rehab prvotno napisa
Mitovski, mislim da ste dosad ulozili puno truda u svoju djevojcicu i da je vrijeme da se malo opustite. Imajte malo povjerenja u nju, pustite je da sama hendla neke situacije. Djeca prolaze kroz kojekakve stresne zivotne situacije i faze, ali mislim da je nekad dobro pustiti ih da slijede svoj tempo i da se pokusaju iskoprcati sami. Ja sam nad svojim najstarijim sinom bdjela kao kobac, milijun puta preslagivala u sebi neke situacije, pitala se kako da mu pomognem (perfekcionist, izrazito tvrdoglav, osjetljiv), ali sve je krenulo nabolje kad sam shvatila da nisam ja ta koja moze hendlati njegove krizne situacije. Ja ga i danas svaki dan upitam kako je prosao dan u vrticu, sto je radio, ima li nesto posebno sto mi zeli ispricati. Nekad mi isprica ako ga je nesto pogodilo, dam mu savjet, dajem mu do znanja da sam tu ako me treba ali pustam njega da se suocava sa svime sto zivot donosi. Zaista, otkad sam ja prestala brinuti njegove brige i voditi njegove bitke, on je jako ocvrsnuo i sazrio u emocionalnom smislu.
Naravno, ti najbolje poznajes svoje dijete , ne zelim ti soliti pamet, ali ja bih je pokusala malo pustiti iz roditeljskog centra paznje i dati joj vjetar u ledja da sama organizira i kontrolira svoje ponasanje, emocije i odnose s okolinom.