-
Ovaj jecam, to je ottolenghi, kuham jecam u dosta temeljca al dente. Onda blansiram potocarku i spinat, isperem pod hladnom vodom da mi ne promjene boju, ocijedim, nasjeckam. Onda sotiram na maslacu i maslinovom ulju ljubicasti luk ili ljutiku i cesnjak, dodam timijana i lovora, dodam temeljca, i na jakoj vatri pustim da temeljac iskuha, dok ga ne ostane svega par zlica, dodam spinat i potocarku, pustim jos koju minutu, izvadim lovor i timijan, posolim, popaprim i zblendam. Dok blendam dodajem kockice hladnog maslaca. Dosta. Jedno 80 g. Onda sotiram sampinjone, plus jedan poriluk, dodam jecam i jos deci temeljca, pustim da se sve prozme par minuta, dodam zblendani spinat i potocarku, pustim jos minutu. Za to vrijeme debele sparoge pomocu gulilice izgulim na vrpce, isto napravim s parmezanom, dodam amslinovog ulja i limunovog soka, soli i papra.
Orzoto zavrsim sa malo limunovog soka, soli i papra. Prilikom posluzivanja stavim sparoge i parmezan na vrh.
Cini se kao puno posla, ali brzo ide jednom kad se ufuras. Kljuc je kao i kod svakog drugog rizota u temeljcu, ali to pripremim obavezno za vikend pa imam u zamrzivacu za vikend.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma