Drage moje, evo vec mjesec dana posjecujem forume i skupljam snagu da se obratim.Čitala sam da ima toliko roditelja koji prolaze isto što smo suprug i ja prošli u proteklih mjesec dana kad je agonija počela. Naime, saznala sam za trudnocu pocetkom jula, i tada sam vec bila pri ulazu u treci mjesec. Posto inace radim sa djecom predskolskog uzrasta, mojoj sreci nije bilo kraja. I danas kad se prisjetim jos uvijek ne mogu da vjerujem da sam imala takvu trudnocu, kao sto kazu "za pozeljeti" (bez povracanja i ostalih popratnih tjeskoba koje zadese mnoge zene). Mnogo sam se kretala, radila, putovala...sve je teklo kako treba. Nekoliko dana prije ulaska u 9 mjesec bila sam kod ginekologa (isla sam privatno, pa me nije iznenadilo kada mi je dao uputnicu da se javim u bolnicu kako bi znala koji ce se ginekolog brinuti za mene jer sam vec bila pri kraju trudnoce i sve je bilo moguce). Jedino sto mi je promaklo je da mi je napisao da sljedeci ginekolog treba obratiti paznju na otkucaje srca. Nisam na to ni obratila paznju (nazalost)tako da sam bila u šoku kad sam se pojavila u bolnici, i ginekolog je htio da me pregleda. Kada je poceo snimati na ultrazvuku odmah je promijenio izraz na licu.Osjetila sam da nesto nije ok, pogotovo kada je rekao da trebam hitno na carski rez jer je bebino srce slabo i poceo mi nabrajati milion anomalija, i ako budemo cekali da ce beba umrijeti i sl... naravno bila sam u šoku ali sam rekla da odmah obavi sve sto treba...nisam mogla vjerovati da se meni to desava.Odmah sam javila suprugu i mami koji su me cekali u holu i pošla za sestrom koja me je odvela u salu. Nakon toga su me uspavali...probudila sam se jecajuci i dozivajuci moju bebu. Nisam mogla vjerovati da mi se to desava. Sestra koja je bila dezurna da me umiri rekla je da je beba izvadjena i da je plakala (sto mi je dalo nadu, ziva je)...medjutim tada je pocela agonija.Nisam mogla da je vidim jer su je smjestili na pedijatriju na posmatranje (inkubator, aparati za disanje i sl)...nisam ni imala mobitel jer sam bila na intenzivnoj.Tek sutradan kada sam premjestena na sprat mogla sam primiti posjetu kroz staklo (suprug i roditelji su dosli). Suprug je obilazio bebu, pokusavao me je utjesiti, ali polako i pripremiti da situacija nije bas najpozitivnija.Ja sam se ipak nadala, hvatala se za zadnji atom nade da se nasa bebica bori i da ce se izboriti. Ipak kako sam saznavala sve vise informacija o njenoj dijagnozi pocela sam polako gubiti nadu. U utorak ujutro imala sam los predosjecaj, i to se i ostvarilo(majcin instinkt zaista postoji). Sestra je dosla po mene da me odvede kod pedijatrice koja je dosla da me vidi. Sve mi je bilo jasno, ali jos uvijek nisam mogla da vjerujem. Pedijatrica je popricala sa mnom, iznijela mi je svu dijagnozu i rekla da moja bebica nije vise mogla izdrzati.Borila se dva dana, ali je bila malesna i nije imala snage...Sutra je mjesec dana kako je otisla medju Andjele...Teska mi je i pomisao na sta dalje???...ali valjda je tako moralo biti i sudbina nam je takva. Ni sama ne znam da li cu pomisliti na drugu trudnocu a da me ne uhvati strah sta i kako...i kad je najurednija trudnoca, covjek nikad ne zna. Ne mogu nikoga kriviti, niti to trazim...samo se pokusavam pomiriti sa tim da je to od Boga i nadati se da cu imati snage da naucim zivjeti sa tim...naš Andjelo nam je dao 8 mjeseci srece, zaista sam uzivala u trudnoci, i hvala joj na tome <3 <3 veliki pozdrav za mame Andjela <3