-
Konačno i u Splitu!
Eto mogu vam javiti, iz prve ruke dobre vijesti!
Kao što sam pisala u drugom postu, jučer sma bila u dr. Poljaka i kazao mi je da mu sutra konačno dolazi u njegovu ordinaciju,u Splitu raditi dr Romac :D !! Inače to je dr.(ili mislim dr biolog) koji je radio na VV s Lučijem i Jukićem i koji je smućkao moga Bruna tj. on je je miješao moje JS i smrznio moj embrio tako uspješno da danas imam moje malo sunce
. Dakle, drage curke dr. je rekao da uskoro POČINJE SA IVF-om U SPLITU i to više nije samo priča i nešto što će se dogoditi u dalekoj budućnosti već stvarnost! Tako, iako samo uz plaćanje svih troškova, moći ćemo bez tramakavanja u Zagreb i dodatnih stresova od puta, u Splitu obaviti IVF . Odmah sam ga naravno pitala za anesteziju pri punkciji jajnika i rekao je da će davati lokalnu (s Dolantinom) pa čak i opću(koštat će oko 65o kn). Luči mi je ostao u lipom sjećanju ali pri samoj pomisli na ponovnu punkciju sa malo Apaurina mi pozlije tako da ionako ne bi opet išla kod njega već negdje privatno gdje mogu dobiti anesteziju. Zaista je punkcija "na živo" očajna(bar je meni bila užasno bolna, a vjerujete imam prilično visoku toleranciju boli), iako nas je većina to prošla.
Eto, baš sam sretna,nadam se da će dr. Poljak i dr. Romac biti uspješni bar jednako ili više od svojih kolega, ma uopće i ne sumnjam u to!
-
Super za Split! Gubitak za Zagreb - VV su ekipa u ZG-u dodatno cijenili baš i zbog laboratorija... Muž i ja smo splitsko (ja) - zagrebačka (on) kombinacija, već vidim kako ćemo na godišnji / bolovanje u Split
.
-
odlicne vijesti za split!
...ali sta je s opremom? koliko sam ja shvatila to je kod njih bio glavni problem.
u svakom slucaju, puno srece splitskoj ekipi i neka nam bude puuuno bebica!
-
ege, dr poljak ima privatnu polikliniku i ovi lijecnici ne dolaze u KB split nego kod njega
u svakom slucaju, jako pohvalno :D
-
:D za Split i novu IVF ekipu!
-
A Dr Šarac sa Sv Duha je već u istoj klinici.
Ja mislim da će CITO biti jako, jako uspješna IVF klinika. S novom novcatom opremom, s vrhunskim doktorima i biolozima, s već postojećom vrhunskom aparaturom za dijagnostiku, s operacionom salom itd.
-
Drago mi je za sve vas cure iz Splita i okolice da se vise necete muciti dolascima u Zagreb.
Ujedno ce i nama u Zagrebu biti manje guzve.Jedino mi nije jasno da li je dr Romac zauvijek otisao s VV ili ce u Splitu raditi extra?
-
I stvarno počinje raditi u ST-u već od sutra?... Ja sam naime usred postupka na VV i nadala sam se da će mi još stići smućkati moje j. stanice u ovom toliko iščekivanom 2. IVF-u, pogotovo jer je Luči ovaj put napisao ICSI, možda baš zato jer je znao da Romac ide pa da poveća šanse (nismo "standardni" kandidati za ICSI, osim možda što sam ja 36 pa se ne očekuje vel. broj j. stanica)... Je li itko zna tko to sad preuzima na VV-u?
-
Da... osim doktora oko 1.05.06 stiže i kompletna oprema.
Tako..... više me nema tako lako u Zagrebu... naravno nakon SD (od ovog petka).
-
Ne brini, mog Luku je smućkala Lana Krile, ništa lošiji biolog od Romca.
-
Hvala puno, Danijela32, ti si dobri duh svih foruma
!
-
Daniela32 prvotno napisa
A Dr Šarac sa Sv Duha
dr Šparac
- odlican ginekolog
aha, privatno! znaci uz placanje, ali ekipa je stvarno odlicna :D
ajde cure kad saznate, napisite cijene postupaka.
-
Baš malo gledam na internetu gdje se ta poliklinika CITO u ST-u nalazi, kad ono preko puta kuće od mojih staraca u ST-u, nisam ni skužila da je to to kad sam prolazila pored te zgrade
. Wow! ... Jedino što bi me najdraža i jedina majčica izludila pitanjima da "uživo" gleda te MPO postupke... Plus što su moji ciklusi totalno dugi pa meni punkcija nije nikad prije 16. dana, ali za iskombinirat s godišnjim....
Za dr. Šparca sam čula (a i vidila sam ga kad sam bila na HSG-u i ablaciji polipa na SD-u kod Baumana) i sve pacijentice su imale samo riječi hvale za njega.
Cure javite kad malo krenu s IVF-ovima da vidimo kolika će kod njih biti lista čekanja (za nas iz "miješanih" splitsko-zagrebačkih brakova)...
-
Ja isto krećem sa IVF-om na poliklinici Cito. Doktor mi je rekao da će postupci biti u tzv. "Dugom protokolu" nisam sigurna šta to znači, (Danijela, pomozi) a i rekao je da je pronašao neki način za jeftinije lijekove! Javit ću Vam o tome čim saznam nešto više. U svakom slučaju huura :D
-
Super, Garfy! To samo znači (mislim) da ćeš piti mjesec prije antibebi - mislim da to klinike rade da lakše upravljaju timingom IVF postupka. To znači da će vjerojatno moći bolje menadžirati i listu čekanja i da će vjerojatno primati i menadžirati i zainteresirane osobe izvan Splita. U Mariboru se isto radi po dugom protokolu, pa ne brini. U dugom protokolu se jedino dobije manji br. j. stanica (koliko sam ja informirana), ali nema to veze - vidiš kako je i Mb s dugim protokolom uspješan!
-
Dugi protokol znači mjesec ili dva prije postupka kontraceptivi, a prava supresija Decapeptylom ili Suprefactom počinje 21. dan ciklusa koji prethodi IVF-u.
Joj cure, uzbuđena sam kao da ću ja u postupak (a neću).
-
Jeli taj dugi protokol jednako uspješan? Ajme, oprostite što gnjavim ali tako me sve zanima.
-
Garfy, u Mariboru mislim da rade samo dugi protokol, a stvarno su jako uspješni
.
...a ja ću stvarno idući put kad budem malo dulje u ST-u probat zakazat termin kod dr. Poljaka pa da odem sa svojom povijesti bolesti i da se raspitam za cijene i logistiku postupka, stvarno mi je ovo ovako kad mi je IVF preko puta kuće turbo zgodno... Je li znate hoće li on raditi i IVF- u prirodnom ciklusu i kad su im ljetni godišnji... Već se razmišljam o tome kako bi mogla nakon ovog stimuliranog VV-a, a prije idućeg stimuliranog Mb-a probat ljeti ići i na jedan jedan prirodni
. Eh, ja sam stvarno poseban slučaj, kad je na VV-u sve štimalo tad ja nikako da se odlučim, sad kad ja bi, bi, bi, a tamo odljev stručnjaka, produljena čekanja itd... A valjda se nismo nekako poklopili u fazama...
-
Reko je da će koštati manje ili isto kao u Zg , nikako više.
Proširit će se, e sad da li na istoj lokaciji ili negdje drugdje , ne znam.
Danijela
, zakaj i ti ne provaš ponovno kad je već u Splitu.
Pozdrav !!!
-
Zato što uskoro prelazim u jednu firmu na odgovorno mjesto i dižem kredit u mjesečnom iznosu 6.000 kn pa tako 20 godina. Preokrenula prioritete, prepala se svojih godina i drugih neriješenih životnih pitanja.
A i dalje imam želju, ali moram je zatomit.
BTW, dugi protokol je standardan svugdje u svijetu, kratki protokoli se smatraju nestandardnima, i uglavnom se primjenjuju kod low respondera (malo jajnih stanica i preko 40 godina života).
-
danci, puno novosti kod tebe, vrijeme je da se vidimo
-
Danči sad si me malo zbunila. Ja sam "pod normalno" imala kratki protokol, kao i još neke cure koje znam, a imam 32 god.
Uf, stvarno moram gibat na neku drugu kliniku.
-
Na VV je normalan kratki protokol, valjda i u ostalim HR klinikama. Ovo sam govorila općenitu u svijetu, a najviše u USA (long Lupron protocol). Ima još i short protocol, i stop protocol, i Antagon protocol.
-
Zrinka, ionako ti moram doći na babine. :D
-
Premda nemam pojma hoce li mi ivf trebat drago mi je da mi je sada blizu!!!!
-
Odlično da su se stvari i u Splitu pokrenule!
I neka IVF ekipa bude 100% uspješna. :D
-
Super za Split! :D
Možda bi i ja mogla na godišnji k vama.....
-
E, i meni je palo napamet da ovo lito kad budem na godišnjem ( moj je malo duži, radim u školi), ako ništa ne bude dotad, napravim jedan IVF u prirodnom ciklusu. Samo me zanima jedna stvar. Ja sam luda za plivanjem, kupanjem i sunčanjem. Je li to dozvoljeno nakon par dana mirovanja nakon transfera? Jer,gledat more i sunce a ne moć se kupat - prava pokora...........
-
Bravo za split!
Adriana, dobra ideja, u istoj sam situaciji, duzi god.odmor, blizu Splita, pa mozda ne bi bilo lose "pokusati" i uspjeti!
A sto se tice protokola, ja sam 40+, i probala sam i jedan i drugi, jednom imala 16 a drugi put 12 jajnih stanica!!???
-
Bogu hvala na cito linici. baš se tome radujem. zna li itko hoće li biti i postupaka iz prirodnog ciklusa jer me trenutno samo to interesira. ja planiram ako Bog da tek pokušati ponovo za 3 godine. tad ću imati 34. probati ću max.tri puta i ako ne upali to će biti kraj mojih pokušaja. ako Bog da još jednog bemba, jupiiiii, a ako ne hvala mu isto.
danči, nikad ti ne znaš što te čeka iza ugla, možda jedna divna curica
-
JA imam 33 god. Prvi ivf - dugi protokol 6 jajnih stanica, drugi i treći ivf - kratki protokol po 12 odnosno 5 jajnih stanica. Postopak oplodnje oko 80 % .
-
Ja sam svaki put isla na dugi protokol. Osim gore navedenih prednosti a to je da se jajnici totalno smire te je kontrola ciklusa a time i neugodnih iznenadjenja smanjena na minimum, predonosti su i te da jajne stanice rastu priblizno istom brzinom, timing ovulacije i pogodjenost zrelosti stanica je bolji, i jos jedna stvar koja je meni bila neobicno bitna je sto se maximalno smanjuje mogucnost nastanka folikularnih cisti koje zauzimaju prostor na jajniku i onemogucavaju rast folikulima s jajnim stanica na tom mjestu.
-
Cure, ja krećem u postupak na poliklinici Cito :D :D
Postupci su u dugom protokolu, za punkciju se daje opća anestezija. Krećem već od 21.dana iza slijedeće menstruacije. To je negdje otprilike krajem ovog mjeseca.
Pitajte ako vas šta zanima, rado ću odgovoriti
-
cito
Uh!
Mene puno toga zanima! Split mi je puno bliži od Zagreba.
1. Da li rade ivf iz prirodnog ciklusa?
2. Kolika je cijena takvog postupka?
3. Koje pretrage traže prije ulaska u postupak?
4. Da li imaju mogućnost zamrzavanja?
5. Tko će voditi postupak?
6. Da li imaju onaj uzv tv cd?
Odgovor barem na neka bi mi pomogao, može i na pp!
-
Super za kliniku :D iako još uvijek ne znam da li će mi trebati u životu usluge ove klinike sretna sam zbog svih cura kojima će biti lakše.
-
Re: cito
[quote="ivona p"]Uh!
1. Da li rade ivf iz prirodnog ciklusa?
2. Kolika je cijena takvog postupka?
3. Koje pretrage traže prije ulaska u postupak?
4. Da li imaju mogućnost zamrzavanja?
5. Tko će voditi postupak?
6. Da li imaju onaj uzv tv cd?
1. Ne znam za prirodni. Mene stimuliraju sa Menopurom 30 amp.
2. Cijena je 8000,00+lijekovi
3. Prije pretrage moraš napravit briseve, papu i spermiogram (ako nije uredan)
4. Imaju mogućnost zamrzavanja
5. Postupak vode dr. Poljak i Šparac i ne znam kako se zove dr iz VV šta je došao, cure su pisale o njemu
6. Za taj uzv ne znam ali s obzirom da su stvarno opremljeni ne virujem da ga nemaju
Nadam se da sam pomogla barem malo.
-
Da li je 8000 kn za IVF ili ICSI?
Netko je spominjao i jeftinije ljekove pa ako možete reći koliko jeftinije i koji ljekovi.
Garfy držim fige da dobiš 1. splitsku bebu s klinike
-
Jefitinije lijekovi se mogu nabaviti u Sinju u ljekarni. Doktor Poljak je pronašao način da neki lijekovi budu sa manjom maržom.
Meni je terapija: Zoladex, Menopur 30amp, Ovitrellae, i utrogestan.
Ne znam smijem li pisat cijene. Moderatorice, molim te, reci smijem li pa ću napisat.
-
Pridružujem se željama za 1. IVF bebicom iz CITO poliklinike
!
-
ako ne možeš ajde samo menopur na pp pa da usporedim.
-
Cijene lijekova piši curama na PP. Ako je našao način da smanji cijenu lijekova, da ne upadne u kakve probleme zbog nas.
Ultrazvučna dijagnostika je vrhunska u Citu.
-
vlasnica ljekarne u Sinju je supruga dr. Poljaka
-
Za Garfy!
Garfy,hvala na odgovorima.
I neka bude odmah jedna splitska bebica!
-
Rado ću pisati na pp što vas zanima. Cure samo pitajte!
-
Par dana me nije bio, i sad vidim-u Splitu se kreće :D
-
Baš mi je drago za Split, bravo za novu ekipu, bravo, bravo, bravo !!! :D
P.S. i meni će nedostajati naš dr. Romac sa VV ...
no valjda mu je tamo bolje http://www.cito.hr/index.html
-
cure, postavila sam pitanje cito klinici putem email-a u svezi ivf-icsi u prirodnom ciklusu kao i smrzavanju embrija. evo što su mi u roku 24 sata odgovorili:
Poštovana,
provodimo IVF+ICSI u prirodnom ciklusu i imamo mogucnost smrzavanja embrija.
Smrzavanje jajnih stanica i kasnija oplodnja ne daje jako dobre rezultate.
Dr Poljak
triput hura za cito kliniku :D
-
Ovo sve zvuci jako profi. Meni se svidjaju i medicinske sestre u CITO, jako su ljubazne i hendlaju guzvu vrlo dobro. Tamo radi sestra Janja i zaista je fenomenalna.
-
sestra janja je super
-
Puros, moraš pitati da li rade punkciju testisa radi uzimanja sperme (TESE) osim ako se kod vas nešto nije promijenilo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma