Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
Sve sto pisem pisem dobronamjerno. Prvo to, jer ja bas i nisam vicna pisanju na forumu, vise sam tip koji cita, pa stalno pisem i brisem jer si mislim da ce se krivo shvatiti.. I dalje mislim da tvoje dijete nije pohlepno i da nije tu pravi problem. Mozes napisati sto ona pojede u toku dana? Neki od nas bolje podnose secer, a nekima je on prava droga. Secer stvara osjecaj one zivotinjske gladi jer naglo dize razinu inzulina u krvi, a kad inzulin pocisti secer, isto tako naglo, onda mozak u panici salje poruku jedi ko lud. Neki od nas su na to manje osjetljivi, neki vise.VOce, povrce i ostala "prava hrana" nemaju taj efekt. Jedite svi, cijela obitelj, onu hranu koju bi vasa cukunbaba mogla prepoznati kao hranu. Jednostavno ne kupujte nista sto je u kutiji ili vrecici ili sl. A recite to i rodbini i prijateljima. Moje cure na rodjendanima kao male pokloncice dobijaju suho voce i ljesnjake jer svi vec vecinom znaju da mi bonbone ne jedemo. Nikad u zivotu nisu probale smoki, kekse, sok iz tertrapaka i ...nastavi niz. A nisu zeljne nicega i njima je jabuka stvarno slatka jer im okus slatkog nije silovan industrijskom hranom. Napravimo cesto i kolace doma i sladoled i puding. ( a nemamo secera u kuci vec godinama). Nas puding je avokado,banana, kakao, med i jogurt ili mljecno vrhnje npr.
Evo moje mišljenje (iz iskustva).
Koliko su ti stara djeca? lako je dok im možeš ne kupit, ne izložit ih i oni ni neznaju što sve postoji pa rješen problem. Onog trena kad u školi djeca postanu izložena vršnjacima, stvar se mijenja.
Tako da mislim da si u svemu u pravu osim u "nisu željne ničega", ali objasnit ću to ovako: ja sam svojoj djeci to radila. jednostavno ih nisam izlagala nezdravoj hrani. I klapalo je to tako, i ne kajem se, dapače, u kritičnoj dobi su dobile samo zdravo...
No kad su krenuli u školu (tj već i u vrtiću po rođenadanima) djeca su probala sve i svašta.. Nakon toga...da, željna su... Ja i dalje doziram, nezdrave stvari kupujem ponekad, i primijetila sam da su uvijek toga željni..
Smatram da djeca kojoj je nešto uskraćeno, kada to nešto dobiju, ne mogu stati... Djeca su to nema tu jako samokontrole, pa će oni baš reći "neću pojesti čips jer je nezdrav"..

Evo, i ja već duže vrijeme nema odgovor na to, a voljela bih da imam i da sam našla neko rješenje... Moja starija je čak izjavila da "kad ona bude velika i bude sam živjela, kupovala i kuhala, bit će samo hrenovke i sendviči na meniju) -upravo ono što im uskraćujem... eto