Stranica 137 od 149 PrviPrvi ... 3787127135136137138139147 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,801 do 6,850 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Išla sam sad pogledat taj mail jer ga još čuvam. Dakle ne 3300 nego 3500 € za 2 donirana smrznuta embrija. I to je cijena od 03.mjececa 2019. PFC. Sa embrio glue onda bi to bilo 3700. Kažu najbolji embriji u stadiju morule ili blastociste. To je vjerovatno morula jer je kod njih stav da je bolje radit transfer 3 dana radi nekih razloga.
    A moja pretpostavka je da su ti embriji vec prije plaćeni od onih za koga su i stvarani u svježem postupku. Možda se varam. Nadam se. Al ne bi žalila za ničim da se bar jedan primio. Mislim da imam još stari cjenik od 2015 g.kad je cijena za to isto bila manja od 1500 €. Shvaćate koliko su to oni poskupili.!

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Apsolutno poskupljenje vidim. Rekla sam vec Europe ivf je 10% poskupio u neko kratko vrijeme. Vise je poskupio nize pakete sa garancijom KET. najskuplji za 4%. Sa koronom bit ce samo gore.

@Ria , niste koristili ASET metodu? U biti osim forumasice Zenica75 nisam citala ili zapamtila da je itko koristio tu metodu. Koliko vidim ima ju samo PFC. Od kud u biti ostanu ti zamrznuti embriji? Sta ne daje PFC ili koja vec klinika nekom sve te jajne stanice koje se uzgoje u fresh ciklusu za primateljicu? Ili.oni random uzmu te js od random donorice i pomijesaju sa random spermom donora, dobiju nesto, zamrznu i onda prodaju po dva.

Ako je netko od forumasica koristio ASET u PFC jako bi cijenila podjelu iskustva s time.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

@Staples, mozes li mi reci sta je ASET metoda?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@zeljkala - Sa PFC STRANICE: Asinkroni prijenos zametka
    ASET je metoda koju naši liječnici preporučuju kada začeće ne uspijeva iz razloga nespremnosti sluznice maternice koja ne prihvaća zametak. Vrijeme implantacije sluznice maternice, tj. najprikladnije vrijeme za ugnježđivanje zametka, u svakom se ciklusu mijenja. Pomoću ASET-a možemo prenositi razne zametke u raznim fazama razvoja tako što ćemo neke od njih zamrznuti prije transfera. Transferom zametka u raznim fazama razvoja pomažemo sluznici maternice da poveća šansu na njihovo uspješno ugnježđivanje.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Citiraj Staples prvotno napisa Vidi poruku
    @zeljkala - Sa PFC STRANICE: Asinkroni prijenos zametka
    ASET je metoda koju naši liječnici preporučuju kada začeće ne uspijeva iz razloga nespremnosti sluznice maternice koja ne prihvaća zametak. Vrijeme implantacije sluznice maternice, tj. najprikladnije vrijeme za ugnježđivanje zametka, u svakom se ciklusu mijenja. Pomoću ASET-a možemo prenositi razne zametke u raznim fazama razvoja tako što ćemo neke od njih zamrznuti prije transfera. Transferom zametka u raznim fazama razvoja pomažemo sluznici maternice da poveća šansu na njihovo uspješno ugnježđivanje.
    Hvala

Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Staples, nismo dobili nikakve podatke o donorici iako je rečeno da ćemo dobiti. E sad, budući da smo odustali zbog samoizolacije, možda bi nam poslali do polaska u Prag. Doduše, ja na tome nisam ni inzistirala, samo smo, naravno, dali opće podatke, visina, težina, boja kose i očiju.
    Što se tiče naše razmirice, krenulo je zbog toga što sam imala osjećaj da u svakom mailu moram ponavljati da sam u menopauzi i da pijem Trisequens itd., odnosno, da ona zapravo pojma nema kome odgovara nego šiba univerzalne odgovore pa sam to i prokomentirala. Koordinatorica je na to dosta neugodno reagirala, svaljujući krivnju za poteškoće (npr. krvarenje pod pilulama) na mog soc. ginekologa i činjenicu da nisam pila pilule koje su mi prepisali te komentirajući na kraju da su kod njih sve pacijentice u menopauzi.
    E onda sam ja pukla i rekla sam joj da mi ne plaćamo 5500 eura mom soc. ginekologu, nego njima i da za taj novac očekujem vrhunsku uslugu, a da činjenicu da mi propisuju pilule za koje znaju da ne postoje u RH ne želim ni komentirati. I da me boli briga za druge pacijentice u PFC-u jer me zanima samo moj slučaj i očekujem da mu se ona posveti kako i spada.
    Ne znam, nemam neke iluzije o tome da mi žele pomoći ili da će dr. noćima biti budna nad našim slučajem. Njima je to novac i ništa drugo, biznis. Ako nam ovdje ne uspije, mijenjat ćemo kliniku, a možda i državu.
    Kako si, Staples? Ima što novog? Koliko još brojiš?
    Posljednje uređivanje od Brananis : 04.09.2020. at 13:52

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@Brananis- uf..a ja sam mislila da je PFC bolji. Pod druga drzava mislite Makedonija ili negdi drugdje? Ja brojim jos 4 dana do utorka. Nemam jos uvijek nikakvih simptoma. Cini se jako dugo vremena jos. Javljam sve. I pozitivno i negativno

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Drage cure, slažem se s vašim razmišljanjima; nema tu nekog “individualnog” pristupa; i kao da je vise sreće u svemu tome. Ono sto sam ja primijetila da je dosta parova dobilo po 2-4 embrija.. pa sto to nije malo čudno, jer donorice su mlađe žene?
    Također, meni je koordinatorica rekla da zapravo nas pripreme ovdje, mpo gin, i mi defakto dodjemo tamo spremne. Mene jedino tješi to sto mi je nedavno moja mpo dr.rekla da je u nekim zemljama to sve kao na “divljem zapadu” i da nismo pogriješili sto smo odabrali Pronatal. Jer bilo je 2 slučajeva spinalne mišićne atrofije, nisam sigurna u kojoj klinici/zemlji je to bilo. Toga je mene bilo strah; da li oni stvarno sve donorke istestiraju kao sto piše. Mislim, nekome moramo vjerovati u svemu ovome. Ali naravno i doza neke kritičnosti mora biti, nije to sve skupa mala stvar, psihicki, fizički,financijski. Mislim da je sve vise parova kojima treba pomoć, i kvaliteta pada. Vjerojatno je prije 5 i vise godina bilo drugačije; pretpostavljam.
    A da li ste razmišljale o Slovačkoj? Nedavno rodila poznanica; od prve uspjelo sa djs.

Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Staples, nemam neki dobar dojam tamo, a vidim da je i drugdje svakako. Naravno, individualan je dojam, neki stvarno imaju super iskustva. Da, razmišljala sam i o Makedoniji. Iskreno, nisam sigurna želim li potrošiti uistinu basnoslovne iznose na ove pokušaje u kojima nam samo žele izmusti lovu. Na kraju krajeva, ne želim potpuno zapostaviti naš život zato što je moj reproduktivni sustav u k… Živjeti moramo, kao i biti sretni i otići na odmor i dovršiti kuću i takve stvari. Postoje i drugi načini koji ne uključuju trošenje tolikih novaca, a budimo realni, na kraju priče možda ostanemo financijski, emocionalno, socijalno izmoždeni i bez djeteta. Uistinu želim imati dijete i spremna sam učiniti sve, ali uzet ću u obzir sve opcije i pokušavati.
    O Slovačkoj stvarno ništa ne znam, ali i to bi trebalo proučiti, hvala, Lovelife. Zasad ću se ipak nadati da ćemo uspjeti iz prve.
    Bila je situacija koju spominješ, Lovelife, dogodilo se u Češkoj koliko sam zapamtila, ali možda sam u krivu. Mislim da nakon toga zasigurno provode detaljna testiranja donorica.
    E sad, mali broj dobivenih js mladih donorica - to i mene zapravo muči. Npr. mi smo bili prisiljeni odustati dva-tri dana prije punkcije. Donorica je bila stimulirana, ne vjerujem da nisu napravili punkciju nakon što su potrošili lijekove za stimulaciju. Ako je punkcija napravljeno, gdje su js? Oni rade samo sa svježima koliko znam. Već mi je kroz glavu prošlo da mi neće valjda dati te smrznute pod svježe, ali onda ipak mislim da i oni nekome moraju odgovarati i vode neku evidenciju. Uistinu ne vjerujem da bi se zezali s takvim stvarima. I tako… Kad krenem s tim razmišljanjima, samo si kažem da treba prestati jer to nikuda ne vodi. Što ako ovo ili ono… Kao što je netko već rekao, nekome u nekom trenutku moramo vjerovati, druge nema. Možda nisu empatični, ali nadam se da ipak rade sve tako kako treba.
    Staples, vjerujem da ti se čini kao vječnost, ali proći će i to. Držim fige! ������
    Posljednje uređivanje od Brananis : 04.09.2020. at 15:12

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Nisam nikad radila taj ASET transfer. Nije mi nitko ni ponudio. Meni je moj dr.objasnio da u postupku koji se priprema pod lijekovima, estrofem, utrogestan u biti nema veze naš ciklus jer oni stvaraju umjetni ciklus i kad uključe utrogestan onda endometrij nakon 5 dana treba bit receptivan za blastociste. Ja bi htjela pokušat transfer u prirodnom ciklusu jer nisam nikad tako provala a imam ovulacije. Ali bojim se da bi mi bilo teško to uskladit jer ne putujemo autom.
    Tkđ.zanima me kakve su vam mjesečnice nakon neuspjelih postupaka, naročito fet-a. Ja imam jako oskudne menstruacije al ovaj put sam nakon postupka tako malo krvarila da se pitam je li to normalno?? Trajalo je doslovce 1 dan i sutra još malo i gotovo.
    Ja sam vam prošla sve 3 klinike i sve skupa ne mogu rec je itko bio neljubazan prema meni. Smatram da nisam prezahtjevan pacijent jer ne pilim sa pitanjima, nego istražujem sama.
    Ali da nisam očekivala više interesa sa njihove strane, prema nama kao pacijentima, jesam.
    I naš život je na čekanju od kad se bavim postupcima. Kupujem samo najnužnije. Ne putujem. Ne uređujem kuću iako vapi za time. Maštam o dobitku na loto da riješi sve moje financijske probleme. Sve bi ovo bilo puno lakše da imam sa strane 100 000 € samo za ovo.

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Staples, by the way to što nemaš simptoma bi ti mogao biti dobar znak.
    Ja u postupku kad sam ostala trudna nisam imala nikakvih simptoma. Znači maternica mi je bila potpuno mirna, niti grčića nisam osjetila 13 dana. Dan dva prije testa mi je kava teško pala na stomak. I to je sve. Grudi isto ništa posebno. Ovaj put sam imala grčeve slabe od 1.dana. i to mi se nije sviđalo.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Financijski smo vec isrpljeni sa postupcima sa mojim jajnim stanicama i sad kad vidim koliko kostaju postupci sa doniranim js stvarno se zapitam na koji nacin ovo izvesti... Drzava mi ne refundira nista jer imam 39 godina. Citam forume i trazim i druge opcije. U Makedoniji su pokriveni troskovi postupaka do 42 godine? Zasad sam vidjela da je razlika jer tamo rade sa zamrznutim js. Nabavljaju ih iz Ukrajine. Sad sam procitala da spominjete i Slovacku, refundira li se tamo ista? Gdje se jos moze ici?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Raspitajte se za Belgiju!

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Zeljkala, evo link za Belgiju http://www.brusselsivf.be/overseas-patients

Kod njih sam imala 2 ivf-a i jedan et, ali sa svojim stanicama. Zivim ovdje pa nisam nista morala refundirati preko HZZO-a tako da ne znam kako to funkcionira. Kao sto Sara kaze, najbolje se raspitajte kod njih.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Hvala vam cure na preporuci za Belgiju. Malo sam pogledala i HZZO pokriva troskove samo ako postoje translokacije na kromosomu za cega bismo trebali napraviti kariograme. Moze li se ovo na uputnicu i koga je traziti? Ginekologa ili dr opce prakse? Da li nam je potrebna preporuka MPO dr da nam daju uputnice?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@zeljkala , mi smo kariograme radili po preporuci MPO doktora, uputnice su napisali moja soc gino i MM opca doc. Isli smo vaditi u klaicevu. Nakon sto smo se narucili smo brzo dosli na red jer je netko odustao. Rezultate dobis na kucnu adresu.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Meni kaze dr da nema smisla raditi kariogram i nije mi napisao preporuku. Upravo su me poslali kuci i rekli da je vrijeme da odustanem od daljnjih pokusaja. Endometrij tanak, niti jedan folikul i da eventualno pokusam sa doniranim.

Cure molim vas za savjet i preporuke - koliko sam dosad procitala:

Makedoniju drzava refundira u potpunosti ali radi sa zamrznutim jajnim stanicama iz Ukrajine

Prag ne refundira nista jer imam preko 39 godina, ali rade sa svjezim jajnim stanicama iz Ceske

Belgiju refundiraju jedino ako kariogrami nisu uredni. Sta mislite, da ih napravimo privatno na svoju ruku?

Gdje jos ima opcija i sta preporucujete? Ja bih svakako otisla po jos jedno misljenje i obavila sve pretrage

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@zeljkala ne znam za drugo ali nas su u pragu za donaciju js kao dio medic dokumentacije trazili kariogram od MM. Nek bar on dobije uputnicu od svoje doktorice. Na zalost dost tog je nama ovisilo o voljnosti doktora da te posalje na nesto. Inace mislim da to u nekim privatnim klinikama u zg rade kariograme. Nas je prag trazio i kariogram(e) , ima li MM mikrodelecije i nalaz na cisticnu fibrozu. Ova druga dva smo taman prije korone napravili na rebru.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Željkala, a kakvi su ti ostali hormoni, fsh, Amh, broj antralnih folikula? Ne znam zašto ti dr.neda uputnicu za kariogram, meni su sve dali za sto je trebalo.
    Sto se endometrija tiče, postoje lijekovi za zadebljanje, i masa nas je išla tako u postupak..ja ne vidim da bi to bila prepreka? Kako si reagirala na dosadašnje stimulacije? Ja katastrofalno, nastajale su mi ciste, i vidjela sam da jednostavno nema smisla, moji jajnici nisu reagirali. To je moje iskustvo.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Lovelife, meni je u zadnjih god dana AMH pao sa 5.4 na 1.71. FSH 12.54. Imala sam stimulaciju sa klomifenom i menopurom u 3 mjesecu, jako los odgovor, 2 jajne stanice, 1 blastica i biokemijska. Nakon toga sam imala dva FET-a (imala sam od prije 6 smrznutih jajnih stanica od kojih su se 4 oplodile), oba puta negativna beta.

Sad sam bila u stimulaciji Letrozolom, dr uopce nije htio raditi postupak ali ja sam inzistirala. Imala sam 2 sitna folikula 5 dan, 1 folikul 7 dan i danas 10 dan nista. Napisao mi je da odustanem od postupaka. Pitala sam da mi da jacu stimulaciju, kaze nema smisla, nemas nista.

Htjela sam se savjetovati sa jos dva doktora i ako se svi slazu odustati i pripremati se za donaciju. Trenutno ne mogu na put radi terminalne bolesti clana obitelji pa bih pokusala jos ovdje sta mogu u meduvremenu. Koliko vam je trajalo za prikupiti sve nalaze i pripreme za postupak sa donacijom? Koliko sam uspjela procitati po forumima u Pragu se ne ceka puno na pronalazak donorke - oko mjesec, dva?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Zeljkala, zao mi je zbog takvog ishoda..znam da nije bas lako suočiti se s tim. Ja sam radila kariogram na Rebru, i čekala sam jako dugo nalaz, mislim par mjeseci, već sam zvala da li se izgubio nalaz. Mislim da je u Klaićevoj brže gotovo. Ostalo se isto čeka 3-4 tjedna- brisevi, Papa test, oni svi markeri.. Računaj sve skupa sigurno 2 mjeseca (ako ne ideš privatno), jer dok se naručiš, pa dok dodjes na red-sve to potraje. Koliko sam čitala Letrozol stanjuje endometrij, pa možda ti je i zato tako tanak?

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

2 mjeseca je ok taman da sve pripremim i sredim. Da, pretpostavljam da je od njega tako tanak, dosad nikad nisam imala problema sa debljinom endometrija. E sad, neki crv me muci i pitam se da li je moguce da sam ovako lose reagirala na bas ovu stimulaciju ili je zaista zaliha iscrpljena? Pa sve mislim da dok pripremam sve za Prag pokusam sa jos jednom stimulacijom ovdje (ako je itko bude htio raditi). Pokusati cu sutra zakazati konzultacije kod dr. Lucingera... Bilo kakav savjet je dobrodosao. Cure hvala, vi ste zaista vrelo informacija i pomoci

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@zeljkala a da probas kod nekog prirodnjak? Prirodni ciklus, nema puno lijekova. Popricaj da mpo lijecnikom ( -icima) .Medjutim prije Praga ti fakat savjetujem par mjeseci odmora od lijekova. Prag donacija js te nafila sa stvarno tonom lijekova. Ja ih sad brojim uzimanje 6 lijekova od kojih neki vise puta dnevno. Da ne govorim o uzimanju pilule neko vrijeme prije samog postupka za uskladjivanje ciklusa.

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

@Staples, nisam znala da toliko lijekova ima i za donaciju. Koji se sve lijekovi uzimaju?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Hvala svima na odgovorima. Muž je provjerio kod svoje doktorice opće prakse i dobit će bolovanje bez problema. Mi smo se odlučili za Europe IVF, jedibi

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Hvala svima na odgovorima. Muž je provjerio kod svoje doktorice opće prakse i moći će dobiti bolovanje bez problema. Mi smo se odlučili za Europe IVF kliniku, imali smo konzultacije s doktoricom, zapravo nam se najviše svidilo to što im prvi mail nije bio copy paste, i odmah su ponudili termin za besplatne konzultacije s doktoricom. Vodit će nas dr. Batkova. Idući tjedan očekujemo podatke o donoru. Zasad sam zadovoljna njima.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Pozdrav svima!

Molila bih vas informaciju vezano za Pronatal u Češkoj. Prošlu srijedu smo im poslali upit preko online obrasca na njihovoj stranici pa nas zanima koliko se otprilike čeka na odgovor ili da li odgovaraju mailom ili zovu?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@zeljka la 1) pilule 2) dekortin 3) aspirin 4) estrofem 5) folna ili supstitut 6) clexane ili drugi tip nmheparina 7) utrici ili crinone ...eto to je moj popis. Mozda tvoj nece bit tolik ali ga ipak ima.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Da li je bila koja od vas na dijagnostickoj histeroskopiji? Kako izgleda, di ste isle....

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Citiraj Dina06 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je bila koja od vas na dijagnostickoj histeroskopiji? Kako izgleda, di ste isle....
    Hej Dina, ja sam isla privatno u Betaplus kliniku, sa anestezijom dođe 2500 kn, ostanes jos sat vremena iza toga lezati i onda ides doma. Nista me nije bolilo, krvarila sam malo jos mozda 5-6 dana. Sam postupak je trajao 15 minuta. Znaci nije nista strasno, neke cure su isle i bez anestezije ali ja nisam htjela nista prepustiti slucaju. U Betaplus sam isla na mjerenje endometrija prije Praga, oni su mi i preporucili Prag za donirane jajne stanice. Imam same pohvale za njih, nakon par klinika koje sam prosla vezano za umjetnu oplodnju oni su mi ostavili najbolji dojam.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Pozdrav, ja sam bila u lipnju, privatno, tako da nisam čekala, obično se radi nakon menzesa, malo je neugodno dok te sondira, osjetiš lagane grčeve, nakon toga možeš odmah kući, pošteda koji dan, izbjegavati odnose, paziti malo rafi moguće infekcije, svega par kapi krvi, bikakvih komplikacija. Moj nalaz je bio ok, sve prošlo u najboljem redu. Rađen bez anestezije.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Citiraj Panta13 prvotno napisa Vidi poruku
    Mausflee, drži se. Tvoja promišljanja su mi vrlo bliska. Iza mene je 5 postupaka, 4 sa mojim stanicama, 1 za doniranom, 1 trudnoća sa kiretažom. Ovaj zadnji neuspjeli ET sa doniranom stanicom mi je bio takav udarac da je to neopisivo, ponajviše zato jer sam išla tamo sa 150 postotnim uvjerenjem da je to - to! Nakon toga se nešto u meni prelomilo, valjda sva ta čekanja, negativni ishodi i udarci koji su me toliko poljuljali, kao da je balon prsnuo i ja ispala iz njega. Nakon svega sam u dvojbi što i kako dalje. Kad se zbroje svi emotivni, psihički a i financijski faktori, nije lako. Divim se ženama u ovoj grupi na upornosti, ustrajnosti i odvažnosti. I da, svatko ima svoju priču, no, bitno je zadržat zdravlje. To nam nitko ne može vratit. Sve drugo je relativno. I da Rominka, slažem se, i meni je ovaj period bio vrijeme preispitivanja osobnih odnosa, prioriteta, pritisaka na poslu koji me fizički jako iscrpljivao, a da to nisam ni imala vremena uočiti. I vrijedilo je malo se pozabavit sa svime što čini tzv. svakodnevnicu.Možda je off topic, ali čisto moje promišljanje. Pozdrav.

Panta13, Staples, Ria hvala vam na vasim promisljanjima, svako iskustvo pomaze, teze je pričati s nekime tko nije prosao cijeli taj proces. Rominka tebe pratim duze vremena i znam da je iza tebe dosta toga zato me i zanimalo tvoje misljenje.
    Nekako je taj psihicki dio najtezi a o njemu najmanje pricamo. Stalno smo u tehnickim detaljima, lijekovima, pretragama, datumima, tko kada ide i gdje, a psiha na kraju dođe na naplatu. Mislila sam da sam jača, ali eto izgleda da se sve nakupilo i izaslo van. Vrijeme je ono sto mi se cini da ce najbolje pokazati sta i kako dalje, pustiti cu i posvetiti se drugim stvarima i vidjeti gdje sam kroz par mjeseci. U međuvremenu vas pratim i dalje naravno
    Staples kada vadis betu?
    Ostale curke, tko ide uskoro i gdje?

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Cure hvala vam puno. Nakon neuspjelog transfera preporuceno mi je da napravim dijagnosticku histeroskopiju i trombofilije.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Cure hvala vam puno. Nakon neuspjelog transfera preporuceno mi je da napravim dijagnosticku histeroskopiju i trombofilije.

Da, i meni je tako bilo nakon spontanog, to je sve kako bi rekli standardna procedura

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Dina, ja sam histeroskopski vadila polip. Bez anestezije i stvarno nije nista strasno. Jos na monitoru gledas kak ti unutra ceprka. Mislim da nema velike razlike izmedju dijagnosticke histeroskopije. Jedino kaj sam ja isla privatno, a oni navodno imaju manje te instrumente pa nije bolno, za razliku od bolnica u kojima su navodno veci pa se ide pod laganu anesteziju.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Evo i update od mene:
    Danas 9. dan ciklusa endometeij 11,2 mm, a vodeci folikul 17 mm. MPO dr ovdje zadovoljan. Dakle, idem na FET u prirodnom ciklusu. Nisam nista od lijekova uzimala. Nakon fajta i bukvice koju sam danas imala s koordinatoricom (cijeli dan mi nakon sto sam joj javila nalaze UZV nije povratno javila sto dr kaze za dalje, a sto je poprilicno zeznuto u prirodnom ciklusu) dobila sam upute da sutra popodne apliciram stopericu Ovitrele i da je FET u sljedeci utorak. Totalni nam je kaos se izorganizirati, ali eto, izgleda da smo pocetkom tjedna u Pragu.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Citiraj gregibela prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i update od mene:
    Danas 9. dan ciklusa endometeij 11,2 mm, a vodeci folikul 17 mm. MPO dr ovdje zadovoljan. Dakle, idem na FET u prirodnom ciklusu. Nisam nista od lijekova uzimala. Nakon fajta i bukvice koju sam danas imala s koordinatoricom (cijeli dan mi nakon sto sam joj javila nalaze UZV nije povratno javila sto dr kaze za dalje, a sto je poprilicno zeznuto u prirodnom ciklusu) dobila sam upute da sutra popodne apliciram stopericu Ovitrele i da je FET u sljedeci utorak. Totalni nam je kaos se izorganizirati, ali eto, izgleda da smo pocetkom tjedna u Pragu.
    Oooo pa to su sjajne vijesti Gregibela, drzim fige! Endometrij ti je pravi

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Draga Dina ja sam bila prije 2 tj u Petrovoj, samo su zakljucili da ima puno priraslica... nalaze biopsije nisam dobila, dr koja mi je radila postupak nisam ni vidjela jer je anestezija vec pocela djelovat, a nisam je ni poslije vidjela... uglavnom mislim da ako vec dajemo toliko novaca za postpke da je mozda bolje histeroskopiju odraditi privatno pa si bar mirna da ce sve ok proci...

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Hvala Limun, najvjerojatnije cu privatno ic. Da li si dugo cekala?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Što se tiče histeroskopije radila sam je 2 puta, privatno i oba puta i endo scratch.
    Meni je neugodnije bilo ono što oni zovu toaleta rodnice nego sama histeroskopija ha ha. U biti postoje 2 vrste histeroskopije, dijagnostička ili office i operativna. Kod dijagnosticke nema dilatacije cerviksa pa se može radit bez anestezije. Sonda je 4 mm debela. Malo je neugodno kad se sonda pomiče lijevo desno jer izaziva grčeve slicne menstrualnim. A scratching endometrija je baš neugodan ali srećom kratko traje.
    Gregibela mene jako zanima fet u prirodnom ciklusu. Koliko puta si morala ići na uzv ? Neznam bi li to bilo prikladno za mene s obzirom na godine, ali nisam nikad provala fet u prirodnom ciklusu. Uglavnom do sad nisam nikad imala problema sa zadebljavanjem endometrija.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ria, sad prvi put idem u prirodnom ciklusu ma FET. Napravila sam 3 UZV (danas bio treci). Po ovima iz Praga bila bi i 2 dovoljna, ali ja sam ovako radila u dogovoru s mojim MPO ovdje u Hr. Ja ti inace imam problema s pretjeranim zadebljanjem endometrija, pa mislim da je ovo za mene dobra varijanta. Jedino sto mi je u ovom postupku problematicno je to sto smrznuta blastica nije odlicne kvalitete (6. dan se razvila do blastice), ali druge nemamo...
    Ovaj put mi je i endometrij i vodeci folikul super, po mom MPO i dr iz Praga, bilo bi idealno da imamo i odlicnu blasticu.... Ali idemo pozitivno...

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Gregibela navijam da sve prođe super.
    Ne mogu se sad sjetit jeli kod tebe donacija u pitanju i čega? Moja poznanica je zatrudnila sa dvojkama pri fet-u u prirodnom ciklusu. Znam da je poslije transfera uzimala utrogestan samo. Al ne sjećam se jel uzela ovitrelle za ovulaciju ili ne.
    Ja sam zadnja 3 postupka imala uvijek isti protokol, estrofem za endometrij i utrogestan. Znam da osim prir.ciklusa postoji još protokol sa decapeptylom 37.5 koji se uzme 21 dan ciklusa.
    Koliko čitam po webu, uglavnom sa takvim protokolom pripremaju zene oko 40-te pogotovo kad je donacija u pitanju jer je navodno tako najbolje kontrolirat uvjete za transfer a ne žele riskirat. A prirodni ciklus kao može biti rizičan zbog preuranjene ovulacije ili nedostatka iste.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Cure, ja sam tolatlno zbunjena. Prosli smo je 11 tt, od terapije uzimam 3x4mg Estrofem, 3x200 mg utrogestan, i Clexane 0,4. Sada polako se treba smanjivati terapija, i koliko sam ja upoznata, uglavnom se skida Estrofem, a utrogestan i Clexane ostaju. Barem su tako nekoliko žena koje znam. Meni su ovi iz Pronatala javili da skidam Estrofem od idućeg tjedna, od 19.9.i Utrogestan, a sto se tiče njih Clexane mogu prestati odmah?? (Ali ipak neka se savjetujem sa hematologom).
    Mislim sto će meni čuvati trudnoću ako skinem utrogestan? Ja ne znam jesu oni to meni na pamet poslali neku shemu ili sto ali ovo meni kao laiku nema smisla.
    Da li je koja imala iskustvo sa mijenjanjem terapije? Molim vas savjet. Ja se bojim sve to prestati uzimati.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Citiraj Lovelife prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ja sam tolatlno zbunjena. Prosli smo je 11 tt, od terapije uzimam 3x4mg Estrofem, 3x200 mg utrogestan, i Clexane 0,4. Sada polako se treba smanjivati terapija, i koliko sam ja upoznata, uglavnom se skida Estrofem, a utrogestan i Clexane ostaju. Barem su tako nekoliko žena koje znam. Meni su ovi iz Pronatala javili da skidam Estrofem od idućeg tjedna, od 19.9.i Utrogestan, a sto se tiče njih Clexane mogu prestati odmah?? (Ali ipak neka se savjetujem sa hematologom).
    Mislim sto će meni čuvati trudnoću ako skinem utrogestan? Ja ne znam jesu oni to meni na pamet poslali neku shemu ili sto ali ovo meni kao laiku nema smisla.
    Da li je koja imala iskustvo sa mijenjanjem terapije? Molim vas savjet. Ja se bojim sve to prestati uzimati.
    Meni su iz Pronatala kad sam bila trudna rekli da postupno smanjujem terapiju jer nakon 3 mjeseca posteljica preuzima funkciju cuvanja ploda. Sad s obzirom da ja nazalost nisam dosla do 11 tjedna nisam ni krenula smanjivati pa ne mogu reci. Rominka bi ti mogla reci detaljnije, ali ne bi bilo lose da vidis sa ginekologom nasim koji se bavi umjetnom oplodnjom sta misli.
    Mislim da je njima to definitivno protokol po kojem rade.
    Isto tako vezano za clexane, ja sam isla po drugo misljenje kod privatnog hematologa i rekao mi je da s obzirom na moju dijagnozu 4g/5g ne vidi smisla da uzimam clexane, pogotovo ne dok jos nisam trudna, a za vrijeme trudnoce isto tako ne jer se radi o blagom riziku nasljedne trombofilije za trombozu.
    To su mi potvrdili i iz klinike Beta plus.
    Sto vise slusam price cura iz Praga, u biti je stvar u proceduri koja je ista za sve pa kome upali dobro, kome ne, pokusa next time, kako je netko rekao vec ovdje stvar srece.
    Svakako bi trazila drugo mišljenje od nasih doktora, da pojasne detaljinije i da se ti osjecas sigurnije sa svime.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Cure, Pronatal u Pragu, koliko se čeka na prvi odgovor? Prošlo je skoro tjedan dana, a nismo dobili povratni odgovor pa da li je to normalno ili...? I da li se jave mailom ili zovu?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Lovelife ja isto mislim da nakon 12 tt proizvodnju progesterona preuzima posteljica i onda nema više potrebe za nadoknadom. Ali utrogestan se po odluci doktora moze uzimati i duže vrijeme pa čak i do kraja trudnoće. Za clexane stvarno neznam šta bi rekla. Na dosta mjesta sam pročitala da homozigoti za mthfr mutaciju, kao ja, trebaju do kraja trudnoće a opet i meni je hematolog rekao da mi uopće ne treba clexane. Sve je to sivo područje. Ako si ga uzimala samo preventive radi onda vjerovatno možes prestati.

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Cure dal netko zna od koga se može dobit uputnica za nk stanice ubojice. Dal može socijalni ginekolog dati.? Ili mora bit mpo doktor?

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Cure molim pomoc, opet

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Mausflee i RIA, hvala vam na odgovoru. Ma mene buni to sto sada uzimam puno Estrofema- 12 mg, i onda odmah skidam na 6 mg.. nema ništa postupno, tipa svaki dan ili svaki dr.po 2 mg, sto mi se čini da je manji šok za tijelo. A svakako ću pitati svoju mpo dr., ali kontrolu imam tek 21.9., pa ne znam sto do onda?
    Jer utrogestan i Clexane ne smetaju, ali da li Estrofem može štetiti?
    Sto se tiče Clexane, hematolozi ga nedaju za mutaciju PAi, ali kad sam ja pitala hemtologicu da lu bi ga ona uzimala na mojem mjestu, rekla je da bi!!!
    Tako da se njega ne bojim uzimati, ali kažem Estrofema imam veliku dozu.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Draga Lovelife, ja sam u svojoj trudnoci uzimala 3x2 Uteogestana dnevno prva 3 mjeseca. Koliko se sjecam nakon toga nista osim folne. Svakako se mozes savjetovati i sa svojim gin. ovdje u Hr koji ce ti voditi trudnocu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •