Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: pisamce s porezne

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno pisamce s porezne

Obaviještavamo vas da je člankom 43 a Zakona o porezu na dohodakpropisan poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak. Posebnim postupkom utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak smatra se postupak čijom primjenom porezni obveznici koji u poreznom razdoblju ostvare dohodak za koji postoji obveza podnošenja godišnje prijave ( članak 39 zakona) ili za koje obveznici mogu podnijeti godišnju prijavu ( članak 40 zakona) za 2015. godinu ne podnose prijavu, već tu obvezu preuzima pOREZNA UPRAVA.
    oBRAČUN GODIŠNJEG POREZA NA DOHODAK pOREZNA UPRAVA IZVRŠIT ĆE NA TEMELJU PODATAKA kojima raspolaže. Kako bi Porezna uprava izvršila obračun godišnjeg poreza na dohodak uvažavajući sva prava koja možete ostvariti u godišnjem obračunu, ovim putem vas pozivamo da ukoliko imate podatke koji nisu sadržani u poreznoj kartici
    1. uzdržavani članovi uže obitelji i ili djeca i njihova invalidnost/tjelesno oštećenje
    2. vklastita invalidnost/tjelesno oštećenje
    podnesete zahtjev za priznavanje prava u posebnom postupku- obrazac ZPP-DOH i vjerodostojnu dokumentaciju prava

uz napomenu da su to slali svima koji su prava iskoristili po poreznoj prijavi za 2014.

E SAD ME ZANIMA kako će se to rješavati ako se djeca recimo dijele ( imam taj slučaj)
    što kad uopće nisu prijavljena djeca na poreznoj

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja nisam još ništa dobila

ali(!) ja jesam obavezna podnositi poreznu prijavu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja nisam obavezna, ali muž je ali sam tak i tak višak deteta mislila dat njemu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

http://www.racunovodja.hr/33/priznav...ri_view_type=8
    Koliko ja ovo razumijem, za uzdržavane članove se onda podnosi taj novi obrazac.
    Ja sam npr. imala u 2015.g. i dohodak od osiguranja( osig.društvo platilo porez kod isplate), mislila sam to navesti u prijavi, pa sad ne znam trebam li prijavu ili samo ovaj obrazac.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I ja sam dobila pismo. obzirom da je uz sve moje prihode predam joppd računam da ne moram predavati. ali ću ipak ubaciti u prošlogodišnju tablicu da usporedimo s onim što će mi oni obračunati

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Trebam i ja objašnjenje
    Prijavu predajem radi mojih dodatnih prihoda i preraspodjele djece na oca

Predajemo oba obrasca, za oboje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je zvala sam predaju se papiri u slučaju paklenica za oboje, u biti sve isto samo kaj se obrazac drugačije zove i da tetka mi rekla da za Zagrebčane ne treba ić u N. Zagreb nego mogu predati ko i prije po opčinama

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kad smo već kod prijava poreza, imaju li radnici koji rade kod 2 poslodavca (škole) i dalje obavezu prijave ili to (nekom srećom) ide automatski?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    je zvala sam predaju se papiri u slučaju paklenica za oboje, u biti sve isto samo kaj se obrazac drugačije zove i da tetka mi rekla da za Zagrebčane ne treba ić u N. Zagreb nego mogu predati ko i prije po opčinama
    Znači, ukupno predajemo 2x2=4 formulara + potrebni dokzmenti u prilogu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad još nisam skinila taj novi obrazac , ali tox2 +dok.x2

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel neko predavao ima li problema, ove silne izjave ( recimo postotak djeteta, to se doma samo napiše i potpiše ili treba nekaj više?)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •