Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: BERA audio obrada za bebe

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno BERA audio obrada za bebe

Kod nas u Osijeku nemaju aparat,pa su rekli neka se raspitam gdje imaju i tražim uputnicu za dalje. Gdje da vodim bebu od 6,5 mj na BERU?kakve su Vaše preporuke vezano uz pretragu, kad već tražim uputnicu ima li još nešto što je poželjno napraviti vezano uz sluh??Vidim na netu da ima screening BERA (screening-probir), automatizirano snimanje kojim se s velikom sigurnošću potvrđuje ima li dijete oštećenje sluha ili ne.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi bas preksutra idemo na kompletnu obradu sluha na Suvag u Zg. Bebu bi trebao pogledati i otorinac pa si uzmi uputnicu i za orl pregled, audiologiju sa timpanogramom i beru, ali najbolje da nazoves tamo gdje si odabrala da cete ici pa ce ti oni vec reci sta sve trebas. Nazalost nisam ti upucena u te pretrage u okolici osijeka , ali u zg mozes na suvag ili u klaicevu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod otorinca smo danas bili u os ali dalje kod nas nemaju na žalost. pokušavam dobiti Suvag da vidim imaju li oni kod nas možda to ako ne tražit ću zg. jel se dugo čeka i da li je bolje Suvag ili Klaićeva?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas u Osijeku nemaju aparat,pa su rekli neka se raspitam gdje imaju i tražim uputnicu za dalje. Gdje da vodim bebu od 6,5 mj na BERU?kakve su Vaše preporuke vezano uz pretragu, kad već tražim uputnicu ima li još nešto što je poželjno napraviti vezano uz sluh??Vidim na netu da ima screening BERA (screening-probir), automatizirano snimanje kojim se s velikom sigurnošću potvrđuje ima li dijete oštećenje sluha ili ne.
    To su specijalističke pretrage koje se u pravilu ne čekaju baš dugo, možda tjedan - dva. Pitaj e-mailom.
    http://www.suvag.hr/sluzba-za-medici...piju-slusanja/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.01.2014. at 10:36

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo prije 9 godina bili na Šalati, pa probaj i tamo zvati ako se dugo čeka Suvag ili Klaićeva
    ostalo mi je to u nekom nelijepom sjećanju jer pretragu nikako nismo mogli obaviti kako spada, jer mali nije htio spavati (a kao trebao bi biti miran tj. spavati pola sata - slično kao i za EEG)
    pa smo u više navrata dolazili, a na kraju su mu dali čepić Diazepama da bi obavili pretragu

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Klaićeva mjesec i pol dana se čeka i tako cca isto i Suvag. ja uopće ne znam kako izvesti doputovati s njom u Zg da bude u budnom al umornom stanju, da ju dr pregleda pa nakon toga da ju uspavam i da spava cca 45 min (uopće ne spava po danu toliko u komadu)Čim upalim auto ona već spava...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zovi još Šalatu pa pitaj koliko se tamo čeka
    mi smo bili kod dr. Ivkovića - ok je bio doktor
    za spavanje, ne znam što da ti kažem, raspitaj se, možda je sada nešto drugačije - ipak smo mi bili prije 9 godina

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma nije drugačije tako su mi danas rekli..ima li to negdje privatno i koja je cijena?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma nije drugačije tako su mi danas rekli..ima li to negdje privatno i koja je cijena?
    Nisam baš sigurna da se to može napraviti privatno...

Evo, malo sam njuškala i našla ovo: http://www.tinitus.hr/bera.htm

Nije im baš sjajna web stranica, ali našla sam kontakt u bazi poslovnih subjekata: http://www.poslovna.hr/lite/centar-z.../subjekti.aspx

Ako ne uspiješ, probaj ponovno Klaićevu ili Suvag - objasni ljudima u čemu je štos, pošalji dokumentaciju e-mailom i naći će se neki termin. Možda ti sad par tjedana čekanjaizgleda dugo, ali proći će i prije nego se nadaš. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2014. at 08:13

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uspjela sam jučer u Suvagu dobiti termin za četvrtak (sutra). netko je otkazao, pa smo uletili

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uspjela sam jučer u Suvagu dobiti termin za četvrtak (sutra). netko je otkazao, pa smo uletili

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

javi kak je prošlo, uzmi si od doktorice i putni nalog s pratnjom

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sluh u najboljem redu,sve super. Skidam kapu dr i sestrama na Suvagu svi jako strpljivi i ljubazni. imali smo malih problema sa uspavljavanjem tj. zaspala je al kako joj je san dnevni nikakav kad su joj stavljali elektrode probudila se..drugi pokušaj uz klizmu uspio nakon sat vremena tako da smo termin debelo premašili ali nitko nije ni riječ rekao, stvarno svaka čast na razumijevanju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lijepe vijesti!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lijepo, kaj još morate složiti?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super da ste uspjeli sve obaviti i još i dobre vijesti

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve smo složili i dr i papire osim invalidnine, to se ne oglašava nitko iz centra..i svjesna sam da će teško ići, očekujem odbijenicu, žalbe i tak.ostalo smo sve obišli i sve je ok

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zakaj odbijenicu za invalidninu, cure pričaju da papire čekaju do 8 mjeseci ( osim ako si mislila da ćeš morat ponovo predavat oko godine dana starosti- a to je na svu sreću za ćas)

si dobila papire od njege, složila DD i sve ostalo kaj ide uz to??

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesam njega riješena, za dd sve predala al isto muk ni glasa, porez. olakšica riješena. odbijenicu očekujem sad jer po njima djeca s ds nemaju do 3. g zaostatak takav da bi odobrili invalidninu..bar ovi naši tu zezaju do 3. a onda odobre

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •