-
Tara Westover: Educated
Nakon što mi je dugo vremena iskakala na listi bestselera anglofonog tržišta, konačno sam se odlučila pogledati o čemu je knjiga pa sam odlučila i pročitati. Životna priča mlade autorice je fascinantna, nevjerojatna. Knjigu, odnosno čitač, nisam mogla ispustiti iz ruku i, iako je zapravo jako mračna, nije mi bila turobna, stalno sam imala dojam da je sve to nešto iz čega se izvukla. Rijetko ovdje pišem o knjigama koje nisu prevedene, ali ove godine još nisam imala knjigu koja me ovoliko zaokupila. Mislim kako bih se lakše odredila o njenoj kvaliteti da se ne radi o autobiografskoj prozi. Ovako se stalno pitam je li njena životna priča to što me je toliko uvuklo ili književnost koju je od toga stvorila. Rekla bih da je ipak ovo drugo u pitanju jer ne sjećam se kad zadnji put nisam mogla spavati nakon čitanja – inače me čitanje najbolje uspavljuje – a osobito se ne znam kako je moguće da su jednom dva vatrogasna vozila došla do susjedne zgrade s upaljenim sirenama, a ja ih nisam čula jer sam se udubila u knjigu. Ono što mi se na kraju čini jest da u ovoj knjizi nema riječi viška, jako je probran i izbrušen tekst.
Ako očekujete knjigu o stranoj religiji, zapravo je nećete dobiti, pretvori se u nešto sasvim drugo, ali dalje ne bih kvarila neko moguće čitanje.
Posljednje uređivanje od Jurana : 27.06.2019. at 10:29
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma