Stranica 10 od 15 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 724

Tema: Djeca u kuhinji

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Još malo offtopičarenja za kreativce - meni je ovaj period vrtića bio prekrasan - u kući boje, glina, raznorazni materijali, slano tijesto, razna slatka tijesta....

Ma to je tako taaaako brzo prošlo. I sad nemam prilike izvući tempere i slično.

Mojca, posudi mi Smjehuljicu tu i tamo popodne da malo guštam s malim djetetom.
    evo, vidiš kako smo različite
    ja se ovog užasavam :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja se slažem s casom.
    pojadaj se ti nama, zato smo tu
    ali ti si već odredila svoje prioritete: do večeri dijete, navečer muž i dijete.
    kod mene bi to uključivalo još ponešto, iako dijete i dalje na prvom mjestu - kod tebe isključuje sve ako je potrebno.
    i ti s time živiš, to je tako. samo još trebaš naći načina kako da budeš na miru s time.
    kad poželiš da bude drugačije, bit će.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Još malo offtopičarenja za kreativce - meni je ovaj period vrtića bio prekrasan - u kući boje, glina, raznorazni materijali, slano tijesto, razna slatka tijesta....

Ma to je tako taaaako brzo prošlo. I sad nemam prilike izvući tempere i slično.

Mojca, posudi mi Smjehuljicu tu i tamo popodne da malo guštam s malim djetetom.

Dogovoreno!

Molim te vrati ju tati, dok ja drmam po rakiji.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    evo, vidiš kako smo različite
    ja se ovog užasavam :D
    I ja, više bi me frustrirao nered koji ostaje nakon toga, nego što bi me radovao taj kreativni proces

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mojca, jel ti uživaš skupljati to kestenje? ja mislim da ja ne bih uživala i onda bi me to frustriralo jer ne bih uživala onak autentično
    ja volim ići u grad , u kazalište i to me baš ispuni. onda me fakat ne zamara neoprano suđe ili flekavi prozori. volim i na sljeme i radimo to, samo me nervira kad se sam s s djecom morala tako zadržavati kod... ne znam, kestena ili... govanceta ovo kažem onako iskreno.
    ako sam radila nešto za mene glupo, onda me poslije muči što bar nisam suđe sredila.

možda ti se malo skupilo i bit će bolje čim se monotonija malo prekine (ovo nije "cvijetin" zločesti smajlić koji se bahato smješka s visine, već onaj obični, najobičniji osmijeh )

Volim skupljati kestenje. I kamenje. I lješnjake. I to od prije Smjehuljice. Uživam to raditi s njom. Autentično.
    Jučer smo čekale MD-a na kiši pod jednim stablom kestena, bez kišobrana, dobrih 10 minuta čiste uživancije.

(To ne znači da ne volim grad i kazalište.)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Slažem se rehab, ali moji dečki ne zapišavaju školjku namjerno, nego slučajno. Jedan ima 5 godina i kad trpi jer se zaigra ne može kontrolirat kad će počet piškit pa tim prvim mlazom popiški po školjci, a najmlađi ima tri godine i kad stane na onu klupicu teško mu je održavat ravnotežu, i držat pimpilimpića i ciljat. I nije mi to toliki problem da bih ih tjerala da peru wc za sobom. Muž ne da da sjede, jer je u Dalmaciji to krajnji dokaz papka te smatra da tako ne mogu ni naučit naciljat. J apuštam djelomično jer se slažem s mm, a djelomično jer sam tako krasna i tolerantna osoba...
    Posljednje uređivanje od casa : 23.09.2014. at 11:13

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, ja sam svog sina učila da sjedi, dok ga se mm nije dočepao... Ne znam zašto im je toliki issue to sjedenje...
    Posljednje uređivanje od rehab : 23.09.2014. at 11:14

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja nisma ni jedan selfhelp priručnik pročitala, nego ti iskreno kažem, zabrijala si, i s pranjem i s jadom. Govorim iz iskustva, lijepo se okreneš oko sebe i shvatiš to je život kakav sam stvorila. I ono što ne valja i što valja. Ti bi bila u svom ateljeu, i s dragim i s malenom, u savršenoj kući dok se krčak ručak po Pejiću. A ja bi da su mi noge duge 1,20 m, da mi je muž 20 kg mršaviji, da imam za čistilicu makar i lošu, da imam posao i da se moji prijatelji presele 350 km par kuća do mene. Pa nemože mi bit, al šta da sad čemerno mislim kako mi je teško jer su mi noge kratke, jer mi je muž debeo, jer nemam para za čistilicu a nekad sam imala, jer radim sezonski posao za sss, jer su mi prijatelji daleko i nemam s kim progovorit koju pametnu pa stokam lokalnog knjižničara o čemu sam već pisala na forumu? Mislim, nekad me ulovi neraspoloženje, ali se osvrnem oko sbe i shvatim da sam zdrava, da su mi djeca divna, da imam bar nekakav posao, da me muž voli i ja njega...
    Je... i ja sam to osijestial pred dva tjedna kad nema je pesica bila na rubu... podsjetila nas je na bitno.

A kad smo kod bitnog, sad bi recimo bilo bitno da počnem nešto i raditi danas... kad me već plaćaju za to.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hahaha
    dokaz papka, sjedenje na wc-u
    Sreca da sa papcima zivim.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, jer je to valjd ajedina stvar koja je ostala uistinu samo muška. Ima žena koje pilotiraju avionima, koje idu u Afganistan u misiju, koje kopaju tunele, koje cijepaju drva, ali nema žena koje pišaju stoječki (osim jako pijanih srednjoškolki).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ja sam svog sina učila da sjedi, dok ga se mm nije dočepao... Ne znam zašto im je toliki issue to sjedenje...
    Nek idu na instrukcije mm-u i mom starijem sinu (oba visoka preko 180). Oni tvrde da nema šanse noću ili ujutro naciljati točno s te visine, pa lijepo sjednu i koga briga? Mlađeg to ne muči, ali isto ujutro zna sjesti i još malo odspavati na školjci, he he he... Pa nije to javni wc niti ih itko gleda. A i peru sanitarije svi redom, tako da znaju koja je razlika ako je jako zapišano ili ne baš jako...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hahaha
    dokaz papka, sjedenje na wc-u
    Sreca da sa papcima zivim.
    baš

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa, jer je to valjd ajedina stvar koja je ostala uistinu samo muška. Ima žena koje pilotiraju avionima, koje idu u Afganistan u misiju, koje kopaju tunele, koje cijepaju drva, ali nema žena koje pišaju stoječki (osim jako pijanih srednjoškolki).
    nisi gledala Grčke smokvice?!

ali, bez šale
    ženska stvar je bila kapati menstrualnu krv okolo, po špilji
    pa smo avoluirale odonda, jel tako?

bez ljutnje, ali ako je ovo jedini dokaz muškosti... onda je bolje da i bez njega ostanu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nek idu na instrukcije mm-u i mom starijem sinu (oba visoka preko 180). Oni tvrde da nema šanse noću ili ujutro naciljati točno s te visine, pa lijepo sjednu i koga briga? Mlađeg to ne muči, ali isto ujutro zna sjesti i još malo odspavati na školjci, he he he... Pa nije to javni wc niti ih itko gleda. A i peru sanitarije svi redom, tako da znaju koja je razlika ako je jako zapišano ili ne baš jako...
    A gle, lišila sam ga mesa i krumpira, ne mogu još i ciljanja nad školjkom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja, više bi me frustrirao nered koji ostaje nakon toga, nego što bi me radovao taj kreativni proces
    Mene ne - ali snalazila sam se dobro: veeeliki papir (pakpapir ili novine ili onaj stolnjak za jednokratnu upotrebu) na stol, a kad je gotovo - skupiš sve i frk u smeće!

Za glinamol, glinu i plastelin imali smo pladnjeve. Na stolu je bio stolnjak od voštanog platna. Neš ti nereda - pa to je lako pospremiti u sekundi. VOdene boje frk pod slavinu da se isperu, kistove isto, sve frk na balkon da se osuši i game over.

Veći nered ja napravim kad krojim i šijem nego što je bilo ovo. A još smo morali uvijek sve skloniti prije večere, jer nemam dva stola - sve smo radili na tom jednom jedinom kuhinjskom.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ali nema žena koje pišaju stoječki (osim jako pijanih srednjoškolki).
    To nismo uspjeli objasniti maloj cijelo ljeto. Ušla bi u more do listova i pišala stojećki.
    Dobro da je taman bila izašla iz faze dokazivanja da i ona ima pišulin (par mjeseci je uvjeravala tatu i baku hodajući za njima po kući i natežući si pišicu).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vrati mu meso i krumpir, to se jede 1x u 2 tjedna. A pišat mora svaki dan više puta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a otkad jede povrće bolja mu je probava pa je bolje da sjedne

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa ne mislim ja da su ljudi koji sjednu papci, nego mm. Ne znam, ali meni je stvarno ok da mm i ja nemamo isto mišljenje o svemu i ne vidim kkao bih ja bila veći autoritet za muško pišanje od njega, jednako kao što kad jednom napokon budem plela pletenice na dugoj kovrčavoj kosi moje imaginarne kćeri, smatrat da njegovi stavovi prema seljačkim frizurama nikako ne mogu izbavit našu kćer od činjenice da će do škole nosit dvije pletenice dignute visoko kao moja prabaka jer to mene veseli.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zuska, ja mislim da to sve curice rade, bar sve koje poznajem, negdje oko treće godine. Neke se čak i uvježbaju prilično dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a onda čisti
    i to je to

i neka im stradavaju prostate

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lol, baš ste me nasmijale. Sama ovo jutro, bez djece, mogla sam kuću očistiti i mokrim maramicama, i polizati jezikom, a umjesto da iskoristim priliku, ćakulam s vama :lijena
    Posljednje uređivanje od rehab : 23.09.2014. at 11:32

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    onoga trenutka kada odlučiš što ti je važno, sve će ti biti potaman, vjeruj mi
    Već dva dana smišljam u glavi traktak koji bi se vrtio oko ove misli, ali ne stignem ga napisati Kad tamo, Apri me preduhitrila

Mislim da je to ključna stvar - što je NAMA važno.

Jer, da mene netko pita, ja bih mu se pohvalila da sam superžena koja sve stiže (osim u trenucima pms-a kada ludim i mislim da živim u kaosu i da se samo trudim, a ništa ne uspijevam). I kad bi netko onda vidio moju prekrasnu staklenu stijenu u stanu svu mutnu od dječjih prstića i čokoladne torte koja bješe mom sinu za rođendan daaavnih dana (da ne kažem mjeseci) rekao bi - vidi one što laže i hvali se naokolo i na forumu. Ili da mi nađe smeće ispod tepiha (ali to fakat ne radim).

Stvar je u tome da ja stižem ono što je MENI važno. A to je odrađen posao, skuhan ukusni ručak, oprano rublje, izbačeno smeće, usisan i oriban pod i kupaonica, šetnja i igra s djetetom, kava i kino s prijateljicama, večera s mužem, pročitana knjiga. I naravno, Rodin forum. Ostalo me apsolutno ne zanima.

Ja imam prijateljicu koja ima troje djece, radi teške poslove (koji uključuju dizanje u 4 h ujutro ili smjene do 23h), kojoj uvijek sve blista, ima ispečene krasne kolače i torte, spremnu zimnicu, predivan vrt pun voća, povrća, cvijeća i pokošene trave (ona kosi), bolesnu svekrvu, muža koji je često na putu, ona izgleda sjajno, ode s prijateljicama na piće. Ponekad je upitam je li joj teško, je li se umorila, je li poživčanila, ona kaže da jest, ali to zvuči kao da mi je to rekla samo, eto, da nisam jedina koja je umorna/živčana/sve joj teško . Inače se sama nikada ne požali. S druge strane, ona ne čita, ne ide u kino, ne voli ljenčariti i sl. Jednostavno je takva. A ja ne radim zimnicu, ne nakuhavam sarme, kolače odavno nisam radila i nemam vrt. Jednostavno sam takva.

Ponekad me uhvati manija čišćenja, spremanja i sl., ali to me ne ispunjava i ne čini me sretnom i zadovoljnom, više se osjećam kao rob svoje kuće, potrošena i nezadovoljna. Ako sam, pak, izašla na pizzu s prijateljicama, vratit ću se sretna i ispunjena u svoj dom, razgrnuti hrpu čiste robe da imam gdje sjesti i bit ću zadovoljna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da , stvar je u praznjenju i prostati.
    osim higijene u pitanju je zdravlje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa i čistim, ali nije to da svaki dan perem kupaonicu, pa me zanima kako to ove koje svaki dan peru kuapnicu rade? I zašto?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zuska, ja mislim da to sve curice rade, bar sve koje poznajem, negdje oko treće godine. Neke se čak i uvježbaju prilično dobro.
    Znam, znam. Dakle, curice od 3 i pijane srednjoškolke

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa i čistim, ali nije to da svaki dan perem kupaonicu, pa me zanima kako to ove koje svaki dan peru kuapnicu rade? I zašto?
    pa ja ne perem svaki dan kupatilo ako si na mene mislila.
    ali je činjenica da kad se zaletim češće, manje vremena potrošim u njoj nego kad ulazim čistiti rjeđe.
    sve je to isto, vremenski. jednom dulje ili više puta kraće.
    jedino što je možda nečijem oku ugodnije kad je češće po malo, pa koga veseli... eto mu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

O ovom sa zdravljem en znam, i zapravo ne želim znati. Eto, to je ono što u ime svog mira moram pustit, jer ne mogu ja brinut o svemiru. Pretpostavljam da nije neka ogromna opasnost jer većina muškaraca koje poznajem piški na nogamai nema problema, a o svim povećanim rizicima ne mogu brinut. Nosili su platnene pelene i bespelenašili, a sad ih prepuštam na milost i nemilost sudbini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam odgovor na to
    svatko radi nešto drugo rjeđim ili češćim ritmom, ovisno o tome što mu je važno

mi, recimo, svako jutro obavezno namjetsimo krevete
    bez iznimke
    da ne znam kako žurimo, namjestit ćemo krevete
    a imamo potpuno odvojen spavaći trakt, nitko nikada tamo neulazi

ali, to je nama bitno

drugome nije i pospremi ga samo kad mijenja posteljinu

eto
    kako je nekoj ženi bitno staviti ruž, drugoj maskaru, trećoj podlogu
    tko će ga znati zašto baš to

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

opet mi o čišćenju
    mislim, stvaaarno se the tema mora odvrtjeti par puta godišnje, pa taman proizašla iz teme "djeca u kuhinji"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma to ti je isto stvar gledanja... Lako je moju minijaturnu kupaonicu očistiti svaki dan. Ne mogu reći da baš čistim tak često, ali to su dva kvadrata - kada je od fiberglasa ili kako se već zove onaj umjetni materijal - lako ju je održavati. Za tuširanje imamo pregradu na velikoj kadi, sklopivu - to perem kad se tuširam, ne baš svaki put ali svaki drugi-treći. Slavine prebrišem često, ne baš svaki dan ali svaki drugi, jer mi je ružno vidjeti fleke od vode. Temeljito čišćenje sa pranjem poda 1-2x tjedno, a sporadično čišćenje svaki dan. To ne znači da svaki dan čistim sve, nego jedan dan štajaznam očistim špigl, drugi dan lavabo, treći dan nešto treće... i tako. Sve pomalo. Vikendom moja djeca već znaju - uzmu lavor, u njega ubace sve bočice i kerefeke koje smetaju, to iznesu iz kupaone van i onda spužvom operu, a čarobnom krpom uglancaju ogledala i slavine. Na kraju ide pod, a to perem kad perem i sve ostalo. Kao i dolega - obično to perem dok mi se kuha ručak, sve odjednom.

Ali ako ne stignem (ili je lijepo vrijeme pa si zamislimo nešto drugo) ovo sporadično pranje (danas wc, sutra lavabo, prekosutra kada) održava stanje taman toliko da bude podnošljivo, iako povremeno treba generalka. A tada perem prozor, lampe, odmaknem vešmašinu i slično - ono što inače ne radim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.09.2014. at 11:43

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    opet mi o čišćenju
    mislim, stvaaarno se the tema mora odvrtjeti par puta godišnje, pa taman proizašla iz teme "djeca u kuhinji"
    a došli smo i do stojećeg pišanja
    vidiš kako smo dobro organizirane; prije nam je za sve ovo trebalo barem 5 podforuma i 7 tema
    sad sve u jednoj
    toliko smo se izvještile

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma, ja isto brišem kupaonicu svaki dan, ali niej mi jasno da ju netko pere svaki dan. Da budem ajsnija, ja kad perem kupaonicu, uđem, uzmem tuš i istuširam kupaonicu od vrha do dna, našpricam, pričekam 10 minuta, oribam spužvicom, posebnom wc posebnom ostatak, istuširam opet i za kraj prebrišem. Na kraju operem ogledalo. Ne mogu zamislit da ima potrebe da se to svaki dan radi. Vjerojatno stoji da nemamo svi iste prioritete, al mislim da bi voda ušla u zidove da svaki dan istuširam kupaonicu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e, hvala za savjet!
    dakle, volim da su mljeveni orasi onako leteći, a ne sljepljeni. nadam se da si me razumjela. ne znam što može ocat pomoći, ali ne škodi probati.

Ocat? Kaj nisam napisala secer???
    Secer se stavlja. Upije dio masnoce, pa su orasi onak rasipani. Ja znam staviti i sav secer u orahe odmah dok ih meljem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko se ja sjećam, napisala si šećer

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Dodaj u orahe par zlica secera dok ih meljes.
    ,
    Posljednje uređivanje od apricot : 23.09.2014. at 11:49

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

casa to što ti zoveš "perem kupaonicu" vjerojatno nitko ne radi svaki dan, nego opere ili prebriše sanitarije, kadu i pod i to zove prati kupaonicu.
    Znači razlika je u terminologiji.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajd dobro. Ipak nisam skroz pogubljena u svim ovim postovima
    Pisanje stojecki - to je MM naucila jos moja sveki, pa nemam s tim brige. Naucila ga je i stalno brisati sudoper i umivaonik. Pa sad on mene stalno s tim brisanjem gnjavi.
    Ali ga nije naucila kuhati. Razumijem ja zenu, negdje moras popustiti :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam u životu otuširala kupaonicu. Ne čini mi se to nekom dobrom metodom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svejedno, mislim da nitko ne pere pločice u kupaonici od poda do stropa svakodnevno (bez obzira na metodu)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ozbiljno, marta? A zašto ti se ne čini dobrom metodom? Kako onda pereš kupaonicu, samo pošpricaš, pa spužvicom pa prebrišeš? Kako isperete sredstva bez tuširanja? Tipa arf..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Ocat? Kaj nisam napisala secer???
    Secer se stavlja. Upije dio masnoce, pa su orasi onak rasipani. Ja znam staviti i sav secer u orahe odmah dok ih meljem.

Valjda netko s octom pere wc. Ne sa secerom :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sredstvo za pranje ispirem krpicom koju ispirem, dakle brišem, ispirem, brišem, ispirem. Ne kužim kako je moguće istuširati cijelu kupaonicu. Ja istuširam pločice oko kade.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa jednostavno kupiš dovoljno dugo crijevo do glave od tuša i poliješ vodom.. Mislim ako ti je kupaonica toliko velika da nema tako dugog crijeva, ne znam, na moju nesreću, još se nisma suočila s tiom problemom. A rado bih imala dramicu oko toga da moram nauručivat posebno crijevo jer mi je kuaponica tooolika.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja je

ali, ne tuširam je, osim pločica oko kade
    neću ormare tuširati :-O

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ozbiljno, marta? A zašto ti se ne čini dobrom metodom? Kako onda pereš kupaonicu, samo pošpricaš, pa spužvicom pa prebrišeš? Kako isperete sredstva bez tuširanja? Tipa arf..
    Zašto bi se zidne pločice čistile arfom?!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa da se ociste
    imala tu maniju dok nisam imala djecu, sad je nemam

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nikad nisam u životu istuširala kupaonu, a sad zamišljam casu kako pjeva dok tušira kupaonu. naravno gola ko od majke rođena

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa da se ociste
    imala tu maniju dok nisam imala djecu, sad je nemam
    Pa koliko prljave moraju biti da se trebaju ribati arfom?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mojca ja sam svasta vidjela dok nisam imala djecu. tako je u mojoj glavi trebalo te plocice ribati, e pa sad mi je to van pameti.
    sta da ti drugo kazem.

Stranica 10 od 15 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •