Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
prije 5 godina, kad je kcer upisivala drugi jezik, bila sam veliki zagovornik. bla truć - ne može štetiti, neka bude u doticaju s jezikom, pa tko lud bi odibio 2 sata besplatne poduke iz stranog jezika.
ne bih tu glupost nikad vise ponovila da mogu vratiti vrijeme.
jezik u skoli, uz dva skolska sata, ne moze nauciti, na kraju smo u ipak investirali i u privatnu poduku iz tog jezika (a to bismo napravili i da ga ne uci u skoli jer zelimo da zna jezik radi znanja, a ne radi ocjene). ima odlican, napravila je 16. rezultat ba županijsko natjecanju, ali ima i kretena iz tog predmeta i predmet se pretvodio vec u sedmom razredu u zivi stres. izborni predmet na kojem te nista ne nauce, produzi ti radni tjedan za 2-3-4 sata (ovisi kako je slozen raspored), strahujes zbog ocjene i prosjeka kojeg moze pokvariti i jos masno platis pravo ucenje jedan na jedan. totalna besmislica.
Gle, nije ni naše iskustvo puno bolje. Ali ipak mislim da to ne bi trebalo biti pravilo, nego da se poklopio niz nespretnih okolnosti zbog kojih je nastava njemačkog u školi mog sina takva kakva jest
I moj ga uči još i izvan škole, zato jer je tako htio (počeo je još i prije 4. razreda) i jer nije htio prekinuti. Naravno, da sam znala kako će to izgledati, ne bih ga ni upisivala na školski njemački, ali tada nismo mogli znati neke druge okolnosti. Zato i dalje mislim da su takva iskustva vrlo individualna.
Istovremeno znam za neke druge Zg škole, da imaju jako dobru i ambicioznu nastavu njemačkog na kojoj se može puno naučiti.