Stranica 11 od 33 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zato je smiješno što članovi vlade govore o maloj izlaznosti - nije nit izlaznost na referendum koji su oni raspisali bila puno veća
    X.

Da, sad predstavnici "Protiv" traže građanski odgoj.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam baš... to jest, da su birali samo mladi, bojim se da bi referendum prošao s 80:20 i ništa neprirodno ne bi vidili u tome što sebe zovu prirodnima, a druge neprirodnima. I to je ono što me najviše žalosti. Po onom jednom zanimljivom soc. istraživanju, to je dijelom zbog vjeronauka u školama koji je jako ispolitiziran, i dijelom od utjecaja okoline budući da svi žele pripadati, vjerojatno je i zbog krize di se traži žrtveno janje kod drugih, a ne među svojim redovima (to su sad neke moje interpretacije). Tj. to niti ne kupe toliko od doma budući da je roditeljska genreacija, u prosjeku, liberalnija.
    Potpis na ovo i cvijetu, brine me to jako, grozno je.
    Pisala sam već o skandiranju na ekskurziji od A. (pola autobusa djece je za zabavu pjevalo "ubij Srbina"). Ono što me brine (osim očitog, da nam djeca to pjevaju - pa neka moje nije) je da škola ne vidi za potrebno da na to nekako reagira, da shvati to kao duboki problem, da se tim pozabavi...Možda samo ja ne vidim njihove napore, ali evo, meni bi to bila tema za Vijeće roditelja, a ravnateljica nije stavila na dnevni red. Ja ću na sljedećem Vijeću potegnut to pitanje, pa ne može se na tako nešto zatvarati oči.
    Škola vječno poteže kućni odgoj, ali to je čisto pranje ruku. Naravno da je to nečiji kućni odgoj, ali taj netko to donosi u školu gdje raste i buja i mora biti i pitanje škole.

Čitam Mimu - i meni ide na živce kad se počne govorit bilo šta, samo da zvuči da je u našu korist. Slabi nam poziciju i daje municiju drugoj strani, koja je s pravom onda koristi. Ima dovoljno pravih argumenata.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cvijeta, građanski odgoj je u testiranju i kreće u implementaciju.
    Ja se osobno bojim da će sad navalit na njega i nisam jedina.
    Naravno da smo krivi mi koji smo ćutali.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mima, to ti je novi avatar?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

aha, to sam vidjela naslov "25% građana odlučilo" - površno sam preletila pa nisam skužila da se ne radi o biračima...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ali opet, da je zakon o referendumu kako spada, ovaj bi referendum bio nevaljan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kao i onaj o EU

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

X.

Da, sad predstavnici "Protiv" traže građanski odgoj.
    Već nekoliko godina.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je li me vi svi imate na "ignore"? Ne samo da mi nitko ne daje recept za umak od gorgonzole, nego se nitko (po drugi put) na zgraža (ili barem osvrće) na nacionalističke ispade mase osnovnoškolaca.
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.12.2013. at 12:21

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

OK, evo, ja ću gorgonzolu.
    Di pitaš?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je sve skupa kao neki los film, prepun zla i opasnih ljudi. bolesno je sto crkva izvodi kroz stoljeca (inkvizacija, uloga u holokaustu, krizarski ratovi a propagiraju "ljubi bliznjega svoga kao samog sebe"

kako li im izgledaju obitelji ako je ovo iskazivanje ljubavi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Je li me vi svi imate na "ignore"? Ne samo da mi nitko ne daje recept za umak od gorgonzole, nego se nitko (po drugi put) na zgraža (ili barem osvrće) na nacionalističke ispade mase osnovnoškolaca.
    Sori, nisam shvatila, isto mi je kao i na gejeve, isto! Zabrinjavajuće! Kao i Joe Šimunić, Thompson itd. Pogledaj Thompsonovu publiku, koja je tu dob.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma vertex, grozno mi je to. imaš pravo, ovo pranje ruku škole mi je nedopustivo. kriv je kućni odgoj i što ćemo sad. mi ništa ne možemo. e pa možemo. pružiti djeci priliku da čuju drugačije stavove. a gdje će ih inače poslušati, gdje? doma? pa nećeš kućni odgoj promijeniti.

a isto mi ovo sve ide na živce, traže da se uvede građanski odgoj. ma šta ko ima tražiti, nek vlada uvede i gotovo. kog boga su toliko inertni i spori. dok oni prtljaju, izgubiti će izbore. ne mogu biti toliko indiferentni prema svom biračkom tijelu, ne mogu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vertex, ja sam se vise nego jasno po tom pitanju outala.
    Bez briga, napisati ću ja jos ponešto. samo sad me posao stisnuo, a prošli sam tjedan već i previše bila i na forumu i na internetu. (dijete i muž odahnuli sto je referendum gotov)

Meni to sve skupa bome oduzima moć govora. To ti bas nije neka pomoć, znam. Druga pomisao je, da u ovih 8 godina škole moje kćeri se nisam ni sa čim ni približnim susrela, hvala svemiru. To ti isto neće pomoći, znam.
    Probaj naći, a nadam se da ćeš uspijeti, par roditelja na istoj valnoj dužini, pokrenite to pitanje na vijeću roditelja, organizirajte neku tribinu, pozovite nešto pametnih i dobrih ljudi, organizirajte diskusiju.
    Otvori temu na forumu , možda će biti korisnih savjeta i iskustava.
    Kad smo raspravljale o patikama i markama i vrijednostima s tim u vezi, bilo je barem 10 strana.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E a i jedno pitanje, negdje na nekom portalu, ne znam vise da li je bio vecernji, ili jutarnji, neko je u vezi simunica, nešto kao izjedačavao petokraku i partizane, sa dom spremni.
    Ono kao ako josipović ide na neku proslavu antifašističkog tipa, onda je to kao isto.
    Sto djeca danas uveo o nob-u i drugom svjetskom ratu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto danas djeca uče....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala na propisnom zgražanju :D. Mene je to tako ucrnjačilo da sam pomislila da sam valjda luda kad nikome ne izaziva reakciju.
    Jurana, svrati na jela od bundeve!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dosla sam vam reci da vas uzivam citati, sve. I citam vas svakodnevno. Nemojte me samo optuziti da sam lurker , ja jednostavno ne znam dobro napisati to kaj mislim.

Cvijeta dobro veli, vlada nam je inertna. Vjeronauk je 20 godina povlasteni izborni predmet u skolama jer oni samo slijezu ramenima. U skolstvu ima love i za raznorazne strategije, i za hnos, i za kurikulume, ali nema za jedan normalan predmet koji bi bio alternativa vjeronauku? Ma da!
    A za ovo da skola snosi dio krivice za skandiranje, potpuno se slazem. Djeca nisu bila sama u busu. Nastavnik u takvom slucaju mora biti gazda i ako ne ide drugacije, lupiti sakom i drzati se one "pod mojim krovom".

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    A za ovo da skola snosi dio krivice za skandiranje, potpuno se slazem. Djeca nisu bila sama u busu. Nastavnik u takvom slucaju mora biti gazda i ako ne ide drugacije, lupiti sakom i drzati se one "pod mojim krovom".
    To su i napravile, tu im ništa ne zamjeram. Nisu ih odmah poslušali, ali na kraju ipak jesu, i više se nije ponavljalo do kraja ekskurzije.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, zbog ovoga bi se već isplatilo izaći na referendum.
    https://www.facebook.com/pages/Gra%C...47166642036162

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

And now... for sth completely different, i zapravo ozbiljno, jer je tema ozibljna - kopiram cvijetin link tj. članak o vječnom fašizmu od Umerbta Eca s paralelne rasprave na pdf-u neplodnost, ajmo, zapravo, ovdje nastaviti:

http://www.lupiga.com/vijesti/umbert...ref_map=%5B%5D
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.12.2013. at 10:11

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

And now... for sth completely different, i zapravo ozbiljno, jer je tema ozibljna - kopiram cvijetin link tj. članak o vječnom fašizmu od Umerbta Eca s paralelne rasprave na pdf-u neplodnost, ajmo, zapravo, ovdje nastaviti:

http://www.lupiga.com/vijesti/umbert...ref_map=%5B%5D
    Fenomenalan tekst. Isplati ga se pročitati više puta. Jedino... nakon čitanja čovjeku se nekako stisne srce od straha jer ovo što nam se dogodilo s referendumom... bojim se sama sebi priznati da su svi elementi zadovoljeni. Čak i isfrustrirana čelna osoba je tu. Tko je zapravo iza nje, kolika mu je moć i kamo će nas sve to dovesti tek izaziva strah. Trenutno se nemam snage time baviti, ali se osjećam duboko osramoćeno zbog stranih natpisa u tisku. Spominju Hrvatsku i Hrvate. I dođe mi da ispod svakog od takvih članaka napišem samo jedan komentar: "To nisam ja. Nisam to željela. Nisam kriva." I trenutno se stvarno beskrajno sramim svoje države.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa da... i zato me ne tješi Egejsko more... a i pitam se di je cjepivo protiv gripe, mi u niskom startu, a ništa ne kažu jel' stiglo ili ne

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije da me briga za nogomet, ali moram:
    http://www.jutarnji.hr/ostavite-hajd...-klub/1143535/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da... i zato me ne tješi Egejsko more... a i pitam se di je cjepivo protiv gripe, mi u niskom startu, a ništa ne kažu jel' stiglo ili ne
    sto su lesbos zaboravili?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ova ideja mi se sviđa (samo što mislim da je u ovom trenutku neizvediva, ali nema veze):

http://www.jutarnji.hr/don-ivan-grub...crkve/1144268/

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Isprike ako je ovaj link već bio.

Ovo je užasna stvarnost:

Pola-ucenika-misli-da-je-gradanin-osoba-koja-zivi-u-gradu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno se nemam snage time baviti, ali se osjećam duboko osramoćeno zbog stranih natpisa u tisku. Spominju Hrvatsku i Hrvate. I dođe mi da ispod svakog od takvih članaka napišem samo jedan komentar: "To nisam ja. Nisam to željela. Nisam kriva." I trenutno se stvarno beskrajno sramim svoje države.
    Čitam ovo više puta i ne uspijevam se uživjeti u toliki osjećaj srama pred "naprednim" i "tolerantnim" strancima. Ne razumijem zašto.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Isprike ako je ovaj link već bio.

Ovo je užasna stvarnost:

Pola-ucenika-misli-da-je-gradanin-osoba-koja-zivi-u-gradu

http://www.jutarnji.hr/veliki-slom-o...jestu/1144308/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo je kao neka zezancija. Novinar nije provukao tekst kroz spell checker i ima preko deset tipfelera, a piše o pismenosti...

Plaće kakve dobivaju prosvjetari su odgovorne za negativnu selekciju, to nije nikakva novost. Čast iznimkama koje su vođene nekim drugim razlozima unatoč tradicionalno podcjenjivačkoj politici izabrale tu profesiju. Ono smanjenje plaća prije ljeta je bilo zbilja udarac imidžu.

Ja samo mogu potvrditi da je znanje matematike katastrofalno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam ovo više puta i ne uspijevam se uživjeti u toliki osjećaj srama pred "naprednim" i "tolerantnim" strancima. Ne razumijem zašto.
    Oko mene svi ovo ponavljaju to što mim piše. Mijenjale su se vlade, desna, lijeva, al nikad ljude nije bilo toliko sram. Ja već razmišljam što da odgovorim kad me se pita odakle sam, jer ja nisam tih 75 %. Živjela sam puno godina među tim "naprednim" i "tolerantnim" strancima i znam koliko su napredni i tolerantni, osjetila sam na svojoj koži. Što mi bi da se vratim ovamo Znam da će glupo zvučati, ali mi je zvonila Cesarićeva kap u glavi dok sam donosila odluku.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, i ja. moram priznati, ne osjećam tako sad neki sram, hebaj ga.

i, sad ću ja kao vertex niste ništa komentirali sanju modrić.
    pa, za kaznu i tu kopiram, jer se slažem s njom u svakoj rečenici:

V idim u medijima i na društvenim mrežama da su ishodom referenduma, pa time i stanjem slobodarskog duha u Hrvatskoj, razočarani mnogi koji su u nedjelju glasali protiv zabrane gay brakova.

Toj ekipi i sama pripadam, ali smatram da griješe jer na ovaj »poraz« reagiraju emotivno umjesto racionalno. Polako. U datim okolnostima, ja sam čak dosta zadovoljna i mislim da za to ima puno razloga. Pa da vidimo koji su to.

Prvo, izlaznost od 38 posto je stvarno niska, najniža ikad. Za to ne postoji baš nikakvo drugo objašnjenje – čak je i vrijeme bilo lijepo – nego da je skoro pa dvije trećine Hrvatske ovakav referendum prekrižilo kao nebitan, nepotreban i pritom pakleno skup. A to što se čak 62 posto biračkog tijela povuklo u apsitinenciju, pokazuje da desničarsko društvo iz stranke Hrast te Crkva i HDZ nisu uspjeli uvjeriti čak ni svoje političke i ideološke pristalice da je izaći na ovaj referendum nešto zbilja potrebno i važno.

Tako rekordno slab odaziv opovrgava dojam koji su, svatko iz drugih razloga, sugerirali i tabor »za« i tabor »protiv«: da je Hrvatska zemlja klerikalnog naroda koji u velikoj mjeri inklinira katoličkom fanatizmu.

Ali ne, ni govora. Da jest izašlo bi barem 75 posto, a ne 38 posto.

D rugo, ako primijenimo jednostavnu matematiku, vidjet ćemo da je heteroseksualni brak u nedjelju uguralo u Ustav samo 25 posto iliti jedna četvrtina od ukupnog broja birača. Tih 942.665 ljudi koji su zaokružili »za« u velikoj je diskrepanci prema 3.697.143 građana Hrvatske (86,38 posto) koji su se na popisu stanovništva izjasnili kao katolici. Podrška Željki Markić i biskupima morala bi, u takvom okviru, biti bar triput veća. No ovaj nam je referendum pokazao da naša zemlja nije ni većinski talibanska, niti zagrižena, ni zautcana kao i to da se »pobjednici« nemaju nikakvoga prava hvalisati kako iza njih stoji »volja naroda«.

Jer, evidentno je da čak 75 posto hrvatskog naroda nije zaokružilo »za«.

Treće, u polutranzicijskoj zemlji kakva je naša, uopće nije malo kad trećina sudionika referenduma ustane u zaštitu prava gay manjine. To je sada skoro pola milijuna odraslih ljudi, a taj broj će samo rasti kako se ovo društvo bude normaliziralo, a mlade bolje odgajalo za ljudska prava. Uostalom, donedavno bi na gay paradama kod nas sudjelovala samo šačica najhrabrijih, na koje bi onda iz publike letjela kiša kamenja. Svjetonazorske promjene nikad se i nigdje ne postižu preko noći i niti bez velikoga truda aktivista, demokratskih institucija i javnosti.

Kolega Nino Bantić koji živi u Londonu podsjeća da si u danas liberalnoj Velikoj Britaniji, ako si bio gay, sve do 1966. mogao završiti u zatvoru ili u umobolnici.

I utoliko je stvarno malo komično što baš Željki Markić treba zahvaliti što su teme koje se tiču seksualnih manjina, prvi put u povijesti, okupirale sam centar javne pozornice i što su objektivne informacije o tome ipak doprle do mnogih koji o tom setu pitanja prije nisu znali ništa.

I četvrto, zar za ovu zemlju nije fantastičan dobitak što su Markićka i njeno društvo, opet po prvi puta u povijesti, isprovocirali sve relevantne medije da se ujedine protiv pokušaja pristiska na novinarstvo i slobodnu uređivačku politiku.

Dakle, ne treba seliti iz Hrvatske. Sve je u redu. Nego ostati i boriti se za promjene.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

osim toga, ovo sam već čini mi se pisala, al neka ga još jednom.

u mom malenom, otočkom mjestu u dalmaciji, koje je btw, glasalo za (a mislila sam da će glasati protiv, priznajem, još ih je i načelnik pozvao da glasuju za toleranciju. i to bi me više razveselilo nego činjenica da je rijeka protiv ), prošlo ljeto se drugu godinu za redom, od polovice sedmog do polovice osmog mjeseca, nižu festivali elektronske glazbe. jedan za drugim.
    organizator i publika - 90% englezi. kako koji festival, od 18 godina, pa do starije ekipe.

i svega je tu. malo je reć

pa kad babe u šest ujutro idu na mašu, a festivalska ekipa još nabrijano cupka po selu na doručku, u razno raznim odjevnim, ali i ljubavnim kombinacijama.

u ove dvije godine, dlaka im s glave nije pala, nikome, nit dlaka nit ružna riječ. svi pamte i pišu hvalospjeve najljepšem mjestu na svijetu i najboljem festivalu.

kad su došli, bake su se križale, da šta je to, da ljudi moji ova današnja mladost, da zlo i naopako da crni da pederi da narkomani da tetovirani da vaki da naki.

po sistemu svakog čuda za dva dana dosta, potpomognuto činjenicom da su im apartmani i restorani krcati i unaprijed bukirani, i da ne fali nit eura nit funti, prošle godine gledam intervju neke bakice na tv-u - da lipa, dobra mladost, da krasna djeca da se divno zabavljaju.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

i, sad ću ja kao vertex

Vjerojatno je u pravu Sanja Modrić. Svakako je u pravu da nemamo potrebni emotivni odmak u ovom času.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku

Vjerojatno je u pravu Sanja Modrić. Svakako je u pravu da nemamo potrebni emotivni odmak u ovom času.
    Apsolutno. Ma meni je na racionalnoj razini najgori moment to što kod nas nitko ne poštuje rokove kod bilo čega i što se zbog toga ovakve stvari događaju. Po meni je apsolutno Vlada kriva, a ne ovi talibani, što se to uopće moglo dogoditi. Nisu na vrijeme to spriječili. Al da me sram - jest. A da li bi me trebalo biti - ne znam. Ne znam što sam mogla učiniti da zaštitim te ljude, sad sam dio statistike i vjerojatnije je da sam glasala ZA.

Cvijeto, hvala na kopiranom tekstu. Pomaže već nakon prvog čitanja

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Oko mene svi ovo ponavljaju to što mim piše. Mijenjale su se vlade, desna, lijeva, al nikad ljude nije bilo toliko sram. Ja već razmišljam što da odgovorim kad me se pita odakle sam, jer ja nisam tih 75 %. Živjela sam puno godina među tim "naprednim" i "tolerantnim" strancima i znam koliko su napredni i tolerantni, osjetila sam na svojoj koži. Što mi bi da se vratim ovamo Znam da će glupo zvučati, ali mi je zvonila Cesarićeva kap u glavi dok sam donosila odluku.
    A jbg, možda nisi bila muslimanka u Americi, Romkinja u Francuskoj i slično, pa si osjetila tu silnu toleranciju. Ja uopće ne vidim po čemu je taj svijet toliko bolji od nas. I oni imaju svog putra na glavi. To ne znači da mi ne moramo raditi na sebi, ali da se sramim pred njima... Sačuvaj me Bože.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ha bila sam "jugoslavenka" IVFovka na sjeveru. Mislim, njima to svejedno jesi s Kosova izHrvatske ili iz Srbije ili iz Bugarske.
    Ovdje sam ubrzo postala promiskuitetna i ubojica po mjerilima Hrasta i uskratili mi lijecenje. Nije mi pomoglo što sam Hrvatica. Zato me sad ljuti kad ispada po nekim izjavama da je nacionalna manjina veci problem od homo manjine.
    Al valjda ce proci taj emotivni moment ako ovaj zakon o zajednicama prodje.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jučer i prekjučer sam bila poslovno u Njemačkoj - koliko sam imala prilike čuti i vidjeti, službeni su njemački mediji vijest o referendumu prenjeli u relativno neutralnom tonu i bez pompe, tako da mislim da su ovi neki naši mediji pretjerali s interpretacijama kako je to negativno odjeknulo u EU.

svejedno, moji se prvi osjećaji isto najbolje mogu opisati kao sram. i žaljenje što nismo ostali živjeti vani kad smo bili u prilici za to (preokret u odluci se dogodio kad mi je dijete, tada petogodišnjak, jedog dana rekao da on voli pričati hrvatski i da bi volio da se vratimo u hr kod naših prijatelja... eh, što jedan trenutak sentimentalnosti učini...). i mm i ja smo u struci u kojoj možemo bez većih problema naći posao vani i moram priznati da u zadnje vrijeme sve češće ponovo razmišljam o toj opciji.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sjećate se Fokusa?
    Evo tko je branio boje UIO.
    Darko-pavicic-medijski-pobocnik-markic-obiteljsko-nasilje

Ovo što piše u tekstu je malo u odnosu na ono što je pisalo na statusima nekih upućenih novinara (s prof. i ljudskim integritetom, dakle, nije razina trača). Vladala je nevjerica da se upravo on usudio pričati o obiteljskim vrijednostima.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja se slažem i s rehab i s mim . Posebno s mim u onom dijelu u kojem ima poriv pisati "ali ne i ja!"
    Ali, shvatila sam da sam se predozirala silnim iščitanim tekstovima koji govore samo crno, crno, još crnje, perspektiva nikakva, fašizam iza ugla, radikalizacija, jačanje desnice, zaokret u prošlost, pa recentna događanja u Ukrajini, kamo to vodi...
    I ne mogu više. Jednostavno mi je dosta, pa mi je cvijetina Sanja Modrić uljepšala dan
    Može se, zaista, i tako gledati na stvari.
    Tim više što mi odlazak iz HR nije opcija iz više razloga, što sentimentalnih, što objektivnih.
    Pa, u skladu sa svojim potpisom, nastojim djelovati lokalno, u mom slučaju, budući sam totalno antiaktivistički tip (kukavica od rođenja), to je više onako, mikrolokalno, primjerom koji pružam djetetu i nastojanjem da usadim vrijednosti koje smatram ispravnima.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cvijeta, hvala za modric.
    ja nisam nista komentirala, jer sam si par dana zabranila internet. pa ne znam tko sto kako komentira.

cini mi se dosta suvislo, sto kaze.
    moja prva reakcija na rezultate je bila gledati izlaznost.
    ne u smislu, pa i nije tako lose, ovo, ono. tjesiti se.
    naravno da je koma kad 66 posto glasa za.
    medutim, da je izlaznost bila recimo 60, ili vise posto s tim rezultatom bi se stvarno mogao samoubiti.

ovako znamo da je 25 % izricito da. a da 75 misli da je referendum besmislen.
    sto svi i znamo, cak ako se pravimo da ne znamo.
    jer ne postoji, niti je postojala, ali nikakva, ali bas nikakva "opasnost" da bi ova vlada i dosla na ideju, a kamoli da bi je realizirala, da legalizira istospolne brakove.
    ovaj referendum (organizacija) je cisto odmjeravanje snaga, u smislu: pokazat cemo mi toj crvenoj bagri, tim partizannima, udbasima, nehrvatima...nastavite niz...
    i orkestriran je od strane katolicke crkve, u tome nemam dvojbe, a mislim da je i financiran, sto znaci da smo ga sami financirali.

po mojoj procjeni u tih 25 % su 10-18 % onih, kojima je svejedno sto se glasa. jer ce oni uvijek i bez wenn und aber biti protiv onoga sto ima i najmanju primjesu, lijevog, lijevog centra, liberalnog u svjetonazoru, antifasistickog, naprednog...itd (pogledaj rezultate mostara, australije, kanada..id)
    dakle za njih je milanovic, pusic, opacic, jovanovic (jos kad im i krvna zrnca pocnu prebrojavati) crvena krpa u doslovnom i prenesenom smislu.
    oni ce izvizdati gotovinu, kad se zahvali institucijama republike hrvatske i predsjedniku..itd,
    oni ce ti objasnavati kako nije sanader kriv, nego mu je udba podmetnula, itd,itd,
    smatrati glavas jednim casnim covjekom,
    oni ce zaustaviti i jastreba i glavasoviceva sina i bivse logorase,
    oni su zastali negdje izmedu zrinski frankopana i 41-45. i za njih je vrijeme stalo. i rado bi, kad bi mogli, da ga zaustave i svima nama.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A jbg, možda nisi bila muslimanka u Americi, Romkinja u Francuskoj i slično, pa si osjetila tu silnu toleranciju. Ja uopće ne vidim po čemu je taj svijet toliko bolji od nas. I oni imaju svog putra na glavi. To ne znači da mi ne moramo raditi na sebi, ali da se sramim pred njima... Sačuvaj me Bože.
    imaš pravo. ne sramim se pred svijetom. i ne sramim se u ime svih onih koji su glasali "za", ali da osjećam jednu vrstu nelagode i.. hmmm stida?! ne znam ni sama kako to opisati.. ali svakako nelagode, zabrinutosti, to sigurno. i pitam se u kojem to okruženju moje dijete odrasta.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jer ne postoji, niti je postojala, ali nikakva, ali bas nikakva "opasnost" da bi ova vlada i dosla na ideju, a kamoli da bi je realizirala, da legalizira istospolne brakove.
    ovaj referendum (organizacija) je cisto odmjeravanje snaga, u smislu: pokazat cemo mi toj crvenoj bagri, tim partizannima, udbasima, nehrvatima...nastavite niz...
    i orkestriran je od strane katolicke crkve, u tome nemam dvojbe, a mislim da je i financiran, sto znaci da smo ga sami financirali.
    točno. sdp već dvije godine radi na zakonu o životnim partnerstvima. znači nikad nije imao namjeru bilo što proglasiti homo-brakom. inače, čemu radna skupina itd.? ali kao što vidimo.... nije samo fazon u semantici i riječi "brak", ipak je problem i u zakonu o životnim partnerstvima.
    i točno je to da se radi o odmjeravanju snaga - znali su da će protiv "pedera" skupiti frontu. zato nisu ni išli na zakon o MPO, iako su i to najavljivali.
    i da - znamo tko stoji iza toga.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vjerojatno zato jer s njima svakodnevno ne dolaziš u kontakt i ne moraš opet i ponovo objašnjavati što se dogodilo, argumentirati i trpiti zgražavanja. Ja, nažalost, nisam te sreće. I vjerojatno nemaš ni jednog prijatelja homoseksualca u stabilnoj, višegodišnjoj vezi kojeg je ova sramota direktno pogodila.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno zato jer s njima svakodnevno ne dolaziš u kontakt i ne moraš opet i ponovo objašnjavati što se dogodilo, argumentirati i trpiti zgražavanja. Ja, nažalost, nisam te sreće. I vjerojatno nemaš ni jednog prijatelja homoseksualca u stabilnoj, višegodišnjoj vezi kojeg je ova sramota direktno pogodila.
    Spletom životnih okolnosti, svakodnevno sam u kontaktu sa različitim ljudima iz cijeloga svijeta, i nemam potrebu nikome objašnjavati, niti se ispričavati. A ponajmanje trpiti nečija zgražavanja. Jel nas itko pita zgražamo li se nad zločinima u Iranu i Afganistanu, nad desničarenjem u Francuskoj, pljačkom i pustošenjem u Africi, korupcijom u Italiji, itd. ? Čemu takav osjećaj inferiornosti ?
    A spletom okolnosti nemam niti jednog prijatelja homoseksualca (ili se ne izjašnjavaju), a i da imam opet se ne bih ničega stidjela, jer znam svoje osobne stavove prema ovom referendumu i homoseksualcima općenito.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    imaš pravo. ne sramim se pred svijetom. i ne sramim se u ime svih onih koji su glasali "za", ali da osjećam jednu vrstu nelagode i.. hmmm stida?! ne znam ni sama kako to opisati.. ali svakako nelagode, zabrinutosti, to sigurno. i pitam se u kojem to okruženju moje dijete odrasta.
    To je potpuno drugačiji osjećaj od onog koji je opisala Mim.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Spletom životnih okolnosti, svakodnevno sam u kontaktu sa različitim ljudima iz cijeloga svijeta, i nemam potrebu nikome objašnjavati, niti se ispričavati. A ponajmanje trpiti nečija zgražavanja. Jel nas itko pita zgražamo li se nad zločinima u Iranu i Afganistanu, nad desničarenjem u Francuskoj, pljačkom i pustošenjem u Africi, korupcijom u Italiji, itd. ? Čemu takav osjećaj inferiornosti ?
    A spletom okolnosti nemam niti jednog prijatelja homoseksualca (ili se ne izjašnjavaju), a i da imam opet se ne bih ničega stidjela, jer znam svoje osobne stavove prema ovom referendumu i homoseksualcima općenito.
    Gle, svatko ima pravo osjećati se točno onako kako se osjeća. Ne vidim razloga da mi objašnjavaš da se ne moram osjećati posramljeno kao što ja tebi ne objašnjavam da bi se ti tako trebala osjećati.
    A kad netko spomene referendum i tu sramotu onda se ne osvrnu na izlaznost nego na rezultat. Da, možda je to površno, ali istina je da se gleda samo taj nesretni rezultat i da smo zbog toga što se dogodilo postali pomalo javna sprdnja. I, pliz, nemoj mi sad objašnjavati da to nismo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što jest, jest, MJ uvijek ima neke nadnaravne doživljaje.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nije neki tekst, ali zapalo mi je za oko:
    "Posebno su zainteresirani za ideološka ministarstva, kao što su kultura i obrazovanje."

Tko-su-novi-hrvatski-konzervativci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •