Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 213 od 213

Tema: Koliko dozvoljavate djetetu da se igra na kompjuteru?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kako nemamo TV (kupila sam mu tablet s ograničenim korištenjem) zanimaju me besplatne i pametne aplikacije za npr. učenje slova i računanja. U matematici je dosta dobar pa da nije razina predškolaca.... Mogu i jezici, samo da je pametno. Hvala!

PBS games mi je jedini prihvatljiv s igricama, a kratki i edukativni videi s Doktorom Binocsom za svaku preporuku.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako nemamo TV (kupila sam mu tablet s ograničenim korištenjem) zanimaju me besplatne i pametne aplikacije za npr. učenje slova i računanja. U matematici je dosta dobar pa da nije razina predškolaca.... Mogu i jezici, samo da je pametno. Hvala!

PBS games mi je jedini prihvatljiv s igricama, a kratki i edukativni videi s Doktorom Binocsom za svaku preporuku.
    Sebran je freeware, a postoji i verzija za android: https://sebrans_abc.en.downloadastro.com/ - može se prebaciti na hrvatski ili druge jezike (zgodno za početno učenje stranih jezika), a ima module slova, brojevi, boje, oblici, vješala....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Upravo sam shvatila da mogu povezati računalo s tv-om bežično i igrati igre na steamu, i da postoje igre sa do četiri igrača. Samo trebaju bluetooth kontroleri. Kolko je tehnologija otišla naprijed od zadnji put kad sam nešto ozbiljno igrala. Ajme.... ovdje će meni netko trebati staviti zabranu na ekrane, ... a ne djeci, ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bez brige za 2-4 dana budeš došla i rekla kak su oni celo vreme pred tv i da igraju igre.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam shvatila da mogu povezati računalo s tv-om bežično i igrati igre na steamu, i da postoje igre sa do četiri igrača. Samo trebaju bluetooth kontroleri. Kolko je tehnologija otišla naprijed od zadnji put kad sam nešto ozbiljno igrala. Ajme.... ovdje će meni netko trebati staviti zabranu na ekrane, ... a ne djeci, ...
    Doći ćeš u zasićenje brže nego bi pomislila.... osim toga, nećeš ni stići. Veseli se dok možeš.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sinoć, uzela sam im ekrane to je bilo vrištanje, huh, mislim da sam pogriješila kaj sam to uvela. Nisam htjela da kaskaju za drugima kao da su iz kamenog doba, ali ovo je užas. Rekla sam da od sad mogu imati maksimalno pola sata - tjedno.

Sent from my ALI-NX1 using Tapatalk

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Najmanje ikad što sam čula je bilo 15 min dnevno za dijete od 10 god. Muž je rekao da je njemu to glupost, što možeš sa 15 min

Mislim da će ti se gore ponasati na pola sata tjedno nego da uopće ne dobiju ekrane

Al opet, ja sam drugi kraj s tim ekranima i neki bi naše metode kritizirali

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sinoć, uzela sam im ekrane to je bilo vrištanje, huh, mislim da sam pogriješila kaj sam to uvela. Nisam htjela da kaskaju za drugima kao da su iz kamenog doba, ali ovo je užas. Rekla sam da od sad mogu imati maksimalno pola sata - tjedno.

Sent from my ALI-NX1 using Tapatalk
    Nisi pogriješila. Uskoro neće moći zadaću napisati bez računala ili bilo kojeg ekrana. S druge strane, treba uvesti pravila, ne preko koljena nego dogovorno. Već sam napisala - prvo zadaća i učenje, pa pomoć u kući i pospremanje, pa nakon toga ekran, max. pol sata dnevno, kasnije prema potrebi.

Moji su imali samo fiksno računalo (bez priključka na internet u ono vrijeme) i uz to su se opismenili. Imali su hrpu edukativnih igara, razne SUnčice, Petice, Hlapiće i slično. Imali su kuhinjski timer kojim je mjereno vrijeme. Moj stariji je čak imao namjenske igrice koje je tukao da vježba slabovidno oko.

Inače, dođu i klinci u zasićenje. Mojima se to dogodilo kad su bili sami doma tijekom ljeta (mi na poslu, a školski praznici traju 3 mjeseca). Imali su nekih 9 i 10 godina. Tukli su igricu valjda cijeli dan (nije bio Fortnite, nego neka s građenjem, ne sjećam se više). Navečer su hodali ko zombiji. MM je to riješio tako da im je ponudio drugo rješenje: kupio je jeftinu digitalnu kameru s kojom smo snimali njihove nastupe u glazbenoj školi. To je žrtvovao - dao im je da rade s njom što god su htjeli. Rezultat: napravili su i snimali kreativne stvari - mlađi je napravio kazalište, a stariji ga je snimao kako radi lutkarske predstave. To je primjer. Daklem, dali smo im da računalo i drugu elektroniku koriste svrsishodno. Znaju montirati video i audio, bratemili, a ja nemam pojma.

Tada je bilo lakše, jer nisu imali pametne mobitele, ali u biti je ista stvar - moraju SAMI SEBE naučiti kontrolirati i postaviti prioritete. To nije lako i ne ide brzo. Uostalom, sva komunikacija ide na taj način. Kako sam ja mogla zabraniti svojim sinovima da igraju igrice ako je mm to isto radio? Ja nisam igrala u toj mjeri, ali imam čitač i znala sam gledati policijske serijetine i visiti na forumu - opet ista stvar. Nismo davali sjajan primjer, ali nije bilo ni strašno. Daklem, jedino što se može je raditi s njima nešto drugo, po mogućnosti zanimljivije od ekrana, a na ekranima staviš roditeljski nadzor s ograničenjima. Ne znam detalje, moji su već prestari...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.10.2024. at 15:23

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam dva igraća upravljača, neku igru sa steama za 2€ i instalirala steam link. Pokušat ću da igramo svo četvero istovremeno s razdijeljenim ekranom. Ovo će biti zabavno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma makni ih s ekrana ionako ce se nakacit kad budu stariji na tik tok, you tube, snapchat i gluposti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma vodila sam se idejom ako igraju igre neka to radimo zajedno uz moj nadzor pa da bude kao obiteljski provedeno vrijeme a ne samo da ih osudim na ekran i ne pratim što rade. Za ovo ostalo ne znam to su društvene mreže... ako su telefoni moji koje im posudim onda ih neće imati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma vodila sam se idejom ako igraju igre neka to radimo zajedno uz moj nadzor pa da bude kao obiteljski provedeno vrijeme a ne samo da ih osudim na ekran i ne pratim što rade. Za ovo ostalo ne znam to su društvene mreže... ako su telefoni moji koje im posudim onda ih neće imati.

Samo sanjaj....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    [/B]

Samo sanjaj....
    Potpis

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu