Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kako se uspješno boritit protiv uboda komaraca?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kako se uspješno boritit protiv uboda komaraca?

Moja mlađa kći 3,6g kod uboda komarca ima reakciju u vidu velikog otoka na mjestu uboda. Pokušavamo na sve načine spriječiti ubode, ali nismo baš najuspješniji. Koristimo tablete protiv komaraca iako nisam pobornik bilo kakvih kemijskih supstanci, ali zbog takvih reakcija smo prisiljeni. Zanima me, poznaje li tko neki prirodni, biljni način kojim možemo "tjerati" komarce?
    Što se tiče samog uboda, najprije smo probali Kamagel, ali nije ništa pomogao. Zatim smo pokušali i sa Z. melemom, ali ponovno bezuspješno. Doktorica nam je dala Geokorton, ali kortikosteroidi....unatoč svemu ni on ne pomaže iako ga baš i ne koristimo. Na kraju, pomaže samo vrijeme...Ako mi možete dati neki savjet, zahvaljujem :D ![/b]

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrežica na prozore, izbjegavanje livada i šuma u predvečerje ili u izuzetno vlažne dane, dobra kontrola zidova i stropova prije ćorke, muž koji dobro cilja majicom komarca, naučiti se hodati doma po mraku u doba velikih vrućina, kamagel ili aloa vera gel za ubode i na kraju eventualno instalirati muža na prvu liniju obrane (neka njega izbodu )..

i na kraju, navodno pomaže ulje čajevca u putpuriju...

Ps
    znam o čemu pričaš, imamo i mi jednog superosjetljivca doma..

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kupi si biljku Aloe Vera - pa otkines mali vrhic lista, i mazes ono ljigavo po rani 8)

mi smo nekad imali neke male plasticne aparatice (u obliku zabe) koji zuje neku frekvenciju koju komarci ne vole, pa navodno ih otjera. Te zabice su se mogle zakaciti na majicu i tak su nam decki trcali po livadi. Pojma nemam vise gdje smo to kupili (vjerojatno u Grazu), no mislim da ih je netko jednom vidio u Metrou ovdje.

E da, i moj mladji sin zna imati strasne otekline od uboda komaraca, od kreme koristimo kamagel ili synopen.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nama jedino i iskljičivo akon uboda pomaže Fenistil gel. Može se kupiti u slobodnoj prodaji dođe oko 40-tak kn. Do tada smo probali sve-kamagel, floceta, aloa..., čak smo dobili i kortikosteroidne kreme od liječnika ali ih ja ni u ludilu nisam htjela mazati. Reakcija mog djeteta na ubod komarca je ponekad bila tako straša da smo išli čak i na iekciju antialergena.

Probaj si ti kupiti, ja ju imam uvijek sa sobom i čim ga komarac ugrize istog momenta namažem. Reakcija bude vrlo blaga, mala crvena pikica koja kad još koji put namažem nestane u roku dan dva. Za preventivu koristimo dr bezz od galeskog, nije baš spektakularan ali je najprirodniji od svih preparata.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Nama jedino i iskljičivo akon uboda pomaže Fenistil gel. Može se kupiti u slobodnoj prodaji dođe oko 40-tak kn.

Probaj si ti kupiti, ja ju imam uvijek sa sobom i čim ga komarac ugrize istog momenta namažem. Reakcija bude vrlo blaga, mala crvena pikica koja kad još koji put namažem nestane u roku dan dva. Za preventivu koristimo dr bezz od galeskog, nije baš spektakularan ali je najprirodniji od svih preparata.
    Hvala na savjetima i puno sam naučila. Sutra sigurno idem kupiti Fenistil gel. Što se tiče aparatića, jako me je zaintrigirala informacija o aparatu na bazi frekvencije. Malo sam guglala i saznala da uistinu postoje aparati protiv komaraca koji proizvodi ferkvenciju leta vilinog konjica i mogu se nositi u džepu. Cijena im je oko stotinjak kuna (bar ovi što sam našla na netu) i to mi je nekako preskupo iako bih i toliko dala samo da spriječim ovakve reakcije. Vjerujem da se negdje može naći i jeftinije. Još jednom zahvaljujem i pozdrav!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Homeopatski preparat "ledum", rastopiti nekoliko kuglica u ustima prije boravka u prirodi. Sluzimo se time od pocetka ove sezone i jos nismo zaradili ni jedan ubod komarca i niti jednog krpelja.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Homeopatski preparat "ledum", rastopiti nekoliko kuglica u ustima prije boravka u prirodi. Sluzimo se time od pocetka ove sezone i jos nismo zaradili ni jedan ubod komarca i niti jednog krpelja.
    :shock: kao kemicarka koja ne vjeruje u homeopatiju, nemrem vjerovati! Nije valjda da cu ja pocet kupovati homeopatske pripravke!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A čuj, nikad nije kasno :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zoila prvotno napisa
    :shock: kao kemicarka koja ne vjeruje u homeopatiju, nemrem vjerovati! Nije valjda da cu ja pocet kupovati homeopatske pripravke!
    Zasad radi pa ti vidi!
    (mozemo ti malo posudit jednu vecer pa ti proseci malo uvecer do nasipa )

Slicno je sa arnikom (isto kao homeopatski pripravak), rastjeruje podljeve nevjerojatnom brzinom, uvjerili se vec barem deset puta i kod djece i kod nas odraslih (Dasa je lani imala onaj gadni podljev na nozi koji je brzo nestao).
    Inace, arnika je u bilo kojem obliku dobra protiv podljeva (oblozi, kreme) tako da je logicno da i ovako djeluje ...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tatek,
    gdje mogu nabaviti taj ledum homeopatski pripravak i moze li ga konzumirati i dijete od gotovo dvije godine?

I ako netko ima informaciju gdje ima za kupiti taj aparatic koji radi na bazi frekvencija?

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citat:

kao kemicarka koja ne vjeruje u homeopatiju, nemrem vjerovati! Nije valjda da cu ja pocet kupovati homeopatske pripravke!
    izvjestaj poslje nedeljnog boravka u prirodi uz kuglice leduma: tri uboda na koljenu, dva na vratu - ocito nisam dovoljno vjerovala! Probat cu jos jednom, u cetvrtak idemo u Gorski kotar - tatek, imas koju kuglu da ponovim test?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zoila prvotno napisa
    Citat:

kao kemicarka koja ne vjeruje u homeopatiju, nemrem vjerovati! Nije valjda da cu ja pocet kupovati homeopatske pripravke!
    izvjestaj poslje nedeljnog boravka u prirodi uz kuglice leduma: tri uboda na koljenu, dva na vratu - ocito nisam dovoljno vjerovala! Probat cu jos jednom, u cetvrtak idemo u Gorski kotar - tatek, imas koju kuglu da ponovim test?
    Nas saldo (moj i vedranov) nakon nedjelje je 0 krpelja i 0 uboda komaraca.
    Dodji do nas u srijedu pa ti damo par kuglica za dodatni test, mada ja mislim da bi najbolje mogli napraviti usporedni test u nasem kvartu navecer: fino se prosecemo do nasipa u sumrak pa da vidimo. Moze?
    (ovo ozbiljno predlazem, bas bi me zanimali rezultati)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Tatek,
    gdje mogu nabaviti taj ledum homeopatski pripravak i moze li ga konzumirati i dijete od gotovo dvije godine?

I ako netko ima informaciju gdje ima za kupiti taj aparatic koji radi na bazi frekvencija?
    Da, mogu i klinci od 2 godine, mi ga dajemo nasoj Zrinki vec neko vrijeme kad idemo u prirodu.
    MOras ga nabaviti izvana, mi smo ga kupili preko firme Soltyšik u Trenkovoj ulici, tel 49 22 475, oni se bave posredovanjem kod kupnje lijekova izvana i imaju iskustav sa homepatskim i slicnim lijekovima.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kada komarac ubode, sto prije na to mjesto utrljati najobicniji SECER (ono, poslinis prst, umocis u secer i utrljas gdje je komarac ubo). To doslovce radi cuda!! U roku od par sekundi prestane svrbiti, i ne vidi se niti mjesto uboda. Ali je bitno utrljati secer sto prije 8)

Evo ti linkova:

http://www.suzavac-argus.com/ (za ovaj si znala pa jos jednom )

http://www.elda.hr/HTML/proizvodi/nopik.asp

http://www.diamar.hr/shop/view.asp?p=553&c=115

http://www.zdravljeitehnika.hr/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Anchie
    Znala sam i za secer, al eto, zaboravila bih. Sad kad sam tu procitala sjetit cu se garant.

Tatek, thanks.
    Znam di je homeopatska ordinacija u Trenkovoj. Jel ta firma u istoj zgradi?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Anchie
    Znala sam i za secer, al eto, zaboravila bih. Sad kad sam tu procitala sjetit cu se garant.

Tatek, thanks.
    Znam di je homeopatska ordinacija u Trenkovoj. Jel ta firma u istoj zgradi?
    Isti haustor, isti ulaz, isti hodnik, samo na kraju skrenes ne lijevo kod dr. Grcic (niti sasvim lijevo u dnu na WC ), niti ravno u cajnu kuhinju, vec desno u njihov mali ured gdje se primaju narudzbe.
    Obicno stigne roba za 5-10 dana.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zaboravih dodati, cijena ce ti biti vjerojatno negdje izmedju 60 i 100 kn.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tatek, hvala.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Osim šećera, dobra je i soda bikarbona. Samo što prvo treba mjesto navlažiti vodom i onda utrljati sodu bikarbonu. Soda bikarbona je dobra i za ugrize mrava, ose i za opekotine od kopriva. Dakle, obavezno uzeti kutijicu sode, ako idete u prirodu.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Malo sam gledala te aparatiće koji rade na bazi frekvencije za rastjerivanje komaraca.

Jel tko to koristio? Ja bih to kupila jer kod nas na moru ih ima dosta i više ne znam što bih(kremice, sprejevi, mreže) Ovo mi se čini najmanje štetno pa me zato zanimaju iskustva i preporuke ako je tko koristio.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Homeopatske pripravke možete nabaviti i preko Bionike, Dugi dol 10 ,
    tel.2431028;oni imaju pripravke od Homeolaba i imaju ih odmah na lageru ,a cijena je 50 kn(80 granula).
    Inače ,protiv uboda komaraca jako dobro radi i staphysagria.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Kako se uspješno boritit protiv uboda komaraca?

Citiraj budenec prvotno napisa
    poznaje li tko neki prirodni, biljni način kojim možemo "tjerati" komarce?
    Ako recimo sjedite na terasi, zapalis svijecu s mirisom limuna (citronella).
    Mi smo to nedavno isprobali - garantirano komarci vise ne dolaze.

Za mazanje koristimo Kamagel, ali cula sam da je aloe gel bolji.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A što je sa zatvorenim prostorom? To je naš problem, citronela mi fino miriši, ali i tako nam je užasno vruće, još da i svijeće popalimo, mislim da bi svisnuli.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što je sa zatvorenim prostorom? To je naš problem, citronela mi fino miriši, ali i tako nam je užasno vruće, još da i svijeće popalimo, mislim da bi svisnuli.
    Pa mozes i u zatvorenom prostoru, nije da jedna svijeca bas toliko grije.
    Dok ti gori citronella, mozes komotno imati otvorene prozore - komarci ne ulaze.

Mi smo poceli s citronelom sredinom svibnja, jos uvijek imamo tu jednu svijecu i - nijedan ubod. Niti ih ne cujes da zuje naokolo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Aaa, ne znaš ti kako je malo i skučeno kod nas na viksi na moru, još kad je sparno. Možda bi mogla onda i eterično ulje citronele u lampicu što mi se čini isto zgodno.

Ipak, ja bi si naručila ove aparatiće za po noći, ali bar jedno iskustvo da čujem.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo sam gledala te aparatiće koji rade na bazi frekvencije za rastjerivanje komaraca.

Jel tko to koristio? Ja bih to kupila jer kod nas na moru ih ima dosta i više ne znam što bih(kremice, sprejevi, mreže) Ovo mi se čini najmanje štetno pa me zato zanimaju iskustva i preporuke ako je tko koristio.
    Kalimero je koristila i nije zadovoljna. Kao manje ih je, ali jos uvijek grizu. Recimo ne ugrize te njih 20 nego 5. Pa ti vidi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •