EmaG. prvotno napisa
Pozdrav svima,
u ponedjeljak sam saznala za missed ab. u 6. tjednu i 4. danu i ginekolog mi je preporučio da odmah drugi dan idem na kiretažu.
Kako se toga strašno bojim, pogotovo sad sa svim svjedočanstvima žena koje su imale jako loša iskustva, u razgovoru sa prijateljicom sam saznala za opciju uzimanja tableta.
Odmah isti dan sam se javila u polikliniku koju mi je preporučila i tamo su mi u petak ujutro stavili 4 tablete misoprostola i onda u subotu ujutro ponovno 4 tablete kao drugu dozu, jer prva nije
dovoljno odradila. U petak sam stvarno malo krvarila i imala jedan-dva srednje velika ugruška, ali sam imala sve druge simptome - tresavicu, grčeve (iako ne jake), proljev.
U subotu sam samo popodne imala jedno krvarenje i tada mi je izašao ugrušak sa bijelom tvari veličine nokta, ali ništa što bi podsjećalo imalo na embrij ili slično.
Danas je treći dan i ništa.
Dogovor je s ginekologinjom da sutra dođem na pregled i da će me naručiti na kiretažu na Sv. Duh u utorak ili srijedu.
Stvarno sam željela da ovaj medikamentozni prekid uspije kako bi već nakon prve menstruakcije mogli pokušati ponovno jer nas je ovo neopisivo obradovalo s obzirom da su nam svi doktori govorili da ćemo morati na potpomognutu, da će biti jako teško i slično.
Zanima me, ako netko ima iskustva, postoji li veća mogućnost da tijelo samo od sebe izbaci plod u sljedeća dva dana (pokušat ću k. odgoditi na srijedu), s obzirom da očito nisam dobro odreagirala na tablete, nemam jakih grčeva, nemam boli, nemam krvarenja? Da li krvarenje od prvog dana (petka) znači da je krenulo i da će izaći kroz koji dan ili je normalno da me odmah naručuju na kiretažu?
Vidim da tema nije aktualna, ali se nadam da će netko vidjeti i odgovoriti. Izmorena sam psihički nakon ova tri dana i teško mi je više nalaziti nešto pozitivno u svemu ovome, pogotovo u odlasku na k. Ako itko ima savjet ili iskustvo, hvala vam.