Citiraj karantena35 prvotno napisa Vidi poruku
Mislim znam da kompjuter ne može i ne smije biti zamjena za društvene igre, ali svakako, sigurno da je s tim novotarijama nastala i ušteda novaca na igračkama.
Ja se sa ovim argumentom o dobrobiti korišćenja igrica nimalo ne slažem.
Kad hoću da uštedim na igračkama ili društvenim igrama, onda kupim manje skupu alternativu ili napravim detetu igračku ili igru sama - uostalom deci je mnogo bitnije sa kim, nego sa čime se igraju.
Totalno mi je neuporedivo igranje igrica i igranje igračkama. Za kompjuterom sediš, nema kretanja, štetno fizički i po vid i po kondiciju i po motoriku celog tela, eventualno korisno intelektualno ako je baš neka edukativna igrica, ali ne može trajati ceo dan... A "obična" dečja igra-ako dete ne radi ništa opasno, sigurno nema ništa štetno u tome što se dete igra ceo dan sa istom igračkom.
Moji su za ekranom ove zime više nego što se meni sviđa, jer smo svi nonstop bolesni i nekad ni ja ni deca nismo sposobni za išta smislenije od njihovog buljenja u ekran, dok ja bauljam po kući pokušavajući da istovremeno spustim temperaturu njima i/ili sebi i MM-u, obrišem svima noseve, ne zaboravim nikome nijedan lek, i pri tome skuvam i bar donekle spremim kuću. Jedva čekam leto.