imam, na onj ploči jedno wok kuhalo, sa plamenom u dva reda. ovo, https://hr.gorenje.com/proizvodi/ure...00000000737665
pon: varivo sa žitaricama i povrćem
ut: krem juha od bundeve, tijesto sa šampinjonima u bijelom umaku, zelena salata. mramorni kolač s višnjama
sr: sarma i pire krumpir
čet: pizza i sirnica
pet: lećonjez i panirana riba iz ledo škrinje
Za sutra planiram ispeći polovicu purice koja je ostala zamrznuta od Božića. Još ne znam kakav ću prilog. Imam mlince, ali nekako bi mi bolje odgovaralo povrće. Dečkima grah salata ili krumpir salata ako baš budu jašili po krumpiru, a meni ostaci cikle.
Juha - butternut tikva mi stoji na balkonu i samo čekam pravi trenutak za transformaciju u juhu.
U nedjelju nešto nezahtjevno - nadam se kakvim ribama, ovisno što mm spasi na ribarnici. Mislila sam to u subotu, ali obično kasno dođe s placa, pa mi je ovako bolje.
Za ponedjeljak krupnik. Volimo ovakav https://www.podravka.hr/recept/126679/krupnik/
Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.01.2021. at 16:08
Evo muža s ribarnice. Znači danas je na meniju palamida
domaća juneća juha
pečena koljenica s krumpir polama
dinstani kiseli kupus
cikla
Sinoc skuhani juneci gulas s krumpirima, ko hoce moze dobit i njoke kao zamjenu, kiseli kupus.
Slatko nista. No to je kod nas uobicajeno.
Nitko ne pita,ne trazi, ja sutim.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.01.2021. at 13:45
Pileca juha, pecena piletina i pecene mini rajcice, njoki punjeni dimljenim sirom pa zapeceni. Gledala sam neku epizidu jamie olivera pa je to pravio i dao mi ideju..
Za desert makovnjaca, muz je na placu kupio.
Kod nas je danas sarma. I već se kuha
@emily, kako radiš mramorni sa višnjama?
Ja sam ga jučer navečer napravila i nisam zadovoljna. Ispao m je nekako zbijen. Kao da se nije digao uopće, a stavila sam prašak za pecivo.
Tortilje danas, tijesto sam zamjesila, taman da odstoji do rucka.
Decki su zicali germknedle pa cu to za uzinu/veceru..
Joj, nisam još probala napraviti germknedle. A bome sad i neću jer nismo u kompletu. Oko NG smo ih naručili prek Wolta i bili su skroz dobri
Fakat su jednostavne. Ako ja mogu možeš i ti.
Mogla bih se udaviti u tome....
Ja ću slanutak danas.
Ma nije to problem, neg muž ne voli, kći pazi na liniju, sina nema, pa bih sve ja pojela. A ionako mi ova korona/potres situacija ne ide na ruku.
Kod nas danas pečenice i kiselo zelje. Kolača ima još od rođendana a i mi smo kuća u kojoj uvijek ima čokolade
Pureća juha
Riža puretina pečena
Kiselo zelje
Pole
Danas burgeri. S kupovnim pecivima. I pommes. Desert... Ko šta ulovi, ima dlatkarija još od bing more jedno
Piletina s maslinama, suhim marelicama i usoljenim limunom (eng. preserved lemon) i riza s kardamomom.
Za desert muz pozelio strudlu od jabuka s ekstra cimetom i kardamomom.
https://cooking.nytimes.com/recipes/...eserved-lemons
Marelice nisu u originalu i nisam stavila sok pola limuna.
Jučer salata sa biftekom, sušenim rajčicama, pancetom, fetom, gljivama, tostiranim pinjolima, posiranim jajem.
Danas leća sa ječmom i kobasicom.
Sutra bi mogli wok, stakleni rezanci, kozice, povrće, nismo wok odavno, a inače je često na repertoaru.
Posljednje uređivanje od naplavomzalu : 18.01.2021. at 10:58
sub: oslić i aromatični krumpir u rolu, kuskus s pečenom mrkvom i bundevom
ned: juha, vege tortilje
danas: grah sa zeljem
Mramorni s višnjama
to je ustvari modificirani recept za kuglof, ubacila sam višnje i ispekla u četvrtastom protvanu
jako je fini, nimalo suh
Joj ta stranica,bolje ne zaviriti tamo![]()