Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Visoki TSH kod markera - karcinom jetre

  1. #1
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno Visoki TSH kod markera - karcinom jetre

    vecer!..ovako..zanimalo bi nas sto znaci( ako neka od vas zna...) visoka razina TSH kod tumorskih markera?( ne,nije za mene vec za jednu osobu...)
    I....-znaci li sto ako se razina markera povecala od jednog do drugog ocitavanja ali je jos uvijek sve unutar dozvoljenih granica???
    Hvala. [/i]
    p.s. radi se o osobi operiranoj od zlocudne bolesti i koja ide ne kemoterapiju.

    Mamazika editirala naslov
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,811

    Početno

    LL, hajde napiši o kojem se tumoru i kojim markerima radi, možda uspijem nešto iščačkati (možeš i na pp ako ti je nezgodno).

  3. #3
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...e kad smo vec kod markera i zlocudnih bolesti,zanimalo bi me koji su simptomi da je zlocudna bolest presla i na jetru( zutica?)
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  4. #4
    crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    385

    Početno

    leeloo, ne znam o kojem se tumoru, odnosu karcinomu radi, ali moj tata je imao karcinom gusterace. on je pozutio, ne zato sto su mu se metastaze prosirile na jetru, nego zato sto mu se zucni kanal zastopao. a zastopati se moze iz jako puno razloga.
    ne znam koliko sam ti uspjela pomoci, ali saljem ti puno

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    109

    Početno

    TSH je hormon hipofize koji regulira štitnjaču i njegova povišena vrijednost znači da štitnjača slabije radi, poremećaj koji se obično jednostavno rješava, tzv. hipotireoza.

    Nema veze puno s tumorskim markerima osim što se obično određuju u istom laboratoriju kao i ti markeri.

  6. #6
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...eto,danas su tu osobu uzeli u bolnicu radi obavljanja pretraga.jako je mrsav,koza je jako zute boje,nema snage,jede malo... .....-neznamo jos je li karcinom tek u zacetku ili je vec dosta zahvatio jetru....-podizem jos malo topic ako se netko bude javio sa slicnim ( nazalost) iskustvom iz blize/dalje okoline...
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  7. #7
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...dosao je doma,bio preko vikenda u bolnici na infuziji i samo su mu vadili krv.pokusali rucno preko koze prekontrolirati jetru ali nisu uspijeli,kao da je zeludac bio prenapuhan...doc je rekao da je karcinom sigurno zahvatio jetru-ali samo na osnovu nalaza krvi i njegovog vanjskog izgleda ( zutilo)-sta se moze to zakljuciti samo iz krvi? nebi li ga trebalo ipak pregledat ultrazvucno ili slicno? Doc je rekao da se 100% radi o metastazama na jetri.On sad kad se vratio preko tog vikenda u bolnici izgleda ok ima puno vise snage nego prije ali je i dalje zut,i to jaaako zut.Slijedeci vikend ide opet u tu bolnicu da pokusaju ponovit pretrage od ovog vikenda...-pitat cu ga kad mu stignu najnoviji nalazi krvi pa ih stavim ovdje na forum ,mozda ima neka forumasica medicinske struke pa se " dosjeti "cega,ako se uopce moze ( i ima smisla ) kamo obratiti...-jucer su ga jos uhvatila i ledja pa sad ide i za to na hitnu ovdje u nasem gradu po inekcije.
    Joooj,kad nekog hoce-onda hoce.
    dakle,ima li nekog ovdje da ima ikakva saznanja kako to ide s tim metastazama na jetri...?...-nekako mi se cini da se njima u toj bolnici i ne " zuri" previse obavit sve te pretrage ( ljeto...godisnji...guzva...... :/ )- a taj se covjek pomirio s tim i strpljivo ceka da ga pozovu u bolnicu i obave pretrage.Njemu je jasno o cemu se radi,svjestan je svega..znamo da mu je uzasno tesko i eto ja pokusavam barem ovim putem nekako pomoći,barem savjetima. dakle-ako netko ima ikakav savjet,please-H E L P !!!

    P.s. iz ranijih postova se vidi da je zapravo to rak koji je krenuo od debelog crijeva pa na pluća pa na štitnjaču i eto sad na jetru.Doc je rekao " e sad je situacija stvarno ozbiljna" ( :? ) - kao da prije nije bila?bo?
    Pozdravic.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  8. #8
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...sad vidim da nisam ni napisala o kome se zapravo radi- o MMovom ocu.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    172

    Početno

    Moj svekar je imao cirozu jetre,bio je u losem stanju,od ljekara otpisan.
    Ljekar sa velikim radnim iskustvom mu je rekao,da pored propisanih lijekova svaki dan pije sirutku i pivski kvasac.On se sada odlicno osjeca,a nalazi su mu veoma dobri.Mislim da su mu sirutka i pivski kvasac pomogli.

  10. #10
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...sirutka?(sta je to )
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  11. #11
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...e da,hvala.predlozit cu mu to.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    172

    Početno

    E ovako,sirutka se dobija kao sporedni proizvod u proizvodnji sira.U tecnom je stanju.Od 10 l mlijeka dobije se 1 kg sira i 9 l sirutke.
    Mi sirutku kupujemo u samoposlugama,nalazi se na policama sa mlijecnim proizvodima,kod mlijeka,jogurta,...Obicno je litarsko pakovanje.Nije skupa.

    Meni je neukusna,ali je veoma zdrava.

    Na Googlu mozes o njoj dosta procitati.

    Ne znam tacno koliko toga treba dnevno piti,MM sigurno zna,kad dodje s posla pitacu ga pa cu ti napisati.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    172

    Početno

    Svako jutro razmutiti kasicicu pivskog kvasca i popiti,tako radi MM otac,a dnevno popije 1 do 2 litre sirutke.
    Nadam se da ce pomoci,odmoci ne moze.

  14. #14
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...ciciban-od cega je bila ciroza jetre???MMov otac ima problem sto mu je rak poceo zahvacati jetru...eto opet je zut i slabijeg stanja,sutra u subotu opet ide malo u bolnicu na infuziju,kao i prosli vikend a zatim se ok osjeca......-e sad da pitam zna li netko gdje se u okolici labina(istra) ili na potezu do pule moze kupiti sirutka?u trgovinama,ili ovako privatno?hvala.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  15. #15
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...ciciban?kakva mu je bila krvna slika da je bio " otpisan od liječnika"?
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    172

    Početno

    Krvna slika mu je bila losa,detalje ne znam,ali mogu pitati ako te zanima .Odakle mu ciroza,to smo se svi pitali,nije alkoholicar,radi se o covjeku koji nikada u zivotu nije popio ni jednu tabletu,prvu je popio zbog ciroze,tako da je ostalo samo to da je mozda imao zuticu,a da nije ni znao i da je ona uzrokovala cirozu.
    Nadam se da ce ocu TM biti bolje.

    Za sirutku mozda postoji neki drugi naziv u Istri.

  17. #17
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...cuj,ako mozes pitat za krvnu sliku bilo bi SUPER,ma makar dojavi na pp.HVALA!!!
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  18. #18
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ..moderator???-jel se moze u naslovu ovog topica dodati "- karcinom jetre"?...-mozda bi se jos netko javio...hvala...
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  19. #19
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...ovako,sada ide 5 dana za redom na infuziju i poslije nje je ajd-ajd.ali je i dalje zut,nije ga volja ništa,uglavnom je u kući,sto je najgore kile gubi svaki dan maltene-trenutno je na 67kg!!! ..... ...znam..znam..al eto ja pokušavam..pa bolje ovako nego samo da sjedim.Inače,vrijednosti cini mi se bilirubina su mu na zadnjoj krvnoj slici bile 880,pretpostavljam da je to visoko ( forumašice medicinske struke?)....-eto,ni sama više neznam šta da napišem...možda se svi potajno nadamo čudu al eto....-borba je uvijek tu.Hvala svima koji se jave na ovaj post!
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  20. #20
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Evo,prepisujem otpusno pismo od prošlog vikenda:

    " osoba ta i ta - liječen u Zavodu za radioterapiju i onkologiju od... do..."

    dg: CA RECTOSIGMOIDALIS METAST.

    "Bolesnik se zaprima na naš zavod radi liječenja simpt. terapijom.Kod dolaska lošijeg je općeg stanja, ikteričan.
    Lab. nalazi: E 3,67 , Hgb 114, Le 5,3 , Tr 153.Tijekom boravka primao je infuzije sa vitaminima te analgetika.
    Otpušta se iz bolnice sa preporukom da nastavi uzimati svoju od ranije poznatu internističku terapiju, Reglan 3x1 tgl, Peptoran 2x1 tbl, Tramal 20 gtt p.p. uz antireumatika. Također preporučamo Megostat suspenziju te prošure, kao i u koliko je moguće infuzije sa vitaminima. Kontrola rutinskih lab. nalaza za 2 tjedna."
    Eto.

    p.s. boldala sam dijagnozu i nalaze cini mi se da su to sta- hemoglobin,leukociti i jos nesto - pa ako netko zna to protumaciti i stavila sam u boji te lijekove sta mu davaju pa ako netko zna nesto o njima ili zna nekog da ih je primao.
    Eto,toliko od mene. Ima li netko kakvo mišljenje?
    Puno vam hvala.
    L.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  21. #21
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...još samo da dodam da se liječi u KBC Rijeka.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  22. #22
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...e da,kuma mi je predlozila da se interesiram o nekakvoj strucnoj psihološkoj pomoći " takvim" osobama -cini mi se da je spominjala " hospicij" ili slicno-zna li netko nesto o tome???
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  23. #23
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...evo ozivljavam malo topic uz naglasak na HOSPICIJ.hvala.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  24. #24
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...eto.malo progooglala:
    www.hospicij-hrvatska.hr


    p.s. zanimalo bi me jel' postoji takvo nešto za područje Istre?
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  25. #25
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...svako toliko dođem tamo s Karlom pa ga prisustvo unuka malo "digne"....al sa suzom u krajičku oka....uhhh...
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  26. #26
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    8,385

    Početno

    Ikteričan znači da je žut.

    Eritrociti i hemoglobin su sniženi, no ne alarmantno.
    Leukociti su u normali, kao i trombociti, koji su na donjoj granici.
    Reglan je lijek koji relaksira želudac, malo olakšava probavu i smajuje mučninu i povraćanje. Uzima se 20-30 min prije obroka.
    Peptoran je antacid, smanjuje sekreciju želučane kiseline.
    Tramal je lijek protiv bolova, opijatski analgetik.
    Nestereoidni antireumatik je isto lijek protiv bolova, u tu skupinu spadaju npr. Voltaren, Ketonal, Ibuprofen...

    Megostat suspenzija se koristi kod onkoloških pacijenata koji jako gube na težini, a još mogu jesti, za povećavanje tjelesne mase.
    ProSure je dodatak prehrani bolesnicima sa karcinomom, bogat hranjivim tvarima, mineralima, vitaminima, pripravljen tako da se maximalno iskoristi i da je lako probavljiv.

  27. #27
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ---ajoj,koja iscrpnost.puno hvala!!!
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  28. #28
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...evo najnovijih nalaza krvi:

    LABORATORIJSKA HEMATLOGIJA:

    sedimentacija 30-69 ( ref. 3-23)
    eritrociti 3.4 L ( ref. 4.34-5.72)
    hemoglobin 104 L ( ref. 138-175)
    Htc 0.31 L ( ref. 0.415-0.530) :?
    Trc 165 ( ref. 158-424) :? ( sta je to i ovo gore?)
    Lkc 6.7 ( ref. 3.4-9.7)


    ANALIZA MOKRAĆE:

    proteini - neg.
    bilirubin +
    ...-malo sluzi.po koji kr. Ca - ox u sv.v.p.


    METABOLITI I SUPSTRATI:

    bilirubin U. 506.2H ( ref. 3.0-20.0)

    ELEKTROLITI:

    Na 137.0 ( ref. 137-146)
    K 5.40 H ( ref. 3.9-5.1)

    ...eto,vidim slova L i H kraj određenih nalaza,pretpostavljam kao low i high,vidim da je bilirubin visok-on je jako zut pretpostavljam od toga.Sto je sa kalijem???pretpostavljam da je to zadnje K-sta kad je on tako visok? A eritrociti,hemoglobin i Htc( sta je to? :? ) su niski-kako se to manifestira?

    Hvala.







    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  29. #29
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ..e da ,jos da dodam da na nalazu stoji i opaska: "zbog ikteričnog seruma nije moguće napraviti druge analize!"
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  30. #30
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...cula sam da postoji i neka "kritična" razina bilirubina kad stradava nervni sustav... ..-zna li netko koja je to?
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  31. #31
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...malo oživljavam temu-MMov otac je vec u dva navrata od mog zadnjeg posta pao u komu -po cca pola sata i poslije je ajmo rec ok-doc je rekao da ce se to desavati sada sve cesce...izgleda koma,mrsavo,jede malo.Bilirubin vjerojatno i dalje divlja-zna li netko kod koje vrijednosti bilirubina dolazi do ozbiljnog ostecenja zivcanog sustava,ili uhhh :/ -trajne kome?????
    hvala.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  32. #32

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,811

    Početno

    Mislim da kod odraslih nije problem u bilirubinu nego u drugim otpadnim spojevima koje jetra kad je zdrava preradi i bubrezi izluče.

  33. #33
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Eto.Topic se moze zakljucati.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  34. #34
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,914

    Početno

    Žao mi je!
    Lovras 09.03.2004. u 5.20

  35. #35
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,189

    Početno

    Jako mi je zao

  36. #36
    Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,467

    Početno

    Iskrena sućut.
    L 10.02.2005.
    A 15.01.2010.

  37. #37
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Hvala.
    Karlo,9.12.'04.
    ...zauvijek s †Virgo30,†R.&†L.

  38. #38
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno

    iskreno saučešće
    Voditeljica Rasprodaje

  39. #39

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    centar Banije, Sisak
    Postovi
    62

    Početno

    moja duboka sucut leeloo...

    ja sam malo kasno, nazalost, nasla ovaj topic, mogla sam podijeliti svoje iskustvo.

    moja je mama umrla ovako kao tvoj svekar.
    prvo rak prsa, jedamput, dvaput, triput, sve na istoj strani, zatim je preslo na kosti-sve, plus jaka osteoporoza. u to vrijeme je zavrsila i na kiretazi. i kad se sve cinilo da se izljecila, pocela se gubiti, zutjeti i neki cudan iscjedak iz pupka joj se stvarao. otisla je pol godine poslije od metastaza na jetri i mozgu. bila je gluha, slijepa, bez osjecaja za orjentaciju i ravnotezu i s 34 kile. tako da mi je sve poznato.


    oprostite, svi koji ovo citate, morala sam to napisati, jos nisam preboljela njen odlazak, i kad citam da nije bila jedina.......................jos mi je teze.

  40. #40
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,883

    Početno

    Iskrena sućut
    Sven, 11. 3. 2003.
    Leon, 17. 3. 2008.

    podupiruća Roda

  41. #41

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    USA
    Postovi
    369

    Početno

    Stvarno mi je zao. Mislila sam nesto napisati za ostale koji imaju slicne probleme. Moje shvacanje raka nije vezano samo za odredjenu vrstu raka. Ako imate rak dojke ili bilo cega drugog, onda ste bolesni i citavo tjelo se treba lijeciti, ne samo dojke. Kod nas je veoma zalosno sto se radi vec oboljelim ljudima. U mojoj obitelji meni veoma bliska osoba je umrla od raka, i nisam mogla vjerovati u sto se je pretvorila. Bila je zivi mrtvac!
    Ja vjerujem da svako izljecenje stoji u razlogu bolesti. Nase tjelo funkcionira savrseno samo ako je u prirodnoj ravnotezi, cim se to narusi, nastaju bolesti. Moderna medicina to rijesava sa prikrivanjem simptoma, sa rezanjem tjela, i sa teskim drogama i radiacijom, iako svi dobro znamo da je to sve opet kancerogeno. U homeopathiji rak je izljeciv u 90% slucajeva. A tu su sve ostale grane alternativne medicine, nathuropathija, bioenergija, nutriciona terapija, Iridiologija, Reflexiologija, nasi domaci travari, tradicionalna kineska medicina, acupunktura, limfna drenaza, detoxifikacija, itd...

  42. #42

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    centar Banije, Sisak
    Postovi
    62

    Početno

    marilu, i jos nesto jako vazno, mozda i najvaznije- otkriti psihicki uzrok raka, jer ja apsolutno svaka bolest, a najvise rak vezana za psihu,emocije,traume, frustracije.....

  43. #43

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    3,526

    Početno

    Uh, Lee Loo i moje (zakasnjelo) saučešće...

    A Marilu i Irenica, slazem se sa vama u vezi psiholoskog uzroka raka. Iako, ustvari krivi je termin "psihloski"... ja bi vise rekla "zivotni, emotivni...."...
    '98, '06.
    Podupiruća Roda

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •