-
Ja mislim da je pretjerano reći da su danas dva jezika nužnost. Engleski je stvarno važan, možda i nužan, a dalje od toga je bonus.
Svakako mislim da je dobro iskoristiti mogućnost još jednog jezika u školi, a mislim da se može i naučiti dosta. Ali daleko od toga da je to većini djece tako lako i šala mala, u višim razredima.
Jedan problem koji se javlja s izbornim jezicima je taj da učiteljima satnica ovisi o broju djece zainteresirane za jezik, pa se dogodi da to utječe na ocjene (koje budu nezasluženo dobre) i kompletnu atmosferu na predmetu (koja bude takva da djeci predmet učini poželjnim, pa se sve malo pretvara u odnos pružatelj usluge - klijent). A. je kao talentiran za jezike, i imao 5 iz talijanskog. Kad sam ga jednom nešto ispitivala (prvi put) zaprepastila sam se koliko nema pojma. A mi vjerovali da stalna petica znači da je znanje izvrsno. Od tada ga driblamo doma da radi talijanski, inače bi to stvarno bilo bačeno vrijeme. Ne da ništa ne rade - rade, dosta toga i čini mi se dobro. Ali brate, ako dvije godine dobivaš odličan čim zineš, vrlo je vjerojatno da nećeš uopće učiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma