Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: palamida odresci

  1. #1
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,727

    Početno palamida odresci

    jutros poharacila plac. Obecala sinu mi da cu mu pripremiti odrezak tune, no jutros sam naletila na palamidine odeske. ajmo vrsne kuharice da ih samo stavim na gril tavu? nesto drugo.
    sad sam an poslu, pa ako jos moze i brza priprema. ne stignem ih za danas marinirati. no ako mi kazete precbacit cu ih sutra za rucak i marinirati, a one hodajuce skampinjone danas u toc ubaciti.
    danas na trznici je zbilja bio super izbor ribe. ja ne hodam na trznicu petkom, ali jutros sam prije posla odlucaila tamo navratiti i ostavila kune i kune

  2. #2
    Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    535

    Početno

    mislim da ti je stvarno najbolje baciti ju na grill tavu, samo kao i kod tune - ne predugo jer će postati suha

    imaš i opciju brudeta od palamide, to je isto fino...

  3. #3
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja sam isto ulovila palamidu, ali nisu odresci nego cijela riba. mogu je filetirati i staviti na gril?

  4. #4
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    mi ju radimo na brudet. prvo zapržim odreske. onda u drugu padelu stavim masl ulje i kapulu, kad se malo poprži, dodaam te odreske i pasatu od pomidora, češnjak, peršin, sol, papar i malo podlijem vinom. s polentom i salatom.
    a odresci od tune, al može i od palamide, popržim na masl ulju, dodam isto malo vina, češnjak, kapare i pomodorine, par sekundi prije nego ugasim.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    nisam vrsna kuharica tako da odreske samo ispečem na tavi

    sasa, možes izrezati odreske. Tako ih i u ribarnici samo izrežu ili prije ili pred kupcem

  6. #6
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,727

    Početno

    ma cvijeta neda mi se nakuvavat popodne. ja bi to tako na gril tavu.
    dakle ne trebam marinirati prije, samo paziti da je nepresusim.

  7. #7
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja ti nista ne mariniram. samo posolimcvijetom soli kad je pečeno. i jedem uz cous cous sa shoyuom i indijskim orascicima. bude fino.

    ne mogu izrezati, bar mislim jer je malo manja. ili?

  8. #8
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,727

    Početno

    bas me iznenadilo da si kupila cijelu. onda si kupila manju. nemam pametno sto reci.
    za prilog kod mene ce danas biti cous cous sa maldim lukom, crvenom paprikom i mozda stavim mrkvu, ako mi se bude dala cistiti.
    danas sam bas ljencina.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,191

    Početno

    mi od veće palamide (glava i rep) kuhamo brujet, a sredinu na gradela/tavu.

  10. #10
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    žene s mora- mogu li je filetirati i tako zgrilati?

  11. #11
    Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,926

    Početno

    Možeš.

  12. #12
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,506

    Početno

    nisam s mora, ali možeš

  13. #13
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,030

    Početno

    mozda stavim mrkvu, ako mi se bude dala cistiti
    pa fakat si lijena!

    nije ti to nikakvo nakuhavanje što ti cvijeta kaže, to je u pola sata sve gotovo. ja bi to sad jela!

  14. #14
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,727

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa fakat si lijena!
    a jesi procitala da cu cak isjeckati mladi luk i papriku

  15. #15
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Jooooj, palamida, ja ju jakoooo često jedem, obožavam ju! Ak imam veću, onda ju režem na fete i na gradele, možeš i na grill tavu, ali stvarno ju nemoj predugo peći, sasušit ćeš ju i onda je bezveze. Možeš je marinirati sa mediteranskim začinima, sol, papar, punoo limunovog soka i pofrigati na grill tavi. Možeš kuhat brudet. Svašta

  16. #16
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,727

    Početno

    dakle ispekla na gril tavi, MM mi nije vjerovao da sam je samo ispekla, da nije marinirana prije. Dakle samo treba biti pazljiv i pratiti kao se pece.
    hvala svima na iskustvima.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •