Ajme cure ja ko cvijeta baš volim prokulice. U to ime upravo jedem pred ekranom svoje varivo od prokulica, krumpira, mrkve i piletine
Ajme cure ja ko cvijeta baš volim prokulice. U to ime upravo jedem pred ekranom svoje varivo od prokulica, krumpira, mrkve i piletine
i ja volim prokulicu
al ne volim brokulu, ni kelj, ni raštiku
al ipak sve pojedem
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 02.02.2017. at 14:22
meni prokulica nije draga jer mi je blago ljutkasta/gorka. al mi kazu da je to do toga da je ja ne znam skuhati. a kuhala sam je na leso, na pari. i to ne dugo.
ja sam probala onaj velehvaljeni recept sa cvjetačom kao podlogom za pizzu, bože sačuvaj!
Znaci, da ni ne isprobavam? Bas sam ga neki dan isprintala.
mi volimo kratko kuhane prokulice s mrvicama na putru (i cvjetaču i mahune na taj način)
Tangerina, ocupaj blitvu. Moja sveki je ocistila svu gnjasku. Ostavila je samo onih par malih listica u sredini i vec nam raste nova.
Ja radim to povrće samo lešo, klinci si stave bučnog ulja
baby špinata bude u konzumu, u frižiderima za povrće, pakiranog u vrećice, zove se baby salata, https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...y-spinat-100-g
tamo gdje stoji salata u vrećicama (oprana, u listićima)
jednom sam čak probala, nije bio loš
A nitko nije spomenuo abšmalcane mahune <3
ma daj, ja ne mogu vjerovati da netko time nije oduševljen
meni nikad bolja pizza nije ispala nego stim tijestom
ALI
prije neke dvije godine probala sam to prvi put I božesačuvaj, zgrozila se
po nekom drugačijem receptu gdje ta podloga bude deblja I nejestiva
ovaj koji mi s esvidio jer uopće ne možeš prokljuviti da je to cvjetača uključuje prokuhavanje naribane cvjetače u void
pa se ižmiže u krpi I dobiješ neku masu kojoj bi bilo teško odrediti porijeklo na prvu
dodas ejedno jaje i parmezan i zapeče solo bez nadjeva 10 min. , pa zatim još s nadjevom
e to je hrskavo i prefino
tang, nakon ovog truda molim te reci da nisi po ovom receptu radila
tangerina, ako voliš čičoku, probaj ovaj recept, meni je divan https://www.theguardian.com/lifeands...drink.recipes1
meni ovo od flopice super zvuči, tako i ja nekako radim popečke od karfiola. jedino ne mogu zamisliti to kao podlogu za pizzu, staviti pomidor, šunku i sir na karfiol mi nikako ne paše. ali samo, ovako hrskavo, pa eventualno umakati u neki dressing...fiiinoo!
Peterlin, potpisujem sve.Nekako mi se čini da su najbolji jednostavni recepti. Ali to sam samo ja. Ovo je za moju kuću debelo previše prčkanja, a rezultat ne opravdava uloženi trud.
Ja bi najradije sve jela jednostavno, meso na naglo, povrće skuhano, preliveno maslinovim uljem. Jednostavno a fino. Ali imam ukućane drugačijih prohtjeva pa ne bude uvijek po mojim željama.
flopi, ja stavrno ne pamtim po kojem receptu sam radila
ali kad to praviš, dobije li kuća onaj miris kuhane cvjetače? ja jednostavno taj miris ne podnosim, znam da postoji neki trik koliko kratko je treba kuhat/peć da se ne osjeti, ali ne znam koji je
samo za betty
tang, meni se kao mladjoj zeludac dizao na miris kuhane cvjetace
sad, ili sam oguglala, ili je ja sad puno krace kuham, samo da ne bude svjeza, pa to vise ne osjecam
mrzim raskuhanu cvjetacu
prokulice ne podnosim, ali i inace sam tesko zavolila lisnato povrce tipa kelj, kupus
mislim da su mi ga moji unistili dok sam bila mala jer su sve radili na corbasto i prekuhavali, bljak
sad kad povrce kuham leso, pa s maslinovim, paprom i cesnjakom, sve moze
ja ne volim te zdrave zamjene
pizza pa s tijestom od cvjetace
meni je se lakse odreci nego praviti tako neke kombinacije koje ipak nisu to
to moze biti neko drugo jelo, i fino, ali nije pizza
moji gableci su zasad smoothies, kuhana jaja (smrdi ured), tuna i povrce, ali gledam kako prosiriti ponudu
Posljednje uređivanje od summer : 03.02.2017. at 11:02
flopice, jelena je linkala.
jel to taj:
http://www.coolinarika.com/recept/pi...o-od-cvjetace/
http://www.eatagreatdeal.com/2015/01...pizza.html?m=1
evo vrlo sličan, u nijansama se razlikuje od mog koji ne mogu pronaći
s tim da ja usitnjenu cvjetaču stavim 2-4- min. u ključalu slanu vodu i radim bez mozzarele (sve parmezan ili neki drugi tvrdi sir)
što se tiče mirisa, moram priznati da se meni želudac automatski diže na misris kuhane cjvjetače ali ovdje ne, valjda jer se tako kratko ubaci već usitnjena
nekidan je kod ribafisha bio neki kuhar koji je rekao da neugodan miris cvijetace je znak da je prekuhana.
Ont. kad smo kod jednostavnosti, da li je netko negdje vidio ono šiljilo za povrće.... s kojim se naprave špageti od sirovih tikvica. To sam već dugo nakanila kupiti, ali nisam našla.
Za sad se koristim nožem za guljenje, ali to nije baš isto.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.02.2017. at 14:12
negdje su to cure spominjale. pikni minimalist. onda stalno neke spagete kuha od povrca.
Nisam bila na Dolcu dugo dugo... možda bih stvarno trebala otići.
ALi ono što su prodavali na mom placu (Volovčica) već imam (nož za guljenje - imam četiri komada, različitih zubaca) - ovo: https://2.bp.blogspot.com/-SLjvjVH5r...0/DSCN4386.JPG
Želim ovako nešto: http://www.todayincity.com/wp-conten...r-1000x509.jpg
ja sam šiljilo kupila u top shopu, kao delimano.
vidjela sam i u mulleru.
a ti Peterlin možeš pogledati u onom azijskom dućanu u Ivanićgradskoj, sigurno imaju.
Delimanov, 129 kn
http://www.delimano.hr/delimano-spiralizator-brava/
MM me docekao s idejom da napravimo pizzu od cvjetace o.O
Da ne cita rodu mozda?!