Postoji li kakva inicijativa za zabranu komentara na hrvatskim portalima? Na nekim stranim portalima i online izdanjima komentari su u potpunosti ukinuti. Nadam se da će se to dogoditi i kod nas.
Postoji li kakva inicijativa za zabranu komentara na hrvatskim portalima? Na nekim stranim portalima i online izdanjima komentari su u potpunosti ukinuti. Nadam se da će se to dogoditi i kod nas.
ajde malo proguglaj kako se to tamo dogodilo...
znam da za neke članke nema mogućnosti komentiranja
mislim da bi se barem to trebalo napraviti za članke na kojim se može očekivati da razni anonimni jadnici izmile ispod svog kamenja
jer ovo što se ovih dana događa je prestrašno, odvratno, gadljivo
ivarica, ne kužim skroz tvoj komentar. zanima te kako se to postigne ili znas nesto vise o tome?
a70v, kolicina tih koji izmile ispod kamena me užasnula. i to ne samo zbog smrti D. Lambase, nego zbog nekih desetih članaka. mislim da je za sve nas bolje da ne znamo što je sve netko u stanju napisati u anonimnom komentaru.
komentare na d.l. nisam citala
ali ocekujem da su blato
evo npr vecernji neki dan krene sa stvarno ok inicijativnom (bice je kopirali s naseg foruma lol) da predstavlja obitelji i nacine na koje mogu ustedjeti
i stvarno ok obitelji tamo, nit bogati, nit siromasni, i dobrih savjeta unutra
ljudi se izlozili tako jer misle nekom ce pomoci...
a komentari
nevjerojatno
Nisam ni ja citala te komentare, nego neke desete i fakat sam se osupnula. A nije baš da se osupnem ili onesvijestim ko viktorijanska mlada.
Mislim da su neki jednostavno odlučili da im je dosta tog gnjusa i da su tako ukinuli komentiranje. Pogledat cu to malo.
procitala sam neku dezulovicevu kolumnu, pa sam nasla ovo:
http://www.news.wisc.edu/21506
i podatak da je Huffington post zabranio anonimne komentare.
da, zakon gomile
(mada moram priznati oni članci o načinima uštede, ona obitelj koja nema
internet već se nakačila na susjedov je i mene zasvrbilo da komentiram
iako je to vjerojatno uz dogovor, ne vjerujem da bi to napravili i tako javno napisali
da je ilegalno, ali to su trebali naglasiti u članku, jer je to zvučalo onako, ne idem na plac
po povrće već uzmem iz susjedovog vrta)
ih, kao da je to nešto novo
sad zaozbiljno
ja sam sklona gledati ljude kroz ružičaste naočale
i koliko god bila stara i trebala imati neka iskustva dam se lijepim riječima navući
i znam se često iznenaditi, ko pura dreku, nad postupcima nekih ljudi
pa kad čitam takve stvari malo se zamislim nad svojom percepcijom ljudske vrste kao takve
ali otišla sam s teme
stvarno bi trebalo zabraniti komentare
ili ih ograničiti na komentare filmova i knjiga i recepata
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 27.10.2013. at 12:37
upravo o ovome intenzivno razmišljam već par dana. tko su ti psiho likovi krcati mržnje i očaja, hodam gradom i gledam, mislim, je li ovaj sposoban napisati tako što. mi živimo među tim ljudima, ali nismo svjesni što misle i koje su njihove mentalne konstrukcije, pa to su "tempirane bombe", strah me te količine negativne energije.
Ja sam dugo vremena mislila da te komentare pisu neki nedohebani pubertetlije. Dok jednog dana mm nije došao s neke kave i cerekajući se ispričao mi tko je dobio ban na jednom našem portalu koji ima ajme komentare. Ta osoba je odrasla, štoviše fakultet završila. Tu sam se otrijeznila i shvatila da je stvarnost daleko gora nego što sam mislila.
JA se isto zadnjih dana bas zgrgazam nad komentarima na portalima. Ne postoji javna osoba koja je ljudima po mjeri, sve su lopovi; kur..., smradovi i sl. Bilo tko ko je malo uspjesniji i iskace iz osrednjosti nailazi na takav, cini mi se jal i ljubomoru, da to nije za povjerovati.
Ne znam zbog ceka je to tako, da li su ljudi toliko razocarano svojim zivotima, pa zato pljuju po svemu. Ne znam...
ALi se slazem da bi trebalo ograniciti komentiranje na pojedinom clancima. Sta se ima komentirati ispod obavjesti da je netko umro?!
meni nije jasno zašto se komentari ne administriraju. komentare čitam jedino na tekstove NL, ostale ne, ali tamo zna biti totalno ad hominem, čak se ne brišu ako iznose pojedinosti iz privatnog života i nemaju apsolutno nikakve veze s temom i novinskim tekstom (ono, baš osobno razračunavanje), ima i onih koji idu na osobnu klevetu djece, ma sve i svašta. jednom sam imala i osobno prilike iskusiti, i, iako su bili ajmo reć bezobrazni, ali benigni, nije nikako ugodno. da netko anoniman blati tvoje ime i prezime.
dežulović je odličan, šteta da ga ne mogu cijelog pročitati.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.10.2013. at 15:19
Ja bih ukinula slike s sprovoda, i to po showbizz rubrikama, to mi je toliko strašno i odvratno, nemam riječi. Ima dovoljno eventova po kojima se mogu naslikavati, mogu zaobići sprovode. To mi je baš onako fuj. A komentare bolje da ne komentiram![]()
da, Dežulović ima point, slažem se!
Cvijeto, ne misliš li da bi, kad bi se administrirali komentari, oni dobili na jednoznačnosti?
Ja jesam za slobodu misli i izričaja, ali kad bacim oko na te komentare (a to je, srećom, vrlo rijetko, odnosno kad me netko upozori), zgadi mi se količina malograđanštine u Hrvata :zbljuv:
pa ne da brišu suprotna mišljenja, ma kako bili malograđanski, ovakvi ili onakvi.
ali direktne uvrede (npr kad gradonačelnika zovu debela svinja, a ispod svakog teksta ga tako zovu, pa bio tekst i o ponudi ribe na ribarnici), uvrede novinara (komunistička svinja) totalno offtopik komentare i sl. zašto ne može biti ovako kao na našoj rodi
ako ne mogu administrirati, ako je to preveliki posao, nemam pojma, onda sam svakako za zabranu komentiranja.
iako me znaju zabaviti koji puta.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.10.2013. at 19:17
kad je md radnik tj djete od 21god poginuo na gradilištu prvi puta sam čitala komentare i nikad više!!Neki ljudi su previše jadni,hrane se tuđom nesrećom!!!
Jednostavno - novci. Portali jedva imaju za novinare i njihove place, vecinom prevode vanjske clanke ili agencijske vijesti, a da jos netko moderira stotine komentara po clanku - to treba jos vise ljudi nego sto ima novinara. Pa ni na Rodi moderatori ne citaju sve nego imas onaj gumb za prijaviti. Neki portali imaju moderatore ali to je sizifov posao (doslovce).
Sto se ukidanja komentara tice - stoji da su cesto totalno ispod civilizacijskog nivoa, ali isto tako cesto tek u komentaru procitas pametan osvrt na temu ili informacije koje fale u clanku (tu ne racunam seciranje pravopisa i gramatike). Ti koji pisu - pitaju se neki gdje su ti ljudi? Pa tu, svugdje oko nas, nasi pristojni (ili manje pristojni) susjedi koji se razulare u anonimnosti komentiranj isto kao sto se razulare u ratu kad im se pruzi prilika. Uglavnom, iako je najlakse ukinuti komentiranje treba biti svjestan da portal koji ukine komentiranje gubi dio publike koja tamo visi bas zato da raspali po komentarima (opet dolazimo do financija, marketinga, prihoda, klikova itd). Tako da sumnjam da ce se komentiranje ukinuti, mozda samo na nekim clancima ili se ipak portali kod vlasnika uspiju izboriti za adekvatno moderiranje (stogod "adekvatno" znacilo)
povremeno procitam komentare na tportalu
i uzasnem se uglavnom, od mrznje i agresije
na kraju se sve svede na partizane, ustase i cetnike, hrvate i srbe, budale, debile i one najpametnije
strasno
ako su svi takvi, podrzavam zabranu komentiranja
ja ne znam, ponekad mi md posalje neki link na clanak s b92, pa citam komentare i svi do jednog suvisli. i onda, nicim izazvana, procitam komentare ispod clanka s nekog naseg portala.. i ne vjerujem, kakva je to razlika, i zasto? mozda se na b92 komentari administriraju? kad citam ove nedoje*ane rasprave koje uvijek zavrse na komunistima, partizanima, ustasama, cetnicima i bandicu, zivot mi se smuci. what's wrong with those people?
i naravno, 98% njih je nepismeno.
Slazem se sa a70v, ti komentari pokazuju kakvo je stvarno misljenje drustva, koje pojedinci ne zele reci pod svojim imenom i prezimenom, nego pokazu pravo lice pod nickom. Iako, ima tu dosta pretjerivanja, znam iz svog primjera- cesto napisem nesto sto u stvarnom zivotu bas i ne mislim tako iskljucivo.
Pa meni su ti komentari otprilike u rangu 700.000 potpisa u ime obitelji. Prava slika velikog dijela naseg drustva. Samozavarani iluzijom anonimnosti (jer drzava moze u tren saznati tko se krije iza tih nickova u 99% slucajeva - jer ocito su informaticki nepismeni) pisu iz srca i pokazuju nam svima kako bi to izgledalo kad bi imali direktnu demokraciju (koja je danas tehnoloski moguca) umjesto ove predstavnicke. Posast se desila zadnjih godina otkad imamo tehnoloski napredak u drustvu da tko pozeli ima jeftino na mobitelu face i komentira stogod hoce. Ja bi recimo prvo zabranila facebook komentare, uvedeni zbog "neanonimnosti" i lakoce objave komentara, mislim da su najvise pridonijeli srozavanju nivoa komentara.
mikka da, tamo se administriraju
kad pošalješ komentar on prvo ide na odobrenje
prođe i po pola dana dok ga ne objave
i meni je to ok
objavljuju različita mišljenja i komentare
ali nema psovki, govora mržnje...
ipak, i takvi me često izbace iz cipela
portal koji ne može da administrira komentare mislim da bi trebalo da ih ukine
ja inače administriram jednu web stranicu. ne možete vjerovati što sve ljudi pokušavaju upisati pod tuđe podatke obzirom da ne postoji direktno komentiranje
Da je marta prije temu otvorila , prije bi komentiranje ukinuli.
Posljednje uređivanje od sirius : 04.11.2013. at 18:13
Iznenađena sam kako ekipa s drugih portala samtra da se ukidanjem komentara ukida interakcija s čitateljima. Jel ti ljudi išta kuže? O kakvoj to oni interakciji pričaju, pa riječ je o čistom prosipanju zla.
evo marta ineteresantan clanak:
http://www.monitor.hr/clanci/poraz-o...racije/162274/
i ja se slažem s komentarima više no samim tekstom, posebno onom o internetskoj policiji. da se par frustriranih pljuvača opali po džepu zbog gadosti koje pišu, razmislili bi drugi put.
evo marta korak po korak:
http://www.poslovnipuls.com/2013/11/...mne-komentare/