Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: Kvaliteta jajnih stanica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da se uvijek na lošiji spermiogram radi icsi. Jer se u ivf-u može dogoditi da relativno lošiji spermij oplodi js pa to ne bude dobro (biokemijska, ili nešto stane s razvojem), a kod icsi-ja biraju one koji dobro izgledaju

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se uvijek na lošiji spermiogram radi icsi. Jer se u ivf-u može dogoditi da relativno lošiji spermij oplodi js pa to ne bude dobro (biokemijska, ili nešto stane s razvojem), a kod icsi-ja biraju one koji dobro izgledaju
    Vidiš ja mislim baš suprotno stvar je u tome što oni ne mogu vidjeti pod mikroskopom unutar spermija tj. postoji samo ona PICSI metoda ali ne rade je svi a i pitanje koliko je to uspješno, mi smo isto imali lošu morfologiju mislim da je na VV bilo oko 6-7% i sa ICSI-jem su uvijek bili lošiji embriji nego kad bi radili IVF i evo prva trudnoća iz koje se rodio i moj sin je rađena na 1 j.s. sa IVF-om na moje inzistiranje nakon što sam povezala kako stvari kod nas funkcioniraju

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Vidiš ja mislim baš suprotno stvar je u tome što oni ne mogu vidjeti pod mikroskopom unutar spermija tj. postoji samo ona PICSI metoda ali ne rade je svi a i pitanje koliko je to uspješno, mi smo isto imali lošu morfologiju mislim da je na VV bilo oko 6-7% i sa ICSI-jem su uvijek bili lošiji embriji nego kad bi radili IVF i evo prva trudnoća iz koje se rodio i moj sin je rađena na 1 j.s. sa IVF-om na moje inzistiranje nakon što sam povezala kako stvari kod nas funkcioniraju
    PICSI je postupak u kojem se spermatozoidi vežu na hijaluronan, ti vjerojatno misliš na IMSI, gdje se koriste jači mikroskopi i traže nepravilnosti, tj. vakuole na glavi spermija. I jedan i drugi postupak statistički pokazuju bolju oplodnju i veću stopu trudnoće u odnosu na klasični ICSI, koji je opet (u pravilu) uspješniji od IVF-a.

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    po novom WHO 2010 je cini mi se 4% morfologije normalan spermiogram
    30% morfološki ispravnih je dovoljno za normozoo (ako su broj i pokretljivost u granicama, naravno)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    PICSI je postupak u kojem se spermatozoidi vežu na hijaluronan, ti vjerojatno misliš na IMSI, gdje se koriste jači mikroskopi i traže nepravilnosti, tj. vakuole na glavi spermija. I jedan i drugi postupak statistički pokazuju bolju oplodnju i veću stopu trudnoće u odnosu na klasični ICSI, koji je opet (u pravilu) uspješniji od IVF-a.
    po novom i ne bas, pricala sam o tome s raznim biolozima i ginicima.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

hm...sta ja sve trebam odlucit...ivf ili icsi...prirodni ili stimulirani sto vise razmisljam manje znam...al bas cu sljedeci tjedan pitat za to pola-pola

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    po novom i ne bas, pricala sam o tome s raznim biolozima i ginicima.
    Moje je iskustvo da oni koji ga imaju preporučuju IMSI+PICSI (Romac), a oni koji ga nemaju ne. Većina studija ipak govori o njegovoj sitnoj prednosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •