Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Sami na zimovanje - tips and tricks oko pakiranja...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Sami na zimovanje - tips and tricks oko pakiranja...

...a i svega ostalog.

Dakle, moj šestipolgodišnjak ide prvi put na zimovanje s vrtićem, 5 dana i 4 noći u Kupjak. Imamo popis što otprilike treba uzeti, ali zanimaju me razne sitnice koje su vašem djetetu koristile kao i savjeti kako da se to malo, a veliko dijete ne vrati bolesno ili (pre)prljavo.

Sitnice koje su meni pale na pamet je mala baterijska lampica za po noći i nevenova mast u sticku. Spakirat ću mu i kremu, ali ne znam koliko ima šanse da se sam namaže, nadam se da će ih tete mazati jer jako reagira na zimu.

Kako spakirati kofer da sve lako nađe? Da mu stavim svaku vrstu odjeće u posebne vrećice?
    Kako su se vaša djeca provela na zimovanju, na što su se žalili, je li bilo kriza i želja za povratkom kući?
    Preporučujete li za smirenje alkohol ili tablete ili možda kombinirati?

Je li bio netko (pretpostavljam iz Rijeke) u Kupjaku

I nemojte mi samo napisati da ja najbolje poznam svoje dijete

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni (nisam probala na djetetu) se činio super savjet spremiti u npr. vrečice za škrinju kombinacije odjeće za svaki dan. Znači tutneš u vrečicu gaće, potkošulju, hlače, majicu i napišeš gore ponedjeljak.
    Uz to pokoji rezervni komplet i ožeži.
    Svakako baterija i puno rezervnih rukavica.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, i pripremi mu vrečicu u koju da stavlja rabljenu robu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

spakiraj mu puno puno čarapa.
    najozbiljnije, to mi je bilo najbitnije (bio je dosta stariji) kad je išao sam na skijanje, da mu nisu mokre noge.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moje dijete se upavo vratilo iz Kranjske gore.
    Teta je rekla da spakiramo odjeću po vrečicama, ono gaće i potkošulje, čarape, hlače... U jednu vrečicu trebalo je staviti robu za povratak. Jedna prazna vrečica za zmazane stvari.
    Torbu je trebalo označiti sa imenom djeteta i vrtića.
    Ja sam mojem dala štrample i one kao skijaške tajice za ispod skafandera, pa mu je teta oblačila jedno preko drugog.
    Za unutra su rekli više trenirka hlaće nego traperice.
    Imao je 3 para skijaških rukavica i tri kompleta skijaškog odijela, pa teta nije imala problema sa sušenjem.
    Trebali smo od kozmetike dati između ostalog paket vlažnih i običnih maramica. Isto tako nešto slatkiša i đeparac.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi smo pakiralo u vrecice donje rublje i carape.
    Dobar savjet mi se cinio da pakiramo skupa sa djetetom, kako bi ono odmah znalo gdje mu se sta nalazi.
    Kod nas se pokazalo najvaznije da ima dobre nepropusne cizme i ski odjelo, te ostalu opremu za snijeg.
    Moji su vratili pola stvari nepipnutih, jer se uopce nisi uprljali, pa prema tome nisu ni uzimali cisto ( :/decki...).
    Obavezno oznaciti svu robu i ostale stvari.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    E da, i pripremi mu vrečicu u koju da stavlja rabljenu robu.
    ali nek ta vrećica bude platnena (ili npr jastučnica), jer si on vjerojatno neće
    stavljat sušit vlažne stvari

i nemoj se puno sekirati, meni je pakiranje na skijanje zapravo najjednostavnije
    i najdraže od svih pakiranja - zima je i znaš na čemu si

cure su ti rekle: paketići za svaki dan, rukavice, potkapa, čarapice, piđamica
    i bolje mu spakiraj dolčevitice ako imaš ili flis koji pokrije vratić,
    jer šal baš ne koriste na skijanju (prekomplicirano im je)

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Puno vam hvala
    Super mi je ova ideja s kompletima za svaki dan. Vidim i da moram malo u posudbu po još jedne skafander hlače, mislila sam spakirati samo jedne.

Označiti robu mi uopće nije palo na pamet.

Što ste još pakirali osim odjeće? Nama je teta rekla neku društvenu igru, stvari za maškare.

On uzima multivitamin i još neke dodatke prehrani, pretpostavljam da nema smisla da mu to pakiram?

Je li neko dijete (osim mene sa 7 godina ) tražilo doći kući?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naši su prigovarali kaj ne mogu ostati duže.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Super mi je ova ideja s kompletima za svaki dan. Vidim i da moram malo u posudbu po još jedne skafander hlače, mislila sam spakirati samo jedne.
    Nama su tete svojedobno sugerirale da im u vrećice pakiramo vrste odjeće - znači, u jednu vrećicu duge gaće, u drugu potkošulje, u treću čarape... Nismo radili dnevne komplete, nego si je sam vadio iz tih vrećica što mu treba, a na svakoj vrećici je pisalo što je unutra.
    Ovo što su ti već napisali, jastučnica za prljavu robu.
    Mene je najviše brinulo kako će se on tamo raspakirati i ponovo spakirati za povratak kući, ali to je sve prošlo vrlo glatko (uz tetinu pomoć).
    I da, svega je trebalo po dvoje, i skafander, i cipele, i rukavice... to je bila najnezgodnija stavka.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj na zimovanju nije imao pojma što mu je u torbi. Tete su to izvlačile i servirale svakom djetetu za oblačenje. Naša teta je bila super - po potrebi je mijenjala jakne, a čak mu je i izabrala ljepšu pidžamu za pidžama party, iako je spavao u drugoj, starijoj.
    Također su se tete brinule da se sva smočena odjeća osuši po radijatorima.
    Možda su naše tete control freakovi
    Ali ja sam im zahvalna.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, i moji su dosli doma objesenih noseva jer nisu mogli ostati duze. Ne znam da je itko od njihove djece trazio da idu doma.
    Mi smo trebali spakirati i nesto "fanci" robe za tulume navecer, pogotovo ako imate curku.
    Mogli su si uzeti neku igru, strip ili knjigu, nesto za spavanje ( plisanca, jastucic i sl).
    Hranu nismo nosili, samo su trazili plasticnu bocicu od 0,5 l u koju si djete moze sloziti sok ili vodu, pa piti dok su u domu.
    Za slatkise smo odlucili zajednicki skupiti novce i jedan roditelj je u suradnji sa tetama kupio sve sto su klinci htijeli ( i sokove za razredivanje/ cedevitu). To se onda spakiralo u jednu kutiju i kasnije su tete dijelile.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je teta predlozila da kad svu robu koju ce nositi pripremimo, poslozimo na krevet ili stol da se sva vidi i da je fotografiramo. Jer kad su se vratili, u vrticu je bila veeelika kutija "nicije" robe koju su tete pokupile iz soba gdje su bili. Meni je dobro doslo da se prisjetim koje sam majice npr spakirala i koja fali da je trazim. A ski jakne, hlace i cipele su nakon svakog izlaska na snijeg susili u susilicama i imali spremne za slijedeci izlazak. Mobiteli su bili zabranjeni kao i pozivi izvan dogovorenog vremena (ujutro i predvecer).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je V išla prvi put s vrtićem na zimovanje rekla nam je med. sestra u vrtiću da pakiramo u vrećice za zamrzavanje
    to je prozirno i dijete lako nađe što mu treba
    i to je super ideja, i ja tako pakiram
    ne pakiram po danu nego po vrsti
    u jednu vrećicu gaće, u jednu čarape, u jednu donje majice.....
    i imamo veliku platnenu vreću za prljavi veš, kao od materijala za jastučnice, gore sa zatvara na špag na potezanje
    to je napravila pokojna sveki kad je V prvi put išla sama na zimovanje
    i ja označim svu robu (na svim njenim stvarima je izvezeno slovo V)
    i slikam svu robu prije nego je stavim u torbu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    On uzima multivitamin i još neke dodatke prehrani, pretpostavljam da nema smisla da mu to pakiram?
    jel on sam zna kk to uteti, ak da onda uzmi, ak ne nauči ga ako mu je neophodno, i napiši teti pismo i još joj usmeno napomeni. Moja klinka je alergičarka i koristi Rhinohorn za čišćenje nosa, uredno ga je nosila, ko i babay haler za lijek. Ana zna sve to koristiti, ali treba teti napomenuti da se to uzima. Moja je išla s vrtićem u Grad mladih i sve stvari koje su jako specifične smo morali popisati i dat i zdrastvenoj sestri u vrtiću.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo radili popise, ali kod mene je bila napomena žuta pidžama,pa ovo ono.

važno je da se stvari slažu s detetom, ida to nije stvar koju dete nikad nije vidlo u životu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, moje dvoje starije se prije par dana vratilo sa zimovanja - sa svim stvarima.
    Kako ovo nije prvi put, već smo se ispraksirali i nama se to pokazalo odlično:
    1) u zasebne vrećice pakiramo po vrstama robe i na svaku vrećicu stavimo naljepnicu s imenom i prezimenom i nazivom onoga kaj je unutra (gaće, hlače, termo čarape, čarape - dokloljenke obične i sl.)
    2) na svaki (ali baš svaki odjevni predmet, čak i ono u čemu idu na put prvi dan) obično na etiketu nalijepimo oznaku s imenom i prezimenom; te oznake napravimo od onog bijelog poroznog "flastera" http://www.lolaribar.hr/proizvodi_op...p?gID=4&pID=23
    to se lako lijepi i kasnije skida s odjeće, a može se po njemu i dobro pisati; vidla sam da su na sličan način neki roditelji koristili i pik traku
    3) sve kaj sam spakirala popišem na A4 papir i onda to nalijepim s tom istom trakom s unutarnje strane poklopca kofera - tako su odmah svi koji zaviruju u kofer informirani čega sve ima unutra i koliko komada, a i ja kasnije lakše provjerim jel' se sve vratilo.
    I to je to - nama funkcionira.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hm, to se zove dobra organizacija. Bravo!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super savjete sam dobila, puno vam hvala. Ako vam padne još nešto na pamet što je zgodno imati, pišite.

Spakirat ću onda po vrstama odjeće i fotografirati. Odlično mi je ovo s popisom da se i teta lakše snađe.

Gdje su bili vaši klinci?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moji su bili na jednom prekrasnom malom skijalištu u Sloveniji - Ribniško pohorje - mjesto Ribnica.
    Ovo je već druga godina da idu tamo i super je iz više razloga - mjestašce je malo, apartmanske kuće u koje su smješteni (u jednu stane do 100-ak osoba) su praktički na samom skijalištu i predivne su nove (do 5 godina starosti; teta koja ide s djecom na takva i slična putovanja već 20+ godina kaže da je ovo najljepši i najbolji smještaj u kojem je ikad s djecom bila); skijalište ima umjetne topove, pa ako i nema prirodnog snijega škola skijanja će sigurno biti održana svih 7 dana, ....
    Osim toga - iz sad već višegodišnjeg iskustva - agencija koja ih vodi uvijek sve detalje jako dobro organizira i ima izvrsne učitelje skijanja, kao i animatore za ostale aktivnosti.
    A najbitnije je da u tetu s kojom idu imamo puno povjerenje i da se ona stvarno divno brine za njih dok su tamo.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hm, jako lijepo zvuči ovo tvoje. Koja je to agencija?
    I na Kupjaku su novije kuće i topovi za snijeg, ali nisam našla da ima nešto organizirano van vrtića, a zanima me za drugu godinu :skače pred rudo:
    Dijete je jutros otputovalo, prtljaga je veća od njega, nitko nije plakao, valjda će tako i ostati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trakostyan tours - pogledaj na njihovim stranicama - sve piše.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja se upravo vratila - sa svim stvarima i sa samo jednim tudjim štramplama...
    i ja sam slagala obleku za pojedini dan u posebnu vrecicu, teta nije na tome inzistirala. I onda je F dosla u sobu i sve lijepo istresla van i birala si kombinacije koje njoj pašu Sva sreca bilo je malo djece pa ih je teta mogla sve hendlati gotovo kao doma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •