Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
Mi smo samo u prošlom postupku dobili ocjenu js, da su od njih 5 četiri odlične a 1 malo lošija, izgleda da se to potvrdilo oplodnjom 4 js
inače ništa o js

nakon tog zadnjeg postupka, kada smo razgovarali s doktorom o opcijama i rekli da donacije ne želimo, dobili smo preporuku za PGD - no mi ne dobijemo puno embrija, pa sam ja zaključila da to nama i nema svrhe

Da li ima smisla raditi PGD na recimo 3 embrija? Ili ih vratiti pa će trudnoća pokazati stanje?
Linalena, mislim da sam na stranici jedne od tig ceskih klinika vidjela da se mora njima ostavit konacna odluka dal ce ti radit PGD ili ne, jer biopsija blastomere moze ostetit embrij, i onda ako ih imas jako malo, je peh....
Jeste nositelji neke genetske bolesti? AKo ne onda ne znam kaj da ti velim, PGD gleda samo neke stvari, i ja npr. nakon t21, gdje se to definitivno moglo sprijecit s PGD, svejedno mislim da se radi o jednoj losoj sreci i ne idemo na PGD. nama su geneticari doslovno rekli da je sansa za drugu bebu s t21 kao da te auto lupi jos jednom, nakon sto te vec jednom lupio. Mada smo mi sad rizicna skupina, malo su proturjecna ta misljenja..... mi cemo radit, ako dodje do trudnoce (beta 12dnt 57, 15dnt 99, krvarim, tj. menga je 99,99%, sutra nova beta) test iz majcine krvi gdje se hvata bebina DNA, koji je sada dostupan u vecini eu zemalja http://lifecodexx.com/lifecodexx-praenatest.html
i to je zamjena za amnio, tj >99% je tocan. Mozda se amnio svejedno treba radit u slucaju da je pozitivan. Al ako je negativan, onda ne..... valjda.

A sta ja znam, ja nekako nakon cijele drame i tragedije s prvom trudnocom, pa sad ova vjerojatno biokemijska, nadam se samo da ne bude komplikacija, nisam ljuta ni na koga. Ja sam prihvatila da je igra brojeva, spremna sam na to da ce nam svega 1/20 embrija bit mozda zdrava beba, jer kombinacija 2% muske morfologije, i moje morfologije, nije najsretnija.
Btw. Mali Mimi, 6% ti je po danasnjim standardimaWHO normospermija, sve iznad 4% je ok. Onda se covjek pita, kako je to statisticki ok imati 96% neispravnih spermija, a 98% nije ok :D to su te enigme vezane za plodnost, s kojima se moramo suociti.