budući da smo iz kraja sa rojevima komaraca zna li tko čime mazati bebu do 2 godine , na sredstvima piše zadjecu stariju od 2 god. :?
Možda nešto homeopatski ?
budući da smo iz kraja sa rojevima komaraca zna li tko čime mazati bebu do 2 godine , na sredstvima piše zadjecu stariju od 2 god. :?
Možda nešto homeopatski ?
ja sam znala špricnuti malo onog nekog spreja protiv komaraca (ne sjećam se sad kojeg, nekog dječjeg) na gazu pa staviti pored bebe. i guste mreže na prozore.
sorry, promaknula mi je tema od prije nekoliko dana pa molim moderatorice da spoje!
Kinder, na kojem podforumu?
Inače, imaš od dr. Hauschke mlijeko na bazi citronele protiv komaraca i druge gamadi, jako fino miriši (iako dosta intenzivno i ne znam da li nije previše razbuđujući miris), ne znam da li ide za tako male, ali nije kemija. Pogledaj po biljnim ljekarnama.
antipik (proizv. ludbreg) - neven, eterična ulja
hvala na brzim odgovorima !
Jutros sam mu razmazala kap lavandinog ulja po nogicama i iza uha.
Podforum je : Dobne skupine 0-1
ja sam lani mazala dipterolom u sticku, i to s vanjeske strane rukice i nogice tako da dijete ne može dotaknuti s te strane
Može sigurno dr bezz krema , ja upravo kupila.Uglavnom citrusna etreična ulja u sastavu !![]()
konder, ajd malo svrati u Baranju da vidiš naše komančerose 8) Ja danas kupila mrežu za kolica ju-hu!!!
S cime mazati kod atopijskog dermatitisa protiv komaraca :?
amona-ra,
mi smo imali isti problem prošlo ljeto. Mazala sam djecu s istim sredstvom (off family) i to uglavnom po kosi ( da ih ne grizu po licu), a oblačila sam ih u duge rukave i hlačice ako su vani. To je naime jedina obrana ako živiš u Osijeku ili Baranji ( uz rit). Međutim , Sairi se javila alergijska reakcija na ubode komaraca i krenuli smo na ispitivanja. rezultat je bio a.dermatitis i ništa joj nije pomoglo osim ulja od kantariona.
dermatitis je nestao kada je prošla sezona komaraca, i evo ove godine se nije (još) vratilo.
Međutim mene više plaše tretiranja komaraca u Osijeku,nego sami komarci.
Ne znam da li su Osječani razmišljali o tome, ali svaka dva dana tretiranje iz zraka i topovima po ulicama s kancerogenim malationom nisu baš za nas i djecu. Uz to što udišu malation, on pada na travu i opet se rukicama može unjeti u usta.
Znam da su komarci dosadni, ali da li je stvarno potrebno toliko trovati i nas i djecu????
slažem se , naku večer smo trčali pred kamiončićem , a djeci smo prekrili usta i nos pelenama .alma prvotno napisa
![]()