Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Jesu.

velikavisoka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Bok svima!

Borimo se s neplodnošću od 2013. Mužu sve OK, dečki malo sporiji, ali ništa za dijagnozu i nekakve dodatne pothvate/lijekove. Ja: začepljena oba jajovoda, endometrioza, hipotireoza (Euthyrox 125 mcg) i Hashimoto.
    Povijest:
    IVF Centar dr Lučinger - preobrada: spermiogram, UZV-HSG (jajovodi navodno propusni)
    1) 02/2017 dr Lučinger: klomifen, Estrofem, Brevactide; AIH, beta=0
    2) 03/2017 dr Lučinger: klomifen, Estrofem, Brevactide; AIH, beta=0, dr predlaže IVF
    Opći dojam: nezgodno za zaposlene žene jer dr nema nikakav raspored. 10 žena naruči u 7:30 pa se nikad ne zna kada ćete doći na red. Prijepodne ludnica, popodne (cca oko 15h) lakše.

Odlučili promijeniti dr. Otišli u Repromed. Ja i promijenila posao u manje stresni.
    Predobrada: muž ponovio spermiogram-sve isto, ja na RTG-HSG - oba jajovoda neprohodna!!! Definitivno smo kandidati za IVF. Dr me još tražio da ponovim hormone štitšnjače - sve pod kontrolom.

3) 02/2018 1. IVF: -priprema kontracepc. tbl. Adexa 10 d prije menge, Gonali, nadopuna sa 225 IU Menopura 2 dana, Suprefact, Brevactide, Crinone gel 1×1
    -dobili 2 blastice varijabilnog izgleda. Transfer 1 blastice u svježem ciklusu, beta=0
    4) 05/2018 1. FET: -Brevactide, Cyclogest 2×1 vag.
    -transfer druge blastice, beta=0
    5) 09/2018 2. IVF: -Elonva, Suprefact, Brevactide, Utrogestan 3×2 vag.
    -2 savršene blastice i 1 morula. Odlučili vratiti 2 blastice u svježem ciklusu. Nakon transfera prokrvarila 3. dan, beta naravno 0
    -nova spoznaja: suspstitucija vaginalnim progesteronom nije dovoljna, moram na i.m. injekcije, jedva ih nabavili
    6) 11/2018 2. FET: -progesteronske i.m. injekcije 100mg svaki drugi dan, svaki dan Cyclogest 1×1 vag.
    -vraćena 1 morula, prešla u blasticu var. izgleda prije transfera
    -37.dc (14 dana nakon tranfera) išla vaditi betu=18 IU/L, odmah idući dan išla ponoviti beta=12 IU/L - opet ćorak
    7) 12/2018 3. IVF: - dugi protokol radi potvrđene endometrioze u prethodna 2 aspirata: Decapeptyl CR 2 kom, Menopur, Brevactide, ...?
    -stimulacija u tijeku pa se javim kad vidimo što će biti...
    TO BE CONTINUED...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •