno u njenom dijelu gdje živim mnogi pedijatri radije prvo posežu za homeopatijom ako nije hitni slučaj, nego antibiotikom za klince.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ha ha, u isto vrijeme.

I još da dodam da homeopatiju u stvari dobiš svugdje, u biti dosta je popularna, apotekarke obično prvo ponude nešto homeopatsko kad dođeš sa nekim tegobama, a da nije neka ozbiljna stvar koja stvarno zahtjeva liječnika.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa OK je da se ne izlece odmah s antibioticima, na svako smrcanje, a nekad i pusa i zagrljaj pomazu, pa sto ne bi i homeopatski pripravak.
    Jeste sigurne da u bolnicama daju homeopatske pripravke, a ne kod opce prakse/hausartza i u apotekama? Je l to ide na recept? Meni nitko nije nudio nikad u Njemackoj, al ja ni ne idem doktoru ako nije ozbiljno.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prvo, ne treba smetnuti s uma da je njemačka kolijevka homeopatije, pa ne čudi njena popularnost (mada i horoskop je popularan pa to ništa ne govori) drugo, koliko znam i cdu i sdp su krenule u promjenu tj. izbacivanje homeopatije iz zdrav. osiguranja. što mislim da je ok. ako netko hoće homeopatiju neka ju i plati. meni na svu sreću nitko nikad nije ponudio homeopatiju, osim ponekad u ljekarnama, pa bih odmah dala do znanja da ne dolazi u obzir.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zbilja osiguranje pokriva. Troskovi koje osiguranje ima na hom. lijekove je zanemarivo, prema Spiegelu. Navodno su drzavna osiguranja izracunala da im se ne isplati ukinuti homeopatske premda se zna da nemaju nikakav ucinak na zdravlje, jer bi izgubili dio atraktivnih pacijenata - onih koji puno zaradjuju, a nisu zbilja bolesni. Ti bi se privatno osigurali.
    http://m.spiegel.de/wirtschaft/sozia...ww.google.com/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zbilja osiguranje pokriva. Troskovi koje osiguranje ima na hom. lijekove je zanemarivo, prema Spiegelu. Navodno su drzavna osiguranja izracunala da im se ne isplati ukinuti homeopatske premda se zna da nemaju nikakav ucinak na zdravlje, jer bi izgubili dio atraktivnih pacijenata - onih koji puno zaradjuju, a nisu zbilja bolesni. Ti bi se privatno osigurali.
    http://m.spiegel.de/wirtschaft/sozia...ww.google.com/
    genijalno. nikad mi to ne bi palo na pamet. hvala ti za link. a zanimljivo je da se čak politika, obje najveće stranke, složila oko homeopatije.

a propos homeopatije: https://www.youtube.com/watch?v=HMGIbOGu8q0

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    prvo, ne treba smetnuti s uma da je njemačka kolijevka homeopatije, pa ne čudi njena popularnost (mada i horoskop je popularan pa to ništa ne govori) drugo, koliko znam i cdu i sdp su krenule u promjenu tj. izbacivanje homeopatije iz zdrav. osiguranja. što mislim da je ok. ako netko hoće homeopatiju neka ju i plati. meni na svu sreću nitko nikad nije ponudio homeopatiju, osim ponekad u ljekarnama, pa bih odmah dala do znanja da ne dolazi u obzir.
    Plača se plača, homeopatija nejde preko osiguranja, nikad nije ni išla koliko se sjećam.

Doduše za bolnice ne znam, nisam često bila po njima pa ne znam iz iskustva, ali u apoteci redovito ponude homeopatsko, vjerojatno dobra zarada

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

..naime skupe su ko vrag.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa OK je da se ne izlece odmah s antibioticima, na svako smrcanje, a nekad i pusa i zagrljaj pomazu, pa sto ne bi i homeopatski pripravak.
    Jeste sigurne da u bolnicama daju homeopatske pripravke, a ne kod opce prakse/hausartza i u apotekama? Je l to ide na recept? Meni nitko nije nudio nikad u Njemackoj, al ja ni ne idem doktoru ako nije ozbiljno.
    Meni su u Austriji u rodilištu nudili (a ja uzela) homeopatiju ne bi li potakla otvaranje.
    Frendicu koja je u AKH u Beču rodila u 26+5 pitali su mogu li bebi davati homeopatiju uz standardnu terapiju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ha ha ha ova prva rečenica me podjeća na mene, da samoznaš šta sam ja sve mislila o homeopatiji, ali eto zlu ne trebalo, stvarno mi je unekim stvarima pomoglo, ili sam si fakat umislila

Za bolnice ne znam, ali ovo drugo što pišeš, to stoji, opća praksa i apotekari. Ne ide na recept!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

TK piše na svojim stranicama da pokriva: http://www.tk.de/tk/mobil/leistungen...opathie/157082

Al ne kuzim iz ovog jesu li i preparati pokriveni:
    Folgende Leistungen gehören zur homöopathischen Versorgung:

eine etwa einstündige umfassende Erstanamnese, um das Krankheitsbild eingehend zu analysieren,
    die homöopathische Analyse und Arzneimittelauswahl, sowie
    notwendige Folgeanamnesen und Beratung.

Arzneimittelauswahl mi nije jasno sto tocno podrazumijeva, al meni zvuci samo da ti kazu koji preparat ti treba, a onda si sam kupi.

Da, politicki je ocito neprihvatljivo/nekorektno za obje velike stranke, al osiguravajuca drustva imaju svoj svemir i motive, a ljudi svoju vjeru.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne dirajte mi hoomeopatiju.
    a sto se tice novaca i cijena, kamo srece kada bi velika velicina pripravaka kostala tako malo kao hoomeopatija. i tu ne mislim samo na cijenu koje placa zadnji kupac, nego na ukupnu cijenu za drustvo.
    i uz to hoomeopatija te uci, da je ponekad dobro naprosto ne dati nista.

a za probu, odite kod doktora sa uobicajnom prehladom, hunjavicom..itd dobit cete recepte:
    sirup za iskasljavanje (djelovanje nula bodova)
    tablete za razrijedivanje slajma
    nesto protiv temperature i bolova
    kapi za nos
    itd...

pogledajte koliko vas je to sve kostalo, pogledajte koliko to kosta zdravstveno osiguranje, procitajte na uputstvima svu onu silu nuspojava...itd

slicno ce vam biti, ako recimo trazite nesto protiv zgaravice, lose probave i slicno.

osim toga svaki ozbilji hoomeopat vam nece prvenstveno htjeti uvaliti globolice, nego ce pokusati razumijeti vasu konstituciju, nacin zivota, prehrane, stresa...itd te ce se prvenstvono orijentirati na to kako da sacuvate zdravlje, dobite cete savjete npr, o vlazenju zaraka zimi, o kapuli, cajevima, prehrani i ostalim stavrima koje nista ne kostaju.

prosjecni ljecnik i farmaceutska industrija se ne bavi niti vama kao osobom, niti vasom konstitucijim, niti vasim zdravljem.

izuzimam iz ovoga teske bolesti, kirurske zahvate i slicno. nisam uopce protiv klasicne medicine, dapace, ali mislim da ono sto ona nudi za ovakve jednostavne stvari kao sto u prehlada i slicno je prilicno nedobro i nepotrebno.
    za stvari kao stres, ekcemi, neorodermatitis i ostalo uopce nema odgovora.

u mojim ocima najveci minus je sto se zapravo uopce na bavi ocuvanjem zdravlja, a to bi trebao biti prioritet.

svakom svoje, ali ja cu sigurnonpr. kod prehlade s temperaturom svojoj kceri, muzu i sebi dati izmedu ostalog ferrum phosphoricum (koji nama pomaze), nego neke od onih gore navedenih preparata sa nuspojavama tipa: moze prouzrokovati krvarenje, ostetiti bubrege i jetru...itd..itd
    a na srecu, slobodna smo zemlja, pa nek si svatko izabere ono sto zeli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •