Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: Njemački u 4. razredu - da ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je pravilo da je izborni jezik u osnovnoj drek i gubitak vremena...
    Često jest, ali nekad i nije. Moj stariji je imao većih problema u srednjoj školi s njemačkim (to mu je bio prvi strani jezik) nego s engleskim (koji je učio izborno i koji mu je u srednjoj postao prvi strani jezik u OŠ). Imali su u osnovnoj školi nezahtjevnu profesoricu i teško je to sustigao, ali je ipak uspio bez instrukcija i sličnih cirkusa, što znači da je ipak nešto znao.

S druge strane - naše iskustvo s nastavom informatike u OŠ je isto jadno, a moj stariji je godinama osvajao visoka mjesta na Infokupu. Pisalo je da mu je mentor osoba ta-i-ta iz škole, ali to je sve bilo prepušteno djetetu i nama doma. Na isti način nismo mogli sinove uvjeriti da ne trebaju ići na tu izbornu informatiku. Voljeli su to, iako je isto bila gužva i nisu baš puno naučili. Možda bi naučili više da ih nije bilo cijeli čopor, a premalo računala.

Kako god - u osnovnoj školi nema spasa, treba voditi računa o tome kakva je kvaliteta nastave i kakvi su uvjeti za to, jer često izborni predmeti vrsta raznih budu gubitak vremena, ako se nastava ne može organizirati kako treba.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.04.2019. at 07:52

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Često jest, ali nekad i nije. Moj stariji je imao većih problema u srednjoj školi s njemačkim (to mu je bio prvi strani jezik) nego s engleskim (koji je učio izborno i koji mu je u srednjoj postao prvi strani jezik u OŠ). Imali su u osnovnoj školi nezahtjevnu profesoricu i teško je to sustigao, ali je ipak uspio bez instrukcija i sličnih cirkusa, što znači da je ipak nešto znao.
    Mislim da je manji problem (i manja dilema) kod djece kojoj je neki drugi jezik prvi strani jezik, a engleski drugi. Prvo, zbog sveprisutnosti engleskog nitko si neće dozvoliti da ne nauči barem osnove tijekom oš. Drugo, zbog te iste izloženosti jeziku, engleski puno lakše ulazi u uho i brže se savladava od ijednog drugog stranog jezika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •