Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Prirodan porod poslije carskog

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Prirodan porod poslije carskog

Bok svima !

Prvi puta sam na forumu. Zanimaju me iskustva cura i žena koje su nakon prvog poroda carskim rodile prirodnim putem.
    Ja sam prvo rodila carskim 2003. jer mi je naglo skočio tlak, beba se skoro ugušila, pa su ju spašavali pod hitno. Drugu bebu čekam u studenom i željela bih roditi prirodnim putem, pa me zanima da li je netko imao takav slučaj i kako mu je bilo, da li se taj drugi prirodni porod ustvari smatra prvim i da li traje kao i prvi.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas puno topika na tu temu. Ubaci u pretraznik pa ces naci. Npr. ubaci VBAC.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam imala prvi carski 2001. hitno zbog abrupcije posteljice i prijetečeg gušenja bebe. Drugi puta sam se psihički pripremila za mogućnost ponovnog carskog, ali fala bogu nije trebalo. U principu te računaju kao prvorotku, no ja sam došla u 9 sati u predrađaonu na obradu :? , a u 9,40 su me stavili u boks, jer srećom nije bilo mjesta u predrađaoni. . Srećom zato, jer kasnije nebi stigla do stola, nalaz je bio 5-6cm. Računali su kao da sam prvorotka i ostavili me. Pregledi su uobičajeno svaka dva sata, a ja nisam doživjela ni jedan, jer sam rodila u 10,35. Gadno je jedino to što ti ne gine opća anestezija, nakon poroda.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ina prvotno napisa
    Gadno je jedino to što ti ne gine opća anestezija, nakon poroda.
    zbog čega?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moraju rukom uči u maternicu i opipati šav od carskog, a to rade u općoj.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:shock:
    pa kaj se to ne vidi UZV-om?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Vidi se šav, ali znaš kak ti se recimo na majci šav rastegne, ali ne pukne. Otprilike tako nešto se može dogoditi i kao što rekoh to ti je nakon carskog neizbježno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina, ne mora se. meni nisu nist takvog radili niti je itko spominjao mogucnost toga.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja baš isto htjela reci da se ne mora i uputiti cure na ovaj link, koji je Ančica vec jednom stavila na jednom topicu:
    http://www.childbirthconnection.org/...e.asp?ck=10214
    Ovdje ima stvarno super info o VBAC-u.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni su tri različita dr. rekli da mora. A kad smo do toga došli u rađaoni četvrti je rekao sad ćemo vas morati malo uspavati. To sve na Sv Duhu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To su oni htjeli naplatiti barem anesteziju kad vec nisu mogli carski

Definitivno se ne mora. Barem ne po defaultu. Zasto su oni mislili da da, meni je misterija.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ah, kad se u hrv. rodilištima puno toga "mora".
    "Mora" se inducirati porod ako se pređe 14 dana preko termina, "mora" se brijati i klistirati, "mora" se dati drip ako se ne otvoriš 6 prstiju u roku od par sati, ili pak ručno otvarati u vrijeme trudova, "mora" se raditi epi u 99% prvih poroda, "mora" se na carski iz sto nebuloznih razloga, itd.......
    Sve što žena koja ide rađati u našim rodilištima može je dobro se informirati, biti hrabra i odbiti sva ta s****.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Prirodan porod poslije carskog

Hvala vam cure, vidjela sam kasnije da ima postova na temu koja me zanima, budem si pročitala.
    A to s anestezijom ? Jel ti barem malo daju dijete da se pomaziš pa te onda uspavaju, ako će mi to već raditi ? Idem na Sveti Duh.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Daju ti bebu onak ko i inače, pa onda laku noć,

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sjetih se još nekih stvari. Može se neke stvari odbiti. Npr ja sam odbila amniotomiju i nisu mi je radili, ali su stalno dolazili i pitali zašto. Imala sam razlog, jer sam 90% sigurna da mi se prošli porod iskomplicirao zbog toga. I kad sam se pripremala za drugi porod, pročitala sam za to provjeravanje šava u časopisu "Bebe", pa sam pitala na stranici dr. Harni i dobila sam isti odgovor, pa još tri puta na Duhu isto, tak da mi nije jasno kak cure nisu to morale proći. gdi ste rodile? A što se tiče ovih linkova ja ne čitam te strane članke, jer samo padnem u "bed". To mi dođe kao da tražim kako se orjentirati u prostoru pomoću kompasa, a kod nas je još sistem " Ivice i Marice", sa mrvicama kruha ili eventualno kamenčićima!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Eh, sad vidim da je Ancica u Kanadi, pa mi je sve jasno. To je ono "Ivica i Marica" vs Kompas. Pozdrav Kanadi sa kršnog Balkana...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajme, nisam znala ovo za opću, pa ne mogu vjerovati, moram se malo raspitati...i ja bi slj. put prirodno.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

:shock:
    Ne mogu vjerovat!
    Pa onda je bolje roditi opet na carski

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su rekli na sd-u da ne moraju to bas kod svake rodilje probati, nekad mogu zakljuciti je li sve u redu i bez toga.

a i ta opca je ona neka kratkotrajna i nije tako strasna kao ONA :shock: opca

nisam je probala, rodila opet na carski ali sa spinalnom. ne znam je li bolje jer ne mogu usporediti, znam da su puno toga morali izrezati zbog priraslica od prvog carskog, da mi oziljak sad izgleda bolje ali unutra je svasta, nekad cak i bolno. nakon tri godine.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja je šogi prije godinu dana rodila u Merkuru nakon dva carska prirodno, ali nisu je uspavljivali nakon poroda niti išta slično. Tretirali su je kao prvorotkinju, a prije nego što je išla kući "klasično" su je pregledali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •