Zasto, zasto, zasto, zasto ne moze stalno biti zlatno zuto? Zaaasto?


Ok, u principu nisam bas nesto zabrinuta, ali sam opako znatizeljna. Debeli super napreduje (ima preko 7600g par dana prije navrsenih cetiri mjeseca, jos 360 grama i poduplat ce porodjajnu tezinu), dugacak je oko 67 - narastao je i tu 10-ak centimetara od rodjenja. Pokakanih i popisanih pelena ima dovoljno da ja cupam kosu. Kaka, u principu, izmedju dva i pet puta na dan. Do nedavno je to bilo iza svakog, ama bas svakog podoja.

Kad nije zlatno zuta, onda mu je stolica otprilike ovakva (nije fotka pelene, majkemi ). tj. oni zrnati masni ugrusci su i dalje tu, normalne su zute boje i ima ih puno, ali s njima dolazi i dosta rjedjeg govanceta, ovakve maslinaste boje. Ponekad se nadje i skroz tamno zelenih detalja, kao da je netko nasjeckao mrvicu persina ili spinata, no to je rijetko. Isto tako, ponekad zuti komadici doslovno plivaju u sluzi, a u tim slucajevima je ta sluz zelenija od ovog uzorka iz Painta.

Razlikujem obje stolice po mirisu, uopce ih ne moram vidjeti. Normalna zuta smrdi na pecenu piletinu, a kad je s dodacima zelenog, onda je kiselija.


E sad. Ove misteriozne stolice nisu eksplozivne, grceva nema. Ne dolaze nakon odredjene hrane (moje), nemaju u principu veze s brojem podoja jer debeli jede u principu isto svaki dan, ne da se zbuniti. U pravilu ima oko 8-9 podoja na dan, pravilno hvata bradavicu. Hranimo se block-feedingom, trosatni blokovi, i tako je od navrsenih mjesec dana (sve prije toga je prica za sebe, uzas i katastrofa... ako tad nisam zamrzila dojenje za cijeli zivot, necu nikad). Probala sam rastegnuti blokove, a cak i izmjenjivati sise na podoju, cisto da vidim hoce li biti poboljsanja ili pogorsanja, no ama bas nista se nije dogodilo pa smo ostali na trosatnom bloku jer mi je jednostavno presao u naviku. Koliko znam, ne rastu mu zubi, ali slini kao lud, bas se kompletno zaslini, od vrata do struka, plus rukavi, u roku od valjda par minuta. I tako vec mjesecima.


Prije navrsenih mjesec dana smo imali svakavih problema i u tom periodu smo se upoznali sa stvarno zelenom stolicom uz grceve i vristanje, uzasno kiselom po mirisu, eksplozivnom toliko da se cuje u drugu sobu, u kojoj, izmedju ostalog, uopce nema masnih ugrusaka. Ovo NIJE to; to nismo sreli otkako smo uveli block feeding i poceli normalno hvatati bradavicu, umjesto natezanja s (prokletim) sesiricima, dvostrukom izdajalicom i raznoraznim ritualima i uzasima koji su nas pratili na pocetku. Upoznala sam sve lokalne IBCLC, LLLI leadere, no spasile su nas Rodine savjetnice ( ) na daljinu. (I kli_kli skupa s njima.)


Enivej, zasto nas prati ta maslinasto zelena? Evo jucer je prva jutarnja pelena bila ljigava, sa zelenim. Onda dvije zlatno zute, skroz pilece. Zatim nista do danas ujutro, kad je izasla opet tona masnih ugrusaka u brdu maslinaste sluzi.