-
Sto se mene tice - kakva igra takav i efekt na dijete.
Ako ce igrati lose napisane i nezanimljive igre onda ce sjediti mirno i ne razvijati mastu itd.
Ako cete se potruditi i naci zanimljive igre onda ce: moci uzivati u vlastitim scenarijima (npr igre u kojima se po zelji predmet igre oblaci, svlaci, kuha mu se, sprema stavlja na spavanje itd - slicno kao s lutkama), moze poput mojih igrati ove razvojne strategije pa uce o trosenju novaca, o vremenu koliko treba da se nesto napravi, o tome sto treba odabrati od x mogucnosti da dobijes maksimalni efekt (nesto sto mnogima fali - svi bi i ovce i novce i to odmah) itd.
Onda imamo neku igricu u kojoj trebas oboriti avion - ta je sve prije nego " staticna" jer s moras vrtiti oko sebe, saginjati, dizati ruke iznad glave, pri tome koncentrirano gadjati avion i jos perifernim vidom zamijetiti da mozes ispaliti raketu - jako zanimljiva vjezba koja sigurno ne steti mozgu i tijelu.
imati "ekran" i igrati se meni nije lose, to je samo jos jedna igracka (i to igracka s bezbroj igra u sebi) i kao sto djetetu treba dat da se igra kuhacama i loncima treba mu dat i da se igra na racunalu - jer ce realno u zivotu vjerojatno puno vise vremena provesti za racunalom nego za stednjakom. Tehnologiju treba uciti i vjezbati isto kao i vezat cipele. Jer je otprilike toliko i sveprisutna u nasim zivotima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma