Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
Trebala bih preporuku iskusnih citacica. Zeljela bih procitati djelo hrvatskog autora ili autorice, a buduci da uskoro idem u Hrvatsku zeljela bih kupiti knjigu ili njih par.
Razmisljala sam o Divljim guskama (Adamovic), Postovani kukci i druge jezive price (Kolanovic), Ciganin, ali najljepsi, ili nesto od Drakulic - mozda Nevidljiva zena (procitala sam Optuzena i bas me potresla) ili Ferica (Na osami blizu mora ili Kalendar Maja). Ima jos i onaj Licanin. Ne mogu se sjetiti imena sad...

Nemam bas previse mjesta u koferu, a nikako se odluciti. Je li ovo ok izbor? Imate li jos koju knjigu za nadodati? Neku koja nije previse depresivna, mozda?
Sve su ti dobre ideje. "Onaj Ličanin" je Damir Karakaš - isto tako dobar izbor ("Sjećanje šume" ili "Proslava" su mu najnovije knjige s kojima je privukao dosta pozitivnih kritika zadnjih godina).
Dodajem još i svoje nedavno otkriće - Mario Brkljačić, "Doručak za Bič", fenomenalna književnost. E sad, ne mogu baš reći da uopće nije depresivan, ali na mahove je i vrlo duhovit, onako, gorko-slatkog okusa

I pridružujem se preporukama za Tanju Mravak