Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: dr. jekyll i mr. hyde ili da li beba stara 7 dana ima grčeve?

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno dr. jekyll i mr. hyde ili da li beba stara 7 dana ima grčeve?

dragi roditelji, moj mali L je preko dana novorođenče za poželiti. dojim da svakih sat i pol do 2, spava po 2 sata u komadu, kad se uznemiri radi pelene smiri se u roku keks.
    međutim nakon ponoći okrene ploču. postane neutješan, nahranim ga, čist je i suh međutim on plaće i plaće. k tome vrlo često se grči kao da pokušava prdnuti ili pokakati se ali ne ide. to je počelo još u rodilištu. odmah su mi rekli da tak mala beba nemre imati grčeve i da je možda gladan. međutim ima i više od 5 pokakanih pelena dnevno i stvarno cica kao lud i još k tome na zahtjev. samnom je u krevetu tako da ga mogu lakše podojiti i da nema osjećaj da je sam. no ni to nije utjeha prije 6 ujutro.
    sinoć se plakao 1,5 sati u komadu a ja mu ne znam pomoći.
    ima li tko kakav savijet ili ideju što bi moglo biti?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I moja se povampirila sa tjedan dana, dakle moguce je

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Možda mu ne paše nešto što si pojela..nama je DonatMg jaaako smetao

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Korina je imala takve epizode još u rodilištu
    2 noći urlanja po sat i pol do dva, a onda bi se smirila
    ponovilo se kad je imala oko mjesec dana opet na 2-3 noći
    nikad nisam otkrila uzrok
    jedino što možeš je probati ljuljuškati da se prije umiri, skini ga do pelene, na sebe obuci košulju, privini ga golog na sebe golu i zamotaj vas u košulju i dekicu ako treba

e, da i kad je imala te epizode apsolutno nije bilo šanse da primi cicu, čak ni kad bi se na minutu malo umirila, pa sam probala tada, ali nije ju htjela

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I mi smo imali takve epizode još u bolnici.
    Pomagalo je primicanje nogica trbuščiću (iako me med. sestra upozoravala da mu to ne radim nakon jela, već da ga legnem na trbuščić, ali je njemu vidno pomagalo pa je priznala "mama ipak ima najbolji instinkt"), sisanje (pogotovo hodajući), swaddling (bilo je ljeto pa smo koristili summer woombie), bijeli šum (fen ili napa). Ne sjećam se jel u toj fazi bio još koji trik

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj gizolito prvotno napisa Vidi poruku
    dragi roditelji, moj mali L je preko dana novorođenče za poželiti. dojim da svakih sat i pol do 2, spava po 2 sata u komadu, kad se uznemiri radi pelene smiri se u roku keks.
    međutim nakon ponoći okrene ploču. postane neutješan, nahranim ga, čist je i suh međutim on plaće i plaće. k tome vrlo često se grči kao da pokušava prdnuti ili pokakati se ali ne ide. to je počelo još u rodilištu. odmah su mi rekli da tak mala beba nemre imati grčeve i da je možda gladan. međutim ima i više od 5 pokakanih pelena dnevno i stvarno cica kao lud i još k tome na zahtjev. samnom je u krevetu tako da ga mogu lakše podojiti i da nema osjećaj da je sam. no ni to nije utjeha prije 6 ujutro.
    sinoć se plakao 1,5 sati u komadu a ja mu ne znam pomoći.
    ima li tko kakav savijet ili ideju što bi moglo biti?
    Vratila si mi sjećanja od prije 9 godina... i moj se "povampirio" točno sa 7 dana (a kad smo došli iz rodilišta sam bila u čudu kako je tako miran i tih - sad znam da je bio iscrpljen od žutice), i to je trajalo... paaa, otprilike dok nije propuzao s nekih 7 mjeseci
    Ništa nije pomagalo, ni cicanje, ni nosanje, više se ni ne sjećam detalja, samo znam da mi je tih prvih 6 mjeseci prošlo kao u nekoj magli.
    Onda sam mislila da ima grčeve, a kasnije više i nisam bila sigurna u to - mislim da ipak nisu bili grčevi u igri.
    Nisam ti nešto pomogla, i ne znam pomoći, samo suosjećam...

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo znali imati takve "epizode" predveče kad bi bio već preumoran od vanjskih podražaja - nepoznatih glasova, buke, moje nervoze ponekad ili jednostavno zato što bi previše mlatio rukicama pa se slučajno udario ili slično. Pomagalo je ritmično ljuljuškanje uz stalni ššššššš i povijanje u dekicu.

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo imali takve epizode još u bolnici.
    Pomagalo je primicanje nogica trbuščiću (iako me med. sestra upozoravala da mu to ne radim nakon jela, već da ga legnem na trbuščić, ali je njemu vidno pomagalo pa je priznala "mama ipak ima najbolji instinkt"), sisanje (pogotovo hodajući), swaddling (bilo je ljeto pa smo koristili summer woombie), bijeli šum (fen ili napa). Ne sjećam se jel u toj fazi bio još koji trik
    što je swaddling??
    ovo s nogicama na trbuh prakticiramo kad nam dozvoli (općenito se veselimo svakom prdecu )
    sisanje nam isto pomaže kad uspije čopit cicu - onda se valjda i opusti pa se opet dogodi da sretno prdne
    bumo probali ovo s fenom

sinoć sam ga skinula do pelene i stavila koža na kožu i to je isto pomoglo. imali smo kriznu situaciju od 1:15 do negdje 3, pol 4, ali smo uspjeli izbjeći kontinuirani neutješni plač

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj gizolito prvotno napisa Vidi poruku
    što je swaddling??
    ovo s nogicama na trbuh prakticiramo kad nam dozvoli (općenito se veselimo svakom prdecu )
    sisanje nam isto pomaže kad uspije čopit cicu - onda se valjda i opusti pa se opet dogodi da sretno prdne
    bumo probali ovo s fenom

sinoć sam ga skinula do pelene i stavila koža na kožu i to je isto pomoglo. imali smo kriznu situaciju od 1:15 do negdje 3, pol 4, ali smo uspjeli izbjeći kontinuirani neutješni plač
    Čvrsto povijanje: http://iamnotthebabysitter.com/wp-co...04/meme113.jpg

Ja sam to radila samo povremeno, relativno riejtko, kad od deračine više nisam znala kud da ga stavim. Probaj, možda će tvom djetetu pasati.

Ufff.... i mene je ovo vratilo u davne dane - moj stariji je imao grčeve sve do početka dohrane, mjesecima. Ni danas ne podnosi nefermentirano mlijeko. Pomagao nam je probiotik (za njega i za mene), čajevi za dojilje, jako sam pazila na prehranu, ali to se treba skrojiti po mjeri. Sa starijim nisam jela mliječno, zelenu salatu, voće s kožicom, ništa kiselo, nikakve mahunarke, nikakav kelj i zelje... katastrofa. Najteže mi je padalo što ne smijem trešnje i grođže... S mlađim je prolazilo doslovce sve, njemu ništ nije smetalo, tak da ne mogu savjetovati, to je metoda pokušaja i promašaja.

Eh, stariji je bio halapljiv i gutao je zrak, pa sam ga morala prekidati i uspravljati da podrigne, dojila u što uspravnijem položaju dok se moglo (kad je bio veći, nije to više išlo) i tak...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Gizolito, a vidiš meni su baš u rodilištu rekli da beba ima grčeve i to sestra za bebe (da ne bi bilo zabune). Nama je pomagalo lagano treskanje (ne protresanje!!!) u kombinaciji s njihanjem uz konstantno ššššškanje. Možeš probat napu, fen, ali ti je moj savjet da najprije probaš šššškanje, tako da ne bi kasnije imala problema, al ako ne ide-nema veze, probaj s nekim kućanskim aparatom, može i usisavač-cilj je da beba spava. Daj da siše koliko god želi i ni slučajno ne nasjedaj na savjete tipa, možda se prejo, uobliči mu obroke i sl. Premali je on još.

I nabavi si el maramu ili sling. Kad je bilo gadno, to nam je uvijek pomagalo da zaspe (samo sam ga ja nažalost prekasno nabavila).

Swaddling ti je čvrsto motanje bebe na način da neku tanju prekrivku za male bebe presaviješ na trokut i u to umotaš bebeu da se ne može trzati jer ih to zna često buditi
    mislim da imaš filmića na YT

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

e i probaj ga dojiti da mu glava bude malo povišenija u odnosu na ostatak tijela, onda bi trebao manje zraka gutati, i probaj ga poslije jela staviti preko svoje podlaktice koju nasloniš na svoju natkoljenicu dok sjediš (znači držiš ga za njegov pazuh tom rukom), a ovom slobodnom rukom ga dodatno držiš preko leđa

to je nama palilo da izbaci suvišan zrak

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda ima netoleranciju na neku hranu koju ti redovito jedeš.
    Sa swaddlingom oprezno i vrlo povremeno. Radije ga nosi u marami.

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

maramu imamo i sling, ali sam s njima mislila pričekati još par dana.
    ovaj swaddling mi je malo jeziv - zamotam ja njega inače u dekicu kad spava ali mu pustim rukice vani

budem ovo s uspravljenom glavom prilikom dojenja probala. i podrigujem ga nakon 10min podoja pa ga onda opet vračam na cicu
    a dojim ga na zahtjev

zapravo mislim da ću počet vodit neki dnevnik prehrane pa raditi usporedbu što se događalo tu većer s njegovom tibicom
    sad naravno spava kao sretni puh jer se upravo napapao

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ručice i budu vani kad pravilno zamotaš, od lakta naniže.
    Neke bebe koje su nemirne i dosta plaču u razdoblju dok su novorođenče (znači prva 4 tjedna), savršeno umiri zamatanje. Pokreti nožica i ručica njima su nasumični i jako ih plaše. Isto tako ako osjete da su "u zraku" Znači uvijek trebaju osjećati podlogu, ili dvije ruke-ispod guze i ispog glavice i gornjeg dijela leđa. Tek kad se bebu spusti na podlogu, izvade se ruke ispod nje.

Nekim bebama, ne svima, je ovo najveći razlog plakanja u prvim tjednima. Neki urlaju čim im je trbuščić gol, zato se trbuščić pokrije složenom tetrom dok se presvlači i puno će plača prestati. Probat ću ti naći kako omotati.

Bitno je da je dekica elastična i/ili šupljikava. Oni obožavaju biti omotani kao svežnjić jer ih to podsjeća na skučenost maternice koja im je u tim prvim tjednima jedina u sjećanju.
    Vidim da na youtubu preporučuju obje ručice staviti uz tijelo i zamotati. P.Leach preporučuje savinuti ih u laktiću i omogućiti bebi da siše ručicu dok je zamotana.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Našla sam! http://www.swaddledesigns.com/learn.html

U sredini članka se može pokrenuti video.
    Vjeruj mamai troje djece da to bebe jako vole. I bebi i mami će biti super kad odjednom nastane mir, a beba se opusti zamotana i ne plače. Odmotat ćeš ga kad se počne jako vrtiti, već ćeš vidjeti.

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

drage mame hvala na savjetima!
    mi na kraju definitivno imamo jako osjetljiv trbuščić. općenito nam kakanje i prdeci predstavljaju muku.
    ja pazim na prehranu - pokušavam eksperimentrati sa ručkom tako da ako bude problema to riješimo dok su mama i tata prisebni i budni. za sada na NE-listi stoje špek, mlijeko i mandarine. super nam su svi probiotici i jogurti, juhe i lešo. srećom pa i ja to obožavam tako da se nitko ne pati.
    fen je mrak!!!
    dižem mu nogice na trbuh kad se muči da lakše sve to prođe, podrigujemo ga redovito, a ako dugo doji onda ga prekinem u pol podoja i onda ga isto podrignem.
    i masaža bušice pomaže i nunanje u raznim pozama
    uglavnom nismo imali više niti jedno plakanje koje bi trajalo dulje od 15 min od kada obavljamo sve ovo.

mala štruca spava na meni snom pravednika - danas opet papamo svakih sat vremena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •