Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 1. dio

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 1. dio

Ovdje započinjem novi topic koji se naslanja na stari (i već preveliki) topic opasnosti od cjepiva i skriveni interesi-iz časopisa Nexus. U prethodnom topicu se rasprava kristalizirala u smjeru potrebe za okupljanjem roditelja zainteresiranih za informiranje o stvarnim činjenicama vezanim uz vakcinaciju i cjepiva općenito. Obzirom na relativno malu grupu roditelja koji su aktivni u ovom području, okupili smo se u virtualno pleme i sve pridošlice su dobrodošle. Kome dosadi slobodan je otići, a važno je da informacija ostane.

Do ovog trenutka podršku je izrazilo 18 roditelja, a prepoznata je potreba za inicijativom oko stvaranja neovisne brošure o obaveznom cijepljenju djece, koja bi sadržavala potpunu informaciju o reakcijama i proceduri prijave reakcija nadležnima. Dosadašnja praksa prijave reakcija je najblaže rečeno nedostatna, a posljedica toga je opće nerazumijevanje potencijalnih opasnosti i pogrešno tretiranje posljedica.
    Sve pridošlice su dobrodošle :D

anchie76 ubacila boju na link da svi skuze gdje je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da se ovdje ponovo pobrojimo?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da nema potrebe. Ideja plemena nije u brojnosti nego u sadržaju. Suprotno uvriježenom viđenju, čak ni američki Indijanci uglavnom nisu imali mačo poglavice, nego vijeća (najčešće ženska), a i ta su se okupljala samo kada je veći broj plemena imao sličan problem. Samo ratni poglavice su bili muškarci, a oni većinu vremena nisu ratovali.
    Prebrojavanje je civilizacijsko dostignuće i bitno je radi uspostave hijerarhije, a ide uz bok s ratovima, globalnim zagađenjem, iscrpljivanjem resursa i sličnim.
    Vezano za temu ovog topica, puno je važnije da postoji "mjesto" okupljanja informacije i različitih inicijativa, nego koliko ljudi se u nekom trenutku tu zateklo.
    Ima nas dosta.
    I kad nas bude više (ili manje) isto će nas biti dosta.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam za mm-a kompilirala tekstove na engleskom koji su bili na proslom topicu i sejvala si ih na komp... nisam nista preslagivala nego ih samo slozila jedan iza drugoga... u 'word' dokument...
    mozda da ih netko stavi na svoju stranicu (ja ju nemam i nisam tome jos vicna)?

i da netko skupi one na hrvatskom pa da ucinimo isto?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    ja sam za mm-a kompilirala tekstove na engleskom koji su bili na proslom topicu
    i navedene linkove sam otvorila pa ih spremila kao tekst...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uopće nisam pratila prošli topic , ali tu sam

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

podrška i od nas... tek nakon cijepljenja prije tjedan dana protiv gnoj. meningitisa i gadne reakcije mog djeteta na isto krenuh u istraživanje a informacije na topicu o cijepljenju su me osupnule totalno... kad dođe vrijeme za dijeljenje brošure, tu smo!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

india, to misliš na anti Hib cjepivo?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam gdje je bio prethodni topić, Amalthea?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Ne znam gdje je bio prethodni topić, Amalthea?
    Imaš hiperlink u 1. Davorovom postu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Idem si zadati nešto: TBC/BCG/PPD
    Dolazi kao prvo, a prati ga već sasvim dovoljno kontroverze. Planiram biti krajnje objektivan u analizi (gdje ne bude išlo prikažem obje strane medalje i pravim se nepristran [a zapravo bedast])

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    india, to misliš na anti Hib cjepivo?
    da. nakon toga uslijedila su 4 jaako loša dana + smrdljiva stolica da mi se dizao želudac. to mi je posebno bio šok obzirom da moje isključivo dojeno dijete kaka kaku bez mirisa. pa si mislim što li je to prokolalo kroz taj mali čisti organizam star samo 2 mjeseca i onda krenem surfat po forumu i padnem u nesvjest. mi smo dakle br 19!

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da, zaboravih, ne moram niti spomenuti da mi pedijatrica nije rekla da joj nuspojave moram prijaviti, ako istih bude...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i mene.
    Lara je s 18 mj. završila u bolnici 7 dana s gadnom reakcijom na DiTePer cjepivo. Radili su joj i punkciju ali je hvala bogu sve dobro završilo. Od tada na riječ cjepivo pušem i na hladno.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Idem si zadati nešto: TBC/BCG/PPD
    Dolazi kao prvo, a prati ga već sasvim dovoljno kontroverze. Planiram biti krajnje objektivan u analizi (gdje ne bude išlo prikažem obje strane medalje i pravim se nepristran [a zapravo bedast])
    je l' ti to ides pisati sadrzaj letka?

Vec spomenuti Trevor Gunn, autor knjizice Comparing Natural Immunity and Vaccination ima u ponedjeljak predavanje u Londonu, na koje ja i mm idemo (to je ustvari drugi dio predavanja). Ako netko ima neko pitanje vezano za temu, napisite pa ga mogu pitati, ako bude vrmenena na kraju
    Inace, vidjela sam negdje da je on odrzao prije par godina predavanje i u Zagrebu; zanima me je li netko cuo/prisustvovao tome (ustvari, najvise me zanima tko je to organizirao...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima
    da li vi zbilja vjerujete da su cjepiva najveća prijevara dvadesetog stoljeća
    MM je gledao dokumentarac o velikim boginjama i borbu epidemiloga da procjepe indiju i iskorjene ih
    Jedino što sam mogla kao tuntle pitati
    Ako je već to tako užasno zašto se mi ne cijepimo protiv njih
    Ako je prijemčivost na viruse i bolešćine stvar stanja organizma kako se u priču uklapaju "obavezne" dječije bolesti tipa varičele

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    je l' ti to ides pisati sadrzaj letka?
    Ideš.
    Mislim, nije to neka posebna pamet. Iako se zahuktao razvoj novih pristupa liječenju i vakcinaciji, krajnji domet je još uvijek 1996. i CDC-ov izvještaj, koji prilično trijezno objedinjuje svu pamet o BCG imunizaciji do tog trenutka.
    Englezi imaju nešto afirmativniji pristup BCG imunizaciji od Amerikanaca i baš zato bi Gunn-ovo predavanje moglo biti interesantno.

Moje pitanje Gunnu bilo bi o smislenosti cijepljenja u rodilištu, obzirom na potpuno nerazvijeni (eng.: inate) imuni sustav. Naime, medicinari su spremni praviti se blesavi na besmislenost uobičajene prakse doklegod joj netko ne nađe opravdanje. Na primjer: jedan friški članak. Sada im je odjedamput jasno da cijepljenje u rodilištu nema smisla.[/url]

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lalah draga, pa mi smo cijepljeni protiv velikih boginja.

saradadevii, molim te pitaj Gunna:

1. kako beseziranje 2 dana stare bebe utjece na njen organizam, s obzirom da prakticki jos nema imunosni sustav
    2. sta misli uopce o praksi beseziranja u nasim krajevima (ovdje kakti jos ima tbc-a)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lalah, skuhaj kantu kamilice, rječnik u šake i klikni na link. Ide "u tanka crijeva", ali je prilično sveobuhvatno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    lalah draga, pa mi smo cijepljeni protiv velikih boginja.
    :shock:

otkud to

misliš na '72 i variolu veru?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lalah, skuhaj kantu kamilice, rječnik u šake i klikni na link. Ide "u tanka crijeva", ali je prilično sveobuhvatno.
    ne podnosi mi stomak kamilicu
    al smislit ću nešto :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore, pisali smo istovremeno.

Meni se od kamilice samo povraca.

velike boginja = variola vera, jedino ne znam tocno kad je cijepljenje prestalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja sam od slika na "linku" išla povratit
    jel može neko sejvat text
    jer ja ono ne mogu ponovo otvoriti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    velike boginja = variola vera, jedino ne znam tocno kad je cijepljenje prestalo.
    Mislim 1977, ili koju godinu poslije.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    mene zanima
    da li vi zbilja vjerujete da su cjepiva najveća prijevara dvadesetog stoljeća
    Pa, s vremenom sam sve uvjerenija da su jedna od većih prijevara, ali možda najveći eksperiment na djeci tokom zadnjih nekoliko desetljeća.
    MM je gledao dokumentarac o velikim boginjama i borbu epidemiloga da procjepe indiju i iskorjene ih
    Jedino što sam mogla kao tuntle pitati
    Ako je već to tako užasno zašto se mi ne cijepimo protiv njih
    Za velike boginje, gdje god se uvelo cijepljenje, incidencija se povećala.
    To je jedno od cjepiva sa zaista gadnim nuspojavama i vrlo često su se ljudi razbolijevali nakon cijepljenja.
    Tako je bilo i u Jugoslaviji.
    Kako bolesti ipak imaju tendenciju da s vremenom nestaju-što zbog karantene, higijene, etc., nestale su i one.

Bdw, ja nisam sigurna da sam ja cijepljna protiv istih.
    Ako je prijemčivost na viruse i bolešćine stvar stanja organizma kako se u priču uklapaju "obavezne" dječije bolesti tipa varičele
    Za varičelu, kažu da je izuzetno zarazna.
    Ja vjerujem da je mehanizam obolijevanja od zaraznih bolesti negdje u kombinaciji između jake "zaraznosti" i prijemčivog organizma.
    S obzirom da je varičela navodno jako zarazna, dosta se lako prenese među djecom.
    Ali opet ne obole sva.
    Recimo, odvedu ih roditelji na "varičela-party" nebi li se zarazili, a ono -neki se zaraze, a neki ništa.
    Nego ih dobiju kasnije, u nekom "slabijem" periodu.
    Ali to je samo neko moje razmišljanje, bilo bi baš dobro pitanje za Gunna.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stalno hocu pitati i stalno zaboravljam:

kakve veze ima tetanus i zahrdjali cavli?

dajte me prosvijetlite, osobno nikad nisam skuzila tu logiku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

marta, link za tebe:

http://www.ehso.com/disease/tetanus.php

Tetanus and a Rusty Nail
    Can Stepping on a Rusty Nail Give You Tetanus? We grow up hearing that, somehow a wound caused by a rusty nail can lead to tetanus (a.k.a, "lockjaw") But is it true?

The bacteria that cause tetanus are common and widespread, and it is the nature of the wound, rather than the presence or absence of rust or iron that is connected with tetanus. The bacterium that causes tetanus is Clostridia bacteria, in the family of C. tetani. It can be found in soil, dust, feces and on even on the surface of the skin. The bacteria only reproduces in the absence of oxygen, so any deep wound can become a breeding ground.

Obviously, a rusty nail can cause a deep wound. So can many other objects from gardening tools, sewing needles, animal bites, splinters workshop tools, etc. Any object, whether it is rusty or not, that punctures or damages the skin, can lead to tetanus Also, injuries that create dead skin, like burns and frostbite, can also lead to a tetanus infection.

The symptoms can be severe. Once the bacteria get underneath the skin, they produce toxins that attack the central nervous system, causing spasms and muscle rigidity all over the body, most frequently in the face. Approximately 25% of the estimated 50 to 100 Americans who contract the tetanus disease each year will die from it.

What can you do? First get the vaccine and remember to get a booster every 10 years (or as your doctor recommends) . While the tetanus vaccine is normally given to children, its protection wears off after 10 years! Many people forget to get boosters.

Second, wash deep wounds thoroughly an antiseptic / antibiotic wash.

And see a doctor if the wound does not heal promptly and cleanly!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ti jedan stari kvot od davora

...a da se potrude, našli bi takvih cjepiva još. Moj favorit (za odstrijel) je cjepivo "protiv krpelja" (nakon pustih cijepljenja i docjepljivanja "drži" jednu sezonu :shock, negdje na drugom mjestu je tetanus, a koliko mi je poznato, polio je na rubu iščezavanja u svijetu i čeka se samo WHO preporuka da se i s time prestane.

Recimo tetanus: radi se o gljivici koja prirodno obitava u konjskoj kakici, a razmnožava se isključivo u anaerobnim uvjetima. Dakle, za "dobiti" tetanus potrebno je doslovno se propiknuti čavlom na kojem se nalaze spore te gljivice (a za to su potrebni konji), potrebno je ranu potpuno zanemariti i dopustiti da se zatvori kako bi nastali anaerobni uvjeti potrebni za razmnožavanje. Kolika je ono vjerojatnost stvarne potrebe za ovakvim cjepivom? OK, ako netko krene na jahanje... moglo bi mu se preporučiti i cijepljenje. A inače :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da sam svoju domaću zadaću vezano uz BCG odradio, a nije bilo teško. Samo dva izvora:
    1) http://www.who.int/vaccine_research/...g_vaccines.pdf i
    2) ftp.cdc.gov/pub/Publications/mmwr/rr/rr4504.pdf.

Oba dokumenta se izuzetno često citiraju u svoj dostupnoj literaturi. Prvi link je na WHO dokument iz '99 u kojem je u "tanka crijeva" opisan stav Svjetske zdravstvene organizacije, a drugi na stav američkog CDC-a. Našao sam podatak (trebam ga još provjeriti) da u svijetu više od 180 zemalja provodi sustavno cijepljenje, ali ne i Amerikanci - kod njih je cijepljenje izuzetak, a ne pravilo.

Oba dokumenta potvrđuju rezultate istih studija i dovoljno detaljno opisuju stanje stvari: učinkovitost, reakcije i nuspojave, rizike. (za sada nigdje nisam našao attack-rate za BCG, ali je očito vrlo nizak)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Za varičelu, kažu da je izuzetno zarazna.
    Ja vjerujem da je mehanizam obolijevanja od zaraznih bolesti negdje u kombinaciji između jake "zaraznosti" i prijemčivog organizma.
    S obzirom da je varičela navodno jako zarazna, dosta se lako prenese među djecom.
    Ali opet ne obole sva.
    Recimo, odvedu ih roditelji na "varičela-party" nebi li se zarazili, a ono -neki se zaraze, a neki ništa.
    Nego ih dobiju kasnije, u nekom "slabijem" periodu.
    Ali to je samo neko moje razmišljanje, bilo bi baš dobro pitanje za Gunna.
    Pricao je o tome na prvom predavanju. On je protiv partyja, jer je besmisleno dijete izlagati namjerno necemu sto ono uopce "ne treba preboljeti"; pod ovim ne treba , mislim da misli na to da je svaka bolesti, osobito u djecjoj dobi, izraz potrebe organizma ili da uspostavi ravnotezu ili da prodje kroz nesto sto mu treba za sljedeci stupanj razvoja, fizickog i mentalnog. (U pozadini toga je homeopatski stav o smislu bolesti.) Npr, visoke temperature , izbacivanje sluzi, osipi i slicno su u toj teoriji dobro dosli saveznici da omoguce i olaksaju izrazavanje onoga sto je tome organizmu u tome trenutku potrebno
    Izlagati ga namjerno necemu da bi se potaknulo nesto sto njemu u tom trenutku uopce ne treba, je ,prema toj teoriji, bez veze.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

saradadevii, ne znam jesi skuzila prethodni post, molim te pitaj Gunna:

1. kako beseziranje 2 dana stare bebe utjece na njen organizam, s obzirom da prakticki jos nema imunosni sustav
    2. sta misli uopce o praksi beseziranja u nasim krajevima (ovdje kakti jos ima tbc-a)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

skuzila ja, kopirala na virtualni papiric pa cu ga pitati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u njemačkoj, točnije pokrajini nrw upravo epidemija ospica (masern, nadam se da sam točno prevela)
    neke škole zatvorene, a one koje nisu traže potvrdu o cijepljenju ako dijete hoće u školu
    bilo bi zanimljivo znati koliko cijepljenih je oboljelo

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    u njemačkoj, točnije pokrajini nrw upravo epidemija ospica (masern, nadam se da sam točno prevela)
    neke škole zatvorene, a one koje nisu traže potvrdu o cijepljenju ako dijete hoće u školu
    bilo bi zanimljivo znati koliko cijepljenih je oboljelo
    E svašta.
    Kad se sjetim našeg djetinjstva i toga da su mnogi od nas prošli sve te dječje bolesti ,a danas se odnose prema tome kao da je u najmanju ruku kuga i kolera.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa je kuga i kolera kad ih sad dobivaju odrasli! Moja kolegica je imala kozice sa 30 i veli da nije bilo ničeg strašnijeg u životu (otišle na pluća).

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li znaš jesu li ti odrasli cijepljeni?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ova moja kolegica sigurno nije bila cijepljena protiv kozica. Ovi u Njemačkoj su najvjerojatnije cijepljeni kao djeca.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovi u Njemačkoj su najvjerojatnije cijepljeni kao djeca.
    ... protiv ospica, naravno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SKužila sam na koga misliš .
    Dakle, cjepivo se pokazalo kao neučinkovito?
    Bdw, imaš neki link, da malo pročitam o ovoj aktualnoj epidemiji?

Datum pristupanja
    Feb 2004

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako znaš njemački imaš tu nešto
    uglavnom, samo u nordrhein westfalen ih je preko 1000
    ide kampanja kako ospice nisu bezopasna dječja bolest i da se svi cijepe

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene bi zanimali malo detaljniji podaci.
    Npr, koje dobi su oboljeli, jesu li ili ne cijepljeni protiv o., , koliko od tih brojeva ih je imalo komplikacije i koje.
    Ako netko pronađe, molim nek linka.

aries, ne znam njemački :/ .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo zadnjeg odlomka, za sve neodgovorne roditelje.

"Today small children can be protected against a wide array of diseases with the help of a few vaccinations. Therefore I call on parents to get your children vaccinated. Be aware of your responsibility for your children's health," Schmidt said.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ideja o informiranju ljudi o stetnosti cjepiva je genijalna i stvarno se nadam da cemo je sprovesti u djelo!!

Stetnost mozemo promatrati sa vise aspekata, a SVE ih treba navesti u tim letcima. Npr. i samu stetnost cjepiva (posebno za bebice koje jos nemaju ni u potpunosti razvijenu jetru da procisti te toksine!!), ali i stetnost konzervansa za cjepiva (formaldehid i ziva), a onda i njihovu upitnost i neucinkovitost...

Treba imati u vidu da rezultat treba biti taj da ljudi ne sumnjaju da cine nesto lose za svoje dijete ako ga ne cijepe. Dokle postoji taj strah od necjepljenja, malo se toga moze postici u praksi.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sinoć na jednom drugom (roditeljskom!) forumu naletim na taj tekst iz nexusa o štetnosti, a ono na 3 stranice iznapadali tu osobu, ni jedan pozitivan komentar, i još jedna ga fino uputi na ovaj naš forum, veli "tamo ćeš naći još bar 10 njih koji misle ko ti pa si osnujte sektu"
    još sam uzrujana i ntužna zbog zadrtosti ljudi
    meni samo stavi bubu u uho i ja odmah idem kopati dublje, ali ljudi vole živjeti u neznanju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ideja o informiranju ljudi o stetnosti cjepiva je genijalna i stvarno se nadam da cemo je sprovesti u djelo!!
    ne zelim biti partibrejkerica, ali ovo je neizvedivo. ideja nametanja straha za zdravlje djece roditeljima (bakama, didama, rodbini...) te iste djece je s marketinskog stajalista apsolutno genijalna. nema tu protuotrova.

u 99% slucajeva bilo kakvo spominjanje stetnosti cijepljenja izazvat ce gotovo agresivnu reakciju i kojekakve optuzbe, i samim tim dobijes ljude koji ce gotovo apriori odbijati ikakvu mogucnost da bi cjepivo moglo biti lose.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se s Martom.
    Aries, ne uzrujavaj se nego se vec sad pripremi na to da ces dok zivis ostati medju 1% ljudi koja sumnja u cjepiva. Ne mozes promijeniti svijet. Novac je nasao previse dobrih nacina da nas porobi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MamaJu, jesi li ikad na nekom tecaju homeopatije cula ista o homeopatskim cjepivima (pripravcima koji zamjenjuju klasicna cjepiva iz redovitog programa cijepljenja)?

ljudi vole živjeti u neznanju
    Vecini ljudi vise znanja donosi vise nelagode i nemira pa im je lakse prepustiti odgovornost za mnoge stvari na druge ljude (porod-porodnicar, zdravlje-pedijatar, odgoj-vrtic, obrazovanje-skola, ...).

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Vecini ljudi vise znanja donosi vise nelagode i nemira pa im je lakse prepustiti odgovornost za mnoge stvari na druge ljude (porod-porodnicar, zdravlje-pedijatar, odgoj-vrtic, obrazovanje-skola, ...).
    i onda nas nazivaju neodgovornima

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •