Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 351

Tema: Bozicni kolaci 2016.

  1. #151
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    super su ovi pametni telefoni
    nasao mi odmah


    Bananabread

    4 banane zrelije
    150 gr mljevenih badema/oraha, oko 50 gr sezama, jaje i pola dl maslinovog ulja
    Žličica praska za pecivo i žličica sode bikarbone
    Banane smiksati, orašasto samljeti
    Sve svjediniti i peci u kalupu za srneći hrbat ili sličnom kalupu oko 50 min.na 160 c
    Ja čuvam u frizu, potraje nekih 5-6 dana...

    samo taj sam radila i meni je super

  2. #152
    Mia_Lena avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016
    Postovi
    125

    Početno

    Tnx cure!!

  3. #153
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Citiraj Mia_Lena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vec danima citam i divim se koliko pecete kolace
    Nisam bas neka od kolaca,pa ako moze pomoc.
    Imam silikonski kalup u obliku bozicne jelke(8 rupa je u kalupu). Nije za keksice jer je dubina 3 cm i duzine 4-5 cm. Vise mi je za nesto tipa mufini,ali oni se dosta dignu.
    Imate kakvih ideja?
    Uzmite u obzir da sam totalni antitalent za kolace
    Muffini

    redom stavljati i miješati:
    8 dag maslaca
    15 dag šećera
    2 jaja
    18 dag kiselog vrhnja
    25 dag brašna (oštro)
    1 prašak za pecivo
    2 jušne žlice kakaoa
    15 dag čokolade – grubo rezane ili čokoladnih kapljica

  4. #154
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    osim toga mi trenutno nista ne pada na pamet
    stavi manje smjese u kalup pa ce se manje i dici

  5. #155
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ima li netko fini recept za krašuljce (kaksiće s čokoladnim komadićima)??

  6. #156
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ja ću raditi samo tri kolača: pitu od maka, rusku pitu i londonerice
    dovoljno je i za nas i za goste

    Peterlin, nije li dovoljno onih 12 dkg meda u tijesto za medenu pitu? je li dodatni šećer uopće potreban (budući da ide i u nadjev)?
    možda se odlučim i na medenu, uvijek stavljaš sjajne recepte

  7. #157
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    ISLERI
    120g glatkog brasna
    120g maslaca
    70g secera u prahu
    90 dag oraha/badema/ljesnjaka
    cimet (po zelji, ja stavim puno, jer ga jako volim)

    treba jos:
    nutela/marmelada
    cokolada i maslac za glazuru

    zamijesis brasno i maslac onako da dobijes mrvice pa dodas ostale sastojke i zamijesis
    ostavis u hladnjaku bar 1/2 sata
    izvaljas tijesto i vadis msle krugove kalupom, stavis na masni papir i peces cca 8' na 170 (pazi da ne potamne previse)
    kad se ohlade spajas nutelom ili marmeladom po dva kruga, onda jednu stranu prelijes cokoladnom glazurom (ja samo umocim u cokoladu) i ukrasis listicima od badema (1,2,3 kak ti ljepse izgleda)

    inace, ima i krema za islere, al mojima je bolje s nutelom
    Ovdje sigurno 90 dag oraha?

  8. #158
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    je, i brasna je svega 120g
    secera mozes i manje, ja obicno stavim pola
    cokolada je dovoljno slatka
    al zato radim bar 4-5 rundi

    joj, i mene privlaci medena pita
    mislim da ce "pasti"

  9. #159
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    I mene vuce medena pita
    Nisam do sada radila.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  10. #160
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    za cudo, nisam ni ja
    nikako da dodje na red, a bas mi je fina

  11. #161
    QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016
    Postovi
    1,327

    Početno

    Kupila sam sarene bobice, mrvice i ine điđemiđe za ukrasavati kolace (u Lidlu). Imam modle u obliku jelke za rezat keksice. Molim savjete koje kekse/kolacice napravit i s cime ih premazati da mogu cure sipati te mrvice po njima?
    Imajte na umu da imam maaaaaalu bebu pa ne mogu dugo pipljavit u kuhinji

    I voljela bih da budu zeleni-kako najbrze dobit neki zeleni preljev/namaz?

  12. #162
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    QB, ovi kolacici:
    http://www.coolinarika.com/recept/gingerbread-kolacici/
    ova glazura, jer nema nista sirovo:
    http://www.coolinarika.com/recept/je...a-ukrasavanje/
    bojas je sa prehrambenim bojama, a ja sam u lidlu kupila i limunov sok da ne cijedim mala zuta bocica, tamo kod potrepstina za kolace
    isto imamo te mrvice i djindje i sutra se igramo
    dat cu im nove kisteve pa nek mrlje same glazuru

  13. #163
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Recept za keksice je meni super od MoMo. Ali sad ne stignem traziti. Recept je na salice pa ne treba ni vaga. Ako neko moze napisati ili naci od prosle ili neke druge godine super.
    Napravila za darovati prhke orahnjace. Bajaderu. I one kuglice od Apri. Ovo svoje nema jaja. Napravljeno s bademom. Tako da BC moze.
    Sutra gledam vase recepte i odaberem jos neke.

  14. #164
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,205

    Početno

    Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    ima li netko fini recept za krašuljce (kaksiće s čokoladnim komadićima)??
    A zobene kekse s Rode?

  15. #165
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    Probaj uguglat Majine chocolate chip cookies, to su najbolji krasuljci. Ja ih uvijek preko googla nadjem lol ali recept je tu na forumu negdje

  16. #166
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    puzic, imas i ove, mnogima omiljene
    kopiram oridjidji recept:

    PIPLI'S COOKIES

    Sastav

    2 jaja
    1 šalica šećera
    1 šalica omekšalog maslaca (skoro cijeli)
    2 šalice oštrog brašna
    1 vanilin šećer
    pola pp
    1/2 žličica sode bikarbone
    1 žličica soli
    1 šalica narezanih oraha (20 dag)
    2 šalice narezane čokolade za kuhanje (30 dag)

    Napomena: šalice su one za bijelu kavu (270ml, a žličice one najmanje za espresso.

    Postupak

    Izmiksati maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja i sol.
    Pomiješati brašno sa pp i sodom bikarbonom, pa umiješati u prvu smjesu.
    Dodati narezane orahe i čokoladu.
    Na lim staviti papir za pečenje pa slagati manje hrpice smjese sa razmakom od par cm.
    Ja obično pripremim dva velika lima (35x35 cm) pa pečem naizmjenično, na svaki stavljam 25 (5x5) grumenčića veličine oraha.
    Peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko sedam - osam minuta, da pozlate, a ne posmeđe.
    Vaditi kada se malo ohlade, dok su vrući su jako mekani.
    Od ove doze ispadne nekih pet-šest limova za pečenje.

    Najduži dio posla je sjeckanje čokolade i oraha, neki tome doskoče da sve izmlate sa onim za šnicle, a ja sam se već uvježbala pa mi sjeckanje brzo ide, sve zajedno nasjeckam za pet minuta,
    kupim obavezno čokolade od 100 grama (one veće se teško režu) i nasječem ih velikim kuhinjskim nožem prvo okomito, pa vodoravno.
    Orahe možete isto tako ili čak prstima, bitno da su veći komadi, da se osjete "pod zub".

  17. #167
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj uguglat Majine chocolate chip cookies, to su najbolji krasuljci. Ja ih uvijek preko googla nadjem lol ali recept je tu na forumu negdje
    e da, odlicni su!!

  18. #168

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam podosta kikiriki maslaca, imate kakav recept? Bilo bi odlično kombinacija sa čokoladom.
    http://www.runningwithspoons.com/201...tzel-truffles/

  19. #169
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    što ste ono pričali o kiflicama - danas radila neke s makom, dosta su mi se razlile, nisu onako fino okrugle. Zašto?

  20. #170
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    što ste ono pričali o kiflicama - danas radila neke s makom, dosta su mi se razlile, nisu onako fino okrugle. Zašto?
    te su se i meni razlile, mislim da je to zbog praška za pecivo. Idući put ga neću uopće staviti.

  21. #171
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,983

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    te su se i meni razlile, mislim da je to zbog praška za pecivo. Idući put ga neću uopće staviti.
    Stavi, ali na vrh noža, kako piše u receptu. Ne više.

  22. #172
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Priznajem da sam stavila više

  23. #173
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,983

    Početno

    Ako ne staviš ništa, može se dogoditi da budu tvrdi. Ja isto volim te makove kifle, ali ne znam još koje ću raditi - nek moja djeca odaberu. Koliko ih poznam, vjerojatno će odabrati raspucane kifle od oraha, a makove ću ja peći negdje poslije Nove godine, kad se sadašnje zalihe već pojedu. Za penziJonere u obitelji obično isto pečem mak kocke, jer oni nisu ljubitelji kremastih kolača, a ne paše im ni tvrdo.

  24. #174
    QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016
    Postovi
    1,327

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    QB, ovi kolacici:
    http://www.coolinarika.com/recept/gingerbread-kolacici/
    ova glazura, jer nema nista sirovo:
    http://www.coolinarika.com/recept/je...a-ukrasavanje/
    bojas je sa prehrambenim bojama, a ja sam u lidlu kupila i limunov sok da ne cijedim mala zuta bocica, tamo kod potrepstina za kolace
    isto imamo te mrvice i djindje i sutra se igramo
    dat cu im nove kisteve pa nek mrlje same glazuru
    e to to to!

    a miša mu-ja bi pravila i gingerbread manove, a nemam modlu...oslonit ću se na svoje umjetničke sposobnosti pa probat nožem...Idem još vidjet onu kuću od medenjaka na drugoj temi. I napravim još dunavske i kocke od limuna...iiiiiii oću ja to sve ma'unu jer mi je mm na terenu, a djeca bolesna.

    Zašto nema nijedna iz Broda ili okolice pa da naručim lijepo kolače od nje...

  25. #175
    j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013
    Postovi
    3,243

    Početno

    http://forum.roda.hr/threads/37279-Medenjaci-bake-Ane

    Je l ko radio ove medenjake?
    Nakon što sam odabrala kolače koje ću pravit mala me sinoć pita, a kad pravimo medenjake ? Mora ih ostaviti Djedu Božićnjaku ispod jelke. I ne dolaze u obzir neki drugi, samo medenjaci .

  26. #176
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja sam ih cesto radila ranije. super su. zapravo ja napravim smjesu, a oni loptice.

  27. #177
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,983

    Početno

    Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    http://forum.roda.hr/threads/37279-Medenjaci-bake-Ane

    Je l ko radio ove medenjake?
    Nakon što sam odabrala kolače koje ću pravit mala me sinoć pita, a kad pravimo medenjake ? Mora ih ostaviti Djedu Božićnjaku ispod jelke. I ne dolaze u obzir neki drugi, samo medenjaci .
    Ja sam ih radila. Dobri su kad se brzo pojedu, ali ne bi trebali dugo stajati jer se jako stvrdnu budući da ne ide mast ni maslac u njih.

  28. #178
    j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013
    Postovi
    3,243

    Početno

    Imaju li onda kakvi da mogu malo duže stajati? Provereni i dobri.

  29. #179
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

  30. #180
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,983

    Početno

    Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju li onda kakvi da mogu malo duže stajati? Provereni i dobri.
    Ja radim ove - ti se mogu i razvaljati ili oblikovati u kuglice:

    HVARSKI MEDENJACI (pogodni su i za valjanje i izrezivanje; odlicno tijesto za izradu kucica od medenjaka):

    400-500 g ostrog brasna (krenem sa 400g, a 100g ostavim sa strane, ako je potrebno dodavati)
    1/2 vrecice praska za pecivo ili 1 zlicica sode bikarbone (u ove stavljam prasak za pecivo)
    1 najmanja zlicica soli
    100 g smedjeg ili obicnog secera
    1 vanilin secer
    1 zlicica mljevenog klincica
    1 zlicica mljevenog cimeta
    ribana korica limuna i narance (malo)
    120 g masti ili 150 g margarina
    3 velike jusne zlice meda (ja koristim najvecu jusnu zlicu koju imam od muzeve bake, danasnje zlice su puno manje)
    2 cijela jaja

    Sve suhe sastojke promijesati u velikoj zdjeli.

    Na sasvim laganoj vatri otopiti masnocu i med (ne smije zakipiti, raditi na sto nizoj temperaturi)
    U suhe sastojke uliti mokre + dodati 2 jaja i umijesiti glatko tijesto (mikserom sa svrdlima). Po potrebi dodati jos brasna ako se lijepi, jer nije svaki med jednak. Kad je lijepo glatko, oblikovati u kuglu, zamotati u najlon i ostaviti da odmori bar 2 sata, a moze i preko noci.

    Prije pecenja tijesto oblikovati u npr. 2 valjka, razvaljati na debljinu cca 4 mm i izrezivati oblike. Peci na pek papiru na 180oC nekih desetak minuta. Paziti da se ne prepeku jer postanu tvrdi.

    Od iste smjese mogu se oblikovati i kuglice za klasicne medenjake. U svaki se moze ubosti komadic oraha ili kandirano voce. Okrugli se mogu peci mrvicu dulje, ali ne previse.

    napomena: ne smiju se prepeci
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.12.2016. at 14:57

  31. #181
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    wow sasa, divno izgledaju, samo se bojim da je prepipkavo?

  32. #182
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja ih s klincima radim- super su fini i zabavni. ali ne znam tvoju toleranciju na pipkavost. moja je jako visoka

  33. #183
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    u mom receptu piše - pola žličice

    toliko i stavila, očito je to previše

    svejedno su fini

  34. #184

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Je li netko probao raditi raspuknute keksiće s bijelom čokoladom?

  35. #185
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    babyboys, ajd kad stignes napisi recept za breskvice
    napravila sam jedne, jako su fine (punjenje sam nesto po svom), al lako pucaju
    dok sam dubila, puklo mi je kojih 7-8 polovica

    ostalo mi tog punjenja za breskvice, pa sam dodala jos ponesto i napravila cokoladnu salamu sa orasima

    sutra radim kore za medenu pitu
    i valjda jos neku tortu/kremasti kolac

    a za ng cu probati one ljesnjak trokutice

  36. #186
    Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,064

    Početno

    Evo dodajem i ja jedne fine i jednostavne medenjake, recept MM-ove prabake

    Medenjaci omame Berte

    2 žlice meda
    100 - 120 g šećera (u originalnom receptu je 250 g, ja uvijek stavljam manje i nitko se nije žalio da fali)
    2 cijela jaja
    300 g brašna (stavljama cca 100 g oštrog, 100 g glatkog, 100 g integralnog)
    ½ praška za pecivo
    100 - 200 g sjeckanih oraha
    100 g grožđica
    cimet
    korica limuna
    usitnjeni klinčići

    Izmuti se med s polovinom šećera i doda se jedno po jedno jaje, a zatim ostatak šećera. Miješa se još par minuta i zatim doda orahe, grožđice, cimet (otprilike 1 mala žličica za kavu), klinčiće (manje od jedne žličice za kavu) i limunovu koricu. Na kraju se doda brašno s praškom za pecivo. Dobro se izmiješa i istrese na dasku (masa je dosta mekana i mrvi se). Podijeli se na 4 dijela i pomoću brašna oblikuje u 4 valjčića, poput veknica kruha; najlakše ih je oblikovati direktno u tepsiji na peki-papiru. Kolač se peče se cca 20 minuta na 160-170 °C. Čim se izvadi iz pećnice, režu se kriške debljine oko 1 cm i ostave da se par sati suše i hlade na otvorenom. Može stajati nekoliko tjedana.

  37. #187
    Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,064

    Početno

    Spajka, radila sam i ja krancle od kile brašna, i sad me frka hoće ih ostati dovoljno do Božića...

    E da, florentinci nemaju jaja u sebi, pa lijepim recept, sad sam ih prvi put radila,
    fino, brzo i jednostavno

    Florentineri
    200 ml slatkog vrhnja
    50 g šećera (smanjila sam u odnosu na originalni recept, ali mislim da bi bili dobri s još manje)
    vanilin-šećer
    150 g badema (listići)
    120 g arancina narezanih na kockice)
    3 žlice brašna
    1 žlica putra
    naribana korica limuna

    glazura:

    cca 100 g čokolade za kuhanje
    cca 50 ml slatkog vrhnja

    Prokuhaju se šećer i vanilin-šećer s vrnjem dok se šećer ne otopi, dodaju se bademi, ušećerene korice, ribana korica, brašno i putar i prokuhaju se lagano još koju minutu, uz miješanje, dok se sve ne poveže. Vade se hrpice na peki papir, tako da budu relativno tanke. Peče se 8-10 min na 160 °C. Ispadne jedna tepsija od ove mjere.

    Kad se ohlade, glazirati čokoladom

  38. #188
    j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013
    Postovi
    3,243

    Početno

    Sasa ovi tvoji su mi divni, ali meni prepipavi. Možda ih ostavim za petak navečer pa se dam u taj poduhvat. Napominjem da stvarno nisam neka kuharica .

    Sinoć sam radila duplu mjeru snowballsa, ispali su premekani, i osjeti se maslac. Stavila sam 250 gr (dupla mjera) i baš su onako masni i nikakvi. Čak su i ukus promijenili . I brašno je bilo po mjeri.
    Ponijet ću ih na posao .

  39. #189
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,983

    Početno

    Mene je jučer stariji sin razveselio... Kad sam završila sa raspucanim kiflima i vanili kiflima i još dva kuglofa (u jednoj turi) sa suhim voćem, kaže on meni "mama, ali mi u školi i ove godine imamo božićni sajam i trebam kolače koji se tam mogu prodavati"...

    Pitam hoće li uzeti kuglof, ali nije htio jer je dogovor da budu male porcije, za jednu osobu... Godinama sam mu pekla čupavce i tiffany kekse, pakirala u celofan i vezala likom... Eto, postavila sam visoke standarde kako trebaju izgledati božićni kolači za prodaju, ali nije mi se dalo puno zamajavati.

    Ništ, dok je pećnica još bila topla, zavrtila sam rundu muffina (12 kom) s jabukom i cvebama. Izgledaju dekorativno i mladi gospodin je zadovoljan. Sad si mislim da bi me i mlađi mogao iznenaditi s takvom idejom za zadnji dan nastave... pa dobro, ako bude trebalo, to je gotovo za pol sata.

    Evo ako kome treba, jer je brzo gotovo i zgodno za mame male djece (bez prčkanja) - za jedan pleh sa 12 rupa:
    1 jaje
    100 g šećera (3 žlice)
    1 prašak za pecivo
    prstohvat soli
    125 ml mlijeka (pola čaše)
    60 g jestivog ulja (1/4 čaše)
    1 ribana jabuka
    1 šaka cveba (oko 50 g)
    malo cimeta
    250 g brašna (glatko)

    To se zamuti redom kako je napisano i rasporedi u 12 većih košarica za muffine (duple). Na vrh svakog još sam uglavila četvrtinu oraha, da malo bolje izgledaju.

    Peče se 30 min. Pekla sam prvih 10 minuta na 200oC samo na donjem grijaču, pa još 15 minuta na 175oC s ventilatorom.

  40. #190
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    I ja sinoć duplu dozu snowballsa
    ja duplu podijelim, pa u drugi dio stavim još kakaa i punim je bijelom čokoladom. klinci više vole tu drugu, mi stariji originalnu.

  41. #191
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Zna li netko kako se zove ovaj recept (mislim da sam ga na ovom forumu našla)? Jer sam u mail kopirala samo ovo pa sad taj recept zovem pliz print

  42. #192
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ne kuzim gdje nestade kopirani tekst...

    Sastav

    2 jaja
    1 šalica šećera
    1 šalica omekšalog maslaca (skoro cijeli)
    2 šalice oštrog brašna
    1 vanilin šećer
    pola pp
    1/2 žličica sode bikarbone
    1 žličica soli
    1 šalica narezanih oraha (20 dag)
    2 šalice narezane čokolade za kuhanje (30 dag)

    Napomena: šalice su one za bijelu kavu, a žličice one najmanje za espresso.

    Postupak

    Izmiksati maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja i sol.
    Pomiješati brašno sa pp i sodom bikarbonom, pa umiješati u prvu smjesu.
    Dodati narezane orahe i čokoladu.
    Na lim staviti papir za pečenje pa slagati manje hrpice smjese sa razmakom od par cm.
    Ja obično pripremim dva velika lima (35x35 cm) pa pečem naizmjenično, na svaki stavljam 25 (5x5) grumenčića veličine oraha.
    Peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko sedam - osam minuta, da pozlate, a ne posmeđe.
    Vaditi kada se malo ohlade, dok su vrući su jako mekani.
    Od ove doze ispadne nekih pet-šest limova za pečenje.

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  43. #193
    QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016
    Postovi
    1,327

    Početno

    što su cvebe?


    ima li ovdje recept za snowballs? ako nema, molim dobru dušu da napiše.
    sinoć sam napravila tijesto za gingerbread menove i stavila u fridž. imala sam samo cimeta. ali uspijemo li danas vanka, idem po začine za medenjake i jestivu zelenu boju.

    Ginger, jesi meljala sa svojim gingericama gingerić-kolače? :D dala si im kist i glazuru da same namažu i onda da same posipaju mrvice gore-ili si neku drugu shemu imala?

  44. #194
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    što su cvebe?


    ima li ovdje recept za snowballs? ako nema, molim dobru dušu da napiše.
    sinoć sam napravila tijesto za gingerbread menove i stavila u fridž. imala sam samo cimeta. ali uspijemo li danas vanka, idem po začine za medenjake i jestivu zelenu boju.

    Ginger, jesi meljala sa svojim gingericama gingerić-kolače? :D dala si im kist i glazuru da same namažu i onda da same posipaju mrvice gore-ili si neku drugu shemu imala?
    Suhe grožđice

  45. #195
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kuzim gdje nestade kopirani tekst...

    Sastav

    2 jaja
    1 šalica šećera
    1 šalica omekšalog maslaca (skoro cijeli)
    2 šalice oštrog brašna
    1 vanilin šećer
    pola pp
    1/2 žličica sode bikarbone
    1 žličica soli
    1 šalica narezanih oraha (20 dag)
    2 šalice narezane čokolade za kuhanje (30 dag)

    Napomena: šalice su one za bijelu kavu, a žličice one najmanje za espresso.

    Postupak

    Izmiksati maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja i sol.
    Pomiješati brašno sa pp i sodom bikarbonom, pa umiješati u prvu smjesu.
    Dodati narezane orahe i čokoladu.
    Na lim staviti papir za pečenje pa slagati manje hrpice smjese sa razmakom od par cm.
    Ja obično pripremim dva velika lima (35x35 cm) pa pečem naizmjenično, na svaki stavljam 25 (5x5) grumenčića veličine oraha.
    Peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko sedam - osam minuta, da pozlate, a ne posmeđe.
    Vaditi kada se malo ohlade, dok su vrući su jako mekani.
    Od ove doze ispadne nekih pet-šest limova za pečenje.

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
    Pipli's cookies

    Snowball
    Posljednje uređivanje od Jurana : 21.12.2016. at 11:38

  46. #196
    QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016
    Postovi
    1,327

    Početno

    Hvala, cure!

  47. #197
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Joj Jurana hvala!!

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  48. #198
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,983

    Početno

    Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    što su cvebe?

    Cvebe = grožđice
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.12.2016. at 12:17

  49. #199
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    QB ja sam im zamijesila tijesto, a one su valjale i vadile oblike
    danas ih ukrasavamo, sve cu im staviti na stol - kisteve, zlicice, glazure u bojama i mrvice
    pa ko prezivi - prezivi

  50. #200
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    joj ja bih sad poletila doma s posla i pekla kolačeeeeeee

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •