Stranica 7 od 37 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino kaj se pitam je na koga je sad u zgradi spalo tih 13 kubika razlike.
    U našoj zgradi mi koji imamo brojila (3 ili 4 stana) plaćamo po potrošnji. Ostali ukupnu cifru, kolika god bila, dijele prema broju članova.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Troškovi života u Zg i Dalmaciji ...Moglo bi se sad tu malo duže raspravljati.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

600kn racun za vodu?
    Nas je 5, pere se skoro svaki dan, suđerica 2 puta na dan, na racunu je i voda od muzevih roditelja koji zive ispod nas i voda koju potrose u uredu koji nam je u istoj kuci. Ponekad i vrt zaljevam...
    150-200kn, nikada preko toga.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

[QUOTE=Jelena;3043570]Mislim da je OK komentirati, ali protiv toga smo se borili i eto uspjelo nam je. Kako se kaže - pazi što si želiš, moglo bi ti se ostvariti.

Malo se šalim, ali mislim da je utopistički očekivati da svi imaju iste uvjete. Kod mene bolje raste mrkva, kod tebe grožđe.

zašto je to utopistički?

po meni nije
    barem osnovni uvjeti kad su u pitanju
    evo, da ne moram platiti udžbenike za ovu godinu, jedne za oš jedne za sš, to bi mi već bila ohoho olakšica
    da nisam morala plaćati udžbenike posljednjih 8 godina pa da stavim na papir vjerujem da bi se lijepa cifra skupila
    je li se netko odrekao besplatnih udžbenika i rekao da ne želi od banditosa ništa jer se ne slaže s njegovim kerefekama?

nije to uopće utopistički, i vjeruj kod mene ni mrkve ni grožđa

Mima ti naprosto znaš da sam ljubomorna?

BB naravno da se ne očekuje omerta na druge stvari koje su loše i negativne zbog ovih mjera koje korisitite, ali ih koristite, to je činjenica
    i time su vam neke stvari jednostavnije
    i neka su, ali i drugi roditelji žele da su i njima jednostavnije u njihovim gradovima
    to nikome ne treba biti teško razumjeti.

i neka si uzela ono što ti na temelju propisa pripada
    ja bih isto da sam na tvom mjestu
    a nisam, jer nisam rodila treće i jer nisam u zg

ali evo, da sam moja prijateljica koje jest rodila 3. dijete, opet ne bih bila na tvom mjestu samo zbog činjenice da sam 200 km dalje
    i o tome govorim

o računima ovom prilikom neću, želim dan bez negativnosti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ove godine moram kupiti 4 seta knjiga, dva za srednju, dva za osnovnu. Mada sam jako ponosna i sretna na tu brojku iz skroz drugih razloga ali ako već pričamo o tome...

Stvarno, meni se podrazumijeva da sve vi koje ste tu pisale niste htjele prihvatiti ni besplatne knjige ni one velike iznose na trećeitd dijete. Nećete valjda uzeti prljavu pomoć od Bandića. Jer ipak, to je skupljanje bodova, pranje love itd...a vi ne želite sudjelovati u tome.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To nije nikakva pomoć od Bandića, to je kupljeno našim novcima (i vjerojatno plaćeno duplo nego što je trebalo biti).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrtić kod nas dođe 600 kn, da sam recimo u Zg, platila bih ga 150. Koliko je to novaca na godišnjoj razini? Koliko bih na četvero djece dobivala love ono svaku godinu, ili sve skupa, nije bitno? Ja sam od svoje općine samo na četvrto dobila 1 000 kn, prije je bilo 0 kn.

Imam puno prijatelja u Zg koji ljetuju kod mene i upućena sam u sve. I oni kažu da je B kreten ali sa zadovoljstvom prihvaćaju sve što im se nudi, ali su za razliku od vas itekako svjesni ogromnosti tih novaca. Računali smo baš, sad sam i zaboravila koje smo sve beneficije pisali i računali, ispali su stvarno ali stvarno ogromni novci. Uz sve to, svi moji Zg gosti su šokirani našim cijenama svakodnevnih stvari, cijenama nekretnina, cijenama zraka koji dišemo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To nije nikakva pomoć od Bandića, to je kupljeno našim novcima (i vjerojatno plaćeno duplo nego što je trebalo biti).
    Opet Mima? Gle, mi plaćamo a ništa ne dobivamo. Bi li ti tako bilo lakše?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Trina, ali zar to nije pitanje za vaše lokalne vlasti? Pogledaj na internetu, lako ćeš pronaći kako se raspodjeljuje dohodak od poreza i prireza između lokalnih i centralnog proračuna; ako se lokalna vlast opbaveže da preuzima obaveze kao što su na primjer školstvo (u smislu hrane, dnevnog boravka ..) dobiva i više tog prihoda u svoj proračun. Ja ponavljam, jasno mi je da siromašne općine nemaju novaca, ali gradovi i općine na moru?! Ne treba niti vama nitko ništa poklanjati niti vam pomagati, to je vaš novac jednako kao što novac u zg proračunu nije Bandićev, nego je naš. Naravno da će svatko iskoristiti ono što mu se besplatno nudi, ako celebritiji koji nose torbice u toj vrijednosti uzimaju 50.000 kuna za treće dijete, jasno da će to učiniti i svaki 'obični' građanin Zagreba.

Ja bih besplatne knjige očekivala od svakog gradonačelnika, ne vidim kakve to ima veze sa Bandićem, a mislim da biste ih i vi trebali očekivati.

S druge strane, nije mi jasno kako je to moguće da bi ti 'platila vrtić 150 kuna u Zagrebu ??

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trina, ali zar to nije pitanje za vaše lokalne vlasti? Pogledaj na internetu, lako ćeš pronaći kako se raspodjeljuje dohodak od poreza i prireza između lokalnih i centralnog proračuna; ako se lokalna vlast opbaveže da preuzima obaveze kao što su na primjer školstvo (u smislu hrane, dnevnog boravka ..) dobiva i više tog prihoda u svoj proračun. Ja ponavljam, jasno mi je da siromašne općine nemaju novaca, ali gradovi i općine na moru?! Ne treba niti vama nitko ništa poklanjati niti vam pomagati, to je vaš novac jednako kao što novac u zg proračunu nije Bandićev, nego je naš. Naravno da će svatko iskoristiti ono što mu se besplatno nudi, ako celebritiji koji nose torbice u toj vrijednosti uzimaju 50.000 kuna za treće dijete, jasno da će to učiniti i svaki 'obični' građanin Zagreba.

Ja bih besplatne knjige očekivala od svakog gradonačelnika, ne vidim kakve to ima veze sa Bandićem, a mislim da biste ih i vi trebali očekivati.

S druge strane, nije mi jasno kako je to moguće da bi ti 'platila vrtić 150 kuna u Zagrebu ??
    Lijepo. Mislim ono, kao da živimo u različitim državama, da, ja ću reći svom načelniku, i on će reći može T, evo, hop, hop, nema problema. Ma ajme, ajme, nemate vi pojma kako vam je dobro i s čim se mi borimo tu. Ja mislim kad mene ovaj naš načelnik vidi, da napravi puni krug oko mista, samo da ne progovorim

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj se tiče knjiga, one nisu stalno besplatne. U 10 godina kaj pratim školu, mislim da smo ih dobili 5 puta.
    Možda netko zna točno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma kojim našim/vašim novcima?!?!
    Sto puta je već napisano da je udio prireza minimalna stavka u zagrebačkom proračunu.
    Uostalom, svi plaćamo prirez u svojim gradovima pa nema novca za gotovo ništa.
    Sve jake firme i one koje drže do sebe imaju sjedišta u Zagrebu i Zagrebu plaćaju poreze i otuda lova za Bandićeve fontane i kupovanje glasova.
    Dobro cure vele; zašto nitko nije odbio lovu koju Bandić daje?
    Zašto?
    Zato jer je baš lijepo pokrpati rupe i minuse s tom lovom.,
    Eto zašto.
    Pljuvati po Bandiću je najlakše, ali love se nitko ne bi odrekao.
    Ili priznao koliko mu je to, zapravo, olakšalo neke stvari u životu.
    Evo, npr Trina: (sorry Trina, ništa osobno)
    dvoje gimnazijalaca- cca 6000 kn samo za udžbenike i bilježnice.
    pa dvoje osnovnoškolaca- cca 2000 kn
    Dakle 8000 kn koje ona mora iskašljati u jednom danu.
    Koliko plaća ostalo vezano uz djecu?
    Da je u Zagrebu, ostalo bi joj tih 8000 kn u džepu.
    Svake godine.
    Puta, koliko godina se djeca školuju....
    I nemojte mi sad o turizmu, iznajmljivanju apartmana i sl.
    Sezona je kod nas uvrh glave 90 dana, a Trina mora skupa s mužem i djecom živjeti cijelu godinu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I još nešto.
    Mi se selomo u Zagreb.
    Jer nam je život ovdje postao preskup i naporan.
    Samo grijanje plaćamo 30% skuplje od Zagrepčana, a grije nas isti Hep.
    Prijevoz duplo skuplje, a Zgreb vidim s balkona.
    Vodu bolje da ne spominjem.
    Ubiše nas režije.
    I da ne nabrajam dalje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bandić neće dobiti moj glas. Ne pljujem, samo kažem.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj se tiče knjiga, one nisu stalno besplatne. U 10 godina kaj pratim školu, mislim da smo ih dobili 5 puta.
    Možda netko zna točno.
    Moj sin ima sad skoro 21 godinu i od pocetka njegovog skolovanja smo samo jednom kupili knjige, negdje krajem osnovne skole. Ostalo je sve bilo besplatno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Opet Mima? Gle, mi plaćamo a ništa ne dobivamo. Bi li ti tako bilo lakše?
    Mogu ja, mogu ja izračunati
    Trina, za 3. i 4. dijete po 54000 kuna=
    Za mamu odgojiteljicu 3500x 15 godina plus onoliko godina kolika je razlika od 3. do 4. djeteta.
    Ako bi dobivala kroz recimo, 18 godina, to je ukupno 864 000 kuna
    Pa meni je ovo za proliti se od smijeha.

864 tisuće kuna, hahahaha... O, Trina, stvarno taj ZG gradonačelnik radi totalne gluposti, ja te novce nikad ne bih uzela, stvarno, hahahaha

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ani, to mi ne zvuči moguće, jer je moja kći sada sedmi razred, a na početku školovanja smo joj kupovali knjige.

Trina, ne mislim da možeš samo reći gradonačelniku, ne možemo niti mi ništa protiv Bandića, koliko god nili protiv njegovih populističkih mjera. Ali to jest pitanje za lokalne vlasti, a ne za građane Zagreba. Ja se kao građanin Zagreba itekako čudim na primjer cijeni vrtića u najbogatijem hrvatskom gradu Novalji, i nije mi jasno zašto ga općina koja očito ima jako dobro popunjen proračun ne financira u većoj mjeri.

Gradksi proračun se inače ne puni samo nobvem od prireza nego i novcem od preza na dohadak, prirez i porez čine 46% zagrebačkog proračuna, što se sve lako pronađe na internetu, i u tom smislu je to naš novac, to je novac koji se odvaja od naših bruto plaća.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ja, mogu ja izračunati
    Trina, za 3. i 4. dijete po 54000 kuna=
    Za mamu odgojiteljicu 3500x 15 godina plus onoliko godina kolika je razlika od 3. do 4. djeteta.
    Ako bi dobivala kroz recimo, 18 godina, to je ukupno 864 000 kuna
    Pa meni je ovo za proliti se od smijeha.

864 tisuće kuna, hahahaha... O, Trina, stvarno taj ZG gradonačelnik radi totalne gluposti, ja te novce nikad ne bih uzela, stvarno, hahahaha
    Puno toga nisi uračunala.
    Doplatak, pronatalitetni dodatak na doplatak, besplatne udžbenike, besplatnu školu u prirodi, besplatni Odmorko, dostupnost glazbenih škola, škola stranih jezika i drugih aktivnosti.
    Prijevoz.
    100 kn za pokaz je ništa u usporedbi sa 700 u Slavoniji pa roditelji ne upisuju djecu u srednje škole jer nemaju novce za udžbenike i prijevoz.
    I tako ćemo umjesto Zemlja znanja postati zemlja debila jer će sam sretnici u većim gradovima moći u srednju školu.
    O fakultetima da ne govorim.

P

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    BB naravno da se ne očekuje omerta na druge stvari koje su loše i negativne zbog ovih mjera koje korisitite, ali ih koristite, to je činjenica
    i time su vam neke stvari jednostavnije
    i neka su, ali i drugi roditelji žele da su i njima jednostavnije u njihovim gradovima
    to nikome ne treba biti teško razumjeti.
    Ja to razumijem. Ali to je jedino što u ovoj raspravi razumijem.

Znam što u mojim postovima zvuči snobovski, ali ne trebam puno zamišljati da zamislim one kojima treba kredit da kupe udžbenike. Othranila me jedna takva. Cijeli život je ustajala prije 5, rintala fizički posao, mirovinu je dočekala radeći cijeli staž na minimalcu, kupovala meni i bratu ne samo knjige, maturalac, nego i obuću i odjeću na 200 rata na čekove.

Može netko misliti milijun puta da sam nezahvalna za “bandićeve novce”... ali kad god se pokrene rasprava o tome meni jednostavno to što dobijem te benefite nije prvo na pameti. Nego gomila nelogičnosti i nepravilnosti u vrticu. Možete vi milijun puta misliti kako je nama vrtić jeftin, ali prva slika koju ja imam o cijeni vrtića u Zagrebu je lik u Mercedesu kojem je vrtić besplatan.

Nakon 7 stranica sam spremna iskreno napisati što mislim... kad sam počela pisati o tome da meni ne trebaju besplatni udžbenici (a kad ih već dobijem platim djetetu rođendan u igraonici...).... zapravo sam htjela napisati da Beti ne treba majka odgojiteljica. Kad ona započne raspravu “blago majkama iz Zagreba koje mogu to koristiti”, ja u tome čitam “šteta što to nisam ja mogla dobiti”. Možda ona žali zbog susjede Mirjane koja ustaje u 5 i jedva krpa kraj s krajem od minimalca, ali ja čitam, “zašto ja to ne mogu dobiti”. E onda bi ju ja šupila . Jer njoj sa njezinim životnim standardom to ne treba. Kao što ni meni ne treba. Ta mjera ako ikome treba treba nekome tko doslovce nema ništa.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 06.05.2018. at 11:29

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Beti, nemoj stalno toliko puta majku odgojiteljicu množiti s 15. U najboljem slučaju možeš s 2 godine, tko zna sto nam još budućnost nosi...

A ako već želiš... to ti može trajati i 30 godina. Moraš samo dobro rasporediti raspored rađanja, jer mjera se može koristiti dok najmlađe dijete ne napuni 15 godina, i onda jednostavno samo stalno paziš da kako se najmlađe približava toj dobi, rodiš novo .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U 2018. planira se 8,7 mlrd. kn ukupnih prihoda (grafikon 2), od čega će seotprilike polovica prikupiti od poreza i prireza na dohodak (4,6 mlrd. kn).Slijede prihodi od raznih pristojbi i naknada u iznosu od 1,4 mlrd. kn (odkomunalnih doprinosa i naknada 870 mil. kn), te prihodi proračunskih korisnikaod HZZO-a za pružene zdravstvene usluge u iznosu od 945 mil. kn.Značajni iznosi očekuju se od pomoći i donacija (598 mil. kn, uglavnom izdržavnog ili proračuna EU-a), te od korištenja imovine (436 mil. kn, najve-ćim dijelom od zakupa i iznajmljivanja gradske imovine, te od godišnje naknadeza uporabu javnih cesta pri registraciji motornih i priključnih vozila)
    Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kojim našim/vašim novcima?!?!
    Sto puta je već napisano da je udio prireza minimalna stavka u zagrebačkom proračunu.
    Uostalom, svi plaćamo prirez u svojim gradovima pa nema novca za gotovo ništa.
    Sve jake firme i one koje drže do sebe imaju sjedišta u Zagrebu i Zagrebu plaćaju poreze i otuda lova za Bandićeve fontane i kupovanje glasova.
    Dobro cure vele; zašto nitko nije odbio lovu koju Bandić daje?
    Zašto?
    Zato jer je baš lijepo pokrpati rupe i minuse s tom lovom.,
    Eto zašto.
    ....
    Za one koji slabo shvaćaju (ne znam sad namjerno ili ne) kako funkcionira financiranje lokalne samouprave - ponavljam ovo od Mime - da se ZG proračun primarno financira iz plaća - iz prireza i poreza. Naglašavam oboje. Prema tome - da, Bandić sve to financira našim novcima, iz poreza na naše plaće. Bandić meni svojim subvencijama nije vratio ni pola onog što sam ja uplatila u gradski proračun. Prema tome - naravno da ću uzeti sve što se nudi jer sam to 2x preplatila neto što je tržišna cijena. Udbžbenici za dvoje djece koštaju manje nego ja uplatim u gradski proračun jedan jedincati mjesec. Toliko o tome.

Prema tome - Trina, Beti, Tanči i druge - lijepo izaberite sebi svoje gradonačelnike koji će prikupljene novce od poreza na vaše plaće dijeliti vama ne na nešto drugo. I prekinite nas maltretirati kako to nije fer što nama Bandić nešto daje - jer nama Bandić ništa ne daje i ne poklanja, samo nam vraća mali dio koji nam je već prethodno uzet a ostatak troši na stupiće fontane i zlatne WC.

I pitanjce za Beti i Trinu - s koliko poreza na osobni dohodak vi pridonosite vašem lokalnom proračunu? Za Tanči znamo - ona je prijavljena u drugi grad i dobiva joj dijete "od Bandića" iako njeni novci od poreza idu neki drugi lokalni proračun. Novci koje naši gradonačelnici tako velikodušno "dijele" se ne stvaraju iz ničeg neto se prvo nekome (aka poreznom obvezniku) uzmu a onda se "velikodušno" dijele nazad kako tko odluči. Ja eto mislim da odluka za imanje troje djece nije neki razlog vrijedan financiranja 15 godina plaće roditelju istih i sigurno neću glasati za Bandića na ovim kao što nisam ni na zadnjih ne znam koliko izbora. Sa i bez besplatnih udžbenika i 3000kn za rođenje djeteta.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Prirez mi je jasno sto je... a sto je porez na dohodak? I sto placaju velike firme?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ani, to mi ne zvuči moguće, jer je moja kći sada sedmi razred, a na početku školovanja smo joj kupovali knjige.

.
    Mozda smo na pocetku dobivali knjige jer smo imali 3 djece,ne sjecam se tocno. Ali sigurno znam da ih
    nismo kupovali. Drugi klinci su sad 1. i 3. srednje i sjecam se da smo samo jedne godine za njih kupovali knjige.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nitko mi ovo neće vjerovati, jer zvuči kao izmišljeni primjer... ali poznajem jednu obitelj... imaju petoro djece.

Otac nikad nije bio zaposlen, radi sve i svašta (preprodaje, pruža razne usluge...) sve na crno. Mama nikad nije radila. Prijavljena je fiktivno kod nekoga. Čak mislim da mu daje za doprinose nešto. 5 čuvanja trudnoće, 5 porodiljnih, od čega 3x3 godine. Uvijek bez prihoda pa uvijek imaju dječji doplatak. Vrtić minimalno plaćaju (ne znam jesam li dobro razumjela, ali kao da je bilo čak nekih 20 kn u igri), mislim čak nekad i besplatan. Dakle već kultnih 3 x 54.000. Možda čak i vise, možda su treće dijete dobili dok je to bilo 66.000 kn. Sad su i majka odgojiteljica...udžbenici... evo zbrojite to.

Dakle, cijela strategija preživljavanja obitelji se oslanja na socijalne naknade. Ne žive oni u siromaštvu, daleko od toga. Tata svojim poslovima pristojno zaradi. Ne razlikuju se ta djeca od moje ni u čemu. Samo im tata vozi bolji auto.
    Ne kažem ja toj mami ništa. Pristojno časkam s njom u parkiću. Ona mi još objašnjava što još mogu dobiti i čudi se kako to da ne želim dati otkaz i biti majka odgojiteljica. Ja joj kažem da ne mogu od toga živjeti. Onda mi ona zbroji koliko dobijem za majku odgojiteljicu plus porodiljni do treće godine, plus ono što mi fali mogu zaraditi da radim od doma na crno za svog šefa. Ja se pristojno smješkam.

Tako da... razumijem ja sve obitelji kojima bi više nego jako dobro došlo ono što mi u Zagrebu dobijemo, i vrlo vjerojatno bih ja iz Šibenika tako gledala prema Zagrebu... ali dok dvije ulice dalje gledam ovo, ja ću uvijek u tome vidjeti da se neki “nakrkaju smokija i smokija u parku”, a kune nisu za njega dali.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ispričavam se, platili su nešto ipak u parkiću, ako su davali poznaniku za doprinose jer ju je prijavio .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/..._127_2874.html

Evo, ovdje sve piše.
    Za one koji uporno tvrde kako sa svojim porezom i prirezom financiraju Bandića.
    Tko zna čitati- shvatiti će.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa točno, piše jasno u članku 5. da 60% poreza na dohodak ide općini, odnosno gradu. S tim da je Zagreb ujedno grad i županija, pa njemu ide i ovaj dodatni postotak za županiju.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tanči, bilježnice i pribor Bandić ne pokriva. Škola u prirodi nije besplatna (oko 350 kn ću sad platiti za malu). Cijena 16 kubika vode u ZG u (podatak iz 2017.) iznosila je 250 kn, dok je u Zaprešiću ista količina koštala 147 kn.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa točno, piše jasno u članku 5. da 60% poreza na dohodak ide općini, odnosno gradu. S tim da je Zagreb ujedno grad i županija, pa njemu ide i ovaj dodatni postotak za županiju.
    Tako je. Grad Zagreb praktično dobiva sve jer je ujedno i grad i županija.

Za one koji ne razumiju što je porez na plaću pogledati ovdje:
    https://gov.hr/moja-uprava/financije...na-dohodak/430

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako dobro shvacam, od poreza kojeg placam iz svoje place, 60 posto ide mom gradu (opcini, sto li) plus jos prirez... a ostatak ide Zupaniji i jos nekim izranjavajucim mjerama... U tom slucaju opcina zaista dobije dosta od svake place.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda smo na pocetku dobivali knjige jer smo imali 3 djece,ne sjecam se tocno. Ali sigurno znam da ih
    nismo kupovali. Drugi klinci su sad 1. i 3. srednje i sjecam se da smo samo jedne godine za njih kupovali knjige.
    Moj je drugi i dobio je u prvom razredu knjige,tad je to bilo na nivou države,dve godine poslije ako mjenjali i kupovali knjige,onda tek u četvrtom je dobio od grada
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.05.2018. at 12:49

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A da ne iznosimo netočne (previsoke) cijene udžbenika, evo podataka za zadnjeotisnute koji se koriste zadnje 4 godine:
    Osnovna škola
    - za 1. razred 566 kuna
    - za 2. razrede 590 kuna
    - za 3. razred 588 kuna
    - za 4. razred 623 kune
    - za 5. razred 1.025 kuna
    - za 6. razred 1.025 kuna
    - za 7. razred 1.248,01 kunu
    - za 8. razred: 1.232 kune

Srednja škola/gimnazija*
    - za 1. razred 1.985 kuna
    - za 2. razred 1.741 kune
    - za 3. razred 1.766 kune
    - za 4. razred 1.733 kune

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, nemoj stalno toliko puta majku odgojiteljicu množiti s 15. U najboljem slučaju možeš s 2 godine, tko zna sto nam još budućnost nosi...

A ako već želiš... to ti može trajati i 30 godina. Moraš samo dobro rasporediti raspored rađanja, jer mjera se može koristiti dok najmlađe dijete ne napuni 15 godina, i onda jednostavno samo stalno paziš da kako se najmlađe približava toj dobi, rodiš novo .
    A od kuda ti ideja da ja to ne znam? I od kuda ti znaš da li meni treba ili ne novac? I baš me briga koliko netko uplaćuje prireza, kad se to jednostavno mora dok si zaposlen.
    Kako braniš samo svoje viđenje,
    Ali, pametniji popušta i priznajem da to što dobivaju roditelji koji žive u Zagrebu, stvarno nije ništa. Sitnica!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A za ono da bi me "šupila" sam te prijavila, bez obzira na cereći smajlić.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne stokam po forumu, i ne brojim tko koliko ima... ali čitam teme koje me zanimaju. Trebam usisivač/nešto za pod. Vidjela sam sto si ti kupila jer me zanima nešto slično. To nije usisivač koji je prejeftin. Znam da voliš putovati i drago mi je zbog tebe da si to ponekad priuštit. U mojim očima nisi u kategoriji najugroženijih. U mojim ocima mjera majke odgojiteljice po ničemu nije dobra. Ali taj novac nekim obiteljima jako dobro dođe. Ali za te obitelji bi se trebalo pobrinuti ili iz sustava socijalne skrbi za potrebite, ili urediti gospodarsku politiku da ne moraju preživljavati od tolikog minimalca.
    Nitko nije rekao da to sto roditelji u Zagrebu dobivaju nije ništa nego da je cijeli sustav nakaradan. Pa upravo zbog toga ne možeš cijeniti to sto Silly kaže udžbenike koji su jeftiniji nego tvoja mjesečna uplata u zajedničku kasu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala na prijavi, ne znam sto to znaci, čekam sankcije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja i dalje smatram da bi puno puno pametnije bilo osigurati majkama bolje uvjete pri zapošljavanju, biranju satnice itd, onako kako je to uređeno vani. Ja zbog specifičnosti svoje situacije nikad nisam mogla raditi klasičan posao (jesam samo u dva, tri kratka perioda kad su mi djeca bila dovoljno velika, kad mi ih je imao tko pričuvati i kad nisam blla trudna/dojila itd). Kad bi majke imale prednost pri zapošljavanju, kad bi same birale svoju satnicu, kad plaća ne bi bila toliko mala da ti se to jednostavno ne isplati...sve bi bilo drugačije. Vani je to tako. A bome u najbogatijim zemljama djeca isto dobivaju knjige.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji slabo shvaćaju (ne znam sad namjerno ili ne) kako funkcionira financiranje lokalne samouprave - ponavljam ovo od Mime - da se ZG proračun primarno financira iz plaća - iz prireza i poreza. Naglašavam oboje. Prema tome - da, Bandić sve to financira našim novcima, iz poreza na naše plaće. Bandić meni svojim subvencijama nije vratio ni pola onog što sam ja uplatila u gradski proračun. Prema tome - naravno da ću uzeti sve što se nudi jer sam to 2x preplatila neto što je tržišna cijena. Udbžbenici za dvoje djece koštaju manje nego ja uplatim u gradski proračun jedan jedincati mjesec. Toliko o tome.

Prema tome - Trina, Beti, Tanči i druge - lijepo izaberite sebi svoje gradonačelnike koji će prikupljene novce od poreza na vaše plaće dijeliti vama ne na nešto drugo. I prekinite nas maltretirati kako to nije fer što nama Bandić nešto daje - jer nama Bandić ništa ne daje i ne poklanja, samo nam vraća mali dio koji nam je već prethodno uzet a ostatak troši na stupiće fontane i zlatne WC.

I pitanjce za Beti i Trinu - s koliko poreza na osobni dohodak vi pridonosite vašem lokalnom proračunu? Za Tanči znamo - ona je prijavljena u drugi grad i dobiva joj dijete "od Bandića" iako njeni novci od poreza idu neki drugi lokalni proračun. Novci koje naši gradonačelnici tako velikodušno "dijele" se ne stvaraju iz ničeg neto se prvo nekome (aka poreznom obvezniku) uzmu a onda se "velikodušno" dijele nazad kako tko odluči. Ja eto mislim da odluka za imanje troje djece nije neki razlog vrijedan financiranja 15 godina plaće roditelju istih i sigurno neću glasati za Bandića na ovim kao što nisam ni na zadnjih ne znam koliko izbora. Sa i bez besplatnih udžbenika i 3000kn za rođenje djeteta.
    Moja situacija je toliko kompleksna i duga da nema šanse da bi ti to mogla tu napisati. A ja još čekam tvoje objašnjenje u vezi poreza od najma, što je pisac htio reći? Objasni to malo

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Beti još ovo, ajde prošeći mojim kvartom gdje na svakih 300 metara ima golema količina otpada koji građani recikliraju, ali nitko ne odvozi pa je 25 dana mjesečno oko kontejnera još cca 70-80% količine papira, plastike i razbijenog stakla... odvezu, za par dana je isto. Papir i plastika lete okolo... Jer oni odvoze 2x mjesečno. A ima ga tona. Ja sam sama x puta pisala da dođu pokupiti.
    I prolaziš pored toga svaki dan, i još znaš da će se plaćati ogromni penali jer to nije uređeno. I pored tebe šeće osoba koja ti kao “razmažena Maria Antoneta” kaže, baš me briga za to smeće, ali zašto ja ne mogu dobiti 15x12x3.500?

Koja bi tvoja rekcija bila?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči, bilježnice i pribor Bandić ne pokriva. Škola u prirodi nije besplatna (oko 350 kn ću sad platiti za malu). Cijena 16 kubika vode u ZG u (podatak iz 2017.) iznosila je 250 kn, dok je u Zaprešiću ista količina koštala 147 kn.
    Nije točno za vodu.
    Nas je troje, nemamo ni foku, ni bazen, a plaćamo 300 kn vode.
    Otplaćujemo kredit za pročišćivač.
    Nikad nismo imali 147kn vode, ma ni blizu toga.
    Ispod 250 kn nikad nam nije došao račun.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubilo,
    uporno napadaš Beti, akoliko vidim i pobrojala si joj luksuze (usisavač, putovanja)
    I tvrdiš da je ljubomorna.
    Meni izgleda da si ti isto ljubomorna na onu gospođu o kojoj si pisala da ima petero djece i da je "Bandićeva odgojiteljica", a bome si ljubomorna i na njihov auto.
    Silly i svi ostali;
    ne, ne plaćate ništa, ni meni, a ni Bandiću.
    Jer porez se mora plaćati i plaćamo ga svi i na plaće i kad nešto kupimo itd.
    Činjenica je da sav novac iz plaća ne ide u gradsku-Županijsku kasu.
    60% plus prirez.
    I ne izvrćite stvari naglavačke i onako kako vama odgovara.
    Ne zanima me ni Novalja, ni majka odgojiteljica, ni lova za treće dijete, peto...deseto. Ni Bol gdje, vidi vraga, općina plaća roditeljima potpomognutu oplodnju.
    A bome nisam ni ljubomorna, ali me beskrajno nervira bahaćenje pojedinaca na ovom forumu.
    I pljuvanje po Bandiću.
    Nitko od vas nije za njega glasao, a on je već 16 godina izabrani gradonačelnik.
    Baš čudno.
    Činjenica jest da je život u Zagrebu i lakši i jeftiniji plus ovo što se dobije od grada (za one koji dobivaju)
    Što da na ovo sve kažu ljudi koji nemaju djecu, a svejedno plaćaju porez i prirez jer, naravno, moraju?
    Ili oni koji imaju samo jedno dijete, naspram ovih s troje i više?!?!
    Eto, to nije fer.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam ljubomorna. Samo mislim da se zajednički novac ne treba trošiti na mjere kao sto je majka odgojiteljica, nego na mjere od kojih velika većina građana ima koristi i koje su nužne za funkcioniranje grada.

Nije mi bila namjera napadati Beti, ne znam što da više kažem o svojoj diskusiji s Beti, ali nikako mi ne sjeda, nije u redu... njezina težnja i objašnjenje da

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

... i drugi imaju pravo na tu mjeri, između ostalog i ona... jednostavno ne razumijem njezino “zašto ne bi mogla i ja” koje čitam iz njezinih postova.

Nisam ljubomorna ni na mamu iz kvarta. Njima se iskreno divim da si uspijevaju tako dobro organizirati život bez prijavljenog rada za poslodavca. Ja se to nikada ne bih usudila. Ono sto zapravo osjećam uz njih je da sam ja budala. Ali tko mi kriv kad se ne znam snaći. A još mi je ona dala par savjeta .
    Zato kod nas nema oduševljena Zagrebom i njegovim upravljanjem, nego samo gorčine.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Inače ima jedan zgodan tekst da je Bandić gradonačelnik jer na izbore ne izlazi dovoljan broj građana.
    http://shpatula.net/author/mkatavic/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sva sreća da Bandić ovo ne čita

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ko da on zna di je uopće .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uopće ne mogu zamisliti čovjeka koji bi bacio smeće pokraj punog kontejnera. Pa, to je totalna nekultura!
    Postoje i drugi kontejneri koji nisu puni ili se zadrži smeće doma dok se ne isprazni kontejner.

Bacanje smeća po ulici, ne, to ne može biti. Ili može?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Šteta sto se ovdje ne mogu stavljati slike

Al ima gugl...
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...-nema/7227987/
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 06.05.2018. at 17:06

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma gdje ćeš zadržati smeće doma u stanu bez šupe i garaže? Koliko dugo, tjedan dana?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće ne mogu zamisliti čovjeka koji bi bacio smeće pokraj punog kontejnera. Pa, to je totalna nekultura!
    Postoje i drugi kontejneri koji nisu puni ili se zadrži smeće doma dok se ne isprazni kontejner.

Bacanje smeća po ulici, ne, to ne može biti. Ili može?
    Beti, ovo pokazuje da ne znas bas nista o Zagrebu. Ne znam gdje ima vise smeća po ulici i oko kongejbera, kod mene u skoro pa centru ili u mom bivsem kvartu u malo širem centru. U mojih pola stoljeća života Zagreb nije nikada bio toliko zmazan i pun smeća. Prestrašno.

A ti i dalje žali za novcima mame odgajateljice

Stranica 7 od 37 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •