otvorila sam temu da ne spamam onu o kravljem mlijeku
a ovako možemo i podijeliti iskustva
dakle ovako možete raditi od zobenih pahuljica ili oraščića i sjemenki svih vrsta (bademi, orasi, lješnjaci, suncokret, bundeve, indijski...)
toliko je jednostavno da me gotovo sram
štogod koristili namočite preko noći u vodi
ujutro procijedite, po potrebi isplahnite
stavite u blender i dodajte vode u omjeru 1:4 (4x više vode, omjer možete varirati po ukusu, ovo je neka klasika)
dobro izmiksajte i procijedite (poslužiti će gaza, krpa, stara majca ili najlonka...) - dobro istisnite svu tekućinu
to je to- može stajati par dana u fridgeu
od stajanja će se slegnutiali to se događa i s kupovnim, samo ne vidimo jer je u tetrapaku - malo mućnemo i sve super
od preostale pulpe može se napraviti kašica za doručak (sa sjemenkama, voćem...), može se ubaciti u kolače, popečke, kruh...
e sad, oni kupovni su najčešće zaslađeni sa svim i svačim
ja dodam uvijek par zrna soli (na vrhu noža što bi se reklo, ma i manje)
ako hoću zasladiti dodam neko suho voće, koje također namočim preko noći (datulje, grožđice, marelice itd.) i izmiksam zajedno sa svime prije cijeđenja
možete naravno upotrijebiti bilo što, od stevie preko meda i slada do najobičnijeg bijelog šećera
poslijednje sam radila od 1 šalice oraha, 4 šalice vode i 3 datulje![]()