Citiraj Mapmap prvotno napisa Vidi poruku
Ide on na sve tretmane i doista se trudimo okruziti ga poticajnom okolinom, radimo s njim svaki dan. Svjesna sam i da vjerovatno ne postoji dvoje djece s westom s jednakim posljedicama. No nadam se da ce se naci netko tko mi moze reci jel moguce da je njegovo zaostajanje samo privremenog karaktera, zbog napada i teske terapije koju je prosao, pa da ce s vremenom uspjeti uhvatiti bar priblizno korak sa svojim vrsnjacima u kognitivnom smislu. Motorika me vise ne brine jer gura on pomalo i mislim da ce s tim biti sve vise-manje ok. Muci me njegovo kognitivno zaostajanje. U prvom postu sam napisala da ima 10 mjeseci korigirano, no zapravo je 11. 13-2 mjeseca je star.
Rehab je već sve rekla.

Ovakva djeca se ne trebaju uspoređivati s vršnjacima nego je bolje gledati njihov napredak u odnosu na ono što su mogli jučer ili prošli tjedan... Najvažnije je da su napadi zaustavljeni. Ostalo će sve ići svojim tempom.

Dijete je malo, a mozak i kompletni ljudski organizam je čudesan. Kao i kod bilo kojeg drugog djeteta, razvoj treba poticati na primjeren način i osloboditi se pritiska usporedbe djeteta s drugom djecom. To vrijedi i za zdrave. To zna svaka majka više djece - razvoj nije nešto što bi bilo upisano u tablice ili uklesano u kamen. Moj stariji je kasnio s govorom, naučio sunožno skakati tek negdje u petoj godini, imao je usporen razvoj neurološkog sustava, i danas nema savršenu motoriku, ali kasnije se to sve stiglo i nadoknadilo. Upisuje se u srednju školu.

Sretno i tebi s tvojim djetetom.