Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Djeca Amiša otporna na sve vrste suvremenih bolesti

  1. #1
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno Djeca Amiša otporna na sve vrste suvremenih bolesti

    http://www.samopismo.com/2013/04/dje...sve-vrste.html

    Istraživanje o zdravlju amiške djece

    Švicarski znanstvenik Mark Holbrejhm koji je istraživao zdravlje amiške djece kaže: “Zaključak je da je stopa suvremenih oboljenja veoma, veoma niska kod amiške djece. Zaista, kao da postoji nešto što štiti amiške djecu, a šta je to i dalje ostaje nejasno.”



    Istraživači su uspoređivali djecu odraslu u relativno zdravim, ruralnim sredinama i došli su do zaključka da su Amiška djeca zdravija od djece odrasle na europskim farmama. Štoviše, u posljednjih 20 godina zabilježeno je svega nekoliko amiške djece koja su bila alergična na nešto.


    Inače, amiške obitelji, od kojih mnoge vuku korijene upravo iz Švicarske, žive u prirodi, daleko od gradova, hrane se organski gajenom hranom, i veoma su religiozne.




    Suvremene bolesti gotovo nepoznate


    Inače, još ranije je pisano o odličnom mentalnom zdravlju Amiša i činjenici da u ovoj zajednici jednostavno ne postoji autizam – što svakako nije samo puka slučajnost. Naime, konvencionalna medicina je često zbunjena time što Amiši nemaju iskustva s autizmom, ili bilo kojom drugom poteškoćom s učenjem koje predstavljaju pošast današnjeg tehnološkog društva.


    Oni žive u društvu koje se, prema shvaćanjima prosječnih Amerikanaca, koji imaju problema s pretilošću, dijabetesom, srčanim bolestima, autizmom, i koje je zahvatila moralna kataklizma, vodi staromodnim idealima. Amiška prehrana se sastoji od organske hrane, svježih, lokalno uzgojenih proizvoda, a što je veoma bitno, oni se uglavnom ne cijepe. Unatoč činjenici da farmaceutska industrija ulaže veliki novac u kampanju za vakcinaciju i uporabu umjetnih lijekova, bolesti srca, rak i dijabetes su gotovo nepoznati u amiškim selima. (Dodatak ‘Atme’ – postoje mnogi podaci na internetu o tome cijepe li se Amiši ili ne. Ne možemo reći da se Amiši ne cijepe jer se veliki broj njih cijepi, ali koliko smo uspjeli saznati s puno manje cjepiva i rjeđe od ostalog stanovništva. Prema nekim istraživanjima kod konzervativnih Amiša procjepljenost je 6%, dok je 63% anketirane amiške populacije izjavilo da je primilo barem jedno cjepivo. Nemamo podatak koliko je zaista procjepljeno amiško stanovništvo, ali je sigurno da je procjepljenost daleko niža od ostatka populacije.)



    Zdrava hrana, bez GMO-a i velika inteligencija


    Hrana koju amiši jedu su organski proizvodi starih sorti uzgajani isključivo na organskom gnojivu i ove zajednice se nikada nisu susrele s GMO-hranom. U dosadašnjem istraživanju zdravlja Amiša registrirano je samo tri slučaja autizma kod njihove djece. Od tih troje, za dvoje je jasno dokazano da su bila cijepljena.


    Prvi slučaj je bilo kinesko dijete koje je primilo brojna cjepiva prije nego što je usvojeno od strane obitelji Amiša. Drugi je bio rijedak slučaj u obitelji Amiša koji su podlegli propagandi i medicinskom pritisku za cijepljenje svog djeteta. Pojedini “znanstvenici” tvrde da Amiši očito imaju poseban super-gen koji ih čini imunim na brojne bolesti suvremenog doba.


    Također, još jedna karakteristika Amiša, a koja je malo poznata, jeste da su oni inteligentniji, s iznimno naprednom vještinom pisanja koja je na fakultetskom nivou, iako mnogi od njih nikada nisu studirali.




    Atma.hr
    Samo sam ovo htjela podijeliti s vama. I prije nego sam pročitala članak predpostavila sam da se ova djeca ne cijepe i da jedu organski uzgojenu hranu te kako znamo ne žive stresnim suvremenim ubrzanim životom.

    A ovo je stvarno nije zanemariva činjenica koliko god se farmaceuti i znanstvenici kleli u ne povezanost cjepiva i autizma;"U dosadašnjem istraživanju zdravlja Amiša registrirano je samo tri slučaja autizma kod njihove djece. Od tih troje, za dvoje je jasno dokazano da su bila cijepljena."

  2. #2
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,325

    Početno


    Myth: "Amish Don't Have Autism"


    they vaccinate

    za više informiranja nemam vremena ni živaca.

  3. #3
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    A kolika je stopa smrtnosti kod Amiške djece, tj. postotak onih koji obole i umru, pa ne ulaze u statistički prosijek zdrave djece?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb pri jezeru
    Postovi
    1,075

    Početno

    Nisu li oni zajednica zatvorenog tipa?
    Koliko su u kontaktu s ne-amišima, idu u obične vrtiće, škole, radna mjesta?
    U takvim uvjetima života ne moraju se cijepiti jer žive u jednom vrlo uskom okruženja, a drugi je par rukava koliko je postotak malformacija zbog brakova unutar jedne uske populacije.

  5. #5
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    da cijepe se ali znatno rijedje nego ostatak US populacije...i da,imaju slucajeve autizma ali opet puno manje nego ostatak populacije....
    ja ne bi stavljala naglasak na procjepljivanje, bitniji faktor je kvalitetna ishrana te nedostatak stresa i uzurbanog nacina zivota....a i naravno,cinjenica sto su izolirani....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.04.2013. at 19:15

  6. #6
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    28,976

    Početno

    Ma.... Amiši... c'mon. Čak i da je istina da nemaju nikakvu bolest, njihov način života za mene bi bio prevelika cijena. I Eskimi nemaju, pretpostavljam, nekih određenih suvremenih bolesti, pa mi osobno nije privlačan njihov način života, niti habitat. Ako već moramo razmatrat takve nekakve nama daleke stvari i ekstreme, najprivlačnije su mi one neki starčići iz nekog japanskog otoka koje jedu alge i dugo žive.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.04.2013. at 20:18

  7. #7
    S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    3,821

    Početno

    Sigurno necu u Amise, al sigurno da ima neke istine u svemu navedenom.

  8. #8
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,325

    Početno

    to što nemaju neke bolesti, ne znači da su potpuno zdravi. ako se ne varam (ili je to možda također mit), zbog upravo takvog načina života imaju određene genetske bolesti?!?

    edit: tek sad vidim pituljičin post.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 07.04.2013. at 20:29

  9. #9
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    28,976

    Početno

    Ima i istine da japanske ame ili kako se to zove rone bez daha gole.... i koja bi bila relevantnost toga?

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    svojevremeno se prikazao dokumentarac "Nevolje u raju" koji tematizira raskol unutar jedne amiške zajednice, za temu irelevatno koji je bio predmet prijepora, ali djevojčica iz jedne od obitelji je u tijeku snimanja oboljela od leukemije i uz pomoć novčane solidarnosti svih obitelji išla na liječenje u vrhunsku dječju bolnicu. tamo je podvrgnuta kemoterapiji

    dakle, djeca amiša nisu otporna na sve vrste suvremenih bolesti i liječe se koristeći vrhunsku suvremenu medicinu

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    vezano za autizam,logično mi je da ga imaju manje

    ne zbog cijepljenja,(iako ne mogu sto posto isključiti činjenicu da sastav cjepiva loše legne pojedinoj djeci i zaista bude okidač u povlačenje u svoj svijet-previše sam takvih priča čula da ih ne bih uzela za ozbiljno, iako kod nas cjepivo nije odigralo takvu ulogu, barem ja nisam povezala i primjetila) već zbog načina života i odrastanja njihove djece bez stvari koja pospješuju otuđenost i dodatno povlačenje bez potrebe da se komunicira s ostalima-televizija, komp i ostala čuda što blokiraju komunikaciju i ne traže kontakt, zatim tu su i bolja i zdravija prehrana, fizička aktivnost i boravak na zraku itd..

    zbog toga mi je sasvim logično da npr na 5000 Amiša u usporedbi sa 5000 bilo kojih ljudi uzetih iz bilo kojeg grada bude manje autizma.više je tu faktora koji utječu

  12. #12
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,630

    Početno

    Moja romantična slika o Amisima se rasplinula kad se frendica vratila iz US, gdje je bila u 'posjetu' Amisima. Prodavali su svoje ručne radove za jako lijepe sume dolara.
    'Teorecki sve to lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi.'

  13. #13
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,325

    Početno

    jedna predivna quilt dekica koja je meni zapela za oko koštala je u njihovoj najobičnijoj suvenirnici 500 dolara.

  14. #14
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,094

    Početno

    Ma mislim... Suzdržavala sam se na Fejsu od pitanja ljudima koji su linkali ovaj članak da li možda žele živjeti kao Amiši ili jednostavno ne znaju odijeliti propagandu od ozbiljno napisanih članaka koji obrađuju ozbiljne teme, što bolesti i istraživanja svakako jesu. Prvo, sajt koji je objavio ovaj loš članak je ono , dovoljno je pogledati naslove i imena...
    Drugo, članak je romantizirana propaganda necijepljenja, istraživanje je spomenuto ko fol zbog nekakvog legitimiteta, ali gdje su objavljeni ti rezultati istraživanja, kako je izgledalo istraživanje, zbog čega bismo trebali vjerovati ovome članku...?

  15. #15
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    5,968

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

    Myth: "Amish Don't Have Autism"


    they vaccinate

    za više informiranja nemam vremena ni živaca.
    Naravno da cijepe.

    samo naivci su spremni povjerovati takvim pamfletima iz novina.

    Zapravo su Amiši pravi dokaz da cijepljenje nema veze s autizmom. Jer cijepe djecu u dovoljnoj mjeri da bi imali autizam, a eto nemaju ga (ako je i to uopće isitina da nemaju).

    S druge strane su pravi dokaz da cijepljenje štiti od bolesti ako je dovoljno velik postotak populacije cijepljen, ako je procjepljenost niska, izbijaju epidemije bolesti koje se moglo spriječiti cijepljenjem.

    Živjeli Amiši!

    http://leftbrainrightbrain.co.uk/201...ccess-to-care/

    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5530a1.htm

    http://pediatrics.aappublications.or...4/e60.full.pdf

    http://blogs.plos.org/thepanicvirus/...t-based-study/

    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...nticated=false

    http://jid.oxfordjournals.org/content/199/3/391.long

    http://news.google.com/newspapers?ni...g=3424,4388097

  16. #16
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,505

    Početno

    ja sam gledala neku emisiju o njima pred par godina i tamo glavni akter( bio je muški) pripremao je neko jelo, za svaku sitnicu je išo u drugi kraj kuće, imaju kuhinju za samo mliječno, za samo ovo , za samo ono.

  17. #17
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,513

    Početno

    ako se dobro sjecam jedne emisije na arte-u o amisima, mislim da je bilo navedeno da imaju prilicnih problema sa zubima i karijesom, pomalo i sa debljinom, te jos neke endemske bolesti kojih se vis ene sjecam.

    naravno da je njihova hrana vise organska i uz prosjeku bolja, nego prosjecnog amerikanca, ali to je tako logicno da ti za to zaista ne treba istrazivanje.
    da prehrana ima i veze sa zdravljem jest takode logicno i poznato i bez tog istrazivanja.
    tako da uopce ne kuzim sto je pjesnik htio reci?
    ono sto vec znamo?
    ili da svi trebamo postati amisi?

    ovo o inteligenciji mi je malo hm, hm, hm.... doduse posto nema linka na originalnu stidiju, ne znamo sto studija zaista tvrdi.

    clanak ovako kako je napisan je prepojednostavljen i prilicno povrsan.

  18. #18
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,325

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam gledala neku emisiju o njima pred par godina i tamo glavni akter( bio je muški) pripremao je neko jelo, za svaku sitnicu je išo u drugi kraj kuće, imaju kuhinju za samo mliječno, za samo ovo , za samo ono.
    ortodoksni židovi imaju tu podjelu, nisam sigurna imaju li je i amiši.

  19. #19
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,505

    Početno

    bila je baš tema o njima, velim bilo je to davno, ali se toga sjećam

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.samopismo.com/2013/04/dje...sve-vrste.html



    Samo sam ovo htjela podijeliti s vama. I prije nego sam pročitala članak predpostavila sam da se ova djeca ne cijepe i da jedu organski uzgojenu hranu te kako znamo ne žive stresnim suvremenim ubrzanim životom.

    A ovo je stvarno nije zanemariva činjenica koliko god se farmaceuti i znanstvenici kleli u ne povezanost cjepiva i autizma;"U dosadašnjem istraživanju zdravlja Amiša registrirano je samo tri slučaja autizma kod njihove djece. Od tih troje, za dvoje je jasno dokazano da su bila cijepljena."
    Od čitave ove priče ti (i autor članka) izvuče da baš zbog necijepljenja nema autizma (ako je to uopće tako). A možda ga nema baš zbog organske hrane ? Možda zbog specifičnog načina života ? Možda zato što se žene među sobom ? Možda.... ? Možda bi ih trebalo razvrstati u nekoliko skupina, pa jednu skupinu hraniti industrijskom hranom, drugu poženiti sa svim mogućim rasama, treću poslati na fakultete, četvrtu poslati da živi u grad, petu procijepiti uzduž i poprijeko, šestu ostaviti da žive onako kako Amiši žive, pa bi onda možda i otkrili tajnu zdravlja i napredne inteligencije. Ovako, što se babi snilo...

  21. #21
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,094

    Početno

    Ma, Rehab, jasno je iz aviona da je ovaj članak propaganda za necijepljenje

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Jasno je, ali nikad dovoljno razjašnjavanja onima kojima nije jasno

  23. #23
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,094

    Početno

    Ma jasno je i njima. Ali oni bi htjeli da i nama sve to bude jasno

  24. #24
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Michel Odent je u nekoliko navrata (u Primal Health, Childbirth in the Age of Plastics i u govorima) povukao paralelu između lijekova koji se koriste redovito u porodu i autizam, da nije dovoljno istraženo ali da ima itekako razloga za istraživanja. Amishi uglavnom ne rađaju u bolnicama.

    Ne želim išta zaključiti sa time, nego samo ponuditi još jednu mogućnost na razmišljanje.

  25. #25
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Sve sami specijalisti za Amishe

  26. #26
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Možda zato što se žene među sobom ?
    Sorry, totalno offt, ali samoj sebi umirem od smijeha, ajmeee, što sam ja pročitala i skužila

    Trebalo mi je par trenutaka da skontam da se žene (vjenčavaju) među sobom, a ne da se žene…iako sam prebrzo čitala, zapelo mi za oko, i ono, brzinom munje - pa kakve veze s istraživanjem ima ako se žene malo, jelte, podruže...

  27. #27
    Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    1,636

    Početno

    Meni je super kako oni zive! Ja bih odmah u amise da mi dozvole internet i depilaciju

    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma.... Amiši... c'mon. Čak i da je istina da nemaju nikakvu bolest, njihov način života za mene bi bio prevelika cijena. I Eskimi nemaju, pretpostavljam, nekih određenih suvremenih bolesti, pa mi osobno nije privlačan njihov način života, niti habitat. Ako već moramo razmatrat takve nekakve nama daleke stvari i ekstreme, najprivlačnije su mi one neki starčići iz nekog japanskog otoka koje jedu alge i dugo žive.

  28. #28
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,505

    Početno

    koja crna depilacija?

  29. #29
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno


    zadnja 4 posta su vrh.

  30. #30
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,207

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koja crna depilacija?
    Prolila sam se od smijeha na ovo

    Potpuno si u pravu, koja crna depilacija

    Amiši i depilacija...suze mi teku od smijeha, ne znam zašto, ali meni depilacija nema veze s vezom na ovoj temi.

  31. #31
    isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    ni tamo ni vamo
    Postovi
    1,656

    Početno

    Isplatilo mi se pogledati temu

  32. #32

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Sve sami specijalisti za Amishe
    A ti nam se pridruži, pa nas poduči

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry, totalno offt, ali samoj sebi umirem od smijeha, ajmeee, što sam ja pročitala i skužila

    Trebalo mi je par trenutaka da skontam da se žene (vjenčavaju) među sobom, a ne da se žene…iako sam prebrzo čitala, zapelo mi za oko, i ono, brzinom munje - pa kakve veze s istraživanjem ima ako se žene malo, jelte, podruže...
    Lol

  34. #34
    stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    334

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    A ti nam se pridruži, pa nas poduči
    ne nasjedaj RozaGroza!!!

  35. #35
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

    Zapravo su Amiši pravi dokaz da cijepljenje nema veze s autizmom. Jer cijepe djecu u dovoljnoj mjeri da bi imali autizam, a eto nemaju ga (ako je i to uopće isitina da nemaju).
    Bit će onda da rađaju doma

  36. #36
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    naravno, čitam napreskokce, sjetila se i Danci prije mene

  37. #37
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    9,736

    Početno

    Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Michel Odent je u nekoliko navrata (u Primal Health, Childbirth in the Age of Plastics i u govorima) povukao paralelu između lijekova koji se koriste redovito u porodu i autizam, da nije dovoljno istraženo ali da ima itekako razloga za istraživanja. Amishi uglavnom ne rađaju u bolnicama.

    Ne želim išta zaključiti sa time, nego samo ponuditi još jednu mogućnost na razmišljanje.
    Pa s obzirom da u pravilu ne rađaju u bolnicama, a i gotovo ne koriste medicinsku skrb, vjerojatno velik dio raznih bolesti ostane statistički nezabilježen, te ispada da su Amiši zdraviji, a možda i nisu.

  38. #38

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Autizam jest bolest modernog doba.Ima ga više nego ikad. To ide puno dalje od bolje dijagnostike.Pitam se zašto.

  39. #39
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    gledala sam neku emisiju, ima toliko teorija. jedna čak povezuje uzimanje folne kiseline u trudnoći. naravno, nedokazana je poput teorije o cjepivu kao uzroku autizma.

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    ima, a sve su nedokazane:/

    gledala sam nedavno brojke, pogotovo u SAD-u.niču kao gljive poslije kiše.

  41. #41

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    prije dvije godine jedna uvažena defektologinja, koja je radila sa zbilja puno djece iz spektra,kad smo tako pričale na tu temu, mi je rekla da joj se čini da nam se geni mijenjaju , u posljednjih 50, a pogotovo 20 godina.kao vrsta smo sve otuđeniji jedni od drugih. TV, virtuala...uzimaju danak, nadomještaju razgovor.

    možda zaista poremećaj socijalne komunikacije ima veze s tim?

    bilo kako bilo, jasno mi je zašto Amiši s tim nemaju problema

  42. #42
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,325

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    A ti nam se pridruži, pa nas poduči
    a ona ti je kakti neki specijalist za amishe?

  43. #43

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj stanam prvotno napisa Vidi poruku
    ne nasjedaj RozaGroza!!!
    Na što da ne nasjeda ? Mene bi to stvarno zanimalo, jako mi je zanimljiv njihov način života, a imam dojam da Roza zna puno o tome. Pa umjesto da mi ovdje naklapamo i razglabamo, zašto nam ona ne bi napisala nešto više o tome.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    a ona ti je kakti neki specijalist za amishe?
    Stekla sam dojam da jest, pa zašto ne pročitati njene informacije

  45. #45

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    ima, a sve su nedokazane:/

    gledala sam nedavno brojke, pogotovo u SAD-u.niču kao gljive poslije kiše.
    Lova čini čuda

  46. #46
    Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    1,636

    Početno

    Pa o tome ja govorim! Super su oni meni i sve to, ali da moram okolo hodati sa dlakavim nogama i pazusima, pa makar i pokrivena, ma uzas, ne bih to mogla! Radije cu imati alergije od neorganske hrane i cijepiva, nego hodati dlakava

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koja crna depilacija?

  47. #47
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    [QUOTE=Optimist;2397240]Sorry, totalno offt, ali samoj sebi umirem od smijeha, ajmeee, što sam ja pročitala i skužila

    Trebalo mi je par trenutaka da skontam da se žene (vjenčavaju) među sobom, a ne da se žene…iako sam prebrzo čitala, zapelo mi za oko, i ono, brzinom munje - pa kakve veze s istraživanjem ima ako se žene malo, jelte, podruže...[/QUOTE


    Odlično !!!!

  48. #48
    Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    1,636

    Početno

    Umirem od smijeha!

    [QUOTE=mayato;2398063]
    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry, totalno offt, ali samoj sebi umirem od smijeha, ajmeee, što sam ja pročitala i skužila

    Trebalo mi je par trenutaka da skontam da se žene (vjenčavaju) među sobom, a ne da se žene…iako sam prebrzo čitala, zapelo mi za oko, i ono, brzinom munje - pa kakve veze s istraživanjem ima ako se žene malo, jelte, podruže...[/QUOTE


    Odlično !!!!

  49. #49
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    28,976

    Početno

    Odakle vam da Amiši imaju dlake? Ja sam pročitala da Amiši nemaju dlake, za razliku od ovih koji se briju pa im je sve gore i gore, dlake sve čvršće. Zezam se .

  50. #50
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa o tome ja govorim! Super su oni meni i sve to, ali da moram okolo hodati sa dlakavim nogama i pazusima, pa makar i pokrivena, ma uzas, ne bih to mogla! Radije cu imati alergije od neorganske hrane i cijepiva, nego hodati dlakava
    vid sad ovo, ne bi mogla hodati dlakava, a živjela bi kao amiši, sa svim tim njihovim strogim pravilima. i pride bi jela posteljicu. odnosno, prosječno 6-8 posteljica, jer toliko prosječno djece imaju amiši.
    a dlake problem.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •