Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vaginalni nakon carskog

Bibsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno Vaginalni nakon carskog

Dobar dan, drage rode!

Nova sam ovdje i ovo mi je prvi post.

U veljaci 2012, znaci prije godinu i dva mjeseca, rodila sam djevojcicu carskim rezom.
    Mozda ce nekome zvucati glupo, ali bila sam jako razocarana sto mi je "oduzeta" sansa za prirodni porod, jer imala sam osjecaj da je carski bio suvisan ( da ne idem sad u obrazlaganja, barem neke od vas procitat ce izmedju redova).

Sad zelimo jos jedno dijete , barem, i bila bih jako sretna da sve dobro zavrsi i da rodim prirodnim putem.

Je li neka od vas imala slicna iskustva i sto mi mozete savjetovati?

Jos nesto, mozete li mi preporuciti strucnjaka koji bi me pregledao i savjetovao?

Zahvalna sam na Vasim odgovorima!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bibsi, ima dosta topica na ovu temu pa malo prošvrljaj po forumu. traži VBAC. ima i priča s poroda, pa uživaj i sretno!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pomi meni pise no matches

daj ponovo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://forum.roda.hr/search.php?searchid=3882480 evo

ili, ako ne bude opet radilo, ići na Napredna pretraga (gore desno)
    upisati VBAC
    i umjesto Pretraži cijele postove odabrati Traži samo naslove

Tako izbaci sve teme koje imaju u naslovu VBAC

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ili kako je dijete zaribalo sve oko sebe

moj prvi je bio CR, drugi je bio VBAC, bez ikakvih intervencija, predivan porod

od pocetka su mi rekli da nema zapreke VBAC, ali ipak da ce to znati kad porod krene i kad vide kako se sav bude ponasao.
    na kraju mi nitko nije ni gledao sav

koji je bio razlog prvom CR? i o tome ovisi drugi porod.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 05.05.2013. at 10:23

Bibsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Leonisa,

Navodno se djetetu zamotala pupcana vrpca oko vrata i bila je malo zamucena plodna voda.
    Sve je pocelo sa cudnim ocitovanjem CTGa gdje su mi rekli da je beba premirna.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tak su i meni rekli sa 39 tjedana, nakon 2 ctg-a kod neke privatnice. pa me spicili u bolnicu. na kraju je ctg bio ok, u bolnici su se cudili zasto me poslala. decko je samo bio uspavan. na kraju se rodio s 42 tjedna, inducirano ali mislim da mu je tad i nekako bilo njegovo vrijeme.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bibsi prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda ce nekome zvucati glupo, ali bila sam jako razocarana sto mi je "oduzeta" sansa za prirodni porod, jer imala sam osjecaj da je carski bio suvisan ( da ne idem sad u obrazlaganja, barem neke od vas procitat ce izmedju redova).

Sad zelimo jos jedno dijete , barem, i bila bih jako sretna da sve dobro zavrsi i da rodim prirodnim putem.

Je li neka od vas imala slicna iskustva i sto mi mozete savjetovati?

Jos nesto, mozete li mi preporuciti strucnjaka koji bi me pregledao i savjetovao?
    uopće nije čudno, to je nešto što vrlo velik broj žena osjeća nakon carskog reza. nisam sigurna što misliš za stručnjaka za pregled? ono što je najvažnije (a često najteže) je da kad budeš opet trudna imaš ljudi oko sebe (zdr djelatnika prvenstveno) koji vjeruju u vbac i rade na temelju dokazane prakse (a u VBAC u hrvatskoj ima svakakvih praksa, rijetka koja utemeljena na dokazanu praksu).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Bibsi prvotno napisa Vidi poruku
    Leonisa,

Navodno se djetetu zamotala pupcana vrpca oko vrata i bila je malo zamucena plodna voda.
    Sve je pocelo sa cudnim ocitovanjem CTGa gdje su mi rekli da je beba premirna.
    koliko god ti glupo zvucilo, ovo ti ide u korist. znaci, razlog za CR bio je iskljucivo vezan za proslu trudnocu, a ne neko tvoje stanje koje se ponavlja i u sljedecoj.

to je bilo prvo sto je meni dr objasnio, bas kao i da li je bio obican CR ili su morali raditi malo kompliciraniji CR, sto onda na otpusnom pismu i pise.

ako je razlog bio pupcana onda, de facto, ne postoji razlog za ponovljeni CR osim samog sava, koji se, prema njemu i ostalim lijecnicima s kojima sam pricala, pojavljuje jako jako rijetko kao razlog za ponovljeni CR.

Bibsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Leonisa,

Utjesila si me

I carski rez je bio obican......

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na otpusnom pismu nema puno detalja oko CR-a, da netko želi istražiti treba pitati od bolnice dokumentaciju.

Bibsi, po ovome nema uopće kontraindikacije za VBAC, kao što je rekla Leonisa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •