Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: pitanja koja mladi ljudi postavljaju (tj zbog cega hr hitno treba ZO)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pitanja koja mladi ljudi postavljaju (tj zbog cega hr hitno treba ZO)

ovo je copy/paste sa http://www.index.hr/black/clanak/ist...ao/660744.aspx

S dečkom sam stupila u intimne odnose prije godinu dana i stalno koristim pilulu. Prije mjesec dana, na fakultetu sam upoznala kolegu s kojim sam također stupila u intimne odnose. Moje je pitanje da li moram uzimati jos jednu pilulu, jednu za dečka, a drugu za kolegu sa faksa?

Primijetila sam da na reklamama za uloške uvijek bude neka plava tekućina, a meni curi crveno. Jesam li normalna?

Imam 15 godina i namjeravam stupiti u intimni odnos sa svojim momkom, ali me užasno strah da ne ostanem trudna. Mislim, da ostanem trudna to bi bila tragedija jer je momak jako siromašan, a mama mi daje dnevno samo 10 dinara za kavu i kad bi skupljala za abortus trebalo bi mi 5 godina, a trudnoća traje samo 9 mjeseci. Što da radim?

Imam 15 god i idem u 1. razred srednje škole. Ostala sam trudna s dečkom s kojim se zabavljam par mjeseci. Da li da rodim sad ili kad završim školu?

Uvijek kad se tuširam okrenem tuš prema sebi i to mi jako paše, jesam li normalna?

Gurnuo mi je prst dolje, da li sam jos nevina?

Pomozite molim vas, stalno mi na kiti ispod glavića nešto bijelo! U potpisu : Sokol - Odgovor : SOKOLE, OPERI GA!!!

Zadovoljavala sam se olovkom i toliko sam se zanijela da sam je gurnula prejako i malo sam krvarila? Dali je to bio moj prvi sex?

Da li mogu zatrudniti ako se kupam sa malim bratom u kadi?

Često sanjam da se ljubim s prijateljicom. dali sam lezbijka?

Čula sam neke cure iz 8. razreda spominju riječ peting, pa me zanima šta je to i da li se može izliječiti. hvala.

Može li ginekolog skužiti da mastrubiram?

Imam redovan seks sa deckom bez kondoma. Primijetila sam da mi rastu grudi, stomak mi se povećao a menstruacija mi kasni četiri meseca. Da li to znači da sam možda trudna?

Hoće li moji roditelji skužiti da vise nisam djevica?

Spavala sam s dečkovim bratom dali se to smatra varanjem?

Imam 13 godina, nikada se nisam poljubila s dečkom niti spavala s njime ali malo sam se udebljala, dali sam trudna?

Imam 13 godina jako sam lijepa, zgodna i imam velike grudi. pomozite sto da radim?

Ja i prijateljica smo se jučer s dva dečka mazile i ljubile na krevetu.. Danas cijeli dan imamo vjetrove! Jesmo li trudne?

Prijateljica mi je rekla da, ako se istuširam nakon seksa, neću ostati trudna. Je li to istina?

Sjela sam u mokraću.. Da li sam trudna?

Imam 16 godina, spavala sam nedavno s dečkom i čula sam da do 18. godine himen ti ponovno naraste. Koliko mu vremena treba?

Spavam s dva dečka, može li ovaj prvi dok spavam s njim skužiti da sam ga prevarila?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moj je tadašnji dečko, a sadašnji muž svojevremeno zapalio u ginekologa da iz usta stručnjaka čuje odgovore na svoja pitanja. Jedino muško u čekaonici punoj trudnica. Kad je ispalio pitanja koja je imao, doktor se tako smijao da mu nije htio naplatiti savjetovanje. Najromantičnija stvar koju je ikad itko za mene napravio

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

neznam zasto se oko tog zdravstvenog odgoja toliko dize prasina.
    Ja osobno mislim da bi se to pod hitno trebalo uvesti i da to samo moze koristiti nasoj djeci.
    Istina da bi svaki roditelj sa svojim djetetom trebao proci bar neke osnovne stvari sto se tice seksa,ali u
    praksi se to neradi.Ja prva kao sada 24-godisnja majka nisam imala takav razgovor sa svojim roditeljima i meni
    je to bilo tabu.Tada sam o tome mogla saznati samo preko medija ili preko prijateljica i to sigurno nedovoljno.
    Danas svojoj djeci zelim otvoreno pristupati u vezi svega i razgovarati i o menstruaciji i o spolnim odnosima
    i bolestima jer smatram da je to nuzno znanje za mlade ljude kako bi se sto opreznije maloljetni upustali u seksualne odnose.
    Kada bi se o tome otvoreno pricalo i na nastavi smatram da bi se puno toga napravilo.
    Danas su svaka druga petnaestogodisnja cura ili decko bar jednom imali seksualni odnos bez zastite,a zasto,iz znatizelje
    i iz neznanja.Zar to nije zalosno.Mozda,kada bi bili svjesni posljedica mozda bi ipak dva puta razmislili.
    Ja prije svega zelim najbolje svojoj djeci kao i svi vjerojatno i zato sam u potpunosti za zdravstveni odgoj.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma daj
    pola tih pitanja su sprdačina, 100%
    mi smo u srednjoj školi iz zezancije pisali pisma u OK ili Teen ili štaveć. I rikavali od smijeha kad bi ih objavili

bez daljnjega da puno ljudi pojma nema, ali neke stvari su stvaro...komične

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kao i one ankete u srednjoj školi, čisti šprd

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj
    pola tih pitanja su sprdačina, 100%
    mi smo u srednjoj školi iz zezancije pisali pisma u OK ili Teen ili štaveć. I rikavali od smijeha kad bi ih objavili

bez daljnjega da puno ljudi pojma nema, ali neke stvari su stvaro...komične
    moja vlastita sestricna je mislila da se djeca radjaju kroz pupak, ja koja sam 5 godina starija sam joj obasnjavala kako djeca dolaze na svijet. nije da je meni mama objasnila nego sam bila istrazivackog duha

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    moja vlastita sestricna je mislila da se djeca radjaju kroz pupak, ja koja sam 5 godina starija sam joj obasnjavala kako djeca dolaze na svijet. nije da je meni mama objasnila nego sam bila istrazivackog duha
    stray, tvoja sestrična nije išla u školu? nije imala biologiju?
    koliko ja znam, u redovnom programu biologije se uči kako nastaju djeca i odakle se rađaju, bar mi smo učili...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma dajte, sva ova pitanja su zezancija. (iako mi se čini da je onaj iz big bradera ozbiljno mislio da cura ne može ostati trudna ako se nakon odnosa popiški.) Ali slažem se da je ZO potrebno uvesti u škole.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpis na punticu plus sto sam ja uvjerena i da su sva ona pitanja jesam li trudna po raznim forumima trolerska.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    potpis na punticu plus sto sam ja uvjerena i da su sva ona pitanja jesam li trudna po raznim forumima trolerska.
    kao npr. ovdje
    poseksala sam se tad i tad
    menga mi kasni 1 dan
    kako da znam dal sam trudna?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray, tvoja sestrična nije išla u školu? nije imala biologiju?
    koliko ja znam, u redovnom programu biologije se uči kako nastaju djeca i odakle se rađaju, bar mi smo učili...
    kaj ste vi imali biologiju sa 8-9 godina? super neka skola, blago tebi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i u biti koliko ste i vi detaljno obradjivali sam proces oplodnje kod bio koje vrste ili ste culi da se spoje spermij i jajna stanica pa se stanice dijele i tako

stvarno su ti u skoli rekli da postoji klitoris? daj pogledaj atlas biologije ako imas pri ruci jer je moguce da sam ja postala skleroticna pa se ne sjecam

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i u biti koliko ste i vi detaljno obradjivali sam proces oplodnje kod bio koje vrste ili ste culi da se spoje spermij i jajna stanica pa se stanice dijele i tako

stvarno su ti u skoli rekli da postoji klitoris? daj pogledaj atlas biologije ako imas pri ruci jer je moguce da sam ja postala skleroticna pa se ne sjecam
    Koliko se ja sjećam prilično detaljno, ali na biologiji u 7 razredu. Ne vidim razlog zašto bi osmogodisnjaci obavezno morali znati sve detalje o jajovodima i klitotisu .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko se ja sjećam prilično detaljno, ali na biologiji u 7 razredu. Ne vidim razlog zašto bi osmogodisnjaci obavezno morali znati sve detalje o jajovodima i klitotisu .
    mi smo preletili vise nego povrsno

nisam sestricni u toj dobi objasnjavala nista osim toga da se djeca ne radjaju kroz pupak nego kroz rodnicu i gdje se nalazi, ne sjecam se bs da sam bas u toj dobi sve to prezentirala na apsolutno prihvatljiv nacin s obzirom na uzrast.

bilo bi bas zanimljio ponuditi neki upitnik djeci da se vidi gdje smo sa znanjem. uzme se uzorak iz svakog uzrasta. bojim se da bi bilo svakakvih iznenadjenja (a da se recimo upitnik formira tako da se upisuje odgovor, da nema zaokruzivanje)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo preletili vise nego povrsno

nisam sestricni u toj dobi objasnjavala nista osim toga da se djeca ne radjaju kroz pupak nego kroz rodnicu i gdje se nalazi, ne sjecam se bs da sam bas u toj dobi sve to prezentirala na apsolutno prihvatljiv nacin s obzirom na uzrast.

bilo bi bas zanimljio ponuditi neki upitnik djeci da se vidi gdje smo sa znanjem. uzme se uzorak iz svakog uzrasta. bojim se da bi bilo svakakvih iznenadjenja (a da se recimo upitnik formira tako da se upisuje odgovor, da nema zaokruzivanje)
    Ja se sjecam da smo mi i te kako ispunjavali te upitnike tijekom cijelog skolovanja. Prvi je bio negdje u sedmom razredu (imala sam opasnu, ali odlicnu matematicarku za razrednicu, starijeg gospodina iz biologije koji je i prije zacetka zaustavljao smijeh i izrugivanje i odradio temu s punom ozbiljnoscu, a dosla je i lijecnica skolske medicine u dvoranu gdje je bilo predavanje za sve sedme/ili osme razrede). Zadnjeg upitnika sa skeniranjem znanja o spolnosti sjecam se s prve godine studija - studentska poliklinika. Ali to je bilo u vrijeme bivse drzave, ja sam rodjena 1962.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nismo pričali o klitorisu, bar se ne sjećam toga. pričali smo, između ostalog, o tome kako nastaju djeca
    sigurna sam da nitko nije mislio da se djeca rađaju kroz pupak (a na to sam ti odgovarala, ne na poznavanje klitorisa)

uostalom, moje 5. godišnje dijete zna da se djeca ne rađaju kroz pupak, nego kroz 'pipicu'. Nije baš da kuži kako, ali zna. Zna da 'pipica' ne služi samo za piškenje nego i za rađanje. Kad bude malo veća objasnit ću joj da djeca ne izlaze kroz istu rupu ko mokraća i još neke stvari.
    Mislim da ima pravo znati o svome tijelu, i čemu što služi.
    Zanimalo ju je, pitala je, odgovorila sam joj, onako kako može razumjeti.

Ne mislim čekati da o svemu uči u školi.

Daleko od toga da mislim da se u školi o tome ne bi trebalo učiti, o da, trebalo bi, ali ovi primjeri koje si navela u prvom postu u meni izazivaju...ne znam kako da to opišem (a i bolje da ne pokušam), svakako nisu nešto što bi me potaklo da započnem raspravu u stilu: jadna naša neuka djeca

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se sjecam da smo mi i te kako ispunjavali te upitnike tijekom cijelog skolovanja.
    pričao mi je jedan srednjoškolski profesor o takvoj anketi među učenicama jedne škole prije par mjeseci. Između ostalog, pitanje je bilo: jeste li već imali spolne odnose? Ako da, s koliko godina ste prvi put stupili (ili tako nekako)
    A cure se raspisale, napisale cijele eseje o tome kako im je bilo, s kim su to napravile, u kojoj pozi uz (ili bez) koju zaštitu itd. Uopće im nije bed o tome pričat. Više je bed profi kad to mora čitat. A nitko ih nije pitao da išta opišu, nego eto, njima je normalno o tome pričati.
    Radi se o 1. razredu srednje škole
    o curama koje pojma nemaju ni o spolno prenosivim bolestima, ni o kontracepciji (kako treba), ni o čemu zapravo
    Za takve TREBA i to pod hitno uvesti spolni odgoj, možda neku od njih i spasi od neke boleštine, ili trudnoće ili...

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ova pitanja s pocetka su mi na razini lastana...mozda i zezancija, al sto je,je djeci a ni teensima sigurno nije bas sve potpuno jasno... sumnjam da ce im zo dati potpune odgovore, no sigurno da nece skoditi uvod u neke stvari koje roditelji mozda zele reci kasnije...prekasno...kakogod
    moji roditelji nisu skroz otvoreno pricali samnom...o intimnim stvarima, al kad je doslo vrijeme, kad sam presla 10god, dali su mi jednu predobru knjigu "nezgodne godine" koja je savrseno prilagodjena velikoj djeci na rubu zrelosti sad je malo i zastarjela ali mislim da ce je i moja djeca naslijediti....
    svetica- ma divan ti je taj tvoj <3 moj nece ni na pregled samnom

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Penny, i mm je dobio tu knjigicu u pubertetu, eno mi je na polici, lijepo je znati da će mi zet biti osviješten

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o curama koje pojma nemaju ni o spolno prenosivim bolestima, ni o kontracepciji (kako treba), ni o čemu zapravo
    Za takve TREBA i to pod hitno uvesti spolni odgoj, možda neku od njih i spasi od neke boleštine, ili trudnoće ili...
    Pa upravo to što navodiš se dosad učilo u 8. r. OŠ u sklopu biologije: građa i funkcija spolnih organa, koncepcija, kontracepcija, spolne bolesti, preventiva (pitala ja lijepo svoju kćer što su točno učili, ona nabrojala, udžbenik više nema). Stalno se navodi kako će ZO spasiti jadnu neuku djecu od mraka neznanja i nedostatka informacija, a te sve infromacije (znanstvene) su dobivali i dosad u sklopu biologije. A zašto neki nisu ništa naučili, to je druga priča.

Ove cure koje su pisala eseje, moguće da je i tu bilo trolanja; prema istraživanjima HZJZ (koje je dio europskog istraživanja) otprilike nešto više od 25% 15-godišnjaka su spolno aktivni (i oko 65-70 % studenata prve godine) , i po tome smo među europskim zemljama s najnižim postotkom spolno aktivnih mlađih teenagera.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i ako ga nece u skoli ucit, ja cu ga upozoriti da su gay normalni ljudi, i stavit cu u knjigu updateove o kontracepciji i svemu sto treba znati
    i svakako me raduje da ce bar sa 10 god znat iz koje rupe idu djeca (a mislim da mu je vec i sad jasno, jer sumnja da ide kroz pupak,a shvaca da zene nemaju pisa da beba moze izac) i da se nemoze zatrudnit ako se s nekim kupas u kadi
    kakogod, sa zo ili bez njega moje dijete ce na vrijeme znat sve sto bi trebalo znati
    mda...odlicna je to knjigica

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

marija- kod nas su u oš nekako preskakali te dijelove na bilogiji i peglali sa dijelovima tijela i stajaznam s kakvim detaljima, a ostalo su zanemarili...
    i da, jedna od ciljeva tog SO je i smanjivanje broja malodobnih trudnoca, a mi smo na samom dnu te ljestvice po broju ...tako da smanjivali bi nesto sto je ionako malo...
    no nisam protiv te vrste edukacije, a cijela zbrka nastala oko necega sto ce se spominjati(a nemora se ni spomenuti po izboru profesora) mozda 1 sat u cijelom polugustu...ili cijeloj godini

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imam ti, ako te počne ispitivati za seku, i Mrvica raste u maminom trbuhu http://www.gmtk.hr/web/index.asp?str=530450

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

odlicno, ponesi to kad dolazis
    za takav pristup sam apsolutno, bez mistificiranja....nikad mi nije palo na pamet rec mu da smo ga nasli u kupusu il nesto slicno
    i nije mi jasno zasto tako roditelji inace pristupaju djeci kao da su neki marsovci pa nikad nece saznat....ccccc
    mislim da smo i zbog takvih sad i svi zagrizli na ovu popularnu temu....ajde radije da im pricamo price o cvjeticima i pcelicama

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bila je i ona, savjetnik za djevojke

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pričao mi je jedan srednjoškolski profesor o takvoj anketi među učenicama jedne škole prije par mjeseci. Između ostalog, pitanje je bilo: jeste li već imali spolne odnose? Ako da, s koliko godina ste prvi put stupili (ili tako nekako)
    A cure se raspisale, napisale cijele eseje o tome kako im je bilo, s kim su to napravile, u kojoj pozi uz (ili bez) koju zaštitu itd. Uopće im nije bed o tome pričat. Više je bed profi kad to mora čitat. A nitko ih nije pitao da išta opišu, nego eto, njima je normalno o tome pričati.
    Radi se o 1. razredu srednje škole
    Prije dvije godine provedena je anonimna anketa kod djevojčica u prvom razredu gimnazije/srednje škole. Njih 17% je odgovorilo da su imale spolne odnose.
    Zato nam treba taj ZO već u osnovnoj školi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

kao npr. ovdje
    poseksala sam se tad i tad
    menga mi kasni 1 dan
    kako da znam dal sam trudna?
    Joj, puntica, da znaš koliko cura dođe po test za trudnoću dan-dva nakon odnosa, i čudom se čude kako nema takvog testa. Cure u gradu, starije od 18 godina, kojima su sve informacije dostupne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad se sjetim sebe u dobi od 18-19 godina - meni metode zaštite nisu toliko bile problem, koliko način kako reći NE ako želiš da te mladi nadobudni mužjak ostavi na miru. Nitko me na to nije pripremio i morala sam naučiti na teži način i to ne baš uvijek uspješno. Sorry na offtopičarenju, ali i to bi trebalo biti dio zdravstvenog odgoja - naučiti mlade kako da prepoznaju svoje vlastite želje i kako da se odupru pritisku grupe i pojedinaca, ne samo kad su u pitanju spolni odnosi, nego i šire.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hm, pišem iz osobnog iskustva, naime koliko god mi je to danas smiješno (tada mi nije bilo), sjećam se kako sam bila uvjerena da ću zbog diranja dolje dobiti SID-u i da će vrag doći po mene i kazniti me (još uvijek nisam sigurna od kud mi to).
    Iskreno sam se nasmijala kada sam upravo povodom teme o ZO povjerila "grijehe" iz djetinjstva svojoj prijateljici koja se također nosila s velikim strahom da će "zbog prstića roditi dijete".

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se sjetim sebe u dobi od 18-19 godina - meni metode zaštite nisu toliko bile problem, koliko način kako reći NE ako želiš da te mladi nadobudni mužjak ostavi na miru. Nitko me na to nije pripremio i morala sam naučiti na teži način i to ne baš uvijek uspješno. Sorry na offtopičarenju, ali i to bi trebalo biti dio zdravstvenog odgoja - naučiti mlade kako da prepoznaju svoje vlastite želje i kako da se odupru pritisku grupe i pojedinaca, ne samo kad su u pitanju spolni odnosi, nego i šire.
    slicno sam prolazila.... osobno mi je bilo najteze odbiti odnos bez zastite...odbila sam kad sam se dovojno usudila, al to mi je najteze padalo...mislila sam da ce me odbiti zbog toga....trebalo bi raditi na djecjem samopouzdanju sto se toga tice

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Iskreno mene zanima zašto tolika buka i halabuka oko toga.
    Što se mene tiče mislim da su trebali i ranije uvesti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ova pitranja gore i mogu biti sprdačina, ali ja sam nažalost imala prilike čuti dosta vrlo sličnih iz usta nazoviobrazovanih djevojaka

sjećam se scene u vlaku, kad smo išli na sportske igre našega fakulteta, druga godina (20godišnjaci, dakle)
    i netko u zezanciji kaže kako se menstruacija ne može dobiti prije stupanja u seksualne odnose
    nato će jedna cura, sva izbezumljena: ajme, pa ja sam dobila barem 4 godine ranije! sigurno neću moći imati djece!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj klokanica1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, pišem iz osobnog iskustva, naime koliko god mi je to danas smiješno (tada mi nije bilo), sjećam se kako sam bila uvjerena da ću zbog diranja dolje dobiti SID-u i da će vrag doći po mene i kazniti me (još uvijek nisam sigurna od kud mi to).
    Iskreno sam se nasmijala kada sam upravo povodom teme o ZO povjerila "grijehe" iz djetinjstva svojoj prijateljici koja se također nosila s velikim strahom da će "zbog prstića roditi dijete".
    Jel čitaju ovo oni koji se bave programom ZO-a?

Tek toliko da informiraju djecu da od masturbacije sigurno neće zatrudniti ili da vrag neće doći po njih.

Meni to sve zvuči nevjerojatno, ali čitam da su ti strahovi bili vrlo rašireni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slažem se, gornja pitanja jesu sprdačina, ali neinformiranost je ogromna, i ja sam se u to uvjerila puno puta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da
    kao što mlade treba educirati o načinima na koje se može dobiti/prenijeti AIDS
    ili HPV
    ili vodene kozice...
    tako im treba reći i kako se može zatrudnjeti, čemu služi mehanička, a čemu kemijska kontracepcija, može li se od masturbiranja osušiti ruka...

jednako kao što je zbroj kvadrata nad hipotenuzom jednak zbroju kvadrata nad obje katete

ne znam koje neznanje je veća "tragedija"
    doista ZO spada u opću kulturu
    ako ee tematika predaje na uzrastu prihvatljiv način

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo nedavno sam doživjela da je netko izjavio da je homoseksualizam bolest....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo još jedne odlične knjige, za manju djecu, gdje mogu saznati, npr., da se bebe ne rađaju kroz pupak http://harfa.hr/knjiga.asp?id=3106

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo da ja napišem svoje iskustvo o nastavi biologije . U osnovnoj školi se iskreno ne sjećam jesmo li o tome govorili, ali se dobro sjećam da je profesorica biologije u gimnaziji onaj put kad smo trebali govoriti o kontracepciji ispitivala, ostatku razredu dala da u sebi pročita tu nastavnu jedinicu iz udžbenika (i nikad o tome ništa pitala), a rekla je i ovo:
    Zapamtite dobro, najbolja kontracepcija vam je dinar među koljenima!

A moja mama, žena s fakultetom je rekla ovo: Ti si pametna cura, ne triban ja tebi ništa govoriti.

Eto moje bogato iskustvo seksualne edukacije. Kako sam se uopće uspjela udati bez trbuha do zuba?!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad si pametna cura

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Zapamtite dobro, najbolja kontracepcija vam je dinar među koljenima!
    aaaaaaaaaaaaaa

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kad si pametna cura
    a kad je!
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 05.02.2013. at 15:00

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

onda sam i ja pametna
    jedini razgovor koji sam s mamom vodila o tome je išao nekako ovako (osnovna škola, 7. ili 8. razred, ne znam više):

Mama: vrijeme je da počneš piti antibebi pilule
    ja: ???? zašto?
    mama: pa ne misliš valjda zatrudnit tako rano?
    ja: ????
    mama: šta me tako gledaš, samo ti treba dijete u tvojim godinama!
    ja: ?????? ali mama, ja ne namjeravam još s nikim spavat!?
    mama: ne moraš se sramit. to je sve normalno. sutra idemo kod ginekologa da ti da pilulu
    ja:?????? ni mrtva!
    mama: dobro, ja neću bit kriva kad zatrudniš!!!

eto, i to je bilo to, razgovor o spolnosti s mojom mamom

prvi odnos sam imala hrpetinu (ali stvarno HRPETINU!!!) godina nakon toga, a rodila sam u 30.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bojim se da i toj profi treba malo ZO ako misli da se seksati može samo skupljenih nogu
    a ima onih koje će je i doslovce shvatiti, pa čvrsto stisnuta koljena podrazumijevati kao kontracepciju

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa baš to, tko ne širi noge, siguran je od bolesti i trudnoće (barem žene)

Adio Mare, hvala

Puntice, tvoj razgovor je k'o iz Američke pite
    Posljednje uređivanje od Jurana : 05.02.2013. at 15:12

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

puntice, ti si stvarno pametna cura!
    Mi smo iz biologije dosta otvoreno razgovarali o oplodni, trudnoći, kontracepciji, razvoju.
    Doma, iako seks nije uopće bio tabu tema, zapravo nije bilo ni pravog razgovora. Sjećam se da nisam bila tako mala kad smo par godina starija prijateljica i ja razgovarale o tome kad se može zatrudnit i ja sam mislila da je to samo za vrijeme menstruacije, a ona je tvrdila da nije tako. Onda sam išla pitat mamu, ona je potvrdila da nije tako i najavila da ćemo razgovarat o tome, ali nikad nismo, lol.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

citava obiteljska prica o seksu stane u jednu recenicu - pamet u glavu!

a sta se dinara medju koljenima tice, znam nekoliko poza gdje su skupljena koljena preduvjet

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I nažalost, nije problem što je to bilo u ono vrijeme :pileće_nogice:
    Moja prijateljica, isto obrazovana, ima kćer maturanticu koja ima momka duže vrijeme.
    Pitam ja: jesi li ti što razgovarala s njom (o kontracepciji itd.)
    Ona: nisam!
    Pa zašto nisi?
    Nisam! Ne treba!

21. stoljeće

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I nažalost, nije problem što je to bilo u ono vrijeme :pileće_nogice:
    Moja prijateljica, isto obrazovana, ima kćer maturanticu koja ima momka duže vrijeme.
    Pitam ja: jesi li ti što razgovarala s njom (o kontracepciji itd.)
    Ona: nisam!
    Pa zašto nisi?
    Nisam! Ne treba!

21. stoljeće
    jel to zato što ju je odgojila da apstinira do braka ili onako... ?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne želi razgovarati o tome, sram ju je.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

onda sam i ja pametna
    jedini razgovor koji sam s mamom vodila o tome je išao nekako ovako (osnovna škola, 7. ili 8. razred, ne znam više):

Mama: vrijeme je da počneš piti antibebi pilule
    ja: ???? zašto?
    mama: pa ne misliš valjda zatrudnit tako rano?
    ja: ????
    mama: šta me tako gledaš, samo ti treba dijete u tvojim godinama!
    ja: ?????? ali mama, ja ne namjeravam još s nikim spavat!?
    mama: ne moraš se sramit. to je sve normalno. sutra idemo kod ginekologa da ti da pilulu
    ja:?????? ni mrtva!
    mama: dobro, ja neću bit kriva kad zatrudniš!!!

eto, i to je bilo to, razgovor o spolnosti s mojom mamom

prvi odnos sam imala hrpetinu (ali stvarno HRPETINU!!!) godina nakon toga, a rodila sam u 30.
    zapravo je razgovor sa tvojom mamom najbolja kontracepcija/apstinencija.

to me sjetilo na razgovor sa mojom mamom, koji zpravo nije bio razgovor nego izjava moje majke mom ocu, a u mojoj pristnosti (mislim da sam bila osnovna škola).

Mama: " Ako moja kćer bude htjela spavati sa nekim, neka ga dovede doma. Bolje da se seksa u vlastitom krevetu, nego po klupicama u parku ili na stražnjem sjedalu auta!"

Rezultat "razgovora":
    Prvi seks hrpu (ali hrpu )) ) godina kasnije, nakon što mi nikad prje toga nije palo na pamet da se seksam samo jer to dečko od mene očekuje. Osim toga još me dobro pamćenje služi da sam sa nekoliko prijateljica (i jednim prijateljem) iz razreda u srednjoj školi išla u savjetovalište (mislim da je bilo u Klaićevoj) .

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam taj razgovor vodila s tatom
    prije nego sam išla na mjesec dana u ITaliju, u dobi od 16 godina, posjeo me je i počeo objašnjavati kakvi su Talijani
    s mamom nisam razgovarala o tome. nakon što sam se vratila s prvog pregleda kod ginekologa začudila se što su me pregledavali vaginalno (kao, nisi više djevica?)

ali još u osnovnoj školi smo sve to iz biologije učili i baš nam je sve objašnjavala učiteljica. ja se sjećam da sam pitala je li istina da se može zatrudnjeti tijekom menstruacije pa nam je i to objasnila.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •